Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Plinsku ploču za kuhanje ili na struju?

16 ruj 2009, 09:20

Edit: I zakaj ja pišem gradski kad je to zemni. To jest, bar u Zagrebu. Gradski je mislim tamo u Puli, i to je nešto sasvim drugo. Dobiva se iz nafte i on je pak duplo slabiji od zemnog. Malo nauka :mrgreen: .

16 ruj 2009, 22:00

mmar je napisao/la:čak i kad mi ostane na njoj nešto zakoreno(masnoća ili nešto zasušeno),prebrišem vlažnom krpom,i to se uopće ne kuži dok ne nabiješ nos na nju :lol
A i to se riješi u par sekundi strugalicom(koju ja osobno jako rijetko koristim).

:dada i to mi je jedna od drazih stavki,ako ti i banu gosti,nece skuzit osim ako ne nabiju nos :lol

17 ruj 2009, 14:12

dakle, žene, uvjerile ste me - struja it is!

18 ruj 2009, 19:46

mmar je napisao/la:Imam strujnu keramičku ploču sad nekih četiri godine,i bilo mi je teško se naviknuti s plina na struju,ali sam brzo postala superzadovoljna.
Prvo,ne znam baš za usporedbu,da ne provaljujem podatke,ali štedna definitivno jest,znam po ratama struje.
Drugo,tako ju je lako očistiti,samo uzmem krpu i prebrišem ju,uglavnom samo vodom,čak i masnoću.
Ako mi se posuši nešto,ako je nešto iskipilo,malo postružem strugalicom i to je to.

A zagrijavanje,pa ima od 0-9 stupnjeva topline,kad ju uključim,odmah ide na devet,tako da je temperatura odmah tu,ali uglavnom kuham od 4-6,ovisno što. Zadnji stupanj mi je za zakuhat kavu i tako nešto.

ovako bi i ja nekako to opisala. mi smo uvijek, u kući mojih staraca, kuhali na plin. automatski sam bila skeptična prema struji. Kad je mama renovirala kuhinju, izbacila je u potpunosti struju i uzela 4 plinska ringa. to mi je ok za one koji imaju priključak gradskog plina i za osobe koje nisu sklone promjenama. u slučaju baratanja plinskim bocama i svim ostalim varijantama preporučam strujnu staklokeramiku, pod uvjetom da je bez komandi, odnosno da je elektronska. blagodat za čišćenje u odnosu na sve druge ploče (što plinske, što strujne). ne primjećujem da mi je rata struje nešto značajno narasla otkad je koristim, čišćenje je izvrsno (koliko to čišćenje može biti) i reagira kao i plin. brzo se grije i brzo se hladi.

18 ruj 2009, 21:23

frrr, ti dosta kuhaš, na plinu je lakše kuhati.
JA imam onakvu s tvoje prve slike, samo je jedna struja, plinski dio skineš, opereš u mašini/sudoperu, ostane dio ko strujni-ravna ploča-opereš. :dunno
Lakše puno nego standardne plinske.

nije da te odgovaram od struje :lol
samo protuargumenti :mrgreen:
Odgovori