Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: prašak za robu

23 lip 2009, 10:06

stare fleke ja nazalost nisam s nicim uspjela skinuti :protest
vec sam se i pomirila sa tim.

javi ako ti funkcionira ovo sa jogurtom :)

26 lip 2009, 23:19

Meni otisle stare fleke od jabuka kad sam namocila i ostavila par sati da odstoji posuto i malo namoceno s onim sredstvom iz DM-a koje se dodaje prasku za pranje (u kantici kao onaj vanish oxy al je DM-ov proizvod). Inace sam svasta pokusavala i nije islo.

02 kol 2009, 16:09

ja imam slican problem kao modesty svako ali svako pranje mpram bar dva tri komada robe vratit nazad na pranje,isprovala sam vanish,bio shut..ma sve skoro ali nema lijeka na kraju bacim sve ono sta ne izade u pranju,a kpristim svakakvi prasak,persil,ariel,faks,pa one false na onu lisicu neznam kako se zove,jedino niasam jos provala sa tekucim deterdentima.meni je moja masina u pogonu 3 puta dnevno ali pretrpana,ionako imam svaki dan za pranje,pa bi mi to bija dupli posa da je ostavim napola praznu,u zadnje vrime su mi se pocele kidat kuhinjske krepa,to je vjerojatno od pretrpanosti masine,a krpe su neke cak i nove malo vrimena koristene.

cula sam za dash da odlicno pere i da roba bude bijela samo tako kao nova,ali jbg dash u kutiji kosta 96 kuna i sad kad meni prasak trje 10 dana plafon otislo bi mi pola place samo na prasak

02 kol 2009, 20:01

za takve stvari mislim da može bit kriva jedino mašina.
ja imam novu koju uvijek natpram ,ali ono totalno natrpam, do kraja. i obični persil, vanish i roba blješti i nema nikakvih fleka. :rublje

imam i staru mašinu u kojoj su se događale takve gluposti, fleke... i sada ju koristim za tepihe i sličnu robu.

mijenjajte mašinu, na kraju dođe jeftinije nego nešto prati 50 puta :dunno

03 kol 2009, 09:43

ništa ne perem iznad 60 - baš ništa. većinu stvari perem na 30 ili 40

ovako i ja, fleke tretiram nekim sredstvom iz DM-a, onim denkmit na spricanje, dooobro to naspricam, ostavim da odstoji i perem, uglavnom izadju :dada

03 kol 2009, 10:44

najbolji prašak za robu mi je dash i koristim ga za pranje na 60 i iskuhavanje. fleke tretiram bishout-om direktno na fleku i u prašak, ali meni neke fleke ne izađu na 60 stupnjeva pa hitim na iskuhavanje :dunno .
za pranje na 40 stupnjeva koristim tekući prašak koji je na akciji za neko xxl pakiranje.
inače, mislim da mi je loša mašina, ali još pere, a ne svrbi me koja tisuća kuna u novčaniku pa duram dokle ide :mrgreen:

03 kol 2009, 11:38

dash za bijelo, tekući za crno i tekući za šareno
sve fleke namažem dobro bio shautom i ostavim da malo odstoji - ode sve
bijelo perem na 90 a šareno na 40

evo skinula jučer od sladoleda od čokolade - otišlo bez problema

16 ruj 2009, 09:40

I ja sam pokusavala sa svacim a nekako mi je fax najbolji s tim da za mrlje koristim bio shaut a za bijelo dodam domestotos za izbjeljivanje. Za mrlje od sladoleda sam cula da je dobra mineralna voda-to jos nisam isprobala

17 ruj 2009, 18:31

za bijeli ves koristim mercatorov prasak, iznenadjujuce je dobar a takva mu je i cijena.
za sareni koristim dm-ove tekuce, za osjetljivo isto dm.
Za fleke bioshout.

23 lis 2009, 13:23

ivanaCH je napisao/la:za bijeli ves koristim mercatorov prasak, iznenadjujuce je dobar a takva mu je i cijena.
za sareni koristim dm-ove tekuce, za osjetljivo isto dm.
Za fleke bioshout.

ja za bijeli ves persil i jako mi dobro opere i izbijeli robu a za sareno isto tako od dm-a tekuce i bas su mi super... :dada

24 lis 2009, 08:58

IVANA CH-ja sam isto koristila mercatorov dosta dugo vrimena,al :/ ,nazalost rijetko koji komad robe bi mi bija cist,pogotovo roba od cura,sada sam presla na persil gold,i ariel,nikad mi bjelija roba nije izasla iz masine,a nekad znam ubacit i tekuci persil..sad sam prezadovoljna.

24 lis 2009, 09:39

Mani bioshout skine sve fleke.
Ako koja i ostane, utrljam malo detrdzenta za sude i u pravilu ode. Mislim da sam sveukupno 2 majice imala za baciti jer su ostale ruzne fleke koje nisam uspjela s nicim skinuti.
Masina je 6,5 godina stara, perem bijelo sa dashom na 60 (prije nego je dosao muller u moj kvart sam koristila DMov prasak u tableticama- isto jako dobar) a sareno sa nekim tekucim na 40 stupnjeva (onaj DMov je ok ili sada Corel)

24 lis 2009, 10:29

DM u tabletama, i opće nema fleka.
jednom mi je ostala jabuka jer je nisam isprala nakon klope, no i to je otišlo nakon drugog pranja.

24 lis 2009, 10:42

Običan prašak, ali u bijelo obavezno malo Vanisha. U dječju odjeću ne stavljam omekšivač već žličicu sode bikarbone. Ali mislim da ti fleke ovise i o tvrdoći vode.
Odgovori