Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Kozna garnitura

06 vel 2009, 11:53

Jos malo, pa cemo poceti da oprememo novi stan :).
Danas idemo da damo avans za garnituru, kozna je bez boje, trosjed i dvije fotelje. Na trosjedu, dva sjedista su relax sa mehanizmom, moze da se podigne samo "drzac" za noge, a moze i da se postrave u lezeci polozaj i covjek moze lijepo i udobno da legne...
Ona izgleda ovako, samo sto je umjesto dvosjeda jos jedna fotelja.
http://www.simpo.co.yu/10_simposhop/01_ ... ozna09.htm
Molim vas da mi kazete vasa iskustva vezana za odrzavanje koznih garnitura i jos ako ima neka slicnu ovakvu sa ovim rilex fazonima? :kiss

Re: Kozna garnitura

06 vel 2009, 12:15

ja bih ti samo preporucila, ako mozes, svakako trazi da vam premazu zastitnim sredstvom protiv fleka.
ovo sto opisujes (tu se zove recliner) mi nemamo i ne znam nikoga tko ima pa...

06 vel 2009, 12:19

U salonu su mi rekli da ne smije da se maze nikakvim sredstvima, da se cisti vlaznom magicnom krpicom, jer je koza teleci box i jako je kvalitetna, za sve ostalo oni na nju daju garanciju 5 godina. Cak u tom periodu i ako se negdje osteti, ne daj boze mogu da je vratim da zamijene.

06 vel 2009, 12:24

takva je i nasa i isto imamo garanciju na 5 godina, ali su ju svejedno premazali zastitnim sredstvom. :dunno

06 vel 2009, 12:27

Hvala ti nas savjetu, pitacu ih za to sredstvo :kiss

06 vel 2009, 17:02

Ja samo s vremena na vrijeme prebrisem garnituru sredstvom za ciscenje koze i sve je :5 Inace ja ranije nisam bila ljubitelj koze ali sam, od kada imam djecu, postala vatreni obozavatelj :lol

07 vel 2009, 09:34

mi imamo koznu garnituru i mrzim ju iz dna duse, toliko je hladna po zimi da nema sanse da na nju sjednes bez dekice , odmah dobim upalu mjehura, ljeti nije problem jer je stan klimatiziran ali zimi uzas :ne nikad vise..odrzavanje inace super, djecje vlazne maramice , acetonom sam cak skidala lak za nokte s nje :whew

07 vel 2009, 14:01

Mi smo se odlucili na koznu garnituru iz razloga sto skoro u svim stanovima u kojima smo zivjeli do sad, kao i u ovom novom stanu, kuhinja, dnevni boravak i trpezarija su zajedno. I pored nape koju imamo mirisi od kuvanja se sire, a garniture od stofa ih upijaju u enornim kolicinama, i koliko god da se cisti opet poslije nekoliko dana meni smrdi :dunno.

Sto se tice hladnoce koznih garnitura, meni su rekli, u skoro svim skupiljim salonima da toplina zavisi od kvaliteta koze. Sto je koza kvalitetnija i deblja ona je toplija, a to smo se uvijerili na ovoj garnituri koju smo juce kupili, i na garniturama koje smo gledali ali su bile cca 5000e i vise. Koza koja nije kvalitetna je hladna i koliko god da sjedis ne moze da se zagrije, takva je kod mog sogora i mi svi cvokocemo od zime kad sjedimo na njoj, uzasna je.
Kako su nesi saloni namjestaja u vecini slucajeva hladni, tako se desi i da je neka kvalitetna garnitura hladna, neki talijani koji rade u fabrikama koznih garnitura su nam rekli da kad stavis ruku na bilo koji dio kozne garniture, sto se prije zagrije koza pod rukom to je koza kvalitetnija. Ako se ne zagrije poslije 2-3 min ne valja.
Na ovoj nasoj garnituri koza je teleci box i zaista je topla, jer je u suprotnom ne bi uzimali, jer mrzimo kad moramo da zastiremo sa necim.

07 vel 2009, 14:54

Čula sam da se prava koža super održava dječjim vlažnim maramicama.

08 vel 2009, 00:12

Ja u našu s vremena na vrijeme utrljam ono neko sredstvo za njegu kože, iz DM-a.
Za flekice od hrane i slično samo prebrišem vlažnom krpicom i super.

Koža je stvarno dobra za održavanje ali meni smeta ta njena hladnoća. Ne znam koliko je naša kvalitetna ili nije...meni svejedno, svaka na kojoj sam do sada sjedila mi je hladna jer sam zimogrozna i mjehur mi je bolna točka.
Skoro uvijek sjedim na jastučeku. MM nema tih problema a i nitko od naših gostiju :dunno

09 vel 2009, 16:31

koji prodavači! hladnoća ovisi o kvaliteti kože? :drink

koža je hladna i točka. nekom smeta, nekom ne.

održavanje? naša ima sedam godina i čistimo je onim vlažnim maramicama za bebinu guzu. to je to.

ovaj tip reklinera nikad ne bi uzela. podigne se taj dio, ali nema sve potrebne funkcije da bi dao udobnost, a i nije nešto što će koristiti dvoje na istom kauču. radje bi uzela, kako sam vidjela kod nekih, fotelju kod koje se ne samo donji dio podiše u više visina i nagiba, već i naslon spušta.

09 vel 2009, 16:46

eli je napisao/la: radje bi uzela, kako sam vidjela kod nekih, fotelju kod koje se ne samo donji dio podiše u više visina i nagiba, već i naslon spušta.

Uprav takvu si mi uzeli, ako se dobro sjećam u Kiki...isto je kožna, zgodna za oko, diže se naslon za noge i naslon se spušta do skoro ležećeg a nije bila ni preskupa.

09 vel 2009, 16:51

eli, licno sam se uvjerila da toplina koze zavisi od kvaliteta. Mi smo bili zapanjeni kad smo u salonu sjeli na jednu od tih garnitura (medju kojima je i ova nasa), imali smo osjecaj kao da sjedimo na stofu a ne na kozi, na koje smo do tada sjedjeli.
Sto se tice reklinera, opisala sam kako ovaj nas funcionise, ali to se ne vidi na slici. Kad se podigne ovaj dio ispod nogu, odgurnes se ledjima i naslon se spusti u lezeci polozaj, tako je sa oba sjedista osim sa sjedistem u sredini.
I dvoje ljudi, moze odlicno da odmara, spava, gleda tv. To smo isprobali, jer nam je to jako bitno :lol.
To cu moci da vam pokazem kad je ubacimo u stan, pa da vam posaljem slikice :dada

09 vel 2009, 17:02

ovakav polozaj moze da zauzme nas trosjed i jos vise ide u lezeci polozaj on ove slike
http://img.alibaba.com/photo/11460388/Sofa_Recliner.jpg
http://www.suitesofashop.com/components ... 1ec1fa.jpg ovako izgleda fotelja, ali kod nas trosjed ;)

09 vel 2009, 18:23

a da umjesto dva takva mjesta na jednom kauču uzmeš po jedan na svakom?
ljubav je jedno, komocija nešto drugo. :proljece

09 vel 2009, 18:30

eli, a za sta bi mi to na svakom sjedistu? ;)
Bila je mogucnost ali ovo nam je sasvim dovoljno a i sama garnitura je preudobna, tako da nema problema :kiss

09 vel 2009, 18:32

nisam ni mislila na svakom sjedištu, već sam skužila da bi dva na istom kauču, jedan za tebe, jedan za tm. ja bi zbog praktičnosti radje da je svako na svojem kauču. :kima

09 vel 2009, 18:44

To se moglo rijesiti dvosjedom i trosjedom :mrgreen:
Ovako smo blizu, a opet svako na svom mjestu i lezaju ;)

10 vel 2009, 11:39

Mi smo zadovoljni koznom garniturom koju imamo 2 godine a uzeli smo najdeblju kozu. Isto je bez pa se lako zaprlja ali uglavno smo dosad sve uspijevali ocistiti jedino nikak tamo di mm nasloni noge u tamnim carapama - dakle ili bijele carape ili nesto ispod nogu :)

Malo cu uzurpirati topic: frendica je nedavno kupila isto bez kozu i ima dvije zarezotine od 2 cm duljine, vjerojatno je netko sjeo s ostrim cifom na dzepu hlaca. Moze li se to ikako popraviti (necim zalijepiti) ili jedino pretapecirati?

10 vel 2009, 13:04

Mislim da se to ne moze rijesiti ovak samo. Jedino je utjesi da ce joj tako, ako je debela koza, ostati - nece se poderati dalje.. rasiriti i sl (kao kod npr. eko koze)

10 vel 2009, 13:05

koji prodavači! hladnoća ovisi o kvaliteti kože?

koža je hladna i točka. nekom smeta, nekom ne

Nije tocno, ovisi ne samo o deblji i kvaliteti nego i o nacinu prerade.

Osobno sam se uvjerila u salonu da postoje i takve vrste koze, koju su zaista tople na dodir, imas dojam da diras antilop kozu ali smo od istih odustali zbog male djece, jer jedno i drugo bas ne idu zajedno. Odmah nam je prodavac naglasio da ih ne preporucuju ljudima s malom djecom i kucnim ljubimcima. Cak su i teze za generalno odrzavanje. To su ujedno koze koje su jako osjetljive. Na tim "toplim" i iznimno kvalitetno obradjenim kozama se vidi ako jako povuces noktom po njoj. Ostaje bas trag na kozi, ne u smislu da se koza izgrebe nego onako svijetliji trag jer se koza na mjestu pritiska onako kao "spreša". Slučajno sam jednom vani kupila crvenu koznu torbu slicnih karakteristika. Jako ugodna koza na dodir, bas onako topla, barsunasta, mat ali sam jednom slučajno se ocesala o rub stola i ostao je taj svjetliji trag.

To sam si obecala priustiti kad se rjesim djece :faca jer je na dodir i izgledom triput ljepsa od drugih vrsta koze.

10 vel 2009, 13:10

skorpi, imam takve čizme gdje se svaki dodir vidi. tanka masna koža. meni tople nisu. kao ni nasljeđene rukavice koje su koštale više od kaputa.

helena, sve se da očistiti pa i od tamnih čarapa. dobro trljaj maramicama za guzu. meni je najgori jeans, tj. njegovi tragovi.

10 vel 2009, 13:40

Skorpionka sad si me prepala sa ovim da ostaju tragovi po kvalitetnijoj kozi :roll:
Nasa je bas takva, topla na dodir, a jos je i svijetla, sta da radim ako pocnu vremenom da se primjecuju ti tragovi?
Znam tacno kako to izgleda, jer mi se pojavljuje na koznim cizmama... ahhhh sad se pitam da li smo pogrijesili sto smo izabrali bas tu kozu.

10 vel 2009, 13:45

Ja ti govorim za ono sto sam osobno u salonima namjestaja isprobala. Bitno drugacije obradjena i bitno drugacija koza kad sjedis na njoj. I s ceznjom sam gledala jer sam skuzila da tako fino obrađena i topla na dodir koza nije za malu djecu. Mi smo na kraju uzeli jednu iz "protect" skupine, isto je razlika i medju njima jer ih ima u 7 izvedbi iste koze. Isto se razlikuju dosta medjusobno po osjetu hladnoce kad sjedis.

10 vel 2009, 13:57

Skorpionka sad si me prepala sa ovim da ostaju tragovi po kvalitetnijoj kozi
Nasa je bas takva, topla na dodir, a jos je i svijetla, sta da radim ako pocnu vremenom da se primjecuju ti tragovi?

Ne znam tocno Azleja kakav tip koze ste izabrali.
Ne govorim o kvalitetnijoj kozi ili ne u općenitom smislu, vec i o nacinu obrade. Kvalitetnije je uvijek i bolja osim tih nekih specijalnih izvedbi koze o kojima sam pisala.

Ja sam isto uzela kvalitetniju izvedbu, i nemam problem s tim, ali je to drugi tip koze, napravljena je kao tzv. "protect" verzija i opet u toj verziji nemas samo jednu kategoriju nego mi je ponudjeno 7 razlicitih debljina i kvaliteta protekt izvedbe koze koju sam izabrala. I nemam nikakav problem s njom, niti ljeti niti zimi niti s odrzavanje. Zaista je o.k. i nemam taj problem zima-ljeto o kojem cure pisu. Samo sto nije tako fina barsunasta kao ova o kojoj sam gore pisala. Nekvalitetnije koze su na dodir kao plastificirane i zaista su hladnije od kvalitetnijih izvedbi. I na oko i na dodir i kad lezis na njima.

Ali tu bas odredjenu kakvu sam tamo u salonu probala koja je na dodir i kad sjedis kao da si na mikrofibri, na njoj sam zbilja odmah vidjela da je jako fina ali i uzasno osjetljiva.

Pa nema ti druge nego da na licu mjesta na nekom neizlozenom dijelu ili na onom testeru koze koji ti pokazu komad kao uzorak, probas malo onako lagano s noktima. Na tim uzorcima je meni prodavac pokazao zasto ta divna i preskupa i topla i barsunasta koza nije za obitelji s malom djecom ako im kauci nisu za izlozbu nego za koristenje. Na toj kojoj sam se ja divila kako je fina to se odmah vidilo. Olakotna okolnost je bež boja, na njoj se manje vide ti svijetli tragovi.

10 vel 2009, 13:58

tanka masna koža. meni tople nisu.

Ova barsunasta koza o kojoj pisemo je najdeblja u ponudi.

10 vel 2009, 14:01

ahhhh sad se pitam da li smo pogrijesili sto smo izabrali bas tu kozu.

Nas su prvo pitali imamo li djece i koliko su stara i imamo li kucne ljubimce, pa su onda krenuli nuditi sta imaju od izvedbi koze. :sumo

10 vel 2009, 14:03

Nas su prvo pitali imamo li djece i koliko su stara i imamo li kucne ljubimce, pa su onda krenuli nuditi sta imaju od izvedbi koze

i nas.
nasa JE hladnjikava na dodir, ali se jako brzo ugrije. :dunno evo sad sam stavila dlan na nju i u roku nekih 10 sekundi je poprimila temp. tijela.

10 vel 2009, 14:52

LiKmama je napisao/la:
Nas su prvo pitali imamo li djece i koliko su stara i imamo li kucne ljubimce, pa su onda krenuli nuditi sta imaju od izvedbi koze

i nas.
nasa JE hladnjikava na dodir, ali se jako brzo ugrije. :dunno evo sad sam stavila dlan na nju i u roku nekih 10 sekundi je poprimila temp. tijela.

Tvoja je kvalitetna, to je jedna od osobina po kojoj laik moze da zna da se radi o kvalitetnoj kozi, tako je nama receno, zavidi od brzine kojom se zagrije.

Sad ne znam tacno kako je nasa koza obradjivana, ali znam da je teleci box i da je odvajana parce po parce sa ledja teleta :/ ovo mio je bilo malo :roll: :| kad sam cula, ali *ebi ga, odnosno tacno jedan dio ledja se koristi za obradu.
I sto je najbitnije, topla je na dodir i udobna, jer je inace punjena sa memory foumom ili kako se vec pise, onaj silikon kojim se sad pune garniture, a konstrukcija je od valjda bukovog drveta.

11 srp 2009, 21:29

montenegrina,kako si zadovoljna? kolika je cijena bila? :kiss
Odgovori