Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Putovanje avionom sa 7-mjesečnom bebom?

21 svi 2012, 19:26

jedan, a ni to obavezno.

21 svi 2012, 19:50

Krumpirić je napisao/la:jedan, a ni to obavezno.

X

to što piše je bilo više zezancija i ironično jer sam na početku i ja bila puna pitanja i zbunjena :hahaha ma pojma nisam imala

sve ti fino piše na Dohrani ;)

21 svi 2012, 21:03

adry je napisao/la:sve ti fino piše na Dohrani ;)

ma baš stalno nešto tamo tražim i nalazim sretno samo one glavne stvari, ne i finese tipa ovih... :lol

thanx, našla u međuvremenu da neke daju klincima u 7. mjesecu već 3 obroka, a neke jedva jedan. mislim da ćemo mi biti među onima "jedva jedan" ;)
:hug

21 svi 2012, 21:24

dojenje se preporučuje zbog izjednjačavanja tlakova kod bebe.

a eksplozivne naprave teroristi ne ograničavaju na kutije na kojima piše "dangerous goods" i neke znaju biti u tekućem i pastoznom stanju. :mrgreen

23 svi 2012, 15:40

Mozda je netko spomenuo a ja preskocila citajuci ali...autosjedalica moze na sjedalo aviona SAMO ako ima "licencu" (kako da to nazovem???) da je i za avion.
Dojenje u avionu ti nece biti problem jer ti vezes svoj pojas a onda bebin za svoj i nije bed.
Prije nego se avion pokrene ti bebi odmah cicu u usta, prije nego se preplasi zvuka ili necega...
Za kolica su ti cure rekle, mi velika kolica nekada nismo morali dizati na traku vec su s nekim aparaticem "operirali" ali to ovisi od aerodroma do aerodroma. Negdje ce ti osoblje pomoci a negdje te ne dozivljavaju. U Milanu mi nisu zeljeli otvoriti lift vec me slali stepenicama sa djetetom u kolicima, autosjedalicom i torbom. Na Plesu su mi uvijek bili super i rado su pomogli.
Hrane, rezervne odjece i pelena sam nosila koliko mi je trebalo (presjedanje, cekanje, ukupno 12-16 sati putovanja) i ne kompliciraju ako je originalno zatvoreno ali ako je otvarano trebala sam pred njima probati ili baciti. Vodu nedaju jer vode ima i u avionu. Svakako trazi "kinderbet" za bebu...Ne moras koristiti ali barem ce vas smjestiti na sjedalo gdje imas vise mjesta za noge i nece ti se neka seljacina uvaliti u krilo sa svojim sjedalom (pricam o ekonomskoj klasi).
Kada putujem uvijek trazim takvo sjedalo, prostranije je, odmah je do toaleta sto moze biti prakticno a i ne mora...

23 svi 2012, 20:47

Nada je napisao/la:U Milanu mi nisu zeljeli otvoriti lift vec me slali stepenicama sa djetetom u kolicima, autosjedalicom i torbom. Na Plesu su mi uvijek bili super i rado su pomogli.

uuuu mene su na plesu tako odkantali za one skaline od carine do boardinga za međunarodne (gdje je djutić) :ne
tako da sam sa svim asesoarom sama đombala.

23 svi 2012, 22:38

ajme, ja upravo vizualiziram sebe i svoje klince u avionu i znojim se :ajme :lol :bidan

24 svi 2012, 14:34

thalia je napisao/la:ajme, ja upravo vizualiziram sebe i svoje klince u avionu i znojim se :ajme :lol :bidan

:lol (to se meni događa kada se zamislim kako skačem bungee jumping ;) )

01 lip 2012, 19:35

mrs. eastwood je napisao/la:uuuu mene su na plesu tako odkantali za one skaline od carine do boardinga za međunarodne (gdje je djutić) :ne
tako da sam sa svim asesoarom sama đombala.

Moje je skoro svako iskustvo na tom dijelu Plesa grozno :ajme .
Nemoj nista za bebu prati u WC-u. Zovi stjuardesu da ti opere u njihovoj kuhinji.
Ponesi dudu iako doji, za svaki slucaj ako nisi u mogucnosti. Neke bebe lose reagiraju na promjenu pritiska prilikom polijetanja.
Mene su trazili da je izvadim iz nosiljke (nije imala metalne dijelove).
I najvaznije, budi mirna. Ako beba puno place, hodaj, nunaj, doji, pricaj joj, uopce se ne obaziri na ostale ljude. Vidjela sam puno mama koje se toliko uzrujaju (valjda zbog ostalih ljudi) da onda nikako nisu u stanju smiriti bebu. Ako treba, daj bebu stjuardesi i odi do WC na par minuta. Ne trebaju joj nikakvi lijekovi za smirenje na putu, ali ja uvijek ponesem nesto protiv bolova i temperature (dobro moji letovi su dulji) za svaki slucaj.

04 lip 2012, 15:20

ChiaraR je napisao/la:Ne trebaju joj nikakvi lijekovi za smirenje na putu,

što postoje lijekovi za smirenje za bebe? :conf

13 lip 2012, 19:17

Sorry kitty, tek sam sad vidjela tvoje pitanje.

Mene je doktor pitao, kad je moj mali prvi put letio preko Atlantica i bas je imao 7 mjeseci, da li hocu da mi da nesto. Rekao je da on misli da ne treba, ali da neki roditelji traze. Sta tocno oni uzimaju ne znam, jer ja sam odbila. Radje nosim nesto sa sobom, nesto kao vas paracetamol. I to nosim od kad sam putovala sa prijateljima i njihov mali (2 godine) je stravicno reagirao na uzlijetanje. Dijete se nikako nije moglo smiriti. Kad se ugasio znak za vezanje pojaseva, donjeli su malog do mog sina i mene i smirio se je, ali trebalo je izdrzati do kad su se pojasevi mogli odvezati. A i jednom mi je dobro doslo kad je moj mali odjednom zakurio 39C usred leta.
Svasta prodjes na letovima i dobro i lose, ali ti si nakon ovog drilinga od cura spremna :) . Sretan vam put! :mah
Odgovori