Sada je: 14 lip 2026, 04:16.

nesreće na skijalištima

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: nesreće na skijalištima

PostPostao/la Sunshine » 20 sij 2009, 09:53

Krumpirić je napisao/la:ja se slažem s nekim mišljenjem koje ču nedavno....da su rvatski građani odlučili odjednom od ljudi koji nisu skije vidli postat skijaški đetseteri.

Ne bih se složila s ovim. Skijanje nije niš' više fensi-šmensi od golfa, tenisa, jedrenja i sl.pa se opet ne priča kako se 100 ili 200 tisuća ljudi bavi ovim športovima.Osim toga, kad se kaže da je ovo godine na skijanje otišlo 200 ili ne znam koliko tisuća ljudi, vjeruj mi, daleko od toga da ih svih 200 000 skija. Ljudi jednostavno odlaze u zimovališta na odmor (i dio njih na skijanje naravno). Za mene će prvi oni koji me poznaju reći da mi umjesto krvi venama teče more, ali priznajem, nema tog mora ni plaže gdje se mogu odmoriti i napuniti baterije kao nakon 7 dana planine.
Što se nesreća po stazama tiče, mislim da je glavni problem što ljudi ili ne znaju ili ignoriraju pravila ponašanja na stazama i druga stvar, zabrinjavajući broj je onih koji sebe smatraju skijašima jer se eto mogu spustiti niz skoro svaku stazu, a da pri tom još uvijek u potpunosti (ili opće) ne kontroliraju ni skiju ni brzinu. Spoji ovo dvoje-i eto ti nesreće.
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tinica » 20 sij 2009, 15:51

Sunshine - a šta više reći... good point!!! :5
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Gemini » 21 sij 2009, 10:51

Mi skijamo godinama ali bez kaciga. Klincima smo kupili a mislim da ćemo i sebi samo da ih nađemo. No kod nas ih baš i nema za odrasle a vani što sam brzinski gledala u letu isto nisam našla ništa prikladno. Trebalo bi ići ciljano.
Vi koji imate kacige za odrasle gdje i pošto ste ih kupili?
Baš zbog prenatrpanosti i presexxxxx.. i pokazivanja na stazi mi zadnjih godina izbjegavamo velika fensi skijališta. Npr na Cronplatz nebi više išla da mi netko plati - ćelavo brdo na kojem svi skijaju u svim smjerovima - zadnji puta kad smo bili tamo sišli smo dole petak u 11 sati da ostanemo živi uopće - do petka su već svi umorni i forsiraju i to je bila ludnica - helić je letio 3 puta do 11 sati a mi smo imali još 7 dana skijanja pred sobom na drugoj destinaciji i nije nam se forsiralo.
Sad kad imam klince nebi tamo ili na slično mjesto išla ni pod razno.
Link na sliku...

D&D 21.09.2005.
Gemini
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la TinaL » 21 sij 2009, 10:59

Skijanje nije niš' više fensi-šmensi od golfa, tenisa, jedrenja i sl.pa se opet ne priča kako se 100 ili 200 tisuća ljudi bavi ovim športovima
Slazem se i nerviraju me takve napuhane vijesti o 200 tisuca ili ne znam kolko Hrvata koji odlaze na skijanje Zamisli!! A kad se preracuna onda stvarno "veliki" postotak ljudi odlazi na skijanje :whew
Inace mi obiteljski i nasi prijatelji dugogodisnje nosimo kacige i mislim da ona kako god ipak znacajno povecava sigurnost. Malo me ta prica s kacigom podsjeca na pricu s pojasom u autu. U pocetku su se svi bunili i dokazivali kako pojas nije svaki put potreban, s vremenom se ipak sve vise prihvaca pod normalno. Inace nasa muska ekipa je ove godine mjerila brzinu skijanja svakog pojedinca - poneki su izmjerili cak i vise od 100 km/h. :shock:
TinaL
sretnica s krilima

PostPostao/la melita » 22 sij 2009, 09:33

Slažem se s Gemini. Slično je kao i na moru - ideš li usred sezone na Zrće s djecom velika je vjerojatnost da se nećeš uopće odmorit, jer će te izludit gužva, strašna buka, hrpa otpada, a postoji i realna opasnost da te pokupi neki od skutera, glidera i sličnih akrobata na vodi. Mi smo išli početkom lipnja i uživali smo - plaža je praktički bila samo naša, V. je mogao puzati u svim smjerovima, igrao se s prekrasnim čistim oblutcima, klinci su se brčkali do besvjesti u plićaku, more čisto-prečisto, iz Calypsa dopire lagana glazbica, jer još nema nabrijanih partijanera, ma raj na Zemlji!!! Nismo išli na skijanje otkad su se zaredle trudnoće i porodi, ali kad krenemo ne pada mi na pamet ići u tzv. hrvatskome tjednu, u neko od dežurnih austrijskih skijališta gdje se svi sjate.
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la patkica » 22 sij 2009, 10:06

Kad ti klinci krenu u skolu, bit ces vezana za hrvatski tjedna. Mislim na OS. Plus mi smo se vezali za taj tjedan jer jedino u tom tjednu postoje skole skijanja sa mogucnoscu da trener govori hrvatski. Al onda je pametno izbjegavat ta natrpana skijalista.
Gemini - jesi gledala po Hervisu i slicno? Mislim da je bilo kaciga za odrasle. I Intersportu sam ih prije godinu dana vidjela pod normalno, malo isprobavala. Mislim da su cc. 100 eura (vise manje).
patkica
svizac

PostPostao/la Tinica » 22 sij 2009, 10:36

Kad ti klinci krenu u skolu, bit ces vezana za hrvatski tjedna. Mislim na OS. Plus mi smo se vezali za taj tjedan jer jedino u tom tjednu postoje skole skijanja sa mogucnoscu da trener govori hrvatski.
;)

Mi si još možemo prištiti dvije godine taj "luksuz" da skijamo u drugom hrvatskom tjednu ali iskreno mene to i ne brine previše :dunno Uživam kad svako malo čujemo nekoga da se dere "Kaj si rekel? " ili "Ča si reka" :lol osječam se ko da sam na skijanju a ne u EU :drink
slika
slika
Tinica
Sveta krava

PostPostao/la Qwerty030 » 23 sij 2009, 11:50

Sunshine je napisao/la:Što se nesreća po stazama tiče, mislim da je glavni problem što ljudi ili ne znaju ili ignoriraju pravila ponašanja na stazama i druga stvar, zabrinjavajući broj je onih koji sebe smatraju skijašima jer se eto mogu spustiti niz skoro svaku stazu, a da pri tom još uvijek u potpunosti (ili opće) ne kontroliraju ni skiju ni brzinu. Spoji ovo dvoje-i eto ti nesreće

x
Nikada sa djecom vikendom ne idem na Bjelasnicu ili Jahorinu(ko nije vidjeo taj krkljanac nema pojma sta je opasnost)... na zimovanje kao i ove godine idemo poprilicno kasno...Strasno se bojim.. i u biti klizalista ,bazeni ma sve potencijalno opasno gledam da izbjegnem u velikom luku!
__--# Dodirni svoje rijeci rukama...#--__
Qwerty030
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Sunshine » 23 sij 2009, 13:29

Joj, mi smo jednu nedjelju nadobudno otišli na Bjelolasicu i mogu samo reći nikada, ni pod kakvim uvjetima više ne bih tamo otišla.
Meni je ono prestrašno!
Ljudi mali milion i to mahom onih koji po prvi put staju na skije (premrla sam kad se neka cura sjurila niz plavu stazu očito po prvi put stavši na skije i svom snagom jurnula prema stablu :strah koje je o ho ho od staze jer opće nije imala pojma kako se zaustaviti). Ispred baby lifta (mislim smiješno mi ga opće tako nazvati jer u životu još nisam vidjela nešto na onu foru) red u kojem se čekalo od 40-50 min. da bi se opće popelo na potpuno zaleđenu stazu, a i zamjerio mi se jer je D. na njemu potrgala potpuno novu jaknu :angry .
Sanjkalište? Sanjkalište je zaleđena, strma staza ispod koje je nekakv jarak tako da su se klinci koje su roditelji pustili same na saonice zaustavljali ili u tom jarku ili ako bi se zabili u nekog na dnu te nazovistaze.
WC-a nigdje, za popiti ništa osim kuhanog vina, zaleđenih sokova ili bljutavog čaja. Naravno da smo otišli do hotela i nakon 20 min. čekanja na stol i još 25 min. čekanja da nas netko posluži, "ljubazna" konobarica nas je obavijestila da ako neš' mislimo popiti, nek' se dignemo i sami donesemo :conf .
Sve u svemu, žali Bože uludo potrošenog dana.
Znam da sam malo off topic, ali morala sam. Mam' mi lakše :mrgreen:
D. 03/2003.
M. 05/2005.
Sunshine
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Adorabla » 23 sij 2009, 21:37

a pogleda u daljinu
a stava
a stasa
a jakna
Jel znas kako ces prepoznati zagrepcanku na skijanju? Po Colmarovom odijelu naravno :belji

uletila mi cijela druga stranica u medjuvremenu. Ja sam naravno na Patku se nadovzeala :mrgreen:
Adorabla
Medena

PostPostao/la Novamama » 23 sij 2009, 22:08

ja gledam o čemu to adorabla. samozatajno se smjestila na dno prve strane. ma to je fotomontaža. je li ovo ti juriš ovako? http://www.colmar.it/index.php?option=c ... Itemid=222 :ne
Novamama
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la patkica » 23 sij 2009, 22:10

ne, ne juri ona ovako. ona je samo jalna i zavidna jer je zimus kroz usta tiho i tesko procijedila da imam dobro odijelo :lol, a ona nema Colmar, tu je problem, kuis. zato i sracka.
patkica
svizac

PostPostao/la DomiMama » 18 vel 2009, 16:18

:mrgreen:
slozila bih se sa prepoznavanjem po Colmaru...
bijah u Badu prosli tjedan (Kleinkirchheimu narafski...) i bas sam pazila... sva Colmar i Spyder odjela su bila nasa... zene uglavnom u Colmaru, a muskarci u Spyderu.

a ja sam jadna totalno out... u O'Nealu... smrc...
Srecica Borna 5.3.2004.
BAOKULJG Dominik 6.9.2005.
Ljetnica Marta 18.6.2012.
"Važno je znati da neki procesi ne mogu biti uspješni ako se ne potrudimo oko njih. Ne možemo biti tolerantni na daljinu. Ne možemo biti humani, ako nismo s ljudima koji trebaju našu humanost." Beppa Joseph
DomiMama
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la TinaL » 18 vel 2009, 16:35

Domi nisi jedina, i ja sam u ONealu :ruka
TinaL
sretnica s krilima

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.