Sada je: 09 kol 2026, 00:56.

(Po)suđe za pranje u perilici

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

(Po)suđe za pranje u perilici

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 stu 2011, 12:12

Nisam sigurna što očekujem od ove teme (možda ima već nešto slično :oops: )

ali radi se o suđu, posuđu koje je dishwasher safe iliti za pranje u perilici posuđa.

Radi se o loncima, posudicama na kojima stoji da se mogu prati u perilici, ali napravljeni su takvim oblikom da ne postoji način da ih smjestite u mašinu a da oni ne zadrže vodu na koncu.

Imam recimo posudicu od štapnog miksera, koja im malo postolje – koje bi zadržavalo vodu da nisu ostavljene dvije rupice na rubovima – i to je dobro rješenje. Ako me razumijete.
U loncima mi se uglavnom skuplja voda u ručkama! Na ovo sam pop. jer sam skontala mi i WMFovi lonci imaju takve traljave ručke. Novi su – ali jednostavno su takvog dizajna. Imam i jedan lončić koji zadržava vodu po obodu… :ajme

a o plastičnim posudicama da ne govorim. Sve uredno može u perilicu… a ono :ne

Uglavnom uopće nisam zadovoljna, jer mi onda perilica na koncu dobro ne posuši suđe… onda kad ga vadim van, pokapam po tanjurima, pa su mi i oni mokri…
Imate li vi ovakvih problema?
mrs. eastwood
Sveta krava

Re: (Po)suđe za pranje u perilici

PostPostao/la Bellina » 28 stu 2011, 12:20

Uvijek mi se doagađalo isto, ali sam s vremenom "naučila" kako koju posudu ili posudicu nagnuti i namjestiti da ne zadržava vodu i ustalila neki svoj sistem vađenja suđa iz perilice. Nikad nisam uspjela doskočiti skupljanju vode u ručkama, u obodima lončića, pa čak i u poklopcima ako ih ne bi baš uspravno postavila, kao tanjur npr. (mislim na staklene poklopce s metalnim rubovima i onom drškom), između spoja drške i poklopca.
Bellina
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivana7997 » 28 stu 2011, 12:23

prvo treba povaditi sudje iz donje ladice, pa onda iz gornje. i paziti kod stavljanja pa onda i kod praznjenja na 'sumnjive' posudice

a mm mi se ljuti kad mu to tupim, a vidi kako to moze ljutiti :ne
ivana7997
Abundija

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 stu 2011, 12:26

ma ja više mislim da je to sve što ima u nas za kupiti otpad iz fantastičnih zemalja...
sve te teče i lonci što dođu do nas je vjerojatno tamo nisu prošli ovaj zahatjev (tamo, tamo negdje gdje sunce jače sja... :ajme )... na akciji, jeftino, na

čak i nije jeftino. bole me ti WMF lonci sad uf
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 28 stu 2011, 12:28

a mozes li ih nekako nagnuti pri stavljanju, da voda i ako udje na kraju uspije izaci?

mene ljuti ikeina sjeckalica za luk, u njoj se skuplja voda u unutrasnjosti, e to im je bas propust :baba
ivana7997
Abundija

PostPostao/la titirlica » 28 stu 2011, 12:30

Bellina je napisao/la:Uvijek mi se doagađalo isto, ali sam s vremenom "naučila" kako koju posudu ili posudicu nagnuti i namjestiti da ne zadržava vodu i ustalila neki svoj sistem vađenja suđa iz perilice. Nikad nisam uspjela doskočiti skupljanju vode u ručkama, u obodima lončića, pa čak i u poklopcima ako ih ne bi baš uspravno postavila, kao tanjur npr. (mislim na staklene poklopce s metalnim rubovima i onom drškom), između spoja drške i poklopca.

XXX :)
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la mrs. eastwood » 28 stu 2011, 12:34

onda me još ekstra oneraspoloži kad vidim cjkediljka na sudoperu krcata, jer se to cijedi...

a može se sve to... da napravim algoritam slaganja suđa :roll

a bila sam rekla daavno da cu paziti kad kupujem... ajd, ova dva lonca cu pregrmit nekako.
mrs. eastwood
Sveta krava

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.