Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
01 lip 2011, 09:06
bilo koji drugi izbjeljivač na bazi klora
evo, kupila sam neki izbjeljivac, noname, jucer sam popodne potopila rucnike, stajali par sati u tome, oprala ih i sad se suse, jako se nadam da je stvar upalila
01 lip 2011, 09:09
Meni je dobar onaj iz Lidla.
02 lip 2011, 09:25
da prvo pljucnem, pu pu pu
dosla sam vam reci da moji rucnici vise ne smrdeeeeeeee :yess
aleluja, hvala na jaako dobrom savjetu
02 lip 2011, 11:35
mama mia, prvo što mi pada na pamet je da probaš oprati iznutra ormare sa nekim blagim sredstvom, a opet da lijepo miriše.
ne znam nakon koliko vremena ti se usmrdi?
Meni su stvari koje sam spremila prošlo ljeto i sad na proljeće mirisale na omekšivač (žuti lenor sam
godinama koristila). ja to sve opet prije nošenje properem na kratkom pranju u mašini ali nije da smrducka jer stoji 6 mj.
04 lip 2011, 18:44
preslagujem ormare svaka 2-3mjeseca,onda ih i operem al badava
Roba se usmrdi nakon stajanja ova npr. ljetna što je do sad stajala iza.
Preperem je prije nošenja ali nije mi jasno zašto ima tako čudan miris
04 lip 2011, 19:20
Mama Mia, mojoj mami se to isto s vešom događalo nakon kraćeg stajanja u ormaru... doduše, oni žive na moru i ne griju sve prostorije (tj. ne griju tu spavaću gdje su im ormari) jer tamo nema centralnog (uglavnom) pa im se zimi kondenzira vlaga zbog razlike u temperaturi, iako ta vlaga nigdje nije vidljiva... i oni žive u novogradnji...
a onda se ona dosjetila i prestala stavljati omekšivač nakon pranja... nakon toga joj roba više nije bila vlažna (ustvari onako hladna na dodir), lijepo je mirisala po prašku i čak nije ni bila tvrda jer ju je valjda ta povećana vlaga u sobi održavala mekom... otkako je izbacila omekšivač, preporodila se... očito on ne dopusti vešu da se potpuno osuši u startu...
06 lip 2011, 11:30
ja sam donekle miris po ustajalosti riješila otvorenom malom kutijom Ariela u ormaru, on ima intenzivan miris i stvarno djeluje...u drugi stavim malu otvorenu teglicu sa praškom...
ponekad stavim i one Cocolino vrećice..
zanimljivo da mi ormar gdje je posteljina i ručnici svježe miriši i veš i nakon stajanja ne poprimi "ustajali" miris...
06 lip 2011, 20:04
boysmama pa moglo bi bit i to s omekšivaćem... ja ih svako malo mijenjam i sve mislim da nije u njemu stvar.
Da krivi kupim da ovo da ono, a možda je problem u tome što ga previše stavljam
Vlagu u stanu nemam, grijemo sve prostorije zimi.
Probat ću ne stavljat omekšivać, bar na robu koju ne mislim skoro nositi.
Ma stavit ću i teglu s praškom u ormar ako će to pomoći
06 lip 2011, 20:08
Noelle je napisao/la:zanimljivo da mi ormar gdje je posteljina i ručnici svježe miriši i veš i nakon stajanja ne poprimi "ustajali" miris...
vjerojatno jer njih pereš na višoj temperaturi od ostalog veša
07 lip 2011, 09:02
boysmama...može biti, a ni robica od malene, koja je u posebnoj komodi nema mirisa...to se sve pere na 60...
moram ionako pothitno reviziju ormara napraviti jer neke košulje, majice, hlače stoje već godinama...
07 lip 2011, 09:04
Sviđa mi se ideja o malim vrećicama praška za miris. Di se kupe ta mala pakovanja?
07 lip 2011, 09:09
mirbi...imas u dm-u malih pakiranja praska
07 lip 2011, 09:10
E, palo mi napamet, vidila sam male šampone i to. Hvala.
08 lip 2011, 16:32
mene muči to što mi bijeli veš nije bijeli ... kupila sam i Ariel Proffesional, za hotele jer tamo je sve tako bijelo ... ali šipa, i dalje jesivkasti veš (koji miriši

)
Stavljala sam i maramice za bijeli veš, ništa bolje
08 lip 2011, 16:36
Nadice ja koristim domestos za izbjeljivanje za to. Uspem 1 dl u pretinac za predpranje i odvrtim mašinu predpranje plus normalan program ovisno o rublju i bude bijelo i mekano.
08 lip 2011, 20:13
nadice, može i ovako kako folne piše, taj domestos super izbjeljuje... ali ja ga ipak ne bi stavljala u mašinu veša koji nije potpuno i apsolutno bijele boje npr. bijeli sa svijetlim uzorcima, obojanim rubovima i sl.
ja za takav bijelo-svijetli veš (a skoro sav mi je takav) povremeno koristim lagani izbjeljivač iz Lidla uz pranje na 60°C, on može i u mašinu koja nije potpuno bijela i neće izbjeliti svjetle boje, a fino osvježi bjelinu...
10 lip 2011, 10:05
meni je Vanish Cristal White dobar za sivilo...al uglavnom nemam s tim problema ( neke stare zavjese sam tako izbjeljivala )...veli moja mama da veš posivi ako se premalo praška stavlja...

stigla mi Eko kugla...sad se spremam isprobati to čudo
10 lip 2011, 23:05
Noelle je napisao/la:. veš posivi ako se premalo praška stavlja...

Mislim da veš posivi od pretvrde vode.
Ja kad veš operem doma i kod mmame koja ima spojenu kišnicu, ma to je nebo i zemlja. Doma mi je onak ok, a kod nje kad operem, to se bijeli za nepovjerovati, a isti prašak i količina i sve.
11 lip 2011, 22:20
imaš i lidlov w5 izbjeljivač za šareno
13 lip 2011, 10:41
a imaš i dash - veš bude super bijeli
13 lip 2011, 16:53

Za mirisni veš u ormaru stavljam svoj parfem koji je skoro prazan naravno bez poklopca.Kada novi potrošim zamijenim ga u ormaru sa starim.
16 lip 2011, 18:57
Da pitam ovdje - u zadnje vrijeme mi se desava da mi rucnici imaju velike sive fleke po sebi, i samo oni, a ostala bijela roba ne.
Od cega i zasto...jel se jos nekome desava? Vjerojatno cu ih morat izbijelit, to mi je jasno, ali zelim prevenirati za ubuduce.
Sorry ako sam falila topic. Ima vec topic o rucnicima ali sad se tamo prica o drugim stvarima
16 lip 2011, 20:45
Meni je bijeli ves koji se pere na 90

stvarno i bijeli a za onaj osjetljiviji koji mora na 30/40 koristim povremeno domestos, dakle moj zakljucak je da ovisi o temperaturi pranja
16 lip 2011, 20:50
Ja bi i crni ves na 90, da mogu
Ne vjerujem da je zbog temperature, peru se rucnici vecinom na 90, skupa sa ostalom bijelom robom koja trpi tu temperaturu, a riijeeeeeetko kad ulete na 60 da popune rupe
30 kol 2011, 14:04
Mi smo ljetovali na otoku. Isti detergent kao u Zagrebu, isti omeksivac - ali ves se susi na suncu i cistom zraku, miris je neusporediv.
Nikad, ali nikad mi u Zg nije ves tako mirisao, no matter koja sredstva koristila.