Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Nintendo WII ili PS?

28 stu 2010, 11:45

za par sati dnevno trebalo bi biti svejedno.

novamama, to ti treniras po par sati dnevno :lol

palunkice, glede njemackog: nemas frke. samo na pojedinim igricama izricito pise da je uputstvo (knjizica) samo na njemackom, ostalo je na 5 jezika. mislim da se odmah na "nastelavanju" mora izabrat jezik wii-ja. osim toga, na ovim sportskim igricama je i tako sve na engleskom. jedino fit plus, znaci onaj koji dodje sa boardom je yoga na njemackom, ali pretpostavljam da se i to moze nastelati na engleski...

28 stu 2010, 11:48

pa tanja, barem sat vremena fitness, sat vremena yoga :lol :ajme

ja isto mislim da se jezik može naštelati bez problema.
inače, najjeftiniji wii-jevi su preko bare. i igrice isto. samo je ona druga tehnologija (pal/secam???? nemam pojma) pa se ne mogu kombinirati naše igrice. ali cijene su tipa 10 kanadskih dolara za igricu, 100 dolara za konzolu. :dada

28 stu 2010, 11:52

imamo wii i na drugoj lokaciji ps3.
dijete koristi oba pa je teško reći što radije jer su i igrice drugog tipa. Na ps3 su manje-više ironman-i i ostale tribedmilošded igrice.
wii mi je puno bolji za mlađe dijete. igrice idu od tri godine na dalje. ona obožava što kontrolira kombinacijom nunchaka i kontrolera. nju ps3 ne pali ni zere. igrice uzimam na amazonu jer su mi neke i duplo jeftinije, nego u algoritmu (dok su neke iste cijene :shock ).
imamo balance board i fit plus (osim volana, golf palica, itd. :ajme ). igre su i za odrasle, pogotovo ove natjecateljski raspoložene. bez dva kontrolera nemate što tražiti, zapravo. sad se prodaje wii sa sport resortom. mi smo, kad smo kupovali sport resort, dobili i jedan kontroler s motion plusom unutra.
u paketu najviše volimo mario party i opleti po čovječe, ne ljuti se. dečki španaju sportske igre zajedno.
opaska: pazite da, ukoliko kupujete wii, nemate TV koji ima crne glanc površine oko ekrana. nama je wii savršeno funkcionirao na staroj telki sa sivim mat rubom. sad je nova telka i ima uredno kašnjenje pokreta. dijetetu ne smeta za njene igrice, ali je nemoguće više igrati fit plus, recimo.
znam da je prednost ps3 to što automatski imate blue ray, tko ga već nema kao zasebni uređaj.
ja ipak više volim wii.

inače, najjeftiniji wii-jevi su preko bare. i igrice isto. samo je ona druga tehnologija (pal/secam???? nemam pojma) pa se ne mogu kombinirati naše igrice. ali cijene su tipa 10 kanadskih dolara za igricu, 100 dolara za konzolu

jaaaako paziti. dofurali frendovi preko bare pa sad imaju muku po igricama. zato sam im ja uspjela utopiti jednu našu koju smo nadobudno kupili na Kosovu u american shopu za vojsku jer je bio puno povoljniji. Naravno, nikome nije palo na pamet da ako je za američku vojsku, onda je i za američki wii. :roll

28 stu 2010, 12:01

Da, to je PAL/SECAM razlika u signalu. Isto kao i s nekim crtićima, zato ih ne možemo kupovati preko bare.

TanjaMT, možda bi onda išla na Wii sa Super Mariom.

Jučer sam svom optimistu pokazala reklame za wii i za PS. On hoće, pazi sad, ili wii ili PS3 plus koji ima wii kontroler.

Mislim da se kupuje wii. Preko granice :lol

A onda si mama možda priušti i balance board i osobnog trenera. Ako dođem do telke.

Lena, kakvu telku imate? Mi upravo kupujemo plazmu, valjda će raditi na tome :dunno

28 stu 2010, 12:06

vidis to sa telkom nisam bas skontala. mi imamo (valjda) plazmu, niko se nije dosad zalio :dunno

28 stu 2010, 12:17

Imam LCD vs crnim glanc rubom, kako kaze Lena, ne kuzim zašto bi to trebao biti problem :dunno

28 stu 2010, 12:44

crni LCD s glanc rubom.
škorpi, iz nekog razloga se odbija valjda signal iz kontrolera i to ga zbunjuje (onaj sensor bar ispod tv-a). nema veze plazma/lcd, nego taj glanc rub. ako je mat, vjerujem da ne bi bilo problema.
mi sad kupujemo novu telku i gledamo isključivo da nema to, tako da ćemo na nju spojiti wii.
do sad je radio bez problema. sve smo troubleshootove pregledali na nitendo stranicama i sve isprobali, tako da je definitivno do telke. :dunno

28 stu 2010, 13:27

Vidim da je odlučeno u korist wii-a i baš mi je drago. :dada
Jer i mi ga imamo i zakon je.

Klinci igraju igrice wall-e, carsi, little chicken, super mario i sl.

mm i ja kuglamo, igramo golf, sviramo u bendu... :yess
mm sve to radi i sam, tako da nije uvijet, jelte da morate u dvoje.
Ali ja crknem od smijeha kad ga gledam kako skakuće pa ga snimim na fotić da se vidi. :hahaha

Za sad slabo koristim balance board, ali kad stanem na nju ubijem se vrteći hula hop (za 5 min sam mrtva :roll ), volim te igre balansa, hodanje po užetu, skijanje, skijaški skokovi...
Nisam još probala step aerobic i jogging, jogu i sl. Ali budem.

I đubre ti kaže koliko dana te nije bilo na ploči, koliko si se udebljala, najavi ti rođendan tvog muža, da ne zaboraviš... :mrgreen Ali sve prijateljski, bez prijekora, što mi je super.

Ima još jedan razlog zašto je wii i ekonomičniji od ps-a...

nemoj zaboraviti kupiti i nunčake.

28 stu 2010, 13:38

da se i ja upišem :) , MM prošlo ljeto kupio sebi i curki Wii, imamo sve te dodatke, hrpu sportskih igrica i ovih tipa Super Mario, Dora.
Zajedno igramo ove sportske, kćer igra i ove ostale, a ja izbjegavam stati na vagu ;)
Zadnja izmjena: lastavica; 28 stu 2010, 14:29; ukupno mijenjano 2 put/a.

28 stu 2010, 13:55

sjemenka je napisao/la:I đubre ti kaže koliko dana te nije bilo na ploči, koliko si se udebljala, najavi ti rođendan tvog muža, da ne zaboraviš... :mrgreen

ne volim ovu opciju. :mrgreen

28 stu 2010, 14:47

ja sam svog onog miia zaštitila passwordom da nitko ne vidi kad sam zadnji put stala na ploču i koliko kila imam. :mrgreen

nego, sad me muči ovaj crni rub? pa mi imamo lcd sa crnim rubom (sjajnim vjerojatno) i nemamo nikakvih problema? prvi put sad uopće čujem da bi moglo biti problema.

28 stu 2010, 16:00

mi imamo wii, ok nam je
povremena dobra zabava

28 stu 2010, 19:15

mi isto imamo lcd s crnim sjajnim rubom i nemamo nikakvih problema

28 stu 2010, 19:58

:oft po kojoj cijeni kupujete dodatke i gdje ako se moze znati;kod nas remote kosta oko 50 Eura,board oko 150 Eura....to mi je malo too much...

29 stu 2010, 00:53

Imali smo vjecanje doma i ipak je odluka kod nas ostala na ps3.

29 stu 2010, 09:24

po kojoj cijeni kupujete dodatke i gdje ako se moze znati;kod nas remote kosta oko 50 Eura,board oko 150 Eura....to mi je malo too much...

ebay
:)

edit: krivi quote

29 stu 2010, 09:35

Ja se iskreno ni trenutak ne bi dvoumila između ove dvije skalamerije :lol
Fran je prošle godine za rođendan dobio PS3, a u ormaru mu stoje neraspakirane konzole Wii i Nintenda.
Ustvari, on ni ne zna da ih ima jer ja sam smatrala to apsurdnim da se dijete od 6 godina bombardira sa tim svim tehnikalijama... :ne
No, trenutno Franu je napet PSP kojega obožava a preko vikedan mu dođe ekipa i onda je aktualan PS3. Za rođendan je dobio Indiana Jones igricu i ta je igrica toliko savršena, toliko famozna da sam se i ja navukla na to :kiss ... ja osobno iz dna duše prezirem one agresivne igrice, tako da ih on ni nema a Fran ima dozvolu da igra isključivo preko vikenda te igrice na PS3. Dobila sam info za PSP i ponijela sam ga jutros na posao jer postoji neki čip sa 20 igrica koji će dobiti za Božić. To je savršena stvar za duga putovanja...:up
Imali smo vjecanje doma i ipak je odluka kod nas ostala na ps3.
Pametna odluka :5

29 stu 2010, 09:53

Joj, ja vec dugo zelim otvoriti ovakav topic - isto pitanje me muci. Iako, mi necemo ovo za Bozic nego vjerovatno za rodjendan jer to vec duuuugo prizeljkuje.
ALI imam jos jedno pitanje. Gdje drzite te uredjaje? Na tv u dnevnoj sobi ili? I sta kad netko hoce gledati tv, a netko igrati igrice? I sta kad dodju frendovi? Onda je dnevna soba zuazeta?

Nego, Pal ja mislim da ti uopce nemas dilemu. Sad kupis Wii, a za koju godinicu kad T malo poraste onda PS :mrgreen
Meni se isto wii cini super za manje klince plus za starije roditelje :jadnimi

29 stu 2010, 09:54

tanjabb je napisao/la:Imali smo vjecanje doma i ipak je odluka kod nas ostala na ps3.

sad još samo napiši gdje ćeš ga ubost :kiss

edit: sad vidim da ga već imaš.

ok, gdje ga u zg kupit?

29 stu 2010, 10:00

PS3 mu stoji u dnevnom boravku na polici ispod televizija. Ja sam to sve "planirala" kod uređenja stana tak da sam napravila policu i za kučno kino i za DVD, ma sve ima svoje mjesto...
I kaj je najvažnije uvijek sve izgleda uredno. Kad su klinci kod nas na igranju naravno da mi dobijemo deložaciju iz boravka :lol no moram priznati u večini slučajeva svi zajedno sugeriramo kud i gdje bi trebalo ići, šta bi trebalo napraviti... ma to bude zaraza za sve prisutne...
I sta kad netko hoce gledati tv, a netko igrati igrice?
Marsovka ja govorim iz perspektive majke jednog dijeteta :lol koje preko tjedna nema doticaj sa tim skalamerijama ali zato preko vikenda kad mu dođe ekipa onda sam ja u manjini tak da se mogu bezbrižno primiti posremanja ormara jer nemam pristup televiziji. ;) Ali to je naš dogovor i meni ne pada napamet kad mu dođu klinci na igranje da ja izvoljevam da mi se gleda televizija ;)

29 stu 2010, 10:05

lastavica je napisao/la:mi isto imamo lcd s crnim sjajnim rubom i nemamo nikakvih problema

sad bude ispalo da smo mi jedini pehisti koje muči telka. :ajme

29 stu 2010, 10:05

Nego, Pal ja mislim da ti uopce nemas dilemu. Sad kupis Wii, a za koju godinicu kad T malo poraste onda PS
Meni se isto wii cini super za manje klince plus za starije roditelje

:dada

To i ja mislim. Natjecateljske interaktivne igre, odnosno wii su taman mom 6-godišnjaku. PS4 planiramo kupiti kad mu malo padne cijena.

29 stu 2010, 10:29

Ne znam da li sam već ranije napisala ali mi smo imali na moru PS3 od nećaka na cca 2 tjedna. Zajedno s tom Indiana Jones igricom. Igrao ju je jedno 2 sata, poslije mu je dosadila. Isto tako i neka vožnja auta. Tako da ja mislim da to nije za njega.

Wii ima puno više kretanja i akcije.

A sad još za par godina PS3.... nekak mi se to čini previše :ajme

29 stu 2010, 10:35

Wii ima puno više kretanja i akcije.
To je istina u PS3 nemaš nikakvih kretnji osim stiskanja gumbića...
Meni je ova igrica naprosto savršena... jučer smo prešli Egipat i Indiju...:up Joj famozna mi je... :up
Ma ti najbolje poznaš svog klinca ;) meni recimo nikad ne bi bila opcija da mu kupujem igricu zato da se kreće i giba po stanu i igra igricu :dunno jer on te tjelesne aktivnosti ima i napretek pa mi super dođe ovo kaj se sjedne fino u fotelju i razmišlja... :lol

29 stu 2010, 10:38

Pa kupi PS4!! Nisam ga koristila, ali koliko znam on je odgovor Sonija na WII.

29 stu 2010, 10:40

Nema PS4, to je PS3 plus kako moj Tin kaže, odnosno PS3 s PS MOve dodatkom. Ima samo nekoliko igara za njega :dunno

29 stu 2010, 11:10

To je ovo? http://www.ps4playstation4.com/

29 stu 2010, 11:13

piko, to su planovi za PS4 koji je planiran za kraj 2012 (taman izađe PS4 i dođe smak svijeta :hahaha ).

29 stu 2010, 11:15

Koliko znam, trebao je biti u prodaji 17.09.u USA.

29 stu 2010, 11:16

Ima ti sinek pravo ;)
Ma kupi mi taj PS3 pa si mirna :kiss
Odgovori