Sada je: 08 kol 2026, 01:01.

izgubljena prtljaga-moram se izjadati

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: izgubljena prtljaga-moram se izjadati

PostPostao/la † Volvo » 12 kol 2010, 16:15

Lako je poslije bitke bit' general, znam, ali kod uplate ste ipak trebali okvirno znati koliko košta pa ih na licu mjesta ispraviti (odnosno ne preplatiti), a ovo s prtljagom je zbilja bad luck - makar ne mogu ući u glavu nekome tko je spreman zadržati tuđe torbe ako ih je slučajno pokupio, a ako nije, onda je riječ o krađi i možeš se pozdraviti s tim stvarima :/ .
Vjerojatno nigdje nema napismeno da je dovoz prtljage organiziran na taj način, nego je tipa onoga da se vrećica s donesenim stvarima u dućan ostavi na polici kod vrata (i u ogromnoj većini slučajeva tu dočeka vlasnika uprkos nenadzoru, a eto nekad baš i ne). Jeste li imali kakvo putno osiguranje (ono obično pokriva nestanak prtljage)?
† Volvo
na solarni pogon

PostPostao/la ivanaibruno » 12 kol 2010, 17:01

moj muž? nema šanse. on plaća, ja "sređujem" ostalo, čak i ako sam nesposobna to zapravo riješiti...

a kak ćeš skužit da ti neš fali? sto vreća, vrećica, torbi za ovo, torbi za ono, ležaljke, 3 bicikla, 15 dana mora iza nas,... jebena kiša pere, jedva čekam otić doma...

tek kad smo ušli u stan, velim klincu da uzme igračke i ode u svoju sobu da ja u miru raspremim ostalu prtljagu- kad, nema torbe s njegovim igračkama.

ostanemo doma cijeli taj dan, umorni smo, nasmrzavani. drugo jutro muž ide u grad. traži krokse- nema ih. traži japanke- nema ih. pa di je torba/vreća s njima? nema je.

eto, tak je išo scenarij otkrivanja. nije mi policija bila ni na kraj pameti (sjetila sam ih se prije koji dan, ali sad- ko zna, ošo vlak...).

totalno sam bila uvjerena da su oni ljudi čije su torbe bila na autiću s našima greškom odnijeli naše torbe. ono, sto posto sigurna. reko- dok dodju doma, pa dok skuže, pa dok se možda pokrenu i odu do pošte... pa si sve mislim-dok pošta stigne u pakoštane... mož ga jebat, nismo svi pošteni. zato mi je krivo da club nije pokušao stupit u kontakt s ljudima koji su odjavljeni s mog punkta. znaš ono- nazovu, pitaju jesu li zabunom pokupili nečije torbe... u stilu, možda bi se ovi cimnuli da su recimo uhvaćeni kamerom, malo bi se možda prepali, pa ako su to i kanili zadržati- možda bi priznali, uz neku ispriku da su planirali to nazad poslat...
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 12 kol 2010, 17:08

inače, rezervirali smo smještaj direktno kod njih, preko maila. ima nekih pravila, ne znam- nešto, al ne da smo išta potpisali. sjećam se da mi je bilo zanimljiva stavka o ponašanju u clubu- zabrana ostavljanja ručnika na ležaljkama preko noći. još da to neko i kontrolira...

tako bih volila da se to samo od sebe riješi. nemam više energije za zajebanciju s njima... idući vikend svadba neka, iza toga djetetov rođendan, iza toga škola... ma, ne daj bože veće nesreće od ove.

nemam pojma hoću li kaj poduzimati. imam neke znance odvjetnike, svi su na moru, glupo mi ih zvati- nek ljudi odmore...

sve mi se vidi- pojeo vuk magare........
pm.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la rusulica » 12 kol 2010, 17:22

nekako je cijeli tvoj topic u jadalačkom a ne u bojnom tonu. ako si se pomirila s tim teško da će "past mana s neba". moraš se naoružat živcima i u boj ako misliš išta postići . poludi bejbe ;)
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Berta » 12 kol 2010, 20:52

prvo, za plaćanje bilo bi idealno da si odmah primjetila pa rijesila, ali novci ce ti sigurno biti vraceni :dunno Osim toga ne vjerujem da ti je namjerno naplaceno vise, mozda onaj tko je naplacivao iz nekog razloga, kojeggod, nije imao evidentirano da si ti rezervirala po akciji, a cijena, akcija i tarifa kojima raspolaze svaki objekt je toliki da lako dodje do zabune.
za prtljagu sorry al ne znam sto si ti ocekivala, da oni nadju torbe za koje si ti tek dva dana kasnije primjetila da ih nema. Ne kuzim ni sto bi rekla policiji da ih nazoves. I ono sto je netko dobro napisao, ako ih je netko uzeo namjerno nece ih vratiti, a ako skuzi da ih je uzeo slucajno javit ce (ili bi vec javio). Sve sto mozes je ustrajati jos neko vrijeme i nadati se da ce doista moci skuziti tko se u isto vrijeme odjavljivao i da ce te stranke (ako imaju kontakt) kontaktirati i zamoliti da ih vrate ako su ih slucajno uzeli. A tu se opet vracamo na pricu da ce oni to vratiti ako je slucajno, a ako nije radit ce se ludi.
to da ti oni snose vrijednost prtljage mislim da ne drzi vodu, bilo bi upitno i da ti je iz kucice nestalo, a kamoli ovako

i naravno da ti se covjek na kraju ispricao i izjavio nesto u stilu da se nada da ti to nije pokvarilo ljetovanje (iako jasno zna da donekle jest), sto je trebao napisati obzirom da nema od kuda vratiti torbe, reci da mu je bas svejedno? Sigurno mu nije svejedno i sigurno ako bude nasao nacina da ih vrati to ce i napraviti, al i tebi je jasno da odgovornost nije njegova. Iskreno malo me smetaju neki komentari ovdje, ispada ko da je svima u turizmu u hrvata samo stalo da pokrade, otme i posalje goste kuci.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la rusulica » 13 kol 2010, 00:44

Berta je napisao/la: odgovornost nije njegova.

Brkaš pojmove. Možda on nije skrivio taj slučaj ali pravno ako je igdje u pravilniku navedeno putno osiguranje s dodatkom o osiguranju prtljage ili ako vrijede opća pravila putnog osiguranja onda je odgovoran.(firma koju on predstavlja i u lme ime piše taj mail) pitanje je samo kakva je odgovornost.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la ivanaibruno » 13 kol 2010, 08:40

ma daj berta molim te, nisu mi namjerno naplatili više? ako postoji akcija 6=7 i oglašena je (možda još uvijek) na naslovnoj web stranici cluba, dakle vrijedi za SVE posjetitelje u tom tjednu, onda su informatički MORALI jednostavno u programu uvesti promjenu u naplaćivanju TOG tjedna. baš su svima račun umanjili ručno, a meni ne. daaaj.

za torbu sam ih zvala par sati nakon odjave iz kluba a ne dva dana nakon odlaska.

gle, da sam-da je-da su... kažem, moram priznati, dovoljna mi je zadovoljština što će na googlu (gle fakat, na prvoj stranici na dnu je) u tražilici pod club pakoštane izaći ovaj naš topic. možda netko i o tom iskustvu pročita. pa nek me tuže za klevetu. ja račun i predračun imam crno na bijelo. a ako za moju prtljagu nisu opće odgovorni- nikom ništa. da je ukradena- je- tko je kriv? ja. ko mi kriv što imam i boga i vraga i još imam ogroman autu pa mogu ponijeti sve to sa sobom na more, pa ni ne kužim da mi neš fali. očito imam previše svega, pa zapravo je vjerojatno i dobro da me neko riješio tog "viška".
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 13 kol 2010, 08:48

i naravno da se može lako ući u trag tko se odjavio iz tog kruga kućica. nije nas bilo 50. iz kućice moraš izaći do 10 sati. moja kućica je na samom punktu odakle prtljaga odlazi. ja se sigurno sjećam 3 familije (od kojih smo mi jedni) da su taj dan do 10 sati na punktu F čekali odvoz prtljage. nek sam još toliko propustila dok sam bila na doručku.

jel stvarno takav problem kontaktirati tih 5 familija i priupitati ih? ako nije kod njih- dobro. club je bar pokušao nešto učiniti. al boli njih briga- kaj bi uznemiravali bivše goste. bolje da se zamjere nama jednima, i izgube u budućnosti samo 1 goste nego da potencijalno u budućnosti izgube njih 5.

berta, nisi komentirala posluživanje pića bez računa koje plaćam bonom? vidim da ti je club interesantan i da ne vidiš da su oni u očemu pogriješili pa kaj veliš na tu uslugu. mislim da se "bon" točnije zvao voucher. možda stvarno za plaćanje voucherom nije potrebno izdati račun? ne znam?
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Berta » 13 kol 2010, 08:59

ako je igdje u pravilniku navedeno putno osiguranje s dodatkom o osiguranju prtljage ili ako vrijede opća pravila putnog osiguranja onda je odgovoran.(

naglasak na AKO JE navedeno. Koliko je meni poznato hoteli imaju ugovorene police osiguranja gostiju ali od nezgode, mozda se varam, ali mislim da nemaju ugovoreno osiguranje prtljage, to imaju prijevoznici. Druga je stvar ako je kod osiguravateljske kuce dodatno ugovorila putno osigurnje sama, a tko to od nas radi kad putuje po Hrvatskoj?
da su oni na odlasku vidjeli da im nedostaju torbe onda bi mogli pitati tko je odgovoran za dostavu od tocke A do tocke B. Ovako nakon dva dana, kako znas da nije ispala iz auta kad se stalo kod Macole na janjetinu? (karikiram, jasno, ali kuzite valjda sto hocu reci)
Uostalom, zar mislite da njima ne bi bilo draze da se prtljaga nađe pa da svi budu zadovoljni nego da imaju losu reklamu a za uzvrat je netko neplanirano dobio rabljene krokse i 50 gormita. Realno, te stvari najvise vrijede tebi, jasno, i njihova protuvrijednost jednom naselju je zanemariva prema steti koja im nastaje losom reklamom na ovaj nacin, zato mislim da im treba dati malo kredita u nastojanju da stvar rijese ako je moguce.

akcija ne vrijedi za sve goste u tom terminu nego za goste koji su napravili rezervaciju u vrijeme kada je oglasena. Svi koji rezerviraju prije oglasavanja akcije ili oni koji rezeriraju nakon sto je akcija povucena (a ima i toga) placaju punu cijenu. Dakle to sto je akcija sada oglasena ne znaci da se ona automatski odobrava svim gostima koji borave u tom terminu. Neki ce platiti punu cijenu, neki ce platiti po first minute ponudi koja moze biti bolja ili losija od trenutne akcije.

mislim da za plaćanje njihovim bonom vjerojatno nije potrebno izdati račun nego se radi o nekom drugacijem nacinu knjizenja, ali svakako su te prije izdavanja računa trebali pitati da li plaćaš bonom ili ne ako ga već izdaju. Tu su pogriješili.
U stvari ne kuzim, sad ispada da sam ja zato sto sam objasnila da mozda i nije tako kako ste vi mislile ispadam apsolutni branitelj tog Cluba koji ne zeli da se nadju tvoje stvari :conf svasta, nisam jednom zvala razne hotele u potrazi za stvarima koje gosti zaborave ponijeti ili zametnu pa kod kuce primjete da im fale. I nikad mi se nije dogodilo da nisu dali sve od sebe da se iste pronadju i dostave pa ne vidim zasto bi ovi bili drugaciji.
Berta
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la ivanaibruno » 13 kol 2010, 11:00

POSEBNA PONUDA:

7=6** - za dolaske 12.06. - 19.06.2010.; 24.07. - 31.07.2010.; 28.08. - 04.09.2010.
evo, to vrijedi za reci-ti-meni koga? ja mislim za svakoga tko u tim periodima želi ljetovati kod njih. ne za neke nego za sve. a ako to nije točno, nego kak ti veliš za ove da za one ne, onda je to lažna obavijest.

gle, nema pokušaja da se pomogne gostu. u subotu sam odjavljena.
1. put zovem tu subotu: kaže mala na recepciji: vidjet će što može napraviti.
2. put zovem u nedjelju: momak na recepciji ne zna da se nešto treba potražiti i ponovo zapisuje što je nestalo; naravno, i on će napraviti što je u njegovoj moći

3. put zovem u utorak, predstavi se šef recepcije: on uopće ne zna da se nešto traži, to mu je prvi glas. on će zapisati, pa će provjeriti nadzornu kameru s ulaza (ko da već u tom trenu ne zna da kamera ne pokriva mjesto na kojem autić istovaruje prtljagu gostiju). Njemu se obraćam i po pitanju preplaćenog računa: to neće biti problem, vratit će mi na račun. (to je bio 3.8., danas je 13.8., a novci će mi biti isplaćeni moooožda tijekom sljedećeg tjedna- a možda i neće)

svake godine ostavimo kamaru para za ljetovanje i vjeruj mi- očekujem pomoć kad mi pomoć treba (za te novce) i svakako ljubaznost. ne tražim nemoguće, ali malo dobro volje da.

putno osiguranje ne uplaćujemo već godinama otkad ljetovanje ugovaramo direktno sa hotelima i dr. iskreno, tog se ni ne sjetimo. puno putujemo i moram reći- u životu nismo nešto izgubili na putu. nikada (jedan jedini put ostala mi pidžama na krevetu. vraćena je nakon-istinabog- mjesec dana).

nego, kad smo već oko toga: znate li za neku aplikaciju s neta kojom se fotografija može povećati ali da se ono iz daljega "dobro" vidi. naime, nekim čudom se na jednoj fotki vidi naša i "njihova" prtljaga na hrpi. iskreno, čini mi se po boji da je naša plava torba/ruksak na njihovoj hrpi. crno-crvena vreća također se čini da stoji između njihove dvije torbe. to mene cijelo vrijeme muči. viš, mogle bih nazvati neki foto studio, možda oni mogu neš bolje izvući...
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la suzica » 13 kol 2010, 11:04

ivanaibruno, žao mi je zbog problema koje imaš. Laički mi se čini da su oni odgovorni za prtljagu jer na njihovim stranicama i piše da ju oni razvoze. S druge strane, istina je da ste to trebali tamo primjetiti i prijaviti.
Na njihovim stranicama piše da je akcija 6=7 za četveročlanu obitelj. :da? Jel vas troje ili četvero?

Držim fige da bar nešto riješiš.

:mah
suzica
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la ivanaibruno » 13 kol 2010, 12:00

POSEBNA PONUDA:

7=6** - za dolaske 12.06. - 19.06.2010.; 24.07. - 31.07.2010.; 28.08. - 04.09.2010.

Family friendly

Za kućice 2xA2 uz 2 odraslih je 1. dijete do 11,99 god. GRATIS
nije nužno da nas je 4.

nas je troje. sve štima, dijete je gratis, ali su nam naplatili svih sedam dana za nas dvoje odraslih, a prema ponudi je: 6 plati, sedmi dan džabe.
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivy26 » 23 kol 2010, 08:35

AQjme ivanaibruno,sad ačitam.
Mislim da je vrijeme ad jače iskeziš zube,odete tamo ili zaprijetiš obavještavanjem javnosti.Pa ne može ostati samo na sorry,nije nužno da se stvari nađu,vrate ali neki malo BOLJI odgovor bi bilo poželjno.

Žao mi je šo je tako sve završilo
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la ivanaibruno » 14 ruj 2010, 09:49

isuse, koji su tamo xyjuigwf kjqbgcuzeuzbcčkbxedwhgxvpeib...

sad, htjela-ne htjela, moram ih prijaviti državnom inspektoratu, ima čak i osnova za prijavu Sudu časti a i medijima.

vjerojatno ću staviti novi topic na MUA: kako se obratiti medijima s ovakvom pričom? može i na pm
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la palunkica » 14 ruj 2010, 10:21

ivana, nazovi ih, traži šefa, reci da ćeš se obratiti medijima, policiji, inspektoratu i svima ostalima. A da li imaš ikakav pisani trag da si se žalila za prtljagu?
zvrkic 12/02
palunkica
od opernballa do heavy metala

PostPostao/la ivanaibruno » 14 ruj 2010, 12:01

ma jesam, ne jebu živu silu... veli mi direktor na telefon- nakon prvog dopisa i 15 dana nakon što je moje zahtjeve pročitao: "dao sam to ovih dana u proceduru, da Vam se isplati preplaćeno , a za izgubljenu prtljagu- ne možemo mi ništa."

sad je prošlo i ovih 7-8 dana koliki im je rok dat drugim dopisom- ma jebe mu se. kaj sam prosta :oops:

ne boje se oni ni inspekcije ni medija. nedodirljivi...
ivanaibruno
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la VIPmama » 14 ruj 2010, 14:05

netko je spomenuo Potrošački kod, puno ljudi riješi svoj problem nakon izlaska u tu emisiju (bar tako kažu)
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

Prethodna

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.