Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

koža ili štof?

koža
22
61%
štof
14
39%

Ukupno glasova : 36

Re: Da rezimiramo na jednom mjestu: koža ili štof?

07 svi 2010, 21:12

Napisala sam.

tanjabb je napisao/la:Nije brusena koza. Ali nije ni ona svjetleca. Koza je deblja, ali ima vidljivu teksturu. Pod rukom mekana. Prevucena zastitom protiv mrlja i otecenja. Mi imamo Natuzzi trosjed.

07 svi 2010, 21:17

Plusic, nećeš dobiti nit' jednoznačan odgovor nit' rezime. :lol

U principu koža jest lakša za održavanje i to s djecom zaista jest glavna prednost - a ti jesi u dječjim vodama. :mali

Međutim, sve više je garnitura od štofa koje se kupe uz šivanu navlaku (koja se skida i pere), odn. uz još bolje rješenje - navlake svih jastuka jedne garniture se skidaju i peru.
E, takvu ja imam. :faca
I to mi je najnajnajbolja investicija u kući. :dada
Bež je boje - ali lijepe bež nijanse, plemenite. :cool Jer, postoje bež i bež boje.

Ona dominira cijelim dnevnim boravkom, daje dojam topline i udobnosti, ali ono, totalno da se zavališ i uživaš.

slika

A ljepota interjera, o tome ne vrijedi diskutirati. :dunno
Važno je kakav dojam ljepote tko želi postići - ljepota pod pravim kutem, ljepota kreativnog kaosa, ljepota topline i udobnosti.... :proljece

07 svi 2010, 21:18

eno dodala sam u svoj post :oops:
nisam bila procitala do kraja
mozes li saznati koja je zivotinja u pitanju (kako grozno zvuci)

07 svi 2010, 21:21

Ja glasam za kozu :dada
Izgleda da skoro sve ide u prilog koži, izuzev osjećaja toplo/hladno/ljepljivo

to je ocito vrlo individualno, ja volim taj osjecaj hladnoce :dunno (ako je to uopste hladnoca, to je otprilike temperatura kao i u prostoriji) i nikad mi nije ljepljivo, nego bas ugodno bilo ljeto ili zima , a da ne spominjem koliko je jednostavnija za odrzavanje od stofane
Sjecam se da smo dobili garanciju 10 godina kad smo je kupovali, a i vrijedi svaki cent :dada

07 svi 2010, 21:24

A koji je tek osjećaj kad sjediš i ležiš na - opranoj garnituri. :dada
Miriši.
Svježe.
Mmmmmmmmmmmmm..... :luv

Zaboravila sam reći da ja na svojoj platnenoj samo prebrišem vlažnom maramicom aktualne mrlje - a tu spada i kemijska, i jagode, i čokolada... :dunno
Po potrebi operem sve navlake, na štrik, pa navučem ponovno na jastuke...

07 svi 2010, 21:41

Veki, pojma nemam :dunno , mislim da je krava u pitanju. Nazovi neki njihov salon pa pitaj.
Mi smo, kad smo kupovali trosjed, dugo razmisljali da ga damo napraviti (zbog nize cjene). Medjutim kod privatnika nismo imali mogucnost odabira kvalitete, debljine i obrade koze.

07 svi 2010, 21:54

Kad budem iduci put kupovala, kupit cu natuzzi i to bež garnituru.
Gledam kod kume vec 10 godina njezinu... nevjerojatno je ocuvana... Jos su oni godinama spavali na njoj. Savrseno.
Mislim da vrijedi svake kune.

07 svi 2010, 21:57

Meni je,, ako uzmem u obzir samo vizualno, interijer najljepši s nekom finom mikrofibrom lijepo i neobično oblikovanog trosjeda ili najbolje veeelike kutne.

JiA, natuzzi isto ima i tanke, sjajne koze koje su koma. Najbolje se vide razlike između koža u salonu, i vizualno i na opip. Obično bude izlozen jedan model u vise izvedbi da se vidi razlika.

mislim da je krava u pitanju

:dada goveđa napa

07 svi 2010, 22:05

nemam pojma sto natuzzi sve ima, samo kazem da mi se svidja kako izgleda nakon 10 godina :dada .
ova o kojoj govorim nije sjajna i nije glatka.
a takvu cu i sebi traziti.

07 svi 2010, 22:07

Takva je ta Tanjina i moja. Al mislim da imaju 8 izvedbi puta dva (sa zastitom i bez).

10 svi 2010, 14:23

Koza, koza i samo koza. Ja sam dugo vremena bila zagovornik stofa ali kako sam dobila djecu i u stanu zatekla super koznu garnituru promjenila sam misljenje. Napravila sam gresku sto sam u drugom stanu uzela stof, nagovorila mm kao hajde da malo promjenimo :jadnimi Divna je bila, krasna boja graska do prvog povracanja :/ Sada se gorko kajem sto ne uzesmo kozu i tu i cekam pogodnu priliku da garnituru ili zamjenimo ili kupimo novu. Koznu :mrgreen

10 svi 2010, 14:27

koža.
imamo kožne fotelje iz Ikee i prezadovoljni smo. Samo prebrišem s vremena na vrijeme i sve je ko novo. Kod štof fotelja me smeta što se taj materijal ipak malo izmijeni u korištenju (fleke, pa se materijal ipak malo rastegne i tako to).

10 svi 2010, 15:12

Koža.
Nije uopće hladna, niti se skliže. Isto imamo u bež boji i super se održava. Ja koristim vlažne mamarmice za kožu.

10 svi 2010, 16:24

Forum reče koža - i bi koža! Ustvari biće :dada

Cure, hvala na korisnim komentarima i savjetima, kao i uvijek :zivili

10 svi 2010, 18:50

tanjabb je napisao/la:Nije brusena koza. Ali nije ni ona svjetleca. Koza je deblja, ali ima vidljivu teksturu. Pod rukom mekana. Prevucena zastitom protiv mrlja i otecenja. Mi imamo Natuzzi trosjed.

Ovako. Samo sto nasi kaucevi nisu Natuzzi.

12 svi 2010, 12:05

Koza.

Primjer: Moji klinci svi doruckuju sjedeci na koznom dvosjedu/trosjedu/fotelji i gledaju crtice. Obicno je cokolino ili slicno. I obicno malo curne sa strane, pa se malo mlijeko prolije, sendvic padne na stranu s pastetom - da skratim - obicno hrane bude po kozi. SVAKI DAN!!

E sad, ja bih mogla biti stroga i reci da se jede za stolom, ali ruku na srce, i ja volim svoj dorucak tako jesti, ususkana s njima ispod dekice, klopuckati i maziti se. Pa je vjerojatno i njima lijepo. I zato necu biti stroga vec cemo uzivati.

Posljedice: Nema ih. Uzmem obicne niveine vlazne maramice i prebrisem. Ma vec i sami prebrisu sto su zasvinjili.

Nema tog stofa koji bi to izdrzao.

12 svi 2010, 12:18

Meni kod štof izvedbi dolazi u obzir samo one koje imaju skidajuće i perive navlake. Kolegica ima štofani svijetli kauč koji je za baciti nakon 3 godine uporabe jer je od sjedenja i dodira potamnio na strateškim mjestima. Mi imamo kauče od crvenog i tamnoplavog štofa. Ovaj od crvenog još nekako, na tamnoplavom se isto vidi svaki đevrek.
U kući sam imala kauč od kože boje čokolade s štofanim jastucima koji su se skidali i prali. Mrak. Da ne kažem da se isplatila za tri slučaja kad je A. rigala na njemu. Odmah sam se sjetila prodavačice koja mi je rekla kako se microfibra čisti "krpicom i vodicom". Ta nije čistila za djetetom s microfibre, jamačno. :roll
Bila sam opet u potrazi za tim istim kaučem koža/štof i sad bi se razderala od muke jer više ne zastupaju tog proizvođača.

12 svi 2010, 12:21

Meni kod štof izvedbi dolazi u obzir samo one koje imaju skidajuće i perive navlake.

Meni osobno to nije rjesenje jer, kao i kod adee, rijetko kod nas prodje dan, a da nekome nesto ne kapne, padne...pa makar komadic kruske koji ostavi ljepljiv trag. :dunno Tlaka mi je cak i prati jastucice po kojima isto cesto nesto pada, ali ne mogu ih bas svaki dan skidati i prati pa tako nikad nisu posve cisti.

12 svi 2010, 12:23

Mi imamo prekrivače. Nikad nisam imala kauč i fotelje bez prekrivača. :dunno

12 svi 2010, 12:25

Bez uvrede, mirbi, ali to mi je jos gore. :dunno U cemu je poanta kauca ako ga prekrijes i ne smijes sjesti na njega. :dunno Da ne govorim uopce o tome da ZNAM da bismo se stalno petljali u to, da bi padalo, klizilo, zuljalo...

12 svi 2010, 12:29

A od prekrivaca imam ruzne uspomene iz djetinjsta. Vjecito smo ih slagali i natezali, stalno su visili i padali.

Moji su sitno divlja djeca, pa kad se krenu igrati i bacati na krevete, hrvati i boriti (da ne napisem sto jos rade, ali to ne smiju), prekrivaca bi bilo svugdje i mislim da bi ih cijeli dan samo natezala. A i to bi znacilo da ih svakodnevno perem (ili mijenjam navike).

12 svi 2010, 12:31

prekrivače ne volim. nikako. prvo biram sto godina kauč koji onda prekrivam. izbjegavam pod obavezno.

12 svi 2010, 12:32

Moji su sitno divlja djeca

khm, i moji.
Sto me sjeti, Mirbi ima cure. Mozda je u tome fora. :lol

12 svi 2010, 12:35

LiKmama je napisao/la: Sto me sjeti, Mirbi ima cure. Mozda je u tome fora. :lol

nije garant :faca :lol

12 svi 2010, 12:39

:lol Ima li koja cura da se moze mjeriti s deckima koji po kaucu skacu kao po trampolinu, rade kolut na njemu, hrvaju se, skacu s njega s padobranima (citaj: vrecicama u ruci), skacu s jednog kauca na drugi, hodaju i trce po vrhu naslonjaca...?

12 svi 2010, 12:42

ima :dada ja poznajem tri :lol

12 svi 2010, 12:43

:lol Zamisli koji bi to kaos bio da mi njih spojimo.

12 svi 2010, 12:48

LiK, a ti misliš da curice sjede pristojno u svojim haljinicama na točke? :)

Naravno da prekrivači sa kožnih kaučeva klize, ali ja imam microfibru. I prekrivače one inidijske, tkane, u raznim bojama. I služe da uljepšaju prostor i da ih operem. ;) Nakon 6 godina, kauč je ko da je jučer kupljen. :dunno

12 svi 2010, 12:50

aaaaaaaaaaa LiK :strah :lol

ontopik, ovi kozni to stvarno sve izdrzavaju bez problema (moji zivci bas i ne :lol ), a stofani koji se koristi pet puta manje i kupljen je (mislim dvije godine) nakon koznih, je davno, davno bio zreo za presvlacenje :dunno

12 svi 2010, 12:55

Ma, Mirbi, salim se.
Ali cinjenica je da prekrivac kod nas ne bi imao prodju, a ma bas nikakvu. To bismo po cijele dane popravljali, navlacili, odmotavali...

ovi kozni to stvarno sve izdrzavaju bez problema (moji zivci bas i ne ),

I kod mene isto. Zifce ne spominjem.

Prije L smo kupili kauceve od materijala koji su se isto, relativno lagano mogli ocistiti vlaznom krpicom/maramicom. Bez obzira na to, izdrzali su manje od dvije godine JEDNOG, malog djeteta (znaci zamijenili smo ih kad je L imao dvije godine) i tad su vec izgledali kao da sam ih sa smetlista pobrala. :roll
Odgovori