Sada je: 08 kol 2026, 01:01.

Preporuka za digitalni ušni ili čeoni toplomjer

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Re: Preporuka za digitalni ušni ili čeoni toplomjer

PostPostao/la alexandra » 07 vel 2012, 23:01

a gle duga, tu se nikad nismo složili ni oko čega, nit se trebamo složit, osim možda oko hodalica :mrgreen tak da.....
ja i nadalje mjerim bez greške :mrgreen , oduzmem pola stupnja kolko piše u uputstvu i kolko mi je pedica rekla i to je to. a morala sam jedno vrijeme biti vrlo precizna oko temperatura jer smo skidali sve što je išlo preko 37.8 zbog nekih drugih bolesti.
stoga ako neko hoće probat s ušnim, mislim da nije baš tako strašno neprecizan, kad se svlada. a taj osjećaj neugode kad piše 40, a u stvari je 39.5 me nije tolko bedirao, kad znam da je 39.5.
uglavnom mi smo prestali mjerit u guzu, ko što rekoh zbog fizičke sile (njene :mrgreen ) i opasnosti da toplomjer ne pukne.
jedno vrijeme živin pod ruku nije dolazio u obzir jer nije mogla mirovati 5 minuta (opet zbog drugih stanja).
a jedno vrijeme zato jer je bila toliko mršava da bi kako god stisnuli ispod ruke uvijek bila rupa u kojoj je plesao vrh toplomjera. :mrgreen
tako da nam nije preostalo drugo nego usavršit ušni.
ovaj braunov se stavi u uho i drži do jednog bipa pa sumnjam da bi probudio ikoje dijete. :dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la angie1205 » 07 vel 2012, 23:29

Nikina mama je napisao/la:preporučam digitalni toplomjer za uho Braun.
košta nekih 400 kuna, ali isplatio se svake kune, radi ko urica već nekih 5,5 godina.
ima ga i moja sestra, šogorica, naša pedijatrica, a kad smo nedavno stigli na hitnu N su mjerili istim tim Braunovim toplomjerom. :)
evo ga:
http://www.kupindo.com/kupljeno/9709339 ... etar-BRAUN
e da, i ove kapice ne mjenjam svaki put, nego samo prebrišem vaticom natopljenom alkoholom, a tu i tamo promjenim kapicu.

prije ovog toplomjera kupili smo isto neki digitalni za čelo i uho, ali ništa nije valjao. jednom pokaže temperaturu npr. 39,6 za minutu 37,2. :roll

Ovakav imamo i mi...prezadovoljni!! Vrijedi svake kune!! :dada
EMA 01.04.2010.
LEA 02.12.2011.
angie1205
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Duga » 07 vel 2012, 23:31

Da, ne trebamo se složiti, iznosimo svoja iskustva s Braunom.
Na našem uputstvu, npr. uopće nema podatka o oduzimanju pola stupnja, stoga sam ih i kontaktirala nakon različitih podataka na koje sam naišla na netu, odgovor nisam dobila, valjda ni dobavljač nije znao.
Naš definitivno ne radi na principu razlike od pola stupnja tako da meni nije uopće ugodno gledati 40 na Braunovom jer to ne znači nužno da je 39,5. Neprecizan je.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la alexandra » 08 vel 2012, 00:14

:dunno
ako treba, pišam crveno
alexandra
idealni svjedok

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 00:50

alexandra je napisao/la:liv, ja sam u potpunosti zadovoljna.
i ak dijete baš nema problem s ušnim kanalićima, može se izmjerit precizno nakon malo treninga.
u početku sam mjerila i živinim i ušnim i nisam nailazila na odstupanja od kojih bi ostala paf. najviše 0,3 stupnja recimo, a kad sam se ispraksirala s uhom, rezultati su bili isti. :mrgreen

Potpisujem, osim u ovom dijelu provjeravanja živinim, jerbo to pak nisam radila, čisto iz razloga što se moj subjektivni dojam imanja ili neimanja temperature i visine iste dosta dobro poklapa s ovim ušnim. :dada
Mjerim troje djece i nama odraslima kada treba, a da napomenem da nit baterije još nisam mijenjala skoro 6 godina :lol

e sad, o osjećaju ugode i neugode kad mjeriš temperaturu u uhu, koja je realno uvijek malo viša nego ispod pazuha (neki modeli to korigiraju automatski na vrijednosti ispod pazuha, a neki ne), po meni je sasvim svejedno jer u startu znaš da je i rektalna i ušna realno uvijek viša nego ispod pazuha.

Moj je sasvim precizan, nemam potrebu za živinim niti dobijem informaciju više od pazuha i živinog. Što je Barbi rekla, bitan je trend, a ne moš od ušnog očekivati da pokaže pazušnu temperaturu tako da mi je svejedno. Rekord je izmjerio u trodnevnoj groznici moje tada 11 mjesečne kćeri, 41,3. A da je gorila, jest, nije do Brauna nego do bolesti, jedva sam izdržala njenu toplinu na bradavici dok je sisala. :ajme
“However beautiful the strategy, you should occasionally look at the results.”
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 00:56

Jasno, on detektira stvarnu temp. u tom dijelu tijela taj tren, ali nama je bitna temp. ispod pazuha, a ne ova

Ne kužim zašto ti je bitna ispod pazuha? Bitno je da znaš di si mjerila i kolika je temperatura na mjestu tog mjerenja normalna. Sve iznad toga je povišena, neovisno o tome di mjeriš. Okvirno, rektalno 37,2 je normalno, pod pazuhom već nije. Naravno, uvažavajući individualne razlike :dada
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 00:58

ovaj braunov se stavi u uho i drži do jednog bipa pa sumnjam da bi probudio ikoje dijete.

Ne budi ni ove moje lakog sna. :lol
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la tanjabb » 08 vel 2012, 01:12

skorpionka je napisao/la:
ovaj braunov se stavi u uho i drži do jednog bipa pa sumnjam da bi probudio ikoje dijete.

Ne budi ni ove moje lakog sna. :lol

Ni moje.
Imam tocno taj model kojeg je Nikinamama linkala.
Ni ja jos nisam mjenjala baterije.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la snowwhite » 08 vel 2012, 08:53

i ja imam linkani model.
moji se ne probude, eventualno promeškolje.
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la Duga » 08 vel 2012, 10:04

skorpionka je napisao/la:
Jasno, on detektira stvarnu temp. u tom dijelu tijela taj tren, ali nama je bitna temp. ispod pazuha, a ne ova

Ne kužim zašto ti je bitna ispod pazuha? Bitno je da znaš di si mjerila i kolika je temperatura na mjestu tog mjerenja normalna. Sve iznad toga je povišena, neovisno o tome di mjeriš. Okvirno, rektalno 37,2 je normalno, pod pazuhom već nije. Naravno, uvažavajući individualne razlike :dada

Mislim, pa već sam dva puta ovdje objašnjavala.
Iskustvo s Braunovim mi pokazaju da ne vrijedi da je njime izmjerena temp. za +0,5 stupnjeva viša od one koju bih dobila mjerenjem pod pazuhom pa da se znam ravnati treba li ili ne skidati temperaturu i kako se ponašati. Oscilacije se kreću od 1 stupnja do 0,2-,0,3 pa do toga da se temperatura poklapa s onom pod pazuhom. Da, mjerim na ispravan način.
Stoga mi podaci dobiveni njime služe samo da utvrdim ima li ili ne temp. ako ima, mjerim živinim, a onda mi ušni opet služi da provjerim je li lijek počeo djelovati.

Prihvaćam da vaši poslušno rade mjereći temp. za +0,5 u odnosu na pazuh (iako nemate naviku prekontrolirati ga živinim), ali moj Braunov tako ne radi jer da beba dva puta zastenje zbog tvrde stolice vrijednost bi se u trenu povisila za 0,2 garantirano :lol. Takve podatke nikad ne bih koristila kao mjerodavne za davanje lijeka.
Meni je bitna točna temp. (ona koju bi mi živin pokazao pod pazuhom jer mi je to jedino mjerodavno, osim živinog u guzi :mrgreen kojeg umanjiš za pola stupnja) jer postoje situacije gdje sam čekala 39 pa da reagiram, postojale su situacije gdje sam na 38 reagirala, tamo gdje sam čekala da padne za pola stupnja...postojale su razne situacije.

Dakle, nemam ništa protiv Brauna, imam ga i sama, koristan je, ali ne bih ga nikada nikomu preporučila kao zamjenu živinom.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la boysmama » 08 vel 2012, 10:13

potpis na Dugu... bila sam na čelu proizvodnje termometara i znam o čemu pričam... digitalni termometar - točnost 0 bodova, a pouzdanost (ponavljanje istog rezultata) pogotovo...
A... bebica...... 06.10.'16.
M... hrabrica... 02.07.'11.
R... mazica...... 06.10.'09.
L... mrcina ..... 21.04.'08.

"Sve mogu u Onome koji me jača" (Fil 4,13)
boysmama
imam neke švapske gene

PostPostao/la lastavica » 08 vel 2012, 10:19

ja sam skužila da digitalni koji ide pod pazuh ne treba izvaditi nakon zvuka da je gotovo , nego ga ostaviti koliko i živin i onda pokazuje podjednaku temperaturu
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la teutonija » 08 vel 2012, 11:06

Dok su bile male do godine dana, mjerila sam u guzi s digitalnim s fleksibilnim vrhom.
Kasnije prešla na živin ispod pazuha. Nikad nisam problema tak izmjeriti temp. :dunno

Stavila sma ih u krilo ,stavila crtić i izmjerili bez problema. Noću još lakše ,stavila ispod pazuha dok spavaju.
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la mala princeza » 08 vel 2012, 11:24

saptacica je napisao/la:
mamashnita od noje je napisao/la:ova ce ti moderatorica samo reci ovo:
ne valja nijedan. kupi zivin. dok jos mozes.

X

Tu sam najsigurnija. Noću mjerim u snu, gurnem pod pazuh, stisnem i čekam :dunno .

Imamo i Zepter-ov usni, kupili smo ga prije 5-6g i to su bili zaista baceni novci.
mala princeza
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 11:52

boysmama je napisao/la:potpis na Dugu... bila sam na čelu proizvodnje termometara i znam o čemu pričam... digitalni termometar - točnost 0 bodova, a pouzdanost (ponavljanje istog rezultata) pogotovo...

ajde, sad baš ne treba pretjerivati. Kada bi točnost bila nula bodova, onda ga ne bi koristili po bolnicama i ordinacijama (ovo govorim za hrpu zemalja bogatijih od nas gdje možeš vidjeti samo digitalne, najčešće ušne).

Imala sam isto jedan digitalni za ispod pazuha, taj je neki bezveze, dobila ga na poklon, ne valja ništa, odmah sam ga bacila.

Inače, ja ovog Braunovog testiram tu i tamo kad se sjetim, ono otvorim ladicu, pa ga provjerim u situacijama kad mi ne treba, tako da točno pokaže i znam svoju temperaturu ovisno jesam li u prvoj ili drugoj fazi ciklusa, po tome vidim jel dobro radi ili ne. D ane govorim da kod višekratnih mjerenja isto nemam problema, nema odstupanja ako ponovim mjerenje za pola minute ili minutu. Tako da ovo Dugino o skoro stupnju razlike i različitim ishodima višekratnih mjerenja prije govori u prilog da taj konkretni ne valja, a manje o digitalnim ušnima općenito.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ciccobella » 08 vel 2012, 11:53

Imamo samsungov za uho. Imamo i neki čeoni i onaj toplomjer dudu.
Nijedan u našem slučaju se nije pokazao dobar. U razmaku od par minuta pokaže 10 različitih temperatura :roll Tako da koristimo samo onaj obični živin, koji svakom preporučujem :mrgreen
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Liv Tyler » 08 vel 2012, 12:06

Jao. :lol

Koliko sam shvatila skorpionku (molim te reci jesam li dobro shvatila) da se toplomjeri ne trebaju uspoređivati po vrijednostima mjerenjem sad s jednim pa s drugim toplomjerom nego onaj s kojim se mjeri bi trebao biti mjerilo. Dakle ako se uzme u obzir da je to temperatura u određenom trenutku na određenom mjestu na tijelu neovisno da li je to guza, pazuh ili uho.
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la Nikina mama » 08 vel 2012, 12:39

mi ni nemamo doma živin tako da nisam ni uspoređivala.
kao što sam rekla, imali smo ranije neki dig.za uho i čelo i taj je bio katastrofa. a ovaj Braunov ne bih mjenjala za ništa. i naša pedijatrica ga ima, a i na hitnoj koriste taj isti pa valjda stvarno nešto i vrijedi. ;)
Nikina mama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 12:54

nego onaj s kojim se mjeri bi trebao biti mjerilo

da, pod uvjetom da je ispravan i da nema ovog gore spomenutom odstupanja ako mjeriš dvaput uzastopno na istom mjestu, da se ne dobiva različit rezultat.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la Duga » 08 vel 2012, 13:11

teutonija je napisao/la:Kasnije prešla na živin ispod pazuha. Nikad nisam problema tak izmjeriti temp. :dunno

Stavila sma ih u krilo ,stavila crtić i izmjerili bez problema. Noću još lakše ,stavila ispod pazuha dok spavaju.

:dada
Zato je i preporuka da se djecu što ranije nauči/navikne mjeriti temp. živinim ispod pazuha (isto kao i ispuhati nos i sl.).
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Sreca najveca » 08 vel 2012, 13:15

skorpionka je napisao/la:da, pod uvjetom da je ispravan i da nema ovog gore spomenutom odstupanja ako mjeriš dvaput uzastopno na istom mjestu, da se ne dobiva različit rezultat.

jel može biti da se temp mjerena u oba uha razlikuje? pretpostavljam da može, ako ništa drugo, barem onda kad dijete leži na jednoj strani. jer, moj ušni AEG nema odstupanja u uzastopnim mjerenjima na jednom uhu, ali se temp u oba uha vrlo često jako razlikuje (čak više od stupnja) :conf
P 07.02.2007. :luv
I 27.11.2009. :luv
Sreca najveca
je sada precool

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 14:40

Duga je napisao/la:
teutonija je napisao/la:Kasnije prešla na živin ispod pazuha. Nikad nisam problema tak izmjeriti temp. :dunno

:dada
Zato je i preporuka da se djecu što ranije nauči/navikne mjeriti temp. živinim ispod pazuha (isto kao i ispuhati nos i sl.).

Zastoo? Jel to nekakv sluzbeni stav struke?
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 14:51

pretpostavljam da može, ako ništa drugo, barem onda kad dijete leži na jednoj strani. jer, moj ušni AEG nema odstupanja u uzastopnim mjerenjima na jednom uhu,

toliko puno ne bi smjelo, osim kod lokalne upale. Kod Brauna je dobro da ukoliko ne stavis adekvatno u zvukovod da se evidentira greška u mjerenju. Tako da neće očitati kod lošeg postavljanja.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ciccobella » 08 vel 2012, 15:04

meni je u najmanju ruku čudno da ima odstupanja kad se mjeri u jedno i drugom uhu :dunno
Išta kad izmjeriš u jednom uhu 37,5 a u drugom 38,5 :conf Hoćeš dati lijek za snižavanje temp. ili ne :conf Kojoj temp. vjerovati :conf
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la skorpionka » 08 vel 2012, 15:14

Kad mi dijete spava uvijek mjerim na onom uhu koje je dostupnije, a to je ono na kojem ne leži, s obzirom da vrlo često drže glavu na stranu. Nema šanse da ću mu mjeriti na oba uha.

Po danu mjerim isto samo na jednoj strani, uvijek istoj, a orijentiram hoću ili ili neću dati antipiretik mi nije vrijednost temperature nego i opće stanje djeteta i kako reagira na tu temperaturu. Naravno, govorim o djeci koja nemaju febrilne konvulzije. Smatram da je temp odlična obrambena reakcija, njenim snižavanjem neću doprijeniti bržem ozdravljenju i skraćenju bolesti, tako da nemam univerzalni stav o vrijednosti na koju dajem ili ne dajem lijek.
skorpionka
kimera a la vache

PostPostao/la ciccobella » 08 vel 2012, 15:21

Slažem se škorpionka s tvojim stavom o skidanju temp.
Moja mlađa cura ima brze skokove temp. i kad pređe 39 više nema šanse da se skine idućih par sati ni lijekovima ni tuširanjem. :ajme To mi je prvo palo na pamet kad je Sreća najveća napisala kako im se temp. razlikuje i više od stupanj... Ja nikako ne bi mogla imati povjerenja u toplomjer koji pokazuje takve razlike u temp. :ne
Naš digitalni je pokazivao tako velike razlike u uzastopnim mjerenjem temp. na istom uhu, a nisam nikada pokušavala mjeriti na oba uha uzastopno.
ciccobella
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la rucho » 08 vel 2012, 15:58

moja girica osjeti vec i da mu zelim izmjeriti temp..... zivinim nisam niti pokusala a digitalac je gotovo bio uguzan vec na prvoj sekundi stavljanja.... sad sam posudila u suside usni da vidim kako ce ici i vjerujet mi i to je uzas..... meni bi trebao neki kao iz zvjazdanih staza.... da te izmjeri na po metra udaljenosti :nesvist

ipak glasam za onaj u uho jer mi je najbrzi a ionako mi temp treba okvirno jer girica podnese 39.1 plesuci.... pa mi je toplomjer samo mjerilo trebam li odmah ili sad u dr ili na hitnu.....
slika
rucho
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Liv Tyler » 08 vel 2012, 16:04

skorpionka je napisao/la: orijentiram hoću ili ili neću dati antipiretik mi nije vrijednost temperature nego i opće stanje djeteta i kako reagira na tu temperaturu. Naravno, govorim o djeci koja nemaju febrilne konvulzije. Smatram da je temp odlična obrambena reakcija, njenim snižavanjem neću doprijeniti bržem ozdravljenju i skraćenju bolesti, tako da nemam univerzalni stav o vrijednosti na koju dajem ili ne dajem lijek.

Ovakav je i moj stav.

Idem se raspitati gdje u Zd ima uzeti ušni toplomjer. Znači braun definitivno kažete da je najkorišteniji? I ima li više modela ili je to taj jedan jedini?

rucho je napisao/la:meni bi trebao neki kao iz zvjazdanih staza.... da te izmjeri na po metra udaljenosti

Pregledavanjem i traženjem po netu sam vidjela da imaju nekakve takve ali skupe. Iskustvo nemam da bi ti komentirala da li je pouzdan. Samo je znatno veći od ušnih, sliči kao kamera na stalku, stavi se nekih par cm od tijela bez kontakta. :dunno
Liv Tyler
idoiti popitu

PostPostao/la tanjabb » 08 vel 2012, 16:05

skorpionka je napisao/la:Kad mi dijete spava uvijek mjerim na onom uhu koje je dostupnije, a to je ono na kojem ne leži, s obzirom da vrlo često drže glavu na stranu. Nema šanse da ću mu mjeriti na oba uha.

Po danu mjerim isto samo na jednoj strani, uvijek istoj, a orijentiram hoću ili ili neću dati antipiretik mi nije vrijednost temperature nego i opće stanje djeteta i kako reagira na tu temperaturu. Naravno, govorim o djeci koja nemaju febrilne konvulzije. Smatram da je temp odlična obrambena reakcija, njenim snižavanjem neću doprijeniti bržem ozdravljenju i skraćenju bolesti, tako da nemam univerzalni stav o vrijednosti na koju dajem ili ne dajem lijek.

XXX
Ne mjerim na uhu na kojem dijete lezi.
Nikada nije bilo veceg odstupanja uz uzastopna mjerenja.
U rodilistu u Slo. su nam svima temp. mjerili Braunovim usnim.
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la Barbi » 08 vel 2012, 16:12

Smatram da je temp odlična obrambena reakcija, njenim snižavanjem neću doprijeniti bržem ozdravljenju i skraćenju bolesti, tako da nemam univerzalni stav o vrijednosti na koju dajem ili ne dajem lijek.

Isto, isto, isto razmišljam a nisam ni liječnik. :mrgreen
Urođeno, šta ćeš. :lol
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PrethodnaSljedeća

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.