Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Koji prašak za veš

29 srp 2013, 10:43

Nasla sam na stranom arielu kod uputa za doziranje da kad je bubanj veci od 6kg treba dodati ekstra praska kako bi ispunio svoju funkciju. A to vrijedi i za tvrdu vodu.
Ovo prvo nisam do sad nikad vidjela na nasim pakiranjima. A uvijek ga se trudim stavit sto manje. Mozda i zato ispada da nekad prasak ne radi svoje. Imam bubanj veci od 6kg. Al dash je uvijek prao cak i s manjom kolicinom. I mirisao.

29 srp 2013, 12:51

Meni je za škuru robu odličan praškasti Lenor iz Mullera, za bilu upravo tražim idealni :nokti jer mi je pri kraju veliko pakiranje Persila Gold (koji mi je tako - tako, ne sviđa mi se baš miris).
Ajde curke, friška iskustva molim :pise

29 srp 2013, 13:03

ja sam potrošila onaj veliki Formil iz Lidla i naišla na neku odličnu akciju Faksa(ono najveće pakovanje).Bome pere odlično, ajde da za neki naš prašak to mogu reći.Ok mi je sad kad sam ga uzela na akciji, no nije inače ni jeftin.

kad smo kod mirisa omekšivača , kupila sam neki osvježivač prostora s mirisom omekšivača, proizvodi ga Saponija, zove se Bis Ornel.Košta trideset i nešto kuna, no jako dugo drži i kuća zbilja miriši na omekšivač. pa tko voli...

29 srp 2013, 13:19

Ronin probamo onda taj Faks... s obzirom na broj dječice u potpisu :luv virujem da si kompetentna kad su fleke u pitanju :lol
Zadnja izmjena: Vicky & Mama; 29 srp 2013, 13:41; ukupno mijenjano 1 put/a.

29 srp 2013, 13:36

Probala sam dash iz milera, ono malo pakiranje da baš vidim u čemu je stvar i meni uopće ne smrdi, dapače, veš baš lijepo miriši i dobro opere. Za pelene mi je to najbolji prašak do sada, a stavljam samo žlicu, najviše dvije.
Sad smo trenutno na moru i koristimo persil. Nije loš, ali mi je dash bolji, pogotovo za pelene. A možda je i do mašine.
Kad dođemo doma i potrošim do kraja faks i dash koji imam, prelazim na dash iz interspara od 4 kg koji sam nedavno nabavila.
Baš me zanima.

29 srp 2013, 13:46

Vicky & Mama je napisao/la:Ronin probamo onda taj Faks... s obzirom na broj dječice u potpisu :luv virujem da si kompetentna kad su fleke u pitanju :lol

test su bijele majice od mojih dečkiju i kuhinjske krpe. ako mi to prašak skine, dobar je :lol

29 srp 2013, 13:50

:lol
meni su test bodiji od mog dvogodišnjaka koji se naveliko sam hrani, čak i kad je juha u pitanju :nesvist :lol

29 srp 2013, 14:40

prašak već odavno redovno kupujem Formil aktiv iz Lidla, i ne mijenjam. dobro opere, osim nekih baš teških mrlja, al one su rijetke i njih rješavam sapunčićem.
i miris mi je sasvim ok. ima jedno "proljetno izdanje" koje predivno miriši, ovo regularno nije nešto prefino, ali može proći.

ali imam problem s omekšivačima. nijedan mi nije dobar. svi kao da ishlape :dunno
dok je veš mokar, miriši. čim se osuši, ništa se ne osjeti, koji god da kupim.
a kad stanem pored nekih ljudi, nekad se skoro onesvjestim od mirisa omekšivača.
u čemu je štos? sigurno ima neka kvaka koju ja još ne znam.
u količini nije, probala sam filat koliko god stane u onaj pretinac.
veš sušim vani, nemam sušilicu. jel možda u tome stvar?

29 srp 2013, 15:19

danijela81 je napisao/la:a kad stanem pored nekih ljudi, nekad se skoro onesvjestim od mirisa omekšivača.
u čemu je štos? sigurno ima neka kvaka koju ja još ne znam.
mene issto ovo interesira, iako odavno ne koristim omeksivac. Alli tipa kad sveki posalje neku hranu, kuhinjska krpa koja dođe s tim vonja više nego to što je skuhala :lol

29 srp 2013, 15:22

Danijela, jesi probala novu liniju cocolina? Ne mogu vjerovat da bi taj izvjetrio.

29 srp 2013, 20:59

Meni su odlicni oni iz Mullera. Do tada bi rijetko koji ostao mirisati nakon susenja. Posebno ljubicasti lenor.

I nekako opcenito imam dojam da je sve drugacije i bolje sto nije radjeno direktno za nase trziste. Ko da smo skart.

30 srp 2013, 07:19

s jedne strane mi je drago da imamo gdje kupiti kvalitetnu robu no s druge me baš žalosti da tako rade lošije proizvode za nas.kad kreneš čitati deklaracije još ti više bude muka.primjerice, jer to mi je najfriškije, bebi kupujem Milumil isključivo u Mulleru.ako zanemarimo aspekt gramaže i cijene(a i tu je povoljnije) , tu je i sastav.npr Milumil iz drugih dućana ima 0.53 željeza u sebi.u Mullera prodaju onu noviju liniju koja ima u sebi 0.93.to je ravno duplo!o prašcima i omekšivačima da i ne govorim.

inače , ja sam prije kod njih vječito kupovala ljubičasti Softlan, no u posljednje sam vrijeme prešla na plavi jer mi se čini kao da se malo pokvario, nešto su prčkali s mirisom

30 srp 2013, 08:24

To i mene zalosti.

30 srp 2013, 20:48

Sad prvi put koristim Ariel tabs, bome dobre, ne stavim ni omeksivac, bas lijepo peru i mirisljav je ves.

30 srp 2013, 21:15

Ja moram probati taj Formil iz Lidla. Uvijek sam ga izbjegavala jer mi se cinio nekvalitetan.

07 kol 2013, 14:53

Dobar je tekući Formil,ima ljubičasti i zeleni.
Ja kupila ljubičasti i baš fino miriši.

08 kol 2013, 00:14

Za sareni i tamni ves koristim Mercator prasak, nije skup, a OK pere. Za bijeli Ariel. Za fleke DM sapun. Omeksivac, Duel zuti, savrsen :)

08 kol 2013, 09:32

Za prasak miksam-kad naletim na original njemacki/austrijski persil kupujem jer dugo traje i dobro pere,za sareno mi je Nila i tecna i praskasta odlicna,miris i pranje,omeksivace ne koristim bas previse(muski dio je osjetljiv) ali sam vec duze na mercatorovom brendu-ja sam na "plavom" imaju i zuti,ljubicasti i bijeli :lol

08 kol 2013, 11:59

Ronin isprobala sam Faks i bome sam zadovoljna :dada
Uzela sam onaj neki sensitive, lipo miriše, dobro pere :up

08 kol 2013, 20:23

super!i meni je skroz OK. posebno ovih dana u kombinaciji s ovim suncem.

18 kol 2013, 13:31

meni je zeleni formil koma.
ali zato onaj za bijelu robu, taj mi je prefin i odlično pere.

22 kol 2013, 16:37

Od tekućih otkriće mi je Nila color :)

22 kol 2013, 16:56

kimama1 je napisao/la:meni je zeleni formil koma.
ali zato onaj za bijelu robu, taj mi je prefin i odlično pere.

sad sam zbunjena, samo jednom sam kupila prašak u Lidlu baš taj Formil tekući, sa zelenim čepom je za bijeli veš :conf a sa ljubičastim za šareni. Ili postoji više Formilova, ovi koje sam isprobala su tak, neću ih više kupovati :basnecu

Ponovo sam kupila prašak Fax, nakon 100 godina valjda :lol fakat mi je najbolji za bijeli veš.

22 kol 2013, 16:57

ako je to crvena, onda je dobra :dada

22 kol 2013, 18:12

Ina66 je napisao/la:ako je to crvena, onda je dobra :dada

ako misliš na nilu, da, to je crvena :)

22 kol 2013, 18:49

jest draga, ja znam za četiri formila - dva velika (s ljubičastim i zelenim čepom) i dva mala, za šareno i bijelo rublje. taj za bijelo mi je ok.

22 kol 2013, 19:15

ja kad sve vas čitam, osjećam se kao da sam pala s marsa.

Nikakva sam domaćica,

kupim onaj koji je na akciji, ne kužim se u razlike, ne očekujem miris...

ne znam ništa o sredstvima za čišćenje. Imamo ocat sa sodom bikarbonom, deterdžent za ručno pranje suđa (uvijek drugi) i nešto jače (sad valjda sanitar) za wc.

ah da, kupila sam ii neki dm-ov sapun za mrlje :lol

23 kol 2013, 08:12

Beppa :zivili :hahaha :hahaha

23 kol 2013, 08:50

beppa, to što imaš ti, imam i ja. također kupujem ono što je na akciji (tako i znam za crvenu nilu i sve ostalo :lol) i onda znam što ću kupiti sljedeći put, a što ne
zadnje s akcije mi je bijeli omekšivač iz lidla :D

23 kol 2013, 08:54

Ja isto kupujem deterdžente na akcijama, trenutno za bijelu robu imam prašak Standard iz Konzuma, a prije toga sam imala neki Lidlov. Za šarenu robu imam Perwoll, tekući, u plavoj boci, veliko pakiranje (dobraaaa akcija :mrgreen ). Jedino što nikad ne mijenjam je omekšivač, opsjednuta sam mirisom Lenora Parfumelle, zlatna boca :mrgreen
A ovi deterdženti što sam navela su mi ok...jedino mi taj Lidlov prašak koji sam i8mala nije baš nešto mirisao, kao da bi mi upropastio i miris omekšivača pa mi to nije bilo to.
Odgovori