Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Suđerica mi ne pere dobro

08 stu 2009, 20:52

hvala!

08 stu 2009, 21:01

a kakav sad okus ima sudje? :mrgreen:

08 stu 2009, 21:03

:lol
čist ok ;)

08 stu 2009, 22:16

Sad nas sve vodis na kavu jer smo ti ušparale lovu za novu suđericu :lol

08 stu 2009, 22:39

Ocat nemaš potrebe stavljati svaki put ;)
Meni majstor rekao da suđerici treba samo kap onog sjajila po pranju,a savjetovao da ne koristim one tablete 2u1,3u1,multi i sl.,nego obične vulgaris,tak da perem s najobičnijim DM-ovim i sve super.Najvažnije je uvijek imati soli u perilici i dobro je kuhačom nagurati i rasporediti po spremniku,a nakon što napuniš sol,obavezno uključiti program za ispiranje na praznu perilicu.Rekao je da povremeno ulijem 2-3 dl alk.octa dolje direkt na dno perilice ne odmah na početku,nego nakon nekih 20ak minuta od početka pranja.
Moja Candy-ca,rekao majstor,ne bi dobro prala s gelom :dunno
U svakom slučaju,otkada se držim njegovih savjeta nema više bijelog ili slanog suđa :lol

08 stu 2009, 22:51

mama lavica, na žalost sve sam to i ja radila prije, sve osim octa
i sol, i ispiranje itd. itd.
ništa to nije značilo
tak da svi ti savjeti koje ti je majstor dao su općeniti, tek ovaj ocat mi je tips&tricks savjet

09 stu 2009, 09:21

Ma ocat je zakon,puno stavri za ciscenje sam izbacila, kadu,wc skojku, lavabo, sav kamenac ide sa octom i pocela sam umjesto sjaja za sudje koristit ocat, ma za sve zivo.

09 stu 2009, 10:41

ja nalijem gore u ladicu za prašak,i stavim na kratki program na 60 stupnjeva,ustvari možeš kako to misliš da je najbolje,nema pogrešnog načina :)

09 stu 2009, 10:42

mmar je napisao/la:Može pojašnjenje za perilicu za veš? Ocat se ulije u bubanj? I šta onda? MIslim jel se uključi perilica na neku temperaturu da radi ili kako?

Perilicu ukljucis na najvisu temperaturu 95°, octu dodaj i sode i pusti na prazno da opere do kraja. Mojoj je takvih tretamana trebalo jedno 10-ak puta u tjedan dana.

09 stu 2009, 13:15

mmar je napisao/la:Hvala mamma. Znači 5 litara octa i 1 kg sode? Zar uopće ima za kupiti kg sode? To mi nekako puno zvuči? Jesam nešto pobrkala?

Ja sam nasla od pola kile nekih 6kn, navodno u metrou ima i po 5kg, ovo sam samo cula. Ja sam stavljala ovako jer mi je perilica bila puna pijeska. Sve ovisi kakva je voda, kod mene na selu je voda mekana i nema potrebe za ovakvim eksperimentima ali u zagrebu da. Prvu perilicu sam bacila jer sam mislila da se pokvarila a mozda je isto bilo ovo :baba

22 sij 2010, 10:27

Dižem topic jer mi ponovo postaje aktualan. Morat ćemo kupiti novu, u najskorije vrijeme. Ova pere i dalje tak tak, nije to više to. I ono kaj me užasno smeta, strašno je bučna, strašno. :roll
Jesu li vaše suđerice tihe, dajte mi preporuku.

22 sij 2010, 10:53

moja nije tiha,al dobro pere,i pretinac joj se otvara :lol ,marka zanussi

22 sij 2010, 10:56

Dunja kod Boscha je razlika u buci između obične i ovih super silence punih 17dB. Lošije imaju 57, a ove bolje 40.

22 sij 2010, 11:08

Moja je Bosch i da nema svjetlosnu diodu koja na plocici pokazuje crvenu tocku ne bih ni znala kad radi. :)

22 sij 2010, 12:03

Moja je Bosch, ide joj 17 godina, pere odlično, bučna je jako.

Da li si probala očistiti mlaznice??

Naša Bossh s mora je imala začepljene mlaznice i nije dobro prala. Stara je 30 godina, još radi. :mrgreen

22 sij 2010, 13:22

palunkice ovo s mlaznicama mi je novi moment
kak se to čisti?
jel se mora zvati servis ili možemo sami?

odo sad gledati ove silence bosch modele, da vidim pošto su

22 sij 2010, 13:37

mmar je napisao/la:Ok. Hvala puno,baš ću večeras to isprobat.

I da,oprala sam perilicu za suđe octom,odnosno ulila ocat umjesto onih sredstava za čišćenje. Rezultat- puuuno bolje nego sa kemikalijama. A o cijeni da i ne govorim.

u koji dio si ulila ocat?? pomagaj :klanja

mi mlaznice čistimo čačkalicama :dunno
valjda je to ok.

22 sij 2010, 13:41

dunja svakako pogledaj, nama je to bio razlog lošeg pranja. Moraš izvući košaru van, obično ju samo povučeš prema gore, a za gornju isto izvučeš košaru i sigurno ima neki sistem za pogledati da li su prskalice začepljene. Kod nas na moru je bilo svega i svačega, komadića vrećica, kostiju od riba, ma svačega i zato je suđe stalno bilo loše oprano.

Očistila sam čačkalicom pa bi onda iz pipe točila vodu unutra da vidim da li ima još nešto.

Si skužila, dosta loše objašnjavam :dunno
Odgovori