Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: auto-prostrano zadnje sjedalo

17 ožu 2009, 23:53

mi smo pomno prije 5 godina birali auto koji će biti prostran unutra i s poprilično velikim gepekom zbog kolica i ost. a uz to da i cijenom bude prihvatljiv. odabrali smo opel merivu i nismo se pokajali zaista prostrana i komotna iznutra, pravi obiteljski auto. na stražnjem sjedištu imam isofix za as 0-13 s jedne strane, a s druge strane as onu od 9-36. u sredini između tih dviju stolica se može normalno sjediti.

18 ožu 2009, 09:28

:lol joj što si me nasmijala.. ne radim za peugeot, naravno.. jednostavno smo mi oduševljeni njime pa dijelim svoje oduševljenje i iskustvo jer taj auto imam... ali dobro je da si otišla pogledati da možeš eliminirati.
Kad smo kupovali auto, meni je prvi izbor bio passat, al (nećeš vjerovati) odustala sam od njega jer su mu sjedala premekana (dobro, i konzola sprijeda je prevelika i skučeno je, posebno ako je vozač veći, dužih nogu :mrgreen: ). Meni stvarno odgovaraju čvršća ergonomska, jer bi mi leđa otpala na mekanima.. isto kao i madrac i uredska stolica... Al ne nužno svima :dunno
Sad u potragu dalje....
Kad se odlučiš za auto, javi ako nije problem. Htjela bih i bratu sugerirati šta pogledati prema vašim iskustvima

18 ožu 2009, 09:54

čuj štose tiče ergonomije i vozača, peugeot je fakat super, ali za ovo s ta 3 sjedala nisam mogla vjerovat, stvarno mi se viđa i stvarno mi j e žao. ali stvarno moram probati sa sjedalicom jer kao što je netko rekao u toyoti avnsis su odozada dva veća sjedal s ovim između,pa fakat ne možeš vozizi 5 ljudi (mislimmožeš, ali ono..) a u peugeotu s normalnom klupom je taj prostor malo širi , a sjedala uža, pami se čini da bi bolje mogla držati
kod mene je situacija malo složena, pa nešto tipa kangoo, nemo i sl ne dolaze u obzir, ali za jednu obitelj mislim da su ok auti.

javit ću se svakako, slijedeći je megane grandtour :dada

18 ožu 2009, 20:06

hm... kaj je krivo s kangoom ? daj me uputi.
mi smo prerasli corsu pa smo nekaj gledali...

19 ožu 2009, 10:32

ma sve je ok s kangoom i sličnima, naime iz nekih privatnih razloga takav tip auta ne dolazi u izbor - nije bitan razlog, da ne kompliciram.
da ja odlučujem, meni bi bila ok i dacia logan (pogotovo 1.5dci motor iz megana) škoda roomster, nemo, ali kažem nije bitno zašto , ali ti auti nisu u izboru. :)
Isto vrijedi i za merivu u kojoj sam se vozila, stali smo svi, ali mislim da je za petero taj prtljažnik ipak mali.

19 ožu 2009, 13:36

itekako je bitan razlog. ako postoji. ako ti je neugodno tu pred svima... možeš i na pp.
jest da je ružan ali za 103.000 kn ne mogu dobiti ništa približne veličine a da ima dvije pedale. rekao bih da nismo mi njega izabrali, nego je on izabrao nas.

ima netko kangooa ? meni se ona stražnja klupa čini dosta neudobnom. u corsi se sasvim drugačije sjedi. više se čovjek zavali. ovo je fakat ko na klupi. sam kaj ipak nije drvena.

19 ožu 2009, 14:39

ima netko kangooa ? meni se ona stražnja

imamo mi, dvojku (sad je trojka izašla)
Nije neudobna, ne znam kakva je u mercedesu, ali meni je ova ok

19 ožu 2009, 14:42

I definitivno troje velikih stane otraga vezanih. Mi smo k tome još i visoki i s problematičnim kralježnicama, i mogu reći da je ulaz i izlaz iz auta SAVRŠEN, mm-a čak manje boli kralježnica zadnje dvije godine koliko ga vozimo. O preglednosti da ne govorim.

I mene zanima razlog :faca

19 ožu 2009, 15:05

evo, imamo ga i mi i u svemu potpisujem vipku
kupili smo ga kad su klinci bili mali, i kad smo imali tonu stvari - od kolica pa nadalje, a imali smo i velikog psa

zaista nema veze s ljepotom, ali udoban, ogroman, pregledan, lagan za voziti
i da, otraga je ogroman, tri prava sjedala

sad nam polako postaje preveliki takav tip auta

19 ožu 2009, 15:15

dunja, fakat ! zeleni je

kako može biti prevelik ? pogotovo kad se navikneš.

19 ožu 2009, 15:55

ma kakvi velik, on je samo PREGLEDAN :D

Naš je još veći od Dunjinog, čini mi se, a vidi tek trojku
http://www.renault.hr/central/media/nou ... resize.jpg

ovo je dvojka
https://secure.oglasnik.hr/slike/95/4e/9680719_1.jpeg

19 ožu 2009, 16:04

vipka kak je vaš veći od mog - kaj nisu svi isti?

moj je kao ovaj sivi na slici, znači dvojka

kad kažem prevelik - mislim na gepek

više ne teglimo naokolo kolica, dječje bicikle, pakete s pelenama, tonu igračaka, autiće na guranje i nemamo više velikog psa

19 ožu 2009, 16:07

Nisu isti, pa kaj nemate vi jedinicu, ček idem naći...

19 ožu 2009, 16:09

Evo, ga, ja mislim da je ovo vaš, a sivi je naš :mrgreen: (ali bordo crveni)

naravno, putnička varijanta, ovo je teretni

http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... _I_D65.JPG

http://www.unisanet.unisa.edu.au/staff/ ... kangoo.jpg
Zadnja izmjena: VIPmama; 19 ožu 2009, 16:10; ukupno mijenjano 1 put/a.

19 ožu 2009, 16:09

ne
od kud ti to :conf

19 ožu 2009, 16:10

sorry, zabrijala ja :oops:

Trojka koja je sad izašla, je šira i duža, a tako je i dvojka od jedinice

19 ožu 2009, 16:13

meni i jedinica i dvojka izgledaju identično
a drugo - mislim da je razlika zanemariva, par cm

19 ožu 2009, 16:43

Mi imamo 307SW. Postoje tri stražnja sjedala, mi imamo jednu sjedalicu i do nje se mogu sjesti dvije odrasle osobe, ali ne baš jako konforno.

DObra stana je što se to srednje sjedalo može staviti u treći red (iako mi nikad to nismo probali), a onda ima puno više mjesta za sve.

19 ožu 2009, 16:56

Ja vozim Scenica i znam da iza stanu i tri auto sjedalice, od najmanje do najvece s naslonom-istovremeno. Vozila sam sina i necake i bez problema su stale sve tri AS. :mah

19 ožu 2009, 20:52

meni i jedinica i dvojka izgledaju identično

Dunjči, nisu identične, dvojka ima veće i više farove, otraga su isto neke razlike u visini i veličini, a unutra nisam obraćala pažnju.

jedinica
slika

dvojka

slika

trojka

slika

19 ožu 2009, 22:33

i mi smo išli gledati kangoo, oduševljeni smo iako bi mi radije caddya ali cijena je :cool

20 ožu 2009, 09:13

joj, koma ! sve više mi se sviđa ta ideja.
dajte, nek ga netko popljuje, ali ono, pošteno, da se malo ohladim.

20 ožu 2009, 10:54

Ah znatiželja je ubila mačku :)
razlog (ne)kupovine nema veze s kvalitetom auta ili bilo čim takvim, jednostavno, ne ulaze u izbor
a što se tiče izgleda auta-u autu se prvenstveno voziš, ne gledaš ga, iako je to teže prihvatiti
u davna vremena kad još nisu postojali zastupnici novih automobila, a kamoli krediti za iste, mm je došao na ideju da kupimo wartburga :dada :dunno :svadja :baba , a on meni :belji i dofura ga.
njegova prekrasna zelena boja mi je mamila suze na oči od dragosti, iako je mm tvrdio da je to "novi tip" itd.
uglavnom,ja sam prigovarala , ali- auto je visok, parkirala sam gdje sam htjela.
a svi komentari su utihnuli kad smo išli na more i u bunker spremili vrtić, dvoja kolica i sve za boravak u apartmanu s dvoje djece. čak ništa nije išlo ni na krov.
odonda smo vozili više auta, ali se ravnamo da je auto tu da služi nas, a ne mi njega.

20 ožu 2009, 11:18

Ima i limuzina koje na stražnjem sjedalu imaju jako puno prostora, pogleda Hyundai modele, mi smo prezadovoljni. Mjesta straga i viška, a i sve ostalo je super.

20 ožu 2009, 14:21

grozni je napisao/la:joj, koma ! sve više mi se sviđa ta ideja.
dajte, nek ga netko popljuje, ali ono, pošteno, da se malo ohladim.

Gle, ohladit će te cijena dijelova, kad ti garancija istekne (ili produženo jamstvo) cijene su nenormalne, dok je u garanciji sve pet

21 ožu 2009, 01:03

:klanja :klanja :klanja

21 ožu 2009, 19:33

Skupi djelovi:
-kasko
-prodaš auto kad istekne garancija
-ne kupuješ novi auto ako ga ne možeš održavati - a tu baš i računaš cijenu obaveznog servisa

Ako ti je kangoo ružan pogledaj škodu roomster.inače mislim da renault, peugeot i citroen imaju istu paltformu , u nečemu se u karoseriji razlikuju pa malo priviri na internet, možda ti neki drugi bude ljepši
kod nas sa ogledanjem zastoj, neki gosti u tijeku

23 ožu 2009, 15:18

jes, baš tako smo mi napravili, imamo još ovu godinu do isteka garancije

23 ožu 2009, 17:38

Ja imam xsaru picasso i taj auto mi je zakon! Otraga imam tri autosjedalice, prtljažnik je velik i nizak pa mi je lako utovarivati stvari. Sjedalo za šofera je visoko pa imam odličan pregled (visoka sam 158 cm), bolje nego u nekom malom autu. MM me nagovara na berlinga ali meni je previše ko teretni auto :mrgreen:

30 ožu 2009, 17:43

Samo mali upad...susjedi imaju Opel Zafiru, 3 autosjedalice s IsoFixom otraga i kažu da ima mjesta kolko hoćeš. A ima mogućnost za 7 sjedala!
Veeeeliki gepek, a meni se osobno i auto jako sviđa. A sad mu je cijena drastično pala zbog krize... :dunno
I ja ne radim za Opel i ne vozim ga! :mrgreen:

Npr. ovo je za novu, osnovni paket, ali koji po meni ima i više nego dovoljno u sebi, ovo drugo je sve više-manje sam za šminku i zbilja za one kojima nije puno niti jedna cifra... :dunno
A naravno ima i rabljenih, puno povoljnijih...

http://www.opel.hr/site/showroom/carcon ... fira&reset

Hmmm, sad vidim da mi ne radi link na konfigurirani model, ali možete sami klikat vrstu motora, boju i sl. i izbaci ukupnu cijenu...
Zadnja izmjena: TinkiVinki; 19 lis 2009, 16:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
Odgovori