Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: koju klimu kupiti?

29 lip 2012, 18:14

Moj doprinos temi je da nije bilo potrebe za nadopunjavanjem plina u 8 godina.

Imam dvije toshibe, čini mi se da je potrebna snaga nešto drugačija za hlađenje i grijanje, da je veća potrebna ako ih namjeravaš koristiti i za grijanje. Ovo nisam baš skroz sigurna, nešto mi tako zvoni kad smo ih uzimali da su nam rekli, ali davno je to bil . Mi ih koristimo i za grijanje, povremeno, kad je bio kvar na toplovodu, kad isključe ili ne započnu sezonu grijaanja, itd..

29 lip 2012, 19:52

evo bio majstor, zadržao se 1,5 h jer je kvadrica koma za rastavit a ja sam htjela da počisti motor (ili rotor) :ajme na tome je bilo prašine a ja nisam nikako to mogla sama počistiti
300kn ceh
koliko vi plaćate?

29 lip 2012, 20:30

300kn za sat i pol je jeftino. Dobro si prosla.

05 srp 2012, 16:58

imam i ja problem s klimom. mislim, nije mozda neki problem, jer ona dobro hladi i to je ok, ali ne mrdaju one plocice, odnosno ne mogu je usmjeriti da puse kamo hocu. postoji za to neki gumbic na daljinskom, i ona se oglasi kad ja to pritisnem, ali ignorira me, odnosno ne mrda.

vanjska jedinica je na terasi kod susjeda kojega sada nema do nedjelje, pa sve i da zovnem servisera ne bi mi vjerojatno puno pomogao :dunno

05 srp 2012, 17:14

samo te krilca zezaju?

05 srp 2012, 17:33

da, samo krilca. koliko ja kuzim.

05 srp 2012, 18:09

kod nas je isto 300 kn :dada

mi smo kupili od 3.5 kw i super hladi :joy

ne hladimo 50 kvadrata cijeli dan, nego 30-ak, tako da nam se više isplatilo ovo.

05 srp 2012, 18:13

Nema krilca, ima jedno dugačko vodoravno krilo koje mora mrdat s daljinskim. Ona mala okomita iza njega, koja idu lijevo desno, namještaju se rukama.

05 srp 2012, 18:14

nisam ni vidjela nista lijevo-desno, samo to jedno vodoravno koje ide gore-dolje. islo je neki dan, odnosno nije islo nego je puhalo kamo sam htjela. sad se zatvorilo i ne mrda, puse samo ravno dolje ispod, a to mi se ne svidja.

05 srp 2012, 18:34

Ajd ti strpljivo s tim gumbom, stisni jednom pa pricekaj 10 sekundi bez daljnjeg stiskanja. Jesi gasila, palila, mijenjala modeove, ono izvrtila grijanje, hladjenje pvlazivanje pa onda probala?
Jel ti ukopcan neki način rada, eco, comfort il stajaznam, koji ne da makac, nego samo tera po svom?!

05 srp 2012, 19:16

cujes, kad sam vidjela da to ne radi, nema sto nisam postiskala :zub

pustit cu je na miru dok mi buraz ne dodje, iako ni on nije neki inzenjer. ali je strpljiv

06 srp 2012, 12:23

curke ajde vi jednoj "seljanki" objasnite nesto u vezi klime...

mm zapeo da se kupi a ja bas i neznam...

naucena sam da nam stalnu budu prozori otvoreni da struji zrak,no kao sto znam kada je klima trebaju biti zatvoreni...nece li biti onda zagusljivo???
dali je vama cijelo vrijeme upaljena ili gasite nakon sto se rashladi?
ako gasite koliko dugo hladnoca ostaje u kuci?

06 srp 2012, 12:59

Jel gasiš grijanje nakon što se zagrije :mrgreen ?!
Sve po svom osjećaju :) . U načelu se gasi kad vani padne temperatura na prihvatljivo, pa počneš otvarat prozore.

Vjetri se definitivno manje nego na što si navikla, a nije ništa zagušljivo jer je temperatura ugodna pa nema tog osjećaja. Ja otvorim samo noću, pa do jutra.

07 srp 2012, 19:24

ha! mrda!

;)

18 srp 2012, 10:53

Mi imamo na cc 130 kvadrata dvije, ne znam koje snage (ne znam ni čije su :roll ) :zub ali su nam dosta.
Kad postane vruće sve pozatvaram i ih ,obično kroz popodne jer nam puno soba gleda na zapad i imamo puno stakla. kroz noć i ujutro je sve otvoreno Podvečer kad temp padne gasim i opet sve pootvaram. No u kuhinji nam je stijena prema terasi stalno otvorena ,mada klime i rade(ali su u drugom dijelu kuće) otraga je hlad i brajde i na taj način mi se lufta od kuhanja i ulazi friški zrak. A i kad pogledam ionak većinu vremena provedemo vani na terasi popodne.

Na moru nam radi maltene non stop kad je jako vruće i ak niš ne puše što većinom ne puše kad smo mi :/ pa ne možemo napraviti noću propuh :ajme , kroz dan gasimo u nekim intervalima, ali noć radi cijelu. :ajme Ne da se drugačije spavati. Apartman je mali ,gleda na jug-istok i u potkrovlju je. :zub

26 srp 2012, 09:26

jeli netko ima iskustvo sa Gree klimama :conf
Odgovori