ali je u njemu napravljeno čudo, koje ja smišljam već godinama i nikad ne
bih došla do ovog rješenja.
Ja cu ti uvijek reci: ANGAZIRAJ.
Mi smo imali godinu dana prije selidbe u ovaj sada stan, di smo gradili de novo galeriju i stepenice za istu te radili kompletnu adaptaciju.
Ono sto mi se cini vazno je odrediti razinu do koje ce angazman strucnjaka ici. Ono sto si sama rekla, da li za cisto "tehnicku" stranu, vezano uz rapsored, pomicanje ventualnih pregradnih zidova itd, ili ici ful do zadnjeg detalja. Ovo zadnje nazalost nije reda velicine par tisuca kuna vec prije par tisuca eura ako ce ti netko bas sve odredjivati pa makar to bilo i u dogovoru s tobom.
Ja sam kod adaptacije imala dvije frendice arhitektice od kojih je jedna jako bliska mom vidjenju prostora a druga bas i ne. Pomagale su nam specificno za pojedine probleme. Je rmi nismo htjeli da nam netko drugi uredi prostor od A do Ž. Htjeli smo ostaviti prostora za svoje ideje.
Recimo, MM (koji je tehicke struke i kuzi dosta) napravio par varijanti nacrta stepenica za galeriju a s tim rjesenjima nikako nismo bili ful zadovoljni. Svako od rjesenja je imalo neku manu. Onda smo zvali frendicu koja je uzela dva dana za razmisliti, nasla potpuno obrnuto rjesenje od nasih ideja, i na prvu nam je oboje kliknulo da zelimo stepenice bas na tom mjestu i u toj izvedbi. Sami tesko da bismo dosli na tu ideju. Strucnjak jednostavno drugacije gleda na prostor i ima vise ideja.
Ja sam recimo sama slagala plan za rasvjetu u knaufu, plus svu ostalu izvan knaufa, ali sam prije finalne kupovine s njima presla svaki taj dio i recimo one su u tom mom rjesenju nasle mjesta za dvije korekcije uz tocno obrzalozenje sta i zasto bas ne smije tamo i tako. I zbilja su mi puno pomogle. Kupaonicu sam crtala i planirala sama, frendica mi je dala upute o mjerama koliko prosotra treba ispred, sa strane, itd. od recimo WC skoljke ili sa strane lavaboa da mogu lakse planirati. Pokazala sam im svoj uradak, tu nisu nista popravljale. Kuhinju sam isto planirala sama, nacrt sam im dala na reviziju, isto sam dobila dvije sugestije za koje im se svakodnevno klanjam.
Zato kazem, angaziraj svakako ako mozes i odrediti do koje razine ces ici s tim angazmanom. Ako na necem zapnes uvijek mozes poslusati jel on ima kakvu drugaciju i bolju ideju.