skorpionka je napisao/la:Jasno, on detektira stvarnu temp. u tom dijelu tijela taj tren, ali nama je bitna temp. ispod pazuha, a ne ova
Ne kužim zašto ti je bitna ispod pazuha? Bitno je da znaš di si mjerila i kolika je temperatura na mjestu tog mjerenja normalna. Sve iznad toga je povišena, neovisno o tome di mjeriš. Okvirno, rektalno 37,2 je normalno, pod pazuhom već nije. Naravno, uvažavajući individualne razlike

Mislim, pa već sam dva puta ovdje objašnjavala.
Iskustvo s Braunovim mi pokazaju da ne vrijedi da je njime izmjerena temp. za +0,5 stupnjeva viša od one koju bih dobila mjerenjem pod pazuhom pa da se znam ravnati treba li ili ne skidati temperaturu i kako se ponašati. Oscilacije se kreću od 1 stupnja do 0,2-,0,3 pa do toga da se temperatura poklapa s onom pod pazuhom. Da, mjerim na ispravan način.
Stoga mi podaci dobiveni njime služe samo da utvrdim ima li ili ne temp. ako ima, mjerim živinim, a onda mi ušni opet služi da provjerim je li lijek počeo djelovati.
Prihvaćam da vaši poslušno rade mjereći temp. za +0,5 u odnosu na pazuh (iako nemate naviku prekontrolirati ga živinim), ali moj Braunov tako ne radi jer da beba dva puta zastenje zbog tvrde stolice vrijednost bi se u trenu povisila za 0,2 garantirano

. Takve podatke nikad ne bih koristila kao mjerodavne za davanje lijeka.
Meni je bitna točna temp. (ona koju bi mi živin pokazao pod pazuhom jer mi je to jedino mjerodavno, osim živinog u guzi

kojeg umanjiš za pola stupnja) jer postoje situacije gdje sam čekala 39 pa da reagiram, postojale su situacije gdje sam na 38 reagirala, tamo gdje sam čekala da padne za pola stupnja...postojale su razne situacije.
Dakle, nemam ništa protiv Brauna, imam ga i sama, koristan je, ali ne bih ga nikada nikomu preporučila kao zamjenu živinom.