Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Lego

16 stu 2009, 15:41

neduplo :mrgreen:
to je od 4+

16 stu 2009, 15:53

Ne, to nisam kupila, on vise voli kutije sa nekom tematikom. A kad bih kupila netematske, to bi bila ona velika kutija u Metrou.

17 stu 2009, 14:14

jel vidio netko ovakvu kutiju
slika

jel ima možda u mulleru ?

inače ima u novom katalogu iz metroa , kutija 1600 komada 320 kn

17 stu 2009, 15:19

Ciara je napisao/la:jel vidio netko ovakvu kutiju

vedi je napisao/la:A kad bih kupila netematske, to bi bila ona velika kutija u Metrou.

:mrgreen: to je ta kutija :dada

18 stu 2009, 14:13

jeli ;)

javlja mm da je kupio u metro 1800 komada za 350 kn

23 stu 2009, 02:06

U Metrou su u zadnjih mjesec dana poprilično povečali ponudu legića i najpovoljniji su od svih dučana u Zg.
Obišla sam Muller, TL, Vrtuljak, Metro i oni su najpovoljniji

23 stu 2009, 11:25

ja sad opet imam pitanje
evo ovu kutiju smo kupili od 1800 komada

a nema unutra ni prozora ni vrata ko kotača za auto
jel ima paket koji sadrži samo to? :cool

23 stu 2009, 11:45

Ciara je napisao/la:ja sad opet imam pitanje

Mislim da takvih paketa nema, ali probaj pogledati na ebay-u, tamo bi se moglo nači tako nešto

23 stu 2009, 11:52

Bilo je u Mulleru paketa s prozorima i vratima. Puno skuplje nego ove rinfuzne kockice.

13 srp 2010, 13:49

Ciara je napisao/la:ja sad opet imam pitanje

Ima paketa samo s prozorima(80 kn), samo s kotačima(80 kn) i samo s dijelovima za krovove(80 kn).

To su cijene iz LAnd of Magica.

13 srp 2010, 14:15

ima li negdje onaj plavi veliki avion (duplo) i kolika bi mu bila cijena? imamo i crveni i zeleni i
sad bi još i taj. :roll
na netu je cijena oko 500-600 kn.

15 srp 2010, 08:26

- u konzumu je akcija 50% na lego set lokomotiva i lego set pirati :mah

01 ožu 2011, 22:08

Cure, gde ima za kupiti Lego Power Miners?
Klinci su mi skroz poludili za reklamom. A npr. Atlantis ih uopće ne zanima.

Našla sam nešto u Neckermannu, ali mislim da oni inače drže puno skuplje ciene pa još poštarina... :roll

Jel ima u Intersparu, Mulleru, One2Playu?

07 ožu 2011, 19:02

Imaš par kutija u Konzumu u Sarajevskoj :)

08 ožu 2011, 03:01

Neda3kids je napisao/la:Imaš par kutija u Konzumu u Sarajevskoj :)

:bonk Ne može mi biti bliže.
Hvala, pogledat ću. A naručila sam i neke na akciji iz Neckermanna. Ipak. :)

26 stu 2011, 23:49

može savjet, kupili bi dečkima legiće, stariji ima 4godine, da li da kupimo takve osnovne one 4+ pa nek bilo sto slazu ili neke tematske? i jel znate gdje su trenutno najpovoljnije te osnovne 4+?

moze jos jedno pitanje, jel moguce, čini mi se iz čitanja vaših komentara, da čak lijepite te napravljene tematske, jer nije mi jasno ako ih klinci sastave i onda vise ne diraju koji je smisao toga, pa onda se znači djeca kad jednom to sastave ne igraju više s tim nego gledaju samo, jer malo mi zvuči blesavo da mu npr.kupim vatrogasce za 300kn i onda se slože i stoje, ja sam mislila da to klinci slože, pa rastave, pa slože...:(

susjeda mi kaže da joj klinac od 6 godina ima avion koji je slozio i sad ga ne rastavlja, jer ga nece znati složiti....

27 stu 2011, 14:24

Mislim da su zgodne te obične kockice, a nisu loše ni neke jednostavnije tematske.
Vezano za tematske i sastavljenje - MM je imao jedno vrijeme ideje da se to ne rastavlje jer onda više nemaju sve dijelove za ponovno sastavljenje - u jednom sam trenu ja to prekinula, pa sad nešto imaju sastavljeno, nešto rastavljeno nešto pomiješano.

27 stu 2011, 15:10

Mi ih složimo ali sačuvamo knjižicu za sastavljanje. Tako kad rastavimo dam mu knjižicu i on opet slaže ispočetka imamo i kučicu 3 u 1 tako svako malo slažemo drugu kučicu.

27 stu 2011, 15:49

Sanjasanjalica je napisao/la:Mi ih složimo ali sačuvamo knjižicu za sastavljanje. Tako kad rastavimo dam mu knjižicu i on opet slaže ispočetka imamo i kučicu 3 u 1 tako svako malo slažemo drugu kučicu.

Eto, ovako i mi (imamo nekoliko kućica, vatrogasnu stanicu ... jedino avion je bez veze rastavljati jer se s njim stvarno zapravo ništa drugo ni ne može)
U dobi kad su bili manji smo imaliu uglavnom ove kockice koje su za samostalno slaganje (i danas se znaju s njima igrati :))

27 stu 2011, 22:17

hvala na odgovorima...
nekako mi se onda najbolje čini za početak da mu te osnovne u kutiji ili pa malo kasnije nesto lakše tematsko...npr.brodić ili avion...

a u čemu vam djeca više uživaju (mislim na klince od npr.4 do 7 god), jel u tim osnovnim pa da sami nešto osmisle ili u tematskim pa da sami to uz knjižicu slažu i rastavljaju?

27 stu 2011, 22:20

sad zapravo nakon svog pitanja razmisljam, pa mozda je to i individualno,
mozda netko voli tematske jer zna sto treba napravit, a mozda netko voli osnovne jer je mastovitiji pa uživa osmisljavajući...?

27 stu 2011, 22:21

ej curke , žene,... pa do kad će meni ovo "poklopac" stajat i kako i kad to nestaje?

28 stu 2011, 00:28

Baš sam jučer u Metrou vidjela ove za 4+, 1600 komada za 300 i nešto kuna. E sad se ne sjećam jel bilo blizu 400 kn., al mi se činila nekako ok cijena!

28 stu 2011, 11:01

mi smo uzeli za bozic onu bozicnu kucicu.
stvar je ukusa djeteta, npr. moj N ima fakat puno legica, ima gotovo sve od serije city (velike i male, policijsku postaju, policijski kamion) svasta nesto. on se jako puno s time igra. jednom je mm poludio i rekao nek izvoli sve slozit i slozio je i nije se vise uopce igrao s time :/ . rekla sam da ih moze rasturiti i sad opet sve puno kockica, ali on najvise voli po svome nesto napraviti.
za malo dijete bih uzela ne-tematske, velike legace ;)

28 stu 2011, 21:45

Jučer u Super Konzumu ugledam ogroman izbor Legića,svih ,od city do duplo,preko tematskih , Cars, Harry Potter i to,ostala sam paf,jer imali su i dosad, al ne baš ovoliko, pa mi zenskica kaze da su to preuzeli od Magme :dunno

Lani za Bozic nisu uopce snizili Lego i jos neke malo skuplje stvari na onih famoznih 50% tako da sumnjam da ce i ove godine.

Marin obozava legice,imamo punu kutiju Lego duplo, s tim se sad Matej igra i slaze bezveze, a ove tematske, tj to Marin slozi, pa rastavi , pa slozi, i tako u nedogled, a nekoliko ih stoji slozeno na polici,jer ti nisu za diranje nego za gledanje ,kaze moje dite (radi se o Jurić legicima :cool ).

Žao mi samo što su za rodjendan izmješali vatrogasce,policiju,ogromni putnički avion i neke brodove ,a ja nemam zivaca to rasporedjivat po uputama,tako da to još uvijek stoji u jednoj plastičnoj kutiji zbucano :loce

Edit:I izgubili su od vatrogasca tog jedan brodić, pa ako neko ima a ne treba mu ,biljezim se :mrgreen
slika

01 pro 2011, 00:00

hvala vam na komentarima
viva - hvala za informaciju, bas ću morat do metroa, to je super cijena za 1600kom
TmamaKiN2 - kakva je to božicna kucica, bas sam danas bila u konzumu al je nisam vidjela?
a koja je uopce razlika izmedju npr.onih u plasticnoj kutiji (budu npr.za 200 kn, al ne znam za komade nije upisno) i onih npr. u kartonskoj kutiji npr. 650kom-160kn? jel za ove u kutiji mozda nisu stavljene ideje za slaganje?

01 pro 2011, 10:22

Mislila sam ove godine V. pokloniti gusarski brod ali ne znam je li bolji od playmobilea ili LEGO. Prijedlozi?

01 pro 2011, 10:38

Sunshine je napisao/la:Da, baš ovaj mi se sviđa i mislim da bi M. bio oduševljen :

slika

mi imamo ovo, prošle godine donio mali Isus :mrgreen
obadvojica su oduševljena i još uvijek se igraju se tim :dada

nama je hrpa toga porastavljana :ajme
ali ih sve držim u jednoj ladici, pa s vremena na vrijeme se uvale tu i sastavljaju nešto sasvim drugo, što nema veze sa onim originalnim :dada
ja sretna :alc

01 pro 2011, 11:13

melita je napisao/la:Mislila sam ove godine V. pokloniti gusarski brod ali ne znam je li bolji od playmobilea ili LEGO. Prijedlozi?

Mi imamo od playmobilea i zadovoljni smo, malac se već jako dugo sa njim igra , nije mu dosadio...neznam kakav je od lega , ali evo ovaj npr. ima mogučnost stavljanja nekog motorića pa može i voziti po vodi :) , to nismo dokupili ,ali eto čisto da znaš da se i to može

01 pro 2011, 11:24

melita je napisao/la:Mislila sam ove godine V. pokloniti gusarski brod ali ne znam je li bolji od playmobilea ili LEGO. Prijedlozi?

Mi smo prošle godine (ljeto) uboli u Konzuma 50% sniženo ovaj

http://www.brickset.com/detail/?Set=6243-1

ja sastavila, on rastavio

taman sam mislila napisati da mi nije nešto jer ima ogromne dijelove koji se ne mogu iskoristiti za nešto drugo kad sam se sjetila da imam dokumentirano ovo:
trup broda je sada dio škvera :lol

slika

inače kod nas su SVI setovi rastavljeni (a neugodno mi je reći koliko ih imamo) i meni to ne smeta kad vidim što on od svega toga sam složi i kako iskonstruira npr. pokretne mostove :dada i takve stvari

nadam se da ću mm-a nagovoriti da za ispod bora kupimo nešto što JA već dvije godine jaaaako želim, a sad i S., stiglo jučer u Muellera :faca

http://shop.lego.com/en-US/Winter-Village-Bakery-10216
Odgovori