Sada je: 06 kol 2026, 13:17.

Prvo igranje kod nas

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Prvo igranje kod nas

PostPostao/la tigar » 13 ruj 2013, 12:27

Pozdrav,
Sad imamo već 5 godina i nove izazove. Mišica je pozvala prijateljicu na igru kod nje doma. To je prvi put da je sama pozvala nekoga doma i ja se malo bojim. Mislim i mama će biti kod nas ( bar mislim )ali što bi trebala napraviti? Pripremiti im neke igre ili da same biraju, grickalice i sok, a za mamu kava ili da sve pustim i da si one same nađu što će raditi. Što ako se počnu svađati oko nečega naime obje su jedinice i privatne stvari baš ne dijele? Kako se postaviti jer mamu ne poznam?
tigar
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Prvo igranje kod nas

PostPostao/la mrs. eastwood » 13 ruj 2013, 13:44

definitivno pripremi neke kul prigriske!

imaj u pričuvi neku igru koju bi ti mogla voditi, ako zapne njihova samostalna igra.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la TmamaKiN2 » 13 ruj 2013, 13:50

ja cu se ukljuciti iako su moji vec poodavno prerasli tu dob ;)

mislim da bi ti bilo jednostavnije da mame nema kod tebe, tad si ti jedina "gazdarica" i tebe se treba poslusati, ali sad :dunno za prvi puta pripremi varijantu A i B

svojoj curki reci da je ona "domacica" i da treba biti ljubazna prema svojoj gosci, mozda i popustiti malo jer ju je pozvala da dodje ,vise joj nece doci gosti ako bude losa domacica :lol ja im ne bih organizirala neke igre, pustila bi ih da se same zaigraju, dogovore.... prvo ne ocekuj da ce odmah klapati, dok sve prosnjofaju, upoznaju... moguce je da ce se i zaigrati lijepo.
ako bas prigusti, uskoci pa ih njezno "razdvoji", svoju upozori da je domacica, a objema kazes (a u stvari ide vise onu koja je zapocela) da su one prijateljice i da se trebaju lijepo igrati, prijateljice si popustaju, razumiju se... dobra opcija je skrentanje paznje, mozda bi bas sada popile malo soka ili imaj neku igru "u rukavu" koja bi ih mogla zaiteresirati u slucaju dosade/svadje...?? usput svakako pogledaj reakciju mame ;)
sretno :mah
Zadnja izmjena: TmamaKiN2; 13 ruj 2013, 14:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la tanjabb » 13 ruj 2013, 14:06

Nista puno ne kompliciraj. Narezi im voca i neke keksice, pripremi sok od jabuke ili vodu i to im ponudi u nekom trenutku. Ja cesto kad mi klinci imaju prijatelje na igranju to samo ostavim u njihovoj sobi pa nek se posluze ako zele (kod nas nema pravila da se jede samo i iskljucivo za stolom ;) ).

Ne visim s njima u sobi niti sugeriram igre. Treba im ostaviti sto vise slobode. Ako ju je pozvala znaci da joj se svidja, vjerojatno su se vec igrale negdje zajedno (nisam skuzila idu li u vrtic zajedno?). Intervenirala bi jedino u slucaju sukoba.
TmamaKiN te dobro savjetovala oko domacica/gosca situacije. Nadam se da tvoja curica nema problema s djeljenjem igracaka jer kad nekog pozoves doma onda se podrazumijeva da ce taj pretumbati sve tvoje igracke, pogotovo one koje to drugo dijete nema doma. Ne brini i za nered kojeg ce vjerojatno napraviti, lako onda na kraju svi skupa uz tvoju pomoc spremite igracke.

Za ovu drugu mamu nemam pojma, kod nas su uvijek ostajale samo mame koje znam od prije.
Zadnja izmjena: tanjabb; 13 ruj 2013, 14:11; ukupno mijenjano 1 put/a.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la folne » 13 ruj 2013, 14:06

Prvo i osnovno -opusti se. Pa nije da se nikad do sad niste družili baš ni sa kim.

Ja bi ih pustila da se same igraju. Da se već u startu ne slažu dobro ne bi ju tvoja malecka ni zvala k sebi doma. Ne pamtim da su se moji ikad počupali s prijateljima. Divljali ajde (dečki i ideje kojekakve :whew), ali svadili ne, pogotovo s 5 godina kad joj već najnormalnije možeš objasniti da je pozvala gošću i da će gošća htjeti vidjeti i poigrati se s njenim igračkama (i neće ih uzeti doma-al to mi je na razini koju moraju odraditi s 2-3 godine).

Meni bi veći bed bio kako ćemo si kliknuti ja i ta mama jerbo provesti par sati s nekim s kim ne znaš što bi pričao je :znoj

To se desilo MM-u. Jedan tata je dogovorio da njegov klinac dođe k nama. MM računao da će on doći s njim, kad ono frajer poslao ženu pa su čavrljali dobrih sat dok ja nisam dola s posla. Mislim da mi se u životu nije više obradovao. :lol Da bi stvar bila bolja, žena je taj dan dobila i otkaz tako da je i ona bila u banani. Tulum totalni. :nesvist

Meni nikad, al ja sam lajava.
The basis of your life is freedom; the purpose of your life is joy.
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la folne » 13 ruj 2013, 14:07

Tanja :zivili

:lol
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la tanjabb » 13 ruj 2013, 14:13

:lol pisale smo u isto vrijeme, skoro pa copy paste :lol
Vidi se da smo iskusnjace.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Rimaithor » 13 ruj 2013, 15:04

iksam ove mudre iskušnjare :mrgreen

sigurno se one već lijepo igraju (vrtić? park?) kad je poželjela da dođe kod nje :)
mamu vidim kao jedini potencijalni problem :lol
Vanity is my favourite sin.
slika
Rimaithor
Ljupka Heidi

PostPostao/la Barbi » 13 ruj 2013, 15:12

Stare, asocijalne iskusnjače. :lol :lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la april » 14 ruj 2013, 17:03

i kod mene je u sličnom tonu, kao i gore.

iz tih vrtićkih igara kod nas ili nekog kući, pa i u parku poslije vrtića, su mi ostala jako lijepa druženja, čak i prijateljstva.
teme za razgovor s mamama su neiscrpne, uvijek je bilo ležerno i ugodno. :dada teško mi se sad sjetiti, ali kreneš- robica, cipelice, hrana, recepti, knjige...

djeca se jako lijepo sama zaigraju, tu nismo imali problema. ako su zajedno u vrtiću sigurno se vole igrati, imaju slične interese, čim su se pozvali jedni kod drugih. za prvi put pripremi neku igru, za svaki slučaj ako vidiš da im je dosadno. i ti se onda uključi.
kod nas nije bilo problema, ja bi ih pustila, pa bi se igrali u sobi, malo u dnevnom boravku, a ja bi tu i tamo pogledala, i uglavnom odmarala čitajući knjigu :)
dopustila bi im da da igračaka bude posvuda, da prave šator od plahti, spuste rolete za mrak u sobi itd. htjela sam da im ta druženja budu super!
nekad sam ih htjela nečim iznenaditi, pa bi smislila neke igre, kao za rođendane.

svakako uvijek napomenem odmah na dolasku da me pitaju ako su gladni, žedni, ili trebaju otići u wc. i pozvati mamu na telefon ako ona ne ostaje.

za jesti i piti nudim što trenutno imam kući. nekad su samo voda i slani štapići, možda čokolada, keksi. a nekad i pripremim palačinke, muffine, pizzu, hrenovke u lisnatom...

i ponekad je to druženje dobro došlo u nekim situacijama kad bi nekom roditelju zatrebalo obavit nešto, onda bi dijete došlo kod nas sat, dva. i obrnuto naravno. ali, to je već kasnije, kad smo se dobro upoznali.
i nastavilo se sa školskim druženjima.

pa javi kako je bilo...
školarac i kokolo
april
ja bih za njega skinula zvijezde s neba

PostPostao/la TmamaKiN2 » 15 ruj 2013, 15:03

Da cujemo izvjestaj :nokti
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la tigar » 16 ruj 2013, 14:27

OK. Stan pospremljen. Sve kaj se ne smije dirati maknuto. Pripremljene mafine i sad čekamo. Nadam se da će uživati. Bilo bi mi žao da joj baš prvo druženje kod nje prođe bezveze. Javim kako je bilo.
tigar
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la tigar » 17 ruj 2013, 10:55

Ma bilo je odlično. Mislim da su obje curke zadovoljne. Igrice praktički nisu ni trebale jer su stalno igrale nešto drugo, svoje. Moje zlato je dijelilo igračke bez imalo pogovora i ja sam najponosnija mama na svijetu. Mama je za to vrijeme popila kavu, pričale smo o djeci i o tome kako se konačno lijepo igraju. Sve u svemu sjajno. Jedva čekamo slijedeće igranje. Hvala na podršci :joy
tigar
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la olja » 17 ruj 2013, 10:58

Drago mi je :)
Ja sam tako prije 4 godine stekla jako dobru prijateljicu :dada
Sada više nas dvije ugovaramo druženja, nego što djeca traže ;)
olja
Od sad me zovite Šime!!!!

PostPostao/la folne » 17 ruj 2013, 11:02

Baš mi je drago tigar. :up
AH
folne
Mladenka

PostPostao/la TmamaKiN2 » 17 ruj 2013, 12:58

super :zivili
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
TmamaKiN2
puna razumijevanja

Natrag na Mame (i tate!) u akciji