Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Preporuke za sušilicu, samu samcatu:)

09 vel 2009, 16:26

:mrgreen:
Bio je nedavno topic, ali o kombiniranim, perilica-sušilica uređajima, a samo o sušilicama je bilo nešto ali u arhivi, prije dosta vremena.

Svašta sam se naslušala o sušilicama, te neke jako gužvaju, neke sve stisnu, neke smrde...čudesa.

Pa bi ja molila koji bi to model bio najnajbolji, ne mora biti best buy, može jednostavno biti the best :lol jer mi je za te velike stvari draže dati više novaca pa da budu kako bog zapovijeda...

Napominjem da imamo malu kupaonicu, bez prozora, znači da ona jedna vrsta ne dolazi u obzir (odzračna ili tako nešto)!? nego samo kondezacijska!? Ili sam nešto pobrkala. I morala bi ići na vešmašinu, to koliko sam skužila nije problem...

Re: Preporuke za sušilicu, samu samcatu:)

09 vel 2009, 16:28

Bosch maxx6 prezadovoljna. Imaš sad i maxx 7.

09 vel 2009, 17:37

Ne bi smjela biti kondenzacijska, nego ona sto ima crijevo za odvod, kao i perilica (nemam pojma kako se to kaze :oops: ).
I imas pravo, kupi dobru, jer inace ces plakati nad racunima za struju :gace

09 vel 2009, 18:49

Zašto ne bi smjela biti kondenzacijska, ako nema prozor?
Pa baš bi zato i trebala, jer sve skuplja u posudicu.
Ja je imam, ali kako još nije u upotrebi(jerbo se još nisam preselila), ne mogu ništa pametno reći ni za ni protiv.

09 vel 2009, 19:30

Dudley je napisao/la:nego samo kondezacijska!?

Tocno-kondenzacijska kondenzira paru i ispusta ju kroz crijevo, a ventilacijska ispusta paru pa mora imati neki odzracnik npr. prozor...

Ja sam isto cula da su Bosch najbolje, ja imam kombiniranu Zanussi, i zadovoljna sam s njom..

09 vel 2009, 20:06

Ja imam istu kao i folne :), odlična je i besprijekorno radi već četiri godine skoro svaki dan. Kondenzacijska je. Što se učinkovitosti tiče, mislim da nema razlike između ventilacijske i kondenzacijske, koliko znam ventilacijske su jeftinije zbog jeftinije tehnologije rada no može ih koristiti samo onaj tko ima odrzračnik tamo gdje je stavlja. Kondenzacijske mogu bilo gdje, pa i u ormar.:)

09 vel 2009, 20:37

U kuhinji imamo uglavnom Bosch, i zadovoljni. Hvala cure :mah , jel bi to bilo ovako nešto?

http://www.bosch-kucanskiaparati.hr/apa ... &catid=119

09 vel 2009, 20:43

Da, to je valjda taj novi model. Moja je starija seka ove sa linka i jako su slične.;)

09 vel 2009, 21:30

Mi imamo AEG susilicu, kondenzacijsku, 5 i pol godina radi besprijekorno.

09 vel 2009, 21:50

Ja imam kondenzacijsku i u uputama pise da ako rublje nije suho u odredjenom vremenu tj. ako nije "ucinkovita" da razlog moze biti sto je velika vlaga u prostoriji u kojoj je susilica smjestena :dunno

09 vel 2009, 21:53

Ja imam Bosh kombiniranu. To mi je jedini njihov uređaj ikad kupljen i totalno sam nezadovloljna da sam sklona nikad njihovo ništa ne kupiti a sad svi Bosh preporučuju :conf

09 vel 2009, 22:47

u ovakvim topicima obicno svaki cigo svoga konja hvali :mrgreen:
mi imamo ovu i odlicna je, odlicna:
http://www.bijela-tehnika.hr/aparati/artikal/11934/slika-1/#slika
6th sense tehnologija eliminira potrebu programiranja vremena ili razinu grijanja buduci da senzori prepoznaju kada je postignuta zeljena razina suhoce.
:mah

09 vel 2009, 23:59

Dudly, upravo takvu ja namjeravam kupiti, samo mislim uzeti model sa zatvorenim vratima - to je prakticki jedina razlika, a ova sa zatvorenim vratima (mislim - nema stakla) je nesto jeftinija.
Beammama, problem ti je vjerojatno u kombiniranosti. Ima ljudi koji su sa kombinirkama zadovoljni, al uglavnom najcesce su nezadovoljni. Ja sam imala kombinirano i bila sam ful nezadovoljna i masinom a susenje - katastrofa. Bila je Candy. Sad imam perilicu Bosh, preporodila sam se.

Pitanje
Perilica mi je 7 kg. Dal onda kupujem i susilicu 7 kg? Cula sam varijantu da bih trebala uzeti onda susilicu 8 kg, jer je kao ves kad je mokar tezi. Ne drzi mi to vodu - pa i u perilici se roba smoci pa je teska kolko je teska, jelda?

10 vel 2009, 00:03

dobro si cula, u susilici se u obzir uzima tezina mokrog rublja.
ali...
kad peres ves u masini cesto peres odjecu razlicitog sastava, vazno je da se pere na istoj temperaturi. u susilici je vazno da je odjeca po sastavu jednaka jer se samo tako moze susiti, a da ti se nista ne skupi. hocu reci da ces vrlo cesto prati polupunu ili djelomicno punu masinu rublja, a to ce ti biti taman za susilicu.
jesam jasna? :lol

10 vel 2009, 00:08

neces vjerovat- al jesi :lol

10 vel 2009, 00:21

Skoro 5 godina koristim gorenjevu susilicu, sa kondenzatorom (ima posudu u kojoj se skuplja voda) i super je, prezadovoljna sam sa njom. Nikad se nije desilo da mi izguzva ves, sve mirise, cak i cijela kuca mirise na omeksivac, jer mi je ona inace u kuhinji (manjak mjesta u kupatilu :lol ). Ves poslije nje, samo slozim i super, nema peglanja i mucenja ;), cak i neke kosulje ne moraju da se peglaju, posteljina, ves, peskiri, majice, nista od toga ne izguzva.
Samo treba da pazis da u nju ne stavis nesto vuneno, e tako sam ja unistila par dzempera, ukrv placenih, i skupili su se u beby velicinu, a ja htjela da se skupe samo malo.

10 vel 2009, 09:36

mamashnita od noje je napisao/la:dobro si cula, u susilici se u obzir uzima tezina mokrog rublja.
ali...
kad peres ves u masini cesto peres odjecu razlicitog sastava, vazno je da se pere na istoj temperaturi. u susilici je vazno da je odjeca po sastavu jednaka jer se samo tako moze susiti, a da ti se nista ne skupi. hocu reci da ces vrlo cesto prati polupunu ili djelomicno punu masinu rublja, a to ce ti biti taman za susilicu.
jesam jasna? :lol

Molim ja malo pojašnjenje :proljece - znači onda to što eliminiraš jer nije isto po sastavu ipak moraš negdje vulgaris sušiti? ili čekaš da se ovo osuši pa utrpaš unutra? ili je onda već kasno? :lol ...i da li osim vune ima još nekih stvari koje ne smiju u sušilicu?

10 vel 2009, 10:35

Dudley, u principu ne možeš sušiti npr. pernatu jaknu i pamučne hlače zajedno, tj. kombinacije osjetljive na visoku temperaturu sušiti s pamukom koji se suši na visokoj temperaturi.
Ja sušim sve zajedno. Finije veste uopće ne sušim u sušilici, a s pamučnom robom bez beda osušim MM-ove dresove. Niš im ne bude :mrgreen:

10 vel 2009, 13:56

ja isto ne stavljam u susilicu finije veste, ne stavljam ni MM pamucne majce jer se i ovak namuci dok nadje XXL, a susilica sve pamucne stvari smanji; uostalom imas na robi napisan smije li ili ne u susilicu

10 vel 2009, 14:02

tanja, ali na novijim susilicama postoji poseban program za susenje rublja koje ima upravo tu oznaku da nije za susenje u susilici, barem je moja takva. i susim doslovno sve. nema teorije da se ista skupi ako si tocno odredila program.

10 vel 2009, 14:04

Ja sušim sve, ne odvajam pamuk od drugih materijala i ničem ništa ne bude. Jedino vuneno ne sušim iako mi se i to zalomilo par puta jer automatski prebacujem sadržaj mašine za pranje u sušilicu :mrgreen:, i nije se jako skupilo, barem većina nije. :lol

I tako je 99% svega što nosimo pamučno ili većinom pamučno.

10 vel 2009, 14:08

Ja se samo dosla veseliti sa tobom sto si konacno preobratila tm-a :lol

Mi ti imamo Koncarevu vulgaris, najosnovniji tip i susi ko zmaj :kima Obozavam ju!

off- aaaaaa, sad sam skuzila da ovaj se ovaj smajlic sto strika zove kima :rolf doooobar! :lol

10 vel 2009, 15:55

IvaV je napisao/la:Ja se samo dosla veseliti sa tobom sto si konacno preobratila tm-a

:lol
Između manjih računa za struju i netrpeljivosti prema konstantno rastegnutom vešu na konju za sušenje, prevagnulo je ovo drugo :lol

Al moram čekati preuređenje kupaonice (to planiramo ovog proljeća i sve me toga strah) jer sada mi ne stane na veš mašinu jer su drito iznad ormarići...

10 vel 2009, 16:03

ja imam već 10 godina kombiniranu Candy i niš koristi od nje :/

jel ove s kojima ste zadovoljne mogu ići u stup ? odnosno da li netko zna da li sve samostojeće mogu ići u stup ili ne ?

10 vel 2009, 16:41

Mislim da sve mogu, sušilica je zapravo jako lagana, puno lakša od perilice.

10 vel 2009, 18:54

Ne bih ti znala ništa o samoj sušilici jer sam nedavno kupila 2u1 kao što se vidi na drugoj temi.
htjela sam ti samo savjetovati http://www.mimovrste.com/pa na meniju izabererš dom- naime stranica mi je super jer imaš na jednoj stranici sve podatke o proizvodu , a kod nas na webu te neki zastarjeli modeli, te nema npr. energetska kategorija ili nema dimenzija.također možeš vidjeti slične proizvode.

kupovali smo dosta tehnike, većinu smo uzeli u deak tehni u samoboru, ako smijem reklamirati , ako ne, obrišite.
lijepo mejlaš što želiš, pošalju ti ponudu. cijene su im niže od svi u zg. ako plaćaš gotovinom, plaćaš nakon dostave u stan! znači ni nemoraš ići tamo, može se i na rate,mi platili americanom.
meni su rekli da sušilica manje gužva u većim bubnjevima -znači ovi 6-8 kg, ne znam da li je istina.

10 vel 2009, 19:03

svaka susilica moze na masinu. mislim da samo moras uzeti okvir koji stavis na masinu tj. izmedju masine i susilice, tako nesto...

19 vel 2009, 16:19

Gorenjka http://www.propero.hr/detalji_proizvoda.4af018abffde4a148b79601dfd6ac601.susilica_rublja_gorenje_d_63325_6_kg_kondenzacijska.aspx
oduševljena, peglam 90% nego ranije, zagrije nam kupaonu... :drink

19 vel 2009, 18:38

Peglaš 90% više ili manje?

19 vel 2009, 23:13

manje naravno, čak bi se usudila reći i 95% :drink
Odgovori