Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: ostavljate li grijanje upaljeno...

08 sij 2010, 22:05

Ovisi na koliko dugo idemo. Ako idemo na dan-dva, ostavim na cca 17.

11 sij 2010, 20:26

Antonijaaaaaa, kako je ono išlo narihtavanje
:lol joj, rima, hocemo ga programirati? :lol

nama je programiran da ukljucuje dnevnu temperaturu u 7 sati, a nocnu u 22 sata. nocna je uvijek na 18 C, a dnevna i do 22-23 C.
a kad negdje odlazimo na nekoliko dana programiramo ga da radi na 15-18 C :dunno

11 sij 2010, 21:29

ne :conf
uvijek neko (uglavnom je to moja sestra) dodje dan-dva prije naseg povratka i ukljuci grijanje, kako bi se zidovi ugrijali.

11 sij 2010, 23:18

imamo obični "ručni" termostat - za sad (na ljeto planiramo nabavit jedan onakav - programski)...
uglavnom, ujutro palimo ručno (MM se najprije digne pa pojača grijanje) - preko noći je na 17-18 stupnjeva, a preko dana oko 22-24 (ovisi)...
od kako smo u stanu (5 godina) nikada nismo nikud išli u zimi, tako da nismo niti gasili grijanje...
a po ljeti kad idemo na more, grijanje je tako i onako isključeno na bojleru (tada inače zatvorimo dovod plina i vode ;) )
jedva čekam da ugradimo ovaj programerski pa da se svi zajedno možemo dići ujutro u topli stan :dada

12 sij 2010, 01:07

grijemo se na struju jer mi nemamo te vaše fensi šmensi plinove :D i ne da gasim kad idem na put ili po noći nego gasim i kad idem bacit škovace :dada Srećom živimo u Dalmaciji pa nam nije hladno :p

18 sij 2010, 12:52

Ja upravo mjerkam programske termostate za Vailant...dosta mi je što stalno moram "cukati" termostat da počne grijati, pa da prestane...jer temperatura koju on bilježi je +/- 3-4 stupnja, pa mi malo bude hladno, pa pretoplo... :whew

A za one koji se boje plina... alarmi za plin (ili CO2) nisu skupi, ima ih svaki bau ili sl. dućan. Lako se montiraju. Za miran san i tople noći :dada

18 sij 2010, 13:00

Mi imamo "pametni" termostat - MM je programirao na noćni i dnevni ritam - pali se u 6 - na temp. 21,5, a noćna je 19 (klinci se otkrivaju, pa bi im bilo prehladno da je niža.
Kad idemo nekamo na par dana ostavimo uključeno po tom režimu :mrgreen .
To samo zato što nam je izolacija stvarno dobra i do sad nismo trošili previše na grijanje.
Preko dana nam se vrlo rijetko uključuje bojler osim ujutro kad krene ta dnevna temperatura i kad prozračim jako stan, a vani je hladno ...
Odgovori