Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: dobra, a ne preskupa autosjedalica

05 ruj 2008, 15:26

Tanja, da li su u SLO sjedalice nesto jeftinije?

05 ruj 2008, 15:28

Ne znam koje su im cijene ovdje u HR :dunno .
Ja sam Romerov Kidfix u Slo prije godinu i pol platila 209€, Cybex 140€.

05 ruj 2008, 15:35

To je tu negdje ja mislim

05 ruj 2008, 15:44

mi smo svoju kupili u slo.
nije nista jeftinije, jedino sto se dobije povrat poreza nazad pa onda ispadne jeftinije.

05 ruj 2008, 22:46

Vedi :daj5

06 ruj 2008, 06:37

krumpi i Barbi, kad ste već tu, imam pitanje za vas :)
budući da me čeka uskoro i treća sjedalica otraga, trebam savjet čisto kako ih posložiti. dakle, trenutno imam britax 9-18 i MaxiCosi Rodi XP - lijevo i desno. za malu bebu dobivam MaxiCosi 0-9. auto je Hyundai i30
što bi bilo najbolje - ostaviti ove dvije kako jesu i ubaciti malu u sredinu ili staviti veću MC u sredinu, a manje sa strane?

25 ruj 2008, 09:32

Kupila sam Maxi Cosi Rodi XR, jer sve drugo nije zadovoljavalo moje kriterije :dunno
Niža cijena vuče osim nedovoljne sigurnosti za sobom i neudobnost :dunno

Ova je ok, čak mi se čini ugodnija za sjedenje od Romer Kidfixa, osim kaj je Pauli bilo čudno to što je pomična jer u drugom autu imamo fiksirani Kidfix :lol

28 ruj 2008, 12:01

gdje ima za provjeriti ova sjedalica

http://www.media-commerce.com.hr/proizv ... 71&id2=580

i ova
http://www.media-commerce.com.hr/proizv ... 71&id2=581

i ova
http://www.media-commerce.com.hr/proizv ... 24&id2=255

krumpirić daj mi reci koja je razlika(pretpostavljam da je ovo ko booster) između kopčanja pravim pojasom iz auta i ovima na sjedalici.
evo odlučili smo zamjeniti booster jer nije najbolje rješenje.
a gdje da nađem dal nam odgovara koja sjedalica za auto.iamo peugeot 206 karavan.znači nema isofix.

dajte mi neku preporuku, ali ja bi možda radije da se kopča pojasevima sjedalice a ne pojasom auta.
trenutno ima 16 kg i 113 cm (a 6, 8 godina)

29 ruj 2008, 11:34

jel ima netko takvu sjedallicu?

29 ruj 2008, 12:42

Ina66 je napisao/la:krumpi i Barbi, kad ste već tu, imam pitanje za vas :)
budući da me čeka uskoro i treća sjedalica otraga, trebam savjet čisto kako ih posložiti. dakle, trenutno imam britax 9-18 i MaxiCosi Rodi XP - lijevo i desno. za malu bebu dobivam MaxiCosi 0-9. auto je Hyundai i30
što bi bilo najbolje - ostaviti ove dvije kako jesu i ubaciti malu u sredinu ili staviti veću MC u sredinu, a manje sa strane?

joj, sorry, ali to ćeš morat isprobavat namještat na razne načine :dunno
to svi rade, nitko ne zna napamet :dunno

01 lis 2008, 18:26

jel vidio netko ovakvu sjedalicu u Zagrebu (za kupiti u nekom dućanu)

http://b2c.baby-center.si/article.asp?ArticleID=179177

01 lis 2008, 18:54

Chiara, a kakvu autosjedalicu imate sada?

01 lis 2008, 19:03

samo običan booster, ovakav mislila sam da će biti dosta ali nisam zadovoljna
http://www.mothercarethailand.com/mothe ... SY375_.jpg

01 lis 2008, 19:38

Aha, nisam skužila, mislila sam da imate sjedalicu 9-18 kg pa sam htjela predložiti da se ne žurite jer je ona tek na 16 kg.
Čuj, ona je s tom težinom granična za booster s naslonom, ovaj sami booster za pod guzu nije nikako dobro rješenje jer je zaista prelagana.

Na tvom mjestu, ja bih joj kupila 9-36 kg sjedalicu, onu koja ima svoje pojaseve koji se nakon 18 kg težine djeteta skidaju i ostaje booster s naslonom.
To je npr. Britax Evolva, ne mogu se sada sjetiti još neke ali ni nema baš puno modela na tržištu.

01 lis 2008, 19:46

imam ovu do 18 kg , Renolux
inače mm i ja so gledali nešto ovakvo da bi kupili jer kako ona i napreduje imat će 18 kg za dvije godine
http://www.media-commerce.com.hr/proizv ... 71&id2=580

01 lis 2008, 20:23

Pa ako ju po visini ne preraste možete ju slobodno koristiti koliko god je moguće.
Visinom dijete prerasta sjedalicu kada vrh naslona za glavu dođe djetetu do sredine ušiju i/ili kada je pojas postavljen na najvišoj razini ispod razine ramena. Ako ju preraste visinom vrijeme je za veću iako još nema 18 kg.

02 lis 2008, 08:50

Ajme ajme ,kad vidim tu kod nas...., slično kak piše i Lily ,ne da se ne gleda marka sjedalice i kak je pričvrščena nego su djeca unutra samo ak ih mame ili tate voze same i ak su djeca mala.
90% djece se vozi bez sjedalica nevezani ili nevezani u sjedalicama što mi je još gore :shock:
često se igramo jer i živimo u blizini vrtića i vidim kak dovoze i odvoze djecu,ali i u gradu bi na prste mogla nabrojati aute sa sjedalicom.
Dosta i mojih poznanica i prijateljica vozi klince svakak,u krilu na zadnjem sjedištu ,obje nevezane uz sjedalicu pored :dunno ja to jednostavno ne kužim .
Mislim donekle razumijem stvarno ljude sa sela ,neuke ,koji imaju neki jadni autić i ni čuli ni vidli sjedalice,(a ima ih jer radim na selu )(i ne mislim na generalno ljude sa sela već pojedince), ali imati ih i znati sve opasnosti i voziti se bez mi je totalno neodgovorno,a s druge strane drame i rade paniku za svaku sitnicu npr za cureći nos i sl i drže dijete maltene pod staklenim zvonom.

Inače i meni je sjedalica do 18 kg puno bolja od boostera s naslonom ,al pošto je Klara 121 cm i 22 kile :proljece ovu je odavno prerasla, u njoj se sad vozi mala i dok npr do mora ona lijepo spava Klara se muči jer iako nasloni glavu bočno često joj pada prema naprijed . :|

02 lis 2008, 10:16

Klara se muči jer iako nasloni glavu bočno često joj pada prema naprijed

Teutonija, mnogi se žale na ovo kao ti, Patriku se to uopće ne događa :dunno, spava kao top sa glavom naslonjenom, ne kužim kako to.

02 lis 2008, 10:26

Barbi je napisao/la:
Klara se muči jer iako nasloni glavu bočno često joj pada prema naprijed

Teutonija, mnogi se žale na ovo kao ti, Patriku se to uopće ne događa :dunno, spava kao top sa glavom naslonjenom, ne kužim kako to.

dok smo bili u sjedalici 9-18 obavezno joj je padala glava, a sad u boosteru gotovo nikad, desilo nam se samo jednom

02 lis 2008, 10:39

U ovoj od 9-18 joj glava nikad nije padala ,sad jako.Ona ju nasloni sa strane,al zna imat užasno čudne položaje glave tj pokušava se nekak namjestiti no vidi se da joj je neudobno.

02 lis 2008, 12:18

zato ja huću booster sa naslonom jer non stop ima glavu na mojem ramenu

as ovim kako voze klince u našem gradu , teutonija svaka ti čast što si to rekla.

02 lis 2008, 12:24

BARBI
ne kužim kako to.
moja možda ima tešku glavu :lol

CHIARA-pa kad je tak :|

02 lis 2008, 12:29

mi smo odlučili, idemo po ovu
http://www.media-commerce.com.hr/proizv ... 71&id2=581

02 lis 2008, 12:31

Marinu u Kidfixu glava padne jednom u sto godina :dunno inače se super namjesti.

02 lis 2008, 12:34

Moji dvojica imaju obojica MC XR, koja stvarno ima velike te bočne zaštite za glavu i svejedno F uvijek, ali uvijek klima i kad zaspe maltene glavom kljuca po koljenima, dok K. spava uvijek glavom naslonjenom na zaštitu. Nema veze niti s vrstom stolica, jer u drugom autu imam chicco s puno manjom tom zaštitom i stvar je opet ista. A F. definitivno nema težu glavu od K. eventualno obrnuto ;) :lol

02 lis 2008, 12:52

Folne, pa razjasnila si nam, znači lagane glave padaju. :mrgreen:

02 lis 2008, 13:20

Čuj s obzirom da imam dvojicu različitih težina glave ne znam jel da to sad shvatim ko uvredu ili kaj :drink

06 lis 2008, 00:11

Ciara ako već nisi zaobiđi tu naniu u velikom luku -Ferari ruho ali nania obična ispod -kvaliteta +2

U kategoriji 9-36 jedino zaista dobro i dostupno je Britax Evolva 1,2,3 ili REcaro /STM 9-36 ( i Kiddi koju klinci mrze) se ostalo je slaba zaštita.

Netko je gore pitao za cybex -ono je stari modelm najnoviji solution x je prva as u ovoj kategoriji ikada koja je dobila ocjenu Zerr gut (Auto bilt). Zaista je "prava" i nadam se da če sutra s nama kući, naime naručili smo ih i idemo preko po njih.

06 lis 2008, 19:31

evo ovu sam uzela, samo sad neznam nekako mi čudno stoji na sredini auta a ona baš hoće biti ne sredini
slika

15 lis 2008, 14:02

Ciara, mi imamo isto MC RodiXp, u Scenicu postavljena iza suvozača, a sa padanjem glave nema problema jer se tom sjedalo može nagnuti naslon unazad pa samim time i naslon sjedalice i položaj je sličan onom u 9-18kg. Ne znam koji auto imate, pa možda ako se može naslon sjedala podesiti biti će joj ugodnije u sjedalici.
Odgovori