Z sad odlazi u školu, otvori ulazna vrata od kuće, a kad ono na tepihu za brisanje cipela stoji kuverta od min financija. na tepihu!!! ne u sandučiću, nitko nije zvonio, nisam dobila žutu cedulju, ne! stoji na podu. mogao ju je otpuhati vjetar i nikad je ne bih ni vidjela.
možda ni ne bih bila toliko bijesna da mi se lani nije skoro dogodila ovrha iz vjerojatno istog razloga. prijavila sam uredno porez i čekala njihovo rješenje, čekala, čekala... nije nikad došlo, ja sam na to i zaboravila i naravno nisam platila ništa jer čekam rješenje i ne znam koliko točno trebam platiti. kad odjednom, eto ti rješenja za ovrhu. ubačeno u sandučić (a trebalo bi mi se predati na ruke jer je preporučeno). zovem poreznu, prolazim muke isusove, peripetije raznorazne kako bih spriječila naplatu kazne i nekakvih troškova... doznam u poreznoj da su oni dvaput slali rješenje i da je prvi put bilo vraćeno, a drugi je put navodno dostavljeno. nikad nisam dobila ni žutu cedulju, ni rješenje, ništa. katastrofa!!!
kome se mogu požaliti? jer mi je sad stvarno prekipjelo. u našu poštu? neku centralu?

držim fige da se to što prije riješi.