Sada je: 10 kol 2026, 06:01.

staklokeramicka ploca za kuhanje

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: staklokeramicka ploca za kuhanje

PostPostao/la lastavica » 21 stu 2011, 14:15

na dno staviš magnet, ako ne mrda :mrgreen onda posuda može ići na indukcijsko kolo :mah
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Ivana » 12 vel 2012, 22:55

Godinu dana kuham na Bosch indukcijskoj ploci,set Brina 2.
Prezadovoljna sam, savrseno radi, jos uvijek me ponekad iznenadi brzina njenog zagrijavanja, a tek odrzavanje!To nema nikakve slicnosti sa mojom starom staklokeramickom plocom, sad nema zagorijevanja ako ti nesto pokipi, stvarno se lako odrzava.
Ocjena 5+. :)
Ivana
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la TmamaKiN2 » 13 vel 2012, 12:09

eh, da, nisam vas izvijestila :lol mi smo se zbrznuli, upiknuli neku gorenje, nije indukcijska, ova je bila na nekoj akciji, ispod 2000kn :yess za sada sam vrlo zadovoljna, ako nista drugo SVA kola mi rade :mrgreen ne znam model, ali nije ni bitno, neka "vulgaris"
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la teutonija » 14 vel 2012, 15:12

Ja imam sve na plin i sve radi već 10 g ,iskreno o indukciji nisam ni razmišljala, no sad ste me zainteresirale. No šta sad bacit ovu iako je dobra? :ajme :lol

Ustvari najviše me nervira što voda nikak zakipiti. Ja puno kuham ,a za posudje uopće ne znam jel može ili ne na indukciju. Imam par malih rajnglica za neš prigrijati ,onak običnih ,one sigurno ne idu ,ostalo možda, mislim imaju debelo dno. :ajme :lol
Baš ću pogledati.

Nego kak se regulira temp ,npr. kipi pa treba smanjiti ,ko kod plina ili?

I općenito kakva je usporedba kuhanja na indukciju i na plin?
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la tanjabb » 14 vel 2012, 15:17

Temp. se smanjuje ili okretanjem gumba ili dodirom na tipku (-/+), ovisi sta imas doma. Na mojoj ploci klizem prstom gore/dole po temperaturnoj crti. Na indukciji moram malo vise gledati u lonac dok se nesto zagrijava jer jaaaako brzo zakipi. Ne vidim iskreno a ma bas nikakvu prednost plina osim stare navike (kod nas je MM nostalgican i tvrdi da je plin bolji jer kao vise obgrli posudu, meni je to larifari).
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.