Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
20 vel 2011, 16:48
Ja imam gigu mjesecni vec godinu dana, nista nemam uskljuceno, najcesce sam na 3G, koristim sve najnormalnije i appstore i apdejt i viber i sve sto imam... Ne potrosim tu gigu kroz mjesec dana.
Mislim, placas ju ionako, al ju ne zelis koristiti, u cemu je fora?
DA, zakaj te smetaju updateovi aplikacija? Obicno je rijec o poboljsanju aplikacije i ne kosta te nista. Kliknes na azuriraj sve i gotovo.
ovo potpisujem. stalno se iznova cudim ovdje na forumu toj stednji na ajfonu. i jos sa pretplatom na gigu-dvije mjesecno.
20 vel 2011, 16:56
Nadice, kad spojis ajfon usbom na komp pokrene ti se autoplay i nudi da skines u komp, identicno kao fotoaparat.
20 vel 2011, 17:07
fotke skida sam kad radis back up i sinkronizaciju automatski.
audiko za skidanje i radjenje ringtonova.
ma idu mi na zivce ti updateovi, tri dana ih skida /uglavnom kad je baterija na izdisaju / a ak ne skinem onda mi pise oznaka da skinem , a ja volim da mi je sve uredno i da nema neprocitanih poruka i sl.
ja 3g ukljucim ak mi treba za neko skidanje i to samo zbog baterije, inace imam na edgu stalno.
20 vel 2011, 18:14
Daj mi objasni molim te zasto? Zasto prtljas sa ukljucivanjem i iskljucivanjem 3g, zasto?
Apdejtirat ne moras taj tren ak ti je baterija na izdisaju. Kad ga ukopcas na punjenj, stavi apdejt i gotovo.
20 vel 2011, 19:39
fotke skida sam kad radis back up i sinkronizaciju automatski.
to vrijedi samo ako skidam fotke NA iphone.
Suprotan smjer je ovaj Patkin
20 vel 2011, 21:31
automatski ti se isključi i WiFi.
U avionskom modu se iskljuci automatski wi fi, to stima, ali ga ja onda opet ukljucim i onda imam kombinaciju avionski mod + wi fi i tu sam najskigurnija. Ja ne trosim placen 1GB zato jer mi se neda zezat sa time i pazit da to ne predjem (a puno sam na you tube i nekim aplikacija koje gutaju puno mb-a) a i nije mi neka sila jer tako i tako imam wi fi. Ovaj placeni paket (sve za mene 250) mi je puno korisniji zbog 500min besplatnog razgovora prema svim mrezama i 200 besplatnih SMS i MMs-a mjesecno. Ovaj 1gb cuvam za slucaj da mi zatreba internet negdje gdje nemam pristup bezicno. Eto npr. neki dan mi je trebao internet hitno a nisam imala opciju bezicnog spajanja, i tada sam koristila bajte iz paketa. Eto.
DA, zakaj te smetaju updateovi aplikacija? Obicno je rijec o poboljsanju aplikacije i ne kosta te nista. Kliknes na azuriraj sve i gotovo.
Ma ne smeta me to, to uvijek azuriram, vec me smetaju updatevoi koji idu automatki putem interneta i to po vise puta dnevno-tipa vremenska prognoza, TV program. Meni ne treba da mi se u pozadini svakih pola sata apdejta vanjska temperatura zraka i da mi to trosi bajte. Ako me zanima prognoza ili temeratura, ukljucim wi fi, napravi se apdejt i tada vidim podatke koji me zanimaju.
20 vel 2011, 21:44
Shvatla bih stednju da se radi o 100 mb, s obzirom da imam ajfon s gigom prometa preko godine dana, ne mogu shvatiti tu vrstu stednje nikako. Imam isto hrpu aplikacija koje stalno rade, bila sam ljetos 4 tjedna na godisnjem iskljucivo na toj gigi, i koristila ajfon stalno, bilo direkt, bilo da sam ga spajala na laptop i tako surfala na laptopu, znaci cijeli mjesec skoro, nisam tu gigu potrosila.
20 vel 2011, 22:35
patko, ustvari... sta nas briga

.
20 vel 2011, 22:54
Stvarno treba potrosit tu gigu... nije to tako lako
Nista ne iskljucujem, automatski mi se spaja na wifi ako sam doma ostalo surfam preko 3g i nisam ni blizu potrosene gige.
Kod mene je bas suprotno, otkad imam iphone sam bas lezerna oko potrosnje svega jer je paket vise nego dovoljan.
20 vel 2011, 22:58
avionskom modu se iskljuci automatski wi fi, to stima, ali ga ja onda opet ukljucim i onda imam kombinaciju avionski mod + wi fi i tu sam najskigurnija.
Čuj, u toj kombinaciji si sigurna da onaj tko te zove (osim ako te ne zove preko neta tipa viber) te ne može dobiti na mobitel, niti ti možeš gsm pozive ostvariti u avionskom modu
Al dobro JiA kaze, sta me briga
21 vel 2011, 00:38
znaci cijeli mjesec skoro, nisam tu gigu potrosila.
A kak sam ja onda u 3 dana napravila promet od 200mb i za to su mi ispostavili racun od 650kn?! Da sam tim tempom nastavila, za otprilke jos 5 dana bi potrosila gigu, kaj ne bi?!
Dok sam u avionskom modu, nisu mi pozivi prioritet...tada mi iphone treba za surfanje. A ako bas istovremeno trebam i pozive neke vazne primati a i internet...e vidite upravo onda mi sluzi ona 1 giga.
I ne kuzim cemu ovo "sta me briga"...ne zvuci bas nesto pristojno.
21 vel 2011, 00:44
Ma ovo "šta me briga" je išlo više na moju znatiželju i ljubopitljivost glede toga što imaš od mobitela u avionskom modu i može li te netko dobiti na telefon ako te treba
Pa koliko si sad za 3 tjedna potrošila ukupno i Wi Fi i 3G. Evo ja sam sad išla gledati, ovaj mjesec 800 MB na WiFi i oko 150 MB na 3G. Jest da sam veći dio dana doma na WiFi ali kad sve skupa uzmem nije puno a ništa nisam pazila, niti sam išta isključivala od aplikacija.
21 vel 2011, 00:51
Pa koliko si sad za 3 tjedna potrošila ukupno i Wi Fi
Nemam pojma. Di mogu vidit tu wi fi potrosnju? To bi me zanimalo cisto informativno jer mi imamo flat opciju interneta (max adsl) pa se uopce ne zamaram sa wi fi potrosnjom.
Evo npr kud su meni otisli u ona 3 dana svi oni silni megabajti...na skidanje aplikacija iz app storea i na you tube!.
21 vel 2011, 01:03
Skini si aplikaciju Data man lite (ta je besplatna) ili DataMan (nešto sitno košta al na njoj možeš naštimati dnevne, tjedne limite i upozorenja ako se približiš tom limitu, sam odrediš dal će te upozoriti na 75,80 ili 90 posto npr).
21 vel 2011, 01:05
To bi me zanimalo cisto informativno jer mi imamo flat opciju interneta (max adsl) pa se uopce ne zamaram sa wi fi potrosnjom.
Ma i ja imam flat doma, al me zanima kad nisam doma, čisto da vidim koliko u takvim okolnostima mogu potrošiti. Moj sin je danas skidao jednu igricu košarkašku, krasna grafika, al bogme je i dosta ta igrica imala megabajta, skoro ko sve aplikacije koje sam ja ovaj tjedan skinula zajedno.
21 vel 2011, 10:39
Vec prije smo hvalile tu aplikaciju datman.
Kod ajfona 4 ne izlazis iz aplikacije ako samo jednom stisnes tipku home pa ti naravno aplikacija radi u pozadini. Ako skroz izadjes iz app onda nema gutanja promet
21 vel 2011, 10:43
a koliki ti je paket?
21 vel 2011, 10:46
Ne znam, to mi je službeni telefon, sve ide preko firme (zvala ih, javit će mi na kojem sam paketu kad popiju kavu

).Obično plaćam od 60-100kn neodobreno prekoračenje, ali prijenos podataka mi je dosad uvijek bio 0 kuna.
21 vel 2011, 10:56
Rima, pa rekla sam ti da mora biti neki paket tj. nesto preko cega koristis net kad nisi na wf. Iskljuci si internet da ti ne nastane nered na racunu.
21 vel 2011, 10:58
Kako da isključim????
Uvijek mi je internet preko 3G ili E, nikad nije na WiFi jer ne znam to upogonit

Isključila sam 3G u postavkama, ali nikako da skužim kako isključiti i E
21 vel 2011, 11:44
patkica je napisao/la:Rima, pa rekla sam ti da mora biti neki paket tj. nesto preko cega koristis net kad nisi na wf. Iskljuci si internet da ti ne nastane nered na racunu.
WnW i jest paket, samo rima još ne zna koliki, pretpostavljam da je ovo wnw paket kod t coma, samo ga je rima očito prekoračila ako uopće nije na wi fi išla. Vj ima manje od 1G a čak i da ima 1GB može prekoračiti po onome što meni izbaci dataman ako zbrojiš otrilipke wifi s 3Gi E, ako Rima nije uopće na wifi, sve joj ide na promet iz paketa.
21 vel 2011, 12:12
Rima, iphone prvo ide na WiFi, a ako ga ne nađe, onda troši 3G.
3G isključiš ovako (iako smo već pisale o tome

)
Postavke -> Općenito -> Mreža -> Aktiviraj 3G -> deaktivirašI uzeti u obzir da se skroz izađe iz aplikacija koje koriste internet (free aplikacije isto koriste internet zbog reklama koje se vrte na njima)
21 vel 2011, 12:16
Ja se ne mogu spojiti preko wifi ni na poslu ni doma, mreže su mi zaštićene. Koji #$%&/?*! pasword upisujem? Ne pali pass i lozinka od PC-a.
Stvarno sam Fata
Dečki su još na kavici. Grrrr.
21 vel 2011, 12:20
Pa dobila si password za svoju wifi mrežu, to ti je onaj WPA ključi koji si dobila od operatera
21 vel 2011, 12:26
Dobila sam Q od operatera, sve je u odjelu telekomunikacija moje firme!!! Ništa mi nisu dali. Ebat ću im sve po spisku.

Nadice, ja sam isključila 3G, ne mogu isključiti EDGE
21 vel 2011, 12:29
Ma za tvoj kućni wireless ti pišem, moraš imati kod.
21 vel 2011, 12:31
doma ga spojiš na wi fi kao što bi spojila novi laptop npr.
treba ti username i password od tvoje mreže kući. wep kod koji si vjerojatno mijenjala kad si prvi put spojila net.
21 vel 2011, 12:36
To su sad već stvari koje kora odratit MM