Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

mala soba - savjeti za uredjenje

02 vel 2009, 11:46

vako.. u nasem stanu imamo jednu malu sobu koja je nazalost duguljasta. za sada bi trebala posluziti kao nasa spavaca soba, no kako su nam djeca razl. spola tako racunam da cemo za nekih 4-5 godina iseliti iz iste (nemam pojma gdje i kako :roll: ) tako da mi je upitno sto bih napravila
soba je siroka nekih 2,10 a dugacka ca 4,2-4,30 sjeverno je ulaz, juzno su prozori, na sjevernoj strani ima jedan ugradbeni ormar koji nije dovoljan :mrgreen:
eh, sad, tu bi trebao stati krevet (kupit cemo uzi 1,60 :shock: mm i ja cemo se opet stiskati :lol ), znaci jos neki garderobni ormar i mooooozda radni stol (iako imam ideju za jos nesto drugo gdje bih ga stavila, ali :dunno )
ideje, linkovi za male prostore,.....sve je dobro doslo :mah

Re: mala soba - savjeti za uredjenje

02 vel 2009, 11:53

Nemam neke briljatne ideje, ali samo da ti kažem da će ti sve stati. :mrgreen:
Naša spavaća je u 2,15X3,55m.
bračni krevet (160X200), trokrilni ormar cca 150cm duljine, sobni bicikl (tu bi bio radni stol) i ima još mjesta
da cure mogu plesati.

02 vel 2009, 12:12

utjesno :mrgreen: ali ja NEMAM IDEJAAAA heeeelp
imas kakvu sliku, nacrt..... link .... :dunno

02 vel 2009, 13:12

nedavno sam bila u jednoj duguljastoj :) djecjoj sobi, gdje mi se jako svidjalo kako su rjesili ormare i "skratili" sobu. kod njih su vrata nasuprot prozoru, na kracim zidovima. s obje strane prozora napravili su knaufom garderobe. i sad moraju staviti unutra police. lijepo su ih oblikovali i izgleda super. ako te zanima, mogu pitati i poslikati pa ti poslati.

02 vel 2009, 13:17

hvala, ali kod nas su vrata, tj. prozori na uzim dijelovima sobe tako da od 2,10 oduzmem 90 za vrata, ostatak je taj ugradbeni ormar, a kod prozora nemam bas puno, mozda 30-tak cm, jer su veliki prozori :mah

02 vel 2009, 13:22

tmama, a da uzmete flexin bracni krevet na kat, pa ispod njega uredite radni prostor - stol, stolica i sve to? izgleda zgodno, a puno se dobije na prostoru.

02 vel 2009, 13:24

tmama, a da uzmete flexin bracni krevet na kat, pa ispod njega uredite radni prostor - stol, stolica i sve to

cuj, nisam ga vidjela, no zvuci primamljivo. iako, morao bi isti imati neku celicnu konstrukciju (u najmanju ruku :mrgreen: ) jerbo mm ima skoro pa 120kg :/ , a i ja sam nesto pocela... :sumo
ima kakav link?

02 vel 2009, 13:27

http://www.shopflexa.com/FLEXA-Study-Loft-Beds-s/31.htm
evo vidi ovdje.
a sto se tezine tice, ne brini. rijec je o bracnim krevetima, pa se neke stvari valjda podrazumijevaju ;)
btw, imas ih u lesnini za pogledati. mi smo smrdi kupili flexu, takodjer na kat, radi male sobe.

02 vel 2009, 13:32

ima i u ikei tih bračnih na kat, meni to super, osobito ako netko nema bračnu sobu, nego spava u dnevnom, ko galerija :proljece
Inače, osim toga, ja bi makla taj garderobni ormar i, iako mi to inače nije prva opcija, probala bi rješenje s mostom?

02 vel 2009, 13:35

pa se neke stvari valjda podrazumijevaju
:rolf da, valjda! zgodno izgleda, ideja nije losa... :mah

02 vel 2009, 14:01

Ili onaj krevet s boxom ispod, onda ne treba biti toliko ormar. Prijatelji su dali napraviti krevet koji umjesto uzglavlja ima sanduk za posteljinu (dubine 20 cm i visok nekih metar i deset), a ispod cijele površine kreveta su ladice za odjeću.

02 vel 2009, 14:11

a ispod cijele površine kreveta su ladice za odjeću.

e, to mij e super, samo kaj ja nemam toliko mjesta za otvoriti iste, inace bih si dala napraviti takav krevet :mrgreen:

02 vel 2009, 14:21

Nemaju ni oni, sad sam se sjetila, krevet je na podizanje, pa je onaj dio uz zid za odjeću koju rijetko nose, a oni dijelovi uz prolaz su ladice (da se ne mora stalno dizati). Našli su super inventivnog majstora koji je napravio ugradbeni ormar, kuhinju (2 metra s kutom, bez aparata, naravno)), krevet i komodu za presvlačenje djeteta za 20 000 kn s materijalom. Možda bi bilo dobro da se povežeš s nekim dobrim stolarom, ljudi danas svašta rade pa oni već imaju hrpu iskustva.

02 vel 2009, 14:25

gle, ako pogledas malo na onom flexinom linku vidjet ces da si ti ispod kreveta mozes staviti i flexine ormare, umjesto radnog stola. meni se ormari cine zgodnijima za drzati odjecu od ladica :dunno
i kdo flexe je zgodno to sto je ona poput lego kockica - mozes si sama sastavljati dijelove namjestaja koji ti pasu. mislim, neces ti sarafati, ofkors :gigl , ali mozes birati kombinacije kakve ti pasu, to se dogovaras s prodavacima koji flexu prodaju.

02 vel 2009, 14:58

slika
Evo, nemam vremena za veličanstveno iscrtavanje, ovo je onak, nabrzaka.
Crveno su prozori, ona neartikulirana crta su vrata, pravokutnik desno je ormar,
a mislim da svi vide gdje je bicikl :lol
Ove flexe su super :bis

02 vel 2009, 15:30

Možeš napraviti ugaoni ormar visine do plafona. U njega staje ogromna količina garderobe + segment koji je tačno u uglu je veće dubine pa se dodatno povećava prostor. A krevet uzmi sa kutijom ispod.

02 vel 2009, 16:41

Ajme 4 metra dužine!

Uređujem 2 takve sobe , ali za klince i duplo kraće :place , jedna je ok jer ima bolji ulaz, ali druga je ovako koma jer je duguljasta.
tko će se provlačiti kroz ovaj dio između zida i kreveta i da li vam je to problem, koliko ste visoki, da li se može bati napraviti krevet po mjeri od npr 180 dužine?
ako ćeš brači krevet mislim da ti je jedina šansa da ga staviš da vam glave budu ispod prozora, krevet od 160 ili 140 što je svakao malo i isto na knap. da li vam je radijator tamo i imali još kakvih cijevi od grijanja itd?

prvo reci kakve su ti želje i zamisli vezane uz položaj kreveta.

02 vel 2009, 17:10

i mi ovih dana zavrsavamo uredjenje tako jedne male sobe- pa kada sve privedemo kraju stavim fotke i patentiram ideje :lol :lol

02 vel 2009, 17:19

recimo, radni stol sam napravila velicine laptopa, koji se zatvara i otvara pokupila fol u Ikei- i posto se isti nalazi uz prozor (mali prozorcic) dobila sam tako idealno mjesto za rad, ali u isto vrijeme oslobodila pristup prozoru.
sad malo komplikujem ali kada stavim slike, sigurna sam da ce vam sve biti jasno. :dj

02 vel 2009, 22:44

Mi imamo tri takve sobe :bonk :bonk :bonk
Cure imaju krevete na kat, na njih se nastavlja ormar (dubina 60 cm) i polica za knjige (dubina 40 cm) nasuprot nje je radni stol. Patrik ima most iznad kreveta sa svake strane je jednokrilni ormar, njemu su ulazna vrata na duzem zidu pa nasuprot njih ima radni stol (odnosno stolic jer jos nisam kupila pravi stol). Nasa spavaca soba ima dvoja vrata koja se otvaraju u nju tak da mi vrata oduzimaju 1,2m, iza vrata je dvokrilni ormar, nasuprot njega je uski ladicar (40x50cm), na ormar se nastavlja krevet 160x200 (od kraja krevete do zida imam 20 cm tako da smo krevet radili po mjeri s nogama uvucenim ispod krevete da mozemo normalnije prolaziti, na kracem zidu ispod prozora a pokraj balkonskih vrata mi je jos jedan ormaric 40x120x100 cm. Djecje sobe su 2x4,20 m (to je jedna normalna soba pregradjena na pol), a nasa spavaca 2,20 (kod dimnjaka :bonk ) a ostatak 2,40x3,60 m.
Pokusala sam naci slike ali sobe su tak male da se uvijek vidi samo polovica :lol
slika

S ljeve strane su kreveti, iza njih su ormar i polica ali su uzi pa se ne vide. :mah

03 vel 2009, 10:08

tko će se provlačiti kroz ovaj dio između zida i kreveta i da li vam je to problem, koliko ste visoki, da li se može bati napraviti krevet po mjeri od npr 180 dužine?

soba nam je kak je nacrtala IINA :mrgreen: , samo sto su nama vrata desno, tamo di je njoj ormar, na toj uzoj strani, a tamo di je bicikl je ugradbeni ormar (lijevo od vrata)... trenutno je ta soba kaos, ali krevet nam stoji uzduz po sobi (S-J), znaci noge su nam kod prozora (ispod prozora je uski radijator) i nama od prozora s lijeve strane, do zida ima nekih 30-tak cm. mm je visok skoro 2m tako da krevet duzine 180 ne dolazi u obzir, a i sirina od 160 nam je vec :roll: , ali morat cemo jer je 180 presiroko, ipak je malo preusko za provlacenje :mrgreen:

03 vel 2009, 14:27

:oft Potice, presladak ti je Mali princ! :srca

18 svi 2010, 11:07

u potrazi za idejama za malu sobu, pronašla sam ovaj topic :)

moj djecak- gdje su slike? :lol daj brzo :klanja

edit: moram editirati. trebaju mi savjeti oko uređenja male dječje sobe.. molim pomoć, ne samo slike :lol

19 svi 2010, 19:52

IINA je napisao/la:a mislim da svi vide gdje je bicikl :lol

:oft Ja mislila to tv, i antena,i trazim gdje je daljinski :mrgreen

19 svi 2010, 20:10

To je barem lako, one kombinacije povišena kreveta s ormarima ispod iz flexe npr. i voila :mrgreen

21 svi 2010, 09:52

ma znam, čak smo i imali te krevete u početku ali nekako smanje sobu, izgleda natrpano :dunno čak manje nego kad su kreveti "dolje"

no, dobro, probat ćemo ih vratiti pa ću vidjeti.. i tak mi treba funkcionalno, a ne estetski, urediti sobu :dada

21 svi 2010, 11:12

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 15:55; ukupno mijenjano 1 put/a.

21 svi 2010, 12:23

jopic2 - uredila si TmamaKiN2 sobu :) čini mi se.. lijepo, ali mislim da se ona već snašla.. naime, ovo je topic iz 2009. godine :lol ja ga "digla" u nadi da će meni netko pomoći :D

NO, vidim da se dobro snalaziš, te bih te molila idejicu za dječju sobicu dimenzija: 2,10 x 4m

Hvala ti unaprijed :buket

21 svi 2010, 12:28

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 15:55; ukupno mijenjano 2 put/a.

21 svi 2010, 12:29

e
Zadnja izmjena: jopic2; 29 stu 2011, 15:55; ukupno mijenjano 1 put/a.
Odgovori