Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: tražim dobru i jaku peglu za robu...

09 stu 2010, 12:45

Po vašim postovima zaključujem da je bit dobre pegle u snazi 2600. Ili? Ova "stanica" za peglanje izgleda mi moćno, ali ne znam gdje bih je strpala kad ne peglam. A ne može mi stajati na dasci za peglanje jer me frka da je klinci ne sruše. :cool

09 stu 2010, 14:32

i moja kaplje iako piše i anti calc i anti drop - još kada bi voda u pegli to znala iščitati pa ne kapljati :mrgreen i isto ima 400 rupica na stopalu pegle

09 stu 2010, 14:35

ma tvoja nadice ima grešku, garant

09 stu 2010, 15:13

Beppa Joseph je napisao/la:
rusulica je napisao/la:ja ne peglam....... i jako sam zadovoljna :lol

isti slučaj, mi ne peglamo, samo složimo veš i u ormar (srećom ne trebaju ni jednom ni drugom fine košulje). Imam neku bosch, ali ne znam gdje je. Uvijek je tražimo kad nešto stvarno treba ispeglati, kao košulju za odijelo jednom u par mjeseci.

ma ja se šalim. peglam ali minimalno. kad se roba suši na buri ne mogu je baš odmah obući jer bi izgledala sažvakana ko od krave :lol ali prije sam peglala i ručnike i lancune i rublje i kuh krpe a sad više ne. imam tefal i zadovoljna sam

09 stu 2010, 21:26

Naravno, ni ja ne peglam ručnike i gaćice, kao ni plahte, navlake itd.... :faca
Al ovo što peglam volim da bude brzo i efikasno :cool

09 stu 2010, 21:33

Meni je Tabita rekla da su Philips pegle super. :mrgreen Ne znam koji model.
Ja sam imala Rowentu, ali neku cca 130kn i bila mi je ok dok nije procurila (pala).
Onda sam uzela Tefal u Lidlu i nikako mi nije pasala dok nisam nafrljila paru na maximum i sad mi je super.

10 stu 2010, 07:26

Stalno hvalim svoju Tefal parnu stanicu pa ću i ovdje :mrgreen . Platila sam je masno (počastila se na prvoj plaći), 1500 kn. Super je što se ne mora hladiti prije nadolijevanja vode, funkciju pauze nisam nikad koristila pa ne znam ima li je ili ne (ja kad peglam, onda peglam :mrgreen ). Peglanje mi traje valjda pola kraće nego prije, a bolje je ispeglano...neke stvari samo prijeđem mlazom vruće pare pa se izravnaju.
I nama je problem prostor, a na kraju je držim u ormaru pored košare s rubljem za peglanje i vadim van (peglam cca svaka 2 tjedna, odn. dok nemamo više što za obući). Kad peglam, peglam sve jer mi se ne da izvlačiti je za svaku sitnicu (doduše, kod nas nema omiljene odjeće, nema savršenih kombinacija koje moraju biti tako ili nikako). Čini mi se da mi čak peglanje više niti nije tlaka kao što je prije bilo.... :lol

10 stu 2010, 14:40

MalaSirena je napisao/la:Čini mi se da mi čak peglanje više niti nije tlaka kao što je prije bilo....

upravo ovako je i kod mene, parna stanica me spasila! :klanja

10 stu 2010, 18:17

Znači nema do parne stanice. A dobro, možda se i ja odlučim na nju. :pegla

10 stu 2010, 18:57

korny je napisao/la:Ajme, moja je Tefal 8 i zasad vodi kao druga po redu najgora pegla koju sam imala.
Najprije, reklamirala se kao anti-drop (dakle da nema kapanja), ali šipak, kapala je od prvog dana (a koristim isključivo destiliranu vodu za peglanje). Snaga ove moje je 2010-2400 (tako piše na njoj).
Dalje, taj zadnji jeans program je toliko slab da jedva opeglam potkošulje i pamučne majice, a o peglanju jeansa mogu samo sanjati :roll

moja je isto Tefal, neka srednje kategorije, ni najjeftinije, ni preskupa :lol i u uputama piše da ni u kojem slučaju se ne sipa destilirana ili demineralizirana voda, isključivo vodovodna, a ako je vodovodna pretvrda, onda miješati pola/pola. držim se toga, i moja radi besprijekorno, ne kapa, osim kad joj je već vrijeme za čišćenje. čistim jednom mjesečno, isto prema uputama.

uvijek bi ju ponovo kupila, moj glas ide za bilo koju Tefalovu (imala sam i slabije modele, isto su jako dobro služili)

10 stu 2010, 20:37

Imam Philipsovu sa parnom stanicom I mogu reci da je zakon (koliko to jedna pegla I peglanje moze biti :lol ).

Sve peglam samo sa jedne strane.
Osjetljive stvari niti ne peglam direktno nego samo predjem peglom par centimetara iznad tkanine (npr MMova odjela, moje haljine itd).

Stalno mi je postavljena na maximalno grijanje I max paru.
Trebalo bi kombinirati to dvoje za pojedine tkanine, ali mi se neda proucavat I isprobavat jer mi je znala kapati.
Ovako regulirarm odizanjem, ali to mi ionako treba rijetko.

I kaj je najbolje, nista se ne hvata za nju ko na obicnu peglu kad sam znala peglati sa vecom temp od predvidjene za neku tkaninu.

10 stu 2010, 20:41

Jos da dodam jednu fantasticnu karakteristiku - bez problema se moze produziti/istegnuti roba koja se pranjem malo stisnula, npr ako ima u sebi vune, ili pamuk opran na visokoj temperaturi.
Nis ne perem na ruke, bez obzira kako delikatno bilo, pa je meni ovo spasonosno ;)

12 stu 2010, 02:21

E da, zaboravih reći da svaka pegla kaplje ako je uključena para, a namještena je na manje od 2 točkice, odnosno temperaturu koja ne može zagrijati vodu do pare. Pa da ne mislite da je strgana.

12 stu 2010, 03:20

još uvik peglam sa peglom koja nije na paru :) 2 puta sam pokušala sa tim peglama na paru ali mi je kapala voda, a nije išla para :oops: pa sam se vratila na dobru staru peglu koja još uvik dobro pegla :dada

12 stu 2010, 09:33

http://www.jeftinije.hr/kucanski-aparat ... CX0012F6F7

ja sam bila dobila ovu. To je nešto što NIKAKO NE SMIJETE KUPITI !!! Užas

12 stu 2010, 11:03

Imam Tefalovu, ne znam sad tocno koji model, ali ona u koju ide obicna voda s anticalc sustavom, kupila sam je prije par mjeseci i to je pusiona samo takva :angry . Cijena je 700 kn. Od prvog dana mi iz rupica izlaze komadi kamenca. Zvala servis i rekli da dodjem, ali kad mi je rodica iz Slavonije javila da se njezinoj tefalki dogadja isto (a kupile smo neovisno jedna od druge - valjda su pri kupovini presudili geni :D ), izgubila sam odmah volju da je odnesem u servis jer znaci da nije kvar nego vjerojatno losa kvaliteta modela .... ako zanemarimo tu "sitnicu" od izlazenja kamenca, ostalo je bilo ok, podnica dobrog oblika, tezina optimalna. Zbog anti-drop sustava sama regulira kolicinu pare i uistinu ne kaplje, ali sve to skupa ne vrijedi nista kad na frisko opeglanim plavih hlacama ima milijarda mrvica od kamenca ...

A lijepo sam otvorila topic ovdje prije kupovine i nitko mi nije htio nista sugerirati :angry

12 stu 2010, 11:12

Trini probaj stavljati destiliranu vodu.

U uputama za moju peglu je stajalo da ide iskljucivo obicna voda.
Nije proslo ni godinu dana sve se zacepilo od kamenca.
Sva sreca pa je vrijedila garancija, nisu ju mogli popraviti nego sam dobila novu.
Od tada stavljam iskljucivo destiliranu vodu I pegla radi besprijekorno vec 3 godine.

12 stu 2010, 11:13

meni ne ispada kamenac ako ju redovno čistim :dunno a moj model je neki od 400kn, očekujem da je manje kvalitetan od ovih po 700kn.
a to što sam ponekad lijena, i ne da mi se :oops: to je druga stvar.
s tim da u uputama piše da se čisti jednom u tri mjeseca, kad bi toliko čekala, sva roba bi mi bila flekava. možda ove skuplje treba i češće, jer koriste više vode :dunno
i obavezno očistim i unutrašnjost, i onaj anti-calc štapić.

i cure koje imate TEFAL: ne stavljajte destiliranu vodu, samo vodovodnu! na njihovim stranicama piše da u su sve tako dizajnirane da unutra ne smije ići demineralizirana voda

12 stu 2010, 11:20

znam da ne smije ici destilirana voda, smije se samo mijesati. probala sam cak i mijesati - nista. i cistila sam odmah nakon par prvih peglanja, iako pise se da se cisti jednom mjesecno.

ma sr...e od pegle samo takvo. sama sebi glupo izgledam zamisljajuci se kako idem kupovati novu nakon par mjeseci (lovu sam mogla na x nacina potrositi pametnije) ali je cinjenica da peglam sa starom koja krepava i trosi po peglanju 1 l vode (jer se pokvarila a ne moze se popraviti) :baba

12 stu 2010, 11:22

onda je možda loša serija modela, ja sam svojom tefalkom zbilja oduševljena, ne bi ju mijenjala za ništa.
daj reci koji model, stavi sliku, nešto, da znamo

12 stu 2010, 11:24

Ne mogu, u autu mi je vec mjesec dana, u prtljazniku, skupa sa svom popratnom dokumentacijom, ceka da se smilujem i odvezem je na servis :oops: Probat cu se sjetiti pa pogledati.

12 stu 2010, 12:25

a jeli vi čistite filtere?? ja na svojoj tefalovoj stari model imam onaj mali filterić kao čačkalica koji se izvadi i uronim ga na par sati u limunov sok. svako 5-6 peglanja bi mislim to trebalo napraviti i onda se kamenac ne nakuplja

12 stu 2010, 12:35

Nisam znala za ovo da ne smije destilirana voda. Zapravo, ja sam koristila onu mirisnu vodu za peglanje (koje, btw. više nema u dućanima :conf ).
Inače, u Zd je voda jako tvrda, ali probat ću s ovim vašim savjetom da miješam vodu. No, do kupovine nove pegle, jer mi najviše smeta to što je slaba, a ovo prokapavanje sam nekako uspjela svariti.
Međutim, što ako mi bude prokapavala voda iz vodovoda koja je puna kamenca pa će možda ostavljati bijele fleke?
Jer ove fleke od destilirane vode nisu problem.

12 stu 2010, 12:46

korny je napisao/la:Nisam znala za ovo da ne smije destilirana voda.

Treba citati uputstva! U moju ne smije niti kisnica, niti ind. omeksane vode.

Međutim, što ako mi bude prokapavala voda iz vodovoda koja je puna kamenca pa će možda ostavljati bijele fleke?

Pa kad kapne vruca voda iz vodovoda na nesto, ne ostaju nikakve fleke. Problem ce biti ako ti, kao i meni, pocnu ispadati komadi kamenca samog.

a jeli vi čistite filtere?? ja na svojoj tefalovoj stari model imam onaj mali filterić kao čačkalica koji se izvadi i uronim ga na par sati u limunov sok. svako 5-6 peglanja bi mislim to trebalo napraviti i onda se kamenac ne nakuplja

Pa napisala sam par postova prije:

i cistila sam odmah nakon par prvih peglanja, iako pise se da se cisti jednom mjesecno.

12 stu 2010, 13:30

Trini, to je urota pegla protiv nas FER-ovki :lol

12 stu 2010, 13:34

Trini, to je urota pegla protiv nas FER-ovki

Bas :angry Na to mi je prodavacica podvalila los model jer sam je na licu mjesta ispilala (doslovno) sa 100 tehnickih pitanja na koja nije znala odgovore :/

12 stu 2010, 21:59

u mojim uputama piše da se kod jako tvrde vode stavi pola demineralizirane vode, i ja tako radim :mah

12 stu 2010, 23:22

Baš ste me sad ubile u pojam s tom peglom. Ja imam Philips staru 11 godina i služi me dovoljno za onoliko koliko ju koristim. A nove s funkcijom koja meni treba :mrgreen su preko 500 kn. I sad mi još kažete da iz njih izlazi nešto :roll

13 stu 2010, 02:20

giami je napisao/la:u mojim uputama piše da se kod jako tvrde vode stavi pola demineralizirane vode, i ja tako radim :mah

Da, da i kod mene. Isto piše da ne smije demineralizirana i industrijska, ali da se može miješati s običnom ako je voda jako tvrda, a je.
Ili da se koristi flaširana pa kad imam balon vode onda lijevam tu.
Jedino što moja pegla pije ko smuk jer je na najajačoj pari i stalno je moram pojiti. :loce

lastavica je napisao/la: I sad mi još kažete da iz njih izlazi nešto :roll

ja bih voljela da je protrljam i iz nje izlazi duh iz Aladina i ispegla mi veš. :mrgreen

13 stu 2010, 13:26

Da, Tefalka jako pije.
Trini, napisala sam već da je u mom gradu voda pretvrda i kamenac ostaje posvuda (npr. nakon običnog prokuhavanja vode u loncu itd...). Tako da mi i dalje ne "šmeka" ideja da tu vodu stavljam u peglu. :dunno
Odgovori