Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: bračni krevet "na kat" iz ikee

22 srp 2009, 09:25

Medo :kiss

Je, svi su u zid ugradjeni. Tako smo dobili na cvrstoci.

22 srp 2009, 09:29

Sad sam vidjela fotke od An - jako dobro. Najvolim ono što sami sklepamo ili barem osmislimo pa napravi stolar :joy

22 srp 2009, 09:36

An - odlično, baš mi se sviđa kako ste sve napravili :klanja

pitanje: odakle je tvoja plava stolica i je li na sklapanje?

22 srp 2009, 09:38

An, svaka čast. Super izgleda. Ja mislim da tako nešto predložim mm-u (a dobro bi nam došla takva varijanta jer spavamo u dnevnoj) unaprijed bi bez ikakvih argumenata odbio.
Nije htio krevete na kat ni za klince, čak ni one u L samo malo povišene. On je takav paničar oko dosta stvari da je to nevjerojatno.

22 srp 2009, 09:42

pa beam, pokaži mu post od An i kak izgleda. možda upali.

22 srp 2009, 09:48

Ina, mi imamo sve na sklapanje :lol

Iz ikee

22 srp 2009, 09:50

i ja bih rado sve na sklapanje :lol

22 srp 2009, 09:52

An, ja sam se vec vise puta divila vasim krevetima uzivo, ali moram i javno! divno divno

beam, kod ovih kreveta nema mjesta panici. gotovo je nemoguce pasti. koliko vidis, djecji imaju fest ograde, a roditeljski je uglavljen izmedju zidova. stepenice koje vode do roditeljskog su ukosene, moze se lijepo popesti i spustiti cak i mali puzavac.

22 srp 2009, 09:56

An, već se tri puta vraćam na tvoje fotke i sve mi je se više sviđa. Jel koristiš LM?

22 srp 2009, 10:00

Prepredobro!
Kad bolje razmislim, točno ti nama stao takav krevet (ali niži u naš sobičak) :dada

:dada :dada :dada
:5 :5 :5

22 srp 2009, 10:03

Baš bih mogla baciti mm-u bubu u uho. On je spretan za svašta izraditi, ali često puta ne završi započeto, pa bi se moglo dogoditi da sve lijepo napravi i složi osim stepenica za popet se na krevet ili tako nešto :jadnimi

22 srp 2009, 10:04

VIPmama je napisao/la:Prepredobro!
Kad bolje razmislim, točno ti nama stao takav krevet (ali niži u naš sobičak) :dada

:dada :dada :dada
:5 :5 :5

hm, razmisli jos jednom. bojim se da ste previsoki, a stan prenizak. ispod ne bi mogla nista staviti da bude upotrebljivo. :dunno

22 srp 2009, 10:07

:kima
Ja stanem ziher :mrgreen:
Podsjetilo me na našu sobicu, a i nema šanse da bismo to išli raditi, ne bi mm pristao :sumo

:mah

22 srp 2009, 10:09

An, fenomenalno!!!
Ajd vi meni recite od kog su materijala te grede koje nose krevet? I uopce ostatak kreveta? Puno drvo? Ili ima iverice? Koliko debela iverica?

22 srp 2009, 10:09

Ivana :kiss

Henrieta, sto je LM?

Bea - je, zato su u nasim nacrtima ljestve dio osnovne konstrukcije i ne mogu se stavljat naknadno :mrgreen:
Mm je isto jako tezak za to.
Al za ova dva kraveta trebalo mu je oko tri dana (bez nabavke materijala). Prilicno je to jednostavno.

Tada smo u stanu imali i dvije mace - u fazi izrade jedna se popela gore i nikog nije pustala ni blizu. Rezala je i grebla svakoga tko bi se priblizio :lol
Tada smo shvatili da i one trebaju takve krevetice - daleko od ociju ostalih. Krevetice jos nismo napravili ali kad nam se mace vrate s godisnjeg - :dada

22 srp 2009, 10:13

Olja, od najjetinijeg - jela. Uzeli te gotove, samo ih pilili kak je trebalo.

Nema iverice (ne volim ju, preteska je, ne mozes s njom tak fino raditi ak nemas dobar alat i ako se time inace ne bavis, uvijek ti ostanu oni ruzni rubovi, koje, istina mozes sam kantirati ili kad ti rezu - ali sve je to onda puuuuuno puno skuplje)

22 srp 2009, 10:16

Hvala :mah
Kazem, imam dobrog majstora (vjencanog kuma) koji ima dobar alat - on bi mi sve isekao, stavio ev. kant trake, sklopio, sve, sve, a ne bi naplatio :mrgreen: tako da bi mi onda mozda i iverica usla u razmatranje.

22 srp 2009, 10:18

i ja imam majstora koji bi to mogao napraviti od iverice, ne bi naplatio, ali ja ne bih ivericu. tj. iveral. ovo je puno ljepse, kvalitetnije, cvrsce, zdravije....

22 srp 2009, 10:23

ivana7997 je napisao/la:ovo je puno ljepse, kvalitetnije, cvrsce, zdravije....

da, zapravo, to i on sam tvrdi. a i meni je to jasno :dada

22 srp 2009, 10:29

imat ćemo sve istu sobu :lol

22 srp 2009, 10:55

An je napisao/la:
Henrieta, sto je LM?

leg magic

22 srp 2009, 11:25

:lol
To mi je poklon od mame :lol
A sad se bojim da se na njemu ne porodim :mrgreen:

22 srp 2009, 13:17

An, gdje si kupila one metalne košare za krevet, u IKei?
I moji klinci tak spavaju

22 srp 2009, 14:19

fenomenalni kreveti An :5
sad se sve nekako mislim da i ja stavim krevet na kat, jer u mojih 40kvadrata jos malo pa necemo stati :(

inace sto se tice majstora i cijena, mi smo radili krevet kada smo uredjivali stan. cijenu sam mu uvjetovala da nesmije biti preko 3700max a on je prihvatio jer nam je radio i kuhinju i kupaonu i vrata(klizna) i ugradbene ormare,....
krevet je 200*160cm, sa dubokom spremom ispod (zbog toga smo ga i radili) i sa uzglavljem od bambusa.
moram reci da sada vise nikada ne bi platila nekome da mi to radi, a ne moram vam niti reci da je ostavio neke stvari nedovrsene.
pocela sam se opako bojati majstora :(
s obzirom na cijenu koju je on nama trazio za ovakav krevet strah me pomisliti koliko bi neki majstor trazio za ovo sto An ima ....

22 srp 2009, 14:28

Plusić, samo trebaš dobrog majstora - ima ih :dada

22 srp 2009, 14:30

ma zato sam i pisala, jer ovog majstora koji je nama sve radio smo uzeli nakon sta je frendovima napravio cudo, fenomenalno cudo u malom stanu i to za male novce, ali nazalost to sto je njima napravio fenomenalan posao ne znaci da je i nama :(
cudna su vrsta ti majstori ...

22 srp 2009, 19:35

Žene, eto još par ideja:

slika
slika
slika

Moj favorit:
slika

:mah

22 srp 2009, 20:23

Aaaa, ovaj se sprema u strop! Tko zna koliko bi to kostalo

Breg - one crne?
U Ikei, ali to su one namijenjene za ormar - zakvaci se za policu

22 srp 2009, 20:54

Da baš te, znači dobro sam pogodila

22 srp 2009, 21:12

odlicno iskoristen prostor sa ovim povisenim krevetima. sjecam se da je ikea prije 2-3 godine imala tocno taj lajtmotiv u svojem katalogu - go cubic.
furali su se ne na kvadraturu, nego na kubaturu stana.

(i da dodam jednu malu opasku na ono da se na 140 spava samo na pocetku braka: mm i ja i nakon 15god spavamo na 140. i sto je najbolje, svugdje gdje kupujemo krevet, opet kupimo 140. navikli se jedno pored drugoga :mrgreen: )
Odgovori