Sada je: 08 kol 2026, 09:00.

Poseban sat za ocitavanje vode

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Poseban sat za ocitavanje vode

PostPostao/la srecica tara » 25 srp 2011, 10:02

Ina- uzela sam u obzir i masine koje nekad dosta puta upalim, al onda opet ne stima, kako god okrenem.
racun koji je dosa prije 2 mj vec sam tad rodila, je bija 90 kn, a pralo se i tad dosta robe, isto se tusiralo, tako da me to sve skupa zbunjuje.
Znaci 90kn, pa zatim 180 kn, i sad odjednom 250 :dunno

A sta je najgore racun stima, kad se sve podili, jer se na racunu sve vidi, ja ga dobijem na ruke.
nego eto, to dijeljenje na clanove mi je too much!
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

U životu nije važno koliko puta padneš, već koliko si se puta spreman dignuti.
srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivana7997 » 25 srp 2011, 10:05

srecice, u svibnju je poskupjela voda, koliko znam. cca 10 posto. dodaj ljeto, povecanu potrosnju ostalih stanara, i to je to.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la srecica tara » 25 srp 2011, 10:12

ivana7997 je napisao/la:srecice, u svibnju je poskupjela voda, koliko znam. cca 10 posto. dodaj ljeto, povecanu potrosnju ostalih stanara, i to je to.

:conf , na racunu stoji za 1 m3- 9,50kn, kao i do sada
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Ina66 » 26 srp 2011, 07:18

srecica tara je napisao/la:Ina- uzela sam u obzir i masine koje nekad dosta puta upalim, al onda opet ne stima, kako god okrenem.
racun koji je dosa prije 2 mj vec sam tad rodila, je bija 90 kn, a pralo se i tad dosta robe, isto se tusiralo, tako da me to sve skupa zbunjuje.
Znaci 90kn, pa zatim 180 kn, i sad odjednom 250 :dunno

onda stvarno provjerite da nema negdje curenja. ovo je ipak prevelika razlika u dva mjeseca :dunno
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la Kris2 » 26 srp 2011, 09:25

Možda su vam tada procijenili potrošnju, a nakon toga očitali, pogledaj što piše na računima - procjenjena potrošnja ili očitana ...
Kris2
Danadadila

PostPostao/la rusulica » 26 srp 2011, 09:34

nije meni jasno kako ti je prije dolazilo 90 kn, to je premalo na 6 članova.

meni dođe oko 100 kn na nas troje s tim da nas nema vikendom i nemam suđericu. Imam svoje mjerilo, mi smo ga ugradili zbog istog problema kao i ti i smanjila nam se potrošnja
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la rusulica » 26 srp 2011, 09:36

kad smo mi stavljali sat nismo trebali nikog pitati za dozvolu.Glavni ventil od zgrade je vanka, moje mjerilo je u stanu a razlika se dijeli na broj stanara. S vremenom su i ostali stavili mjerila
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la srecica tara » 26 srp 2011, 09:47

Kad je dosa racun ovaj od 0 kn, znaci prije 2 mj. receno mi je da nam je doslo jako malo vode :conf , al da ce nam zato iduci mj. doc puno vise.
Po cemu zna, nemam blage veze. Al tako je i bilo, iduci mj. se racun udupla.
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la dancika » 02 kol 2011, 16:43

ah..moja bolna tema..moram se osvrnut na sve navedeno...

Odmah trebamo razjasniti da je protuzakonitno..protustavnno ili kako vec sve to ....da se voda placa po clanu u stanu / kuci i takodjer isto je i da se placa odvoz smeca po m2.
Sve to nema veze sa zakonom i plavilima..ali...kod nas uvijek ima ali...

Nase nadobudne komunalne firme se prave lude ,a sa njim i mi sami koji to dopustamo te nam salju potrosnju po clanu kucanstva..

Gle..ako je u mojoj zgradi prijavljeno 18 ljudi u ljetnom mjesecu kada nas je bilo 7 u kuci od toga dvoje djece, meni dojde racun na 350,00 kn....a nemamo vrt koji zaljevamo,,ne peremo auto ne tusiramo se 5 puta dnevno......i ne perem masinu 8 puta tjedno..... neka mi netko objasni gdje je ta voda potrosena...e da i nije pukla cijev...

Mozda je nekom od 4 susjeda koja su bila tada u zgradi bilo jaaaaaaaaaaaaako vruce pa se tusirao 10 puta dnevno.., mozda je netko gadljiv pa pere vec opran ves po 10 put, mozda netko od mojih susjeda pere sudje 1 sat rucno, a voda curi li ga curi.....mozda nekoga smiruje sum vode pa voli da lagano voda tece u kupaonici...mozda nekome curi kotlic a nema love da to popravi......a mozda tko ce li ga vise znati nista od toga nije tocno...

Ali ono sto znam i za sto nemam mozda je to da ne zelim placati vodu koju nisam potrosila, a ja sam jako sigurna da ne potrosim 300,00 kn vode mjesecno

Ukoliko sama stavim svoje kontrolno brojilo to mi u vodovodu ne prihavacaju, da cijela zgrada to napravi nema se love a susjedi to ne zele sami financirati jel opet nemaju love...
Ni ja nisam pri ludoj lovi, ali mislim da je to pametna investicija..mada malo me cimnula cifra par postova gore od 9.500,00 kn....kada smo se mi raspitivali rekli su nam oko 3.000,00 kn po stanu...nadam se da se nisu zaj...

Kod nas je i probleem sto imamo dva kafica i pekaru na nasem brojilu i bog te pitaj kako se to obracunava i kome oni sto naplate.....

Prije cca 2 godine radili smo prigovore na veliku potrosnju i da se odvojimo od poslovnih prostora..to nam nije proslo ali su nam se iznenada gle cuda smanjili racuni, ali su jos uvijek preveliki.

ZELIM placati vodu u onom iznos koliko je i potrosim i nadam se da cu to i uspjeti realizirati.
dancika
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la srecica tara » 03 kol 2011, 18:41

Kod nas je i probleem sto imamo dva kafica i pekaru na nasem brojilu i bog te pitaj kako se to obracunava i kome oni sto naplate.....

Sta se kafici i pekara ne vode pod druagijom tarifom placanja? :dunno
To opet nije u redu.

Odmah trebamo razjasniti da je protuzakonitno..protustavnno ili kako vec sve to ....da se voda placa po clanu u stanu / kuci i takodjer isto je i da se placa odvoz smeca po m2.
Sve to nema veze sa zakonom i plavilima..ali...kod nas uvijek ima ali...

Kome se treba obratit za to? Mozda se ipak nesto da rjesit :dunno

Ali ono sto znam i za sto nemam mozda je to da ne zelim placati vodu koju nisam potrosila

Ne zelim ni ja, ni niko ko placa po clanovima, jer to nije pravilan izracun potrosnje, al kome objasnit?

te nam salju potrosnju po clanu kucanstva..

Nama dode jedan, glavni racun od recimo 700 kn, i lipo se djeli na obitelji, tj. clanove istih.
Bija je mm dvaput, pa nije nasa glavesine, al kad sam pitala koliko bi doslo, samo mi je reka: "Za nas previse"
A ne isplati mi se, jer nije moj stan. Tako da sam prisiljena placat ovako kako je, a od kontrolnog mjerila nemam velike koristi, osim sta bi vidila stvarnu potrosnju vode. Al sta mi znaci, kad cu i dalje morat placat onako kako odredi kolovoda. :ajme
S-2005
K-2007
T-2009
J- 2011
slika

srecica tara
Asimilirana
Asimilirana

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.