Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Kišobran kolica

27 ožu 2010, 19:04

mozda ste imale i srece?
ja sam doslovno vidjela kako su se bubu kolica raspala nakon doslovno tri voznje (nova iz ducana) i od tada sam malo skepticna prema KK ;)

27 ožu 2010, 19:16

Ma normalno da se i to dogadja, ali bas sam cesto po forumima citala kak otpadaju kotaci, trgaju se tkanine, pucaju spojevi, skripi tko zna kaj...
I to dosta cesto za poprilicno skupa kolica.
I cudno mi je da se ljudi uglavnom takvih kolica rjesavaju i kupuju nova.
Ja bi dignula samo takvu frku da mi se npr i ta bubu kolica od parsto kuna raspadnu nakon 3 voznje :/
Sigurno ih ne bi bacila i otisla kupiti skuplja.

27 ožu 2010, 21:24

:mrgreen
nama su to jedina kolica sada, nisu druga :mrgreen

28 ožu 2010, 08:46

Meni ova McLaren izgledaju mrak. Vidim da ih je pun Zg. Ja sam ih isprobala prije 2 godine kod sestrične i čine se zbilja super. Ja sam kupila Quinny zapp i to polovna preko ovog foruma. Izgledala su zbilja ko nova.
natoč činjenicii da ne idu u ležeći položaj, moja je u tom polozaju spavala bez problema. Kad smo išli na skijanje nosili smo ih sa sobom dvije sezone za redom. Odlično se sklapaju tako da ih strpamo u Thule na krov :)
Unatoč malim kotačima uredno smo ih bez problema vozili po snijegu jer su lako upravljiva. Ovaj je znala spavati u njima svako popodne na suncu, samo bi ih malo još nagnuli premanatrag i oslonili na nesto uz zakočene kotače da ne kliznu. Ja sam s njima ful zadovoljna. Sad su prošla dvoje djece i dalje su ko nova. Jedino me sad svrbe ova McLaren koja mi izgledaju ipak lakša. Al do kišobran kolica imam vremena :mrgreen

03 svi 2010, 11:52

curke moje drage
trebam pomoc!

naime kupila bi kisobran kokica ali imam neke odredene uvjete,a to su: da ipak budu za sva godisnja doba i vremenske uvjete a ne samo za ljeto ova jednostavnija (mršava) znaci da su ipak malo robusnija(krupnija) da imaju navlaku za zimu,dobre kotace,da se efikasno sklapaju i da izdrze par godina
e sad u mom gradu kao da trazim neznam ni ja sta,pa je izbor los,imaju samo ta full ljetna ili npr.to sto ja trazim Peg Perego koja su odlicna ali ja sam nasla evo upravo sada ista takva kopija marka je Matrix pa me zanima dali ste imali kakva iskustva ili netko vaš
a cijene im je preprimamljiva 1400kn i 50% popusta
pleeaass ako se po drugi put zeznem za kolica objesit cu se za jajca :D

12 svi 2010, 20:18

hvala vam na odgovoru :/

12 svi 2010, 20:28

ja bi da mi trebaju kišobran kolica od do-kupila Peg perego pliko :dunno

škorpi-da te malo zasvrbim, stvarno su ODLIČNA :dada :faca

13 svi 2010, 09:48

škorpi-da te malo zasvrbim, stvarno su ODLIČNA

Prase jedno, ovako vabiti jednu staru trudnicu da za treće kupuje JOŠ JEDNA kolica :lol
Ima vremena, Krumpi.

Ja tek čekam ova nekišobranska da mi stignu krajem mjeseca, naručila ih s njemačkog sajta :mah

ja bi da mi trebaju kišobran kolica od do-kupila Peg perego pliko

Veliki potpsi, iako ih nisam imala, ali ih je pa rmojih frendica imalo i susjeda ispod mene.

13 svi 2010, 09:58

slika

Meni su ova Mutsyjeva Spider koja su lagana i odličnose sklapaju a opet su konkretna, odlična. Čine mi se kao bitno poboljšana verzija Quinnyjevih Zapp.

13 svi 2010, 10:06

Mi smo imali (imamo jos uvijek, ali ne koristimo) Cosatto kolica. Nesto bezveze smo ih platili, a prezivjela su dvoje djece, beskrajne izlete, aute i jedno 6 aviona. U potpuno su istom stanju kao kad smo ih kupili.

Za MacLaren kolica sam cula, nisam ih imala, ali ih sigurno ne bih kupila jer sam vec vise puta cula da povlace odredjene modele, serije itd. zbog raznih propusta, lose izvedbe i sl.

14 svi 2010, 16:08

skorpionka je napisao/la:slika

Meni su ova Mutsyjeva Spider koja su lagana i odličnose sklapaju a opet su konkretna, odlična. Čine mi se kao bitno poboljšana verzija Quinnyjevih Zapp.

vauuuuuuuuuuu mrak izgledaju
al kad u naem gradu ima Daj Šta Daš slab izbor tako da,cak sam i odustala
a da za druga kolica dajem preko 2soma kuna,mislim na Peg Perego hm nebi iako da su prva odma bi njih kupila

20 svi 2010, 11:08

Skorpionka, meni ta izgledaju malo nestabilno, sta nisu?
I zanima me kolika su kad se sklope?

Uglavnom i mi smo u potrazi za novim kisobran kolicima.
Zakljucismo da malac ipak ne mora bas sve imati od seke :D
I sad ja ko sretna gledam i imam hrpu zahtjeva pa mi je tesko udovoljiti.

Zahtjevi su:
- da imaju jednu rucku pa da ih mogu gurati jednom rukom
- da stanu u Clio gepek kad ih sklopim (stara kisobran ne stanu, a velika nam stanu :shock )
- da se mogu dici noge kad zaspe
- da su lagana naravno
- da se lagano sklapaju, po mogucnosti jednom rukom
- da ne lupam nogama u konstrukciju kad hodam
- da imaju onu precku ispred ...
- da ne kostaju (puno) vise od 1000 kn

Uglavnom za sada su mi dvoje kolica u uzoj konkurenciji Chicco i Hauck, ova Hauck cak udoljevaju
svim mojim zahtjevima ali su mi uzivo izgledala nekako nekvalitetna, posebno kotaci.
Ima li ih netko slucajno?

Evo linkova:

http://www.kika.com/hr/katalog/m/djeca-i-mladi/djecja-kolica/17224239/buggy-sportska-kolica-skip/
http://www.kika.com/hr/katalog/m/djeca-i-mladi/djecja-kolica/17224429/simplicity/

http://www.kika.com/hr/katalog/m/djeca-i-mladi/djecja-kolica/17278468/shopper-150290/

20 svi 2010, 11:19

Mmačak, nisam ih imala pa ne znam, al kako imam Quinny zap, s kojima sam ful zadovoljna, uspoređivala sam ih malo u dućanu (imaš ih u baby media centrima) i imaju zbilja par prednosti u odnosu na Zap i "konkretnija" su.

Tu su dimenzije, kopiram sa sluzbenog sajta

weight in kg, dimensions in cm (l x w x h)

weight without wheels: 7.5
weight: 9.0
folded frame without wheels: 63 x 48 x 31
folded frame: 63 x 48 x 34
unfolded frame: 79 x 68 x 104

Evo link na sklapanje

http://www.mutsy.nl/products/spider/folding

20 svi 2010, 12:34

Jao skorpionka tek sam sada po avataru skuzila da si trudna i da cekas malog deckica na ljeto (mozda bas na nas prvi rodjendan ;). Fakat nisam u toku. Cestitam!!!

Hvala na info za ova kolica, meni je uvjet da nisu 2 rucke pa je to veliki napredak prema zap-u.
Znas mozda koliko kostaju? Ne nalazim uopce mutsy na njihovom site-u.

20 svi 2010, 14:22

he he a ja bi opet da imaju dvje rucke,jer na ovim sadasnjim sam iskljucivo htjela s jednom(pa se zeznula)nista nemogu objesiti npr svoju torbu,ili vrecice iz shopinga
ali kako mi se cini ja cu odustati s kupnjom jer to sto sam zamislila izgleda ne postoji,pa mozda do sljedeceg ljeta bude neki bolji izbor
zapravo ono i sto nadem da je ok onako kako sam zamislila nema navlake za noge a posto bi postojeca kolica prodala tako da ova nova kisobran bila bi mi za sva godisnja doba i zato mi treba navlaka jer mi smo stalno vani pa tako i zimi i po snjegu,a ipak jos je malo da joj i topla odjeca bude samo dovoljna :|

20 svi 2010, 14:25

meni je uvjet da nisu 2 rucke pa je to veliki napredak prema zap-u.

Kod Zapa ti dvije ručke uopće nisu mana, jer su međusobno spojene onom aluminijskom prečkom. Zapp ima po meni tri mane, jedna je ležeći položaj kojeg nema, nego šoping košare, i ono što je glavna prednost da su lagana u nečemu je i mana. Npr upravo ovo s vrećicama. Ako je diejte ukolicima, zbilja možeš na te ručke natrpati puno vrećica i neće se izvrnuti. Ali ako se dijete u međuvremenu ustane iz kolica, vrećice pretegnu i kolica se izvrnu. Meni je mrak što ih sklopim i stavim u Thule kad idemo na skijanje.

Mmačak, odo ti pogledati za cijenu Mutsyja vani. Kod nas mi se čini da su tu negdje ko Zap, 1200 kuna, ali nisam sigurna jer me kišobran kolica u ovoj fazi nisu zanimala. :lol

Našla sam, oko 180 eura vani.

21 svi 2010, 09:52

july je napisao/la:he he a ja bi opet da imaju dvje rucke,jer na ovim sadasnjim sam iskljucivo htjela s jednom(pa se zeznula)nista nemogu objesiti npr svoju torbu,ili vrecice iz shopinga
ali kako mi se cini ja cu odustati s kupnjom jer to sto sam zamislila izgleda ne postoji,pa mozda do sljedeceg ljeta bude neki bolji izbor
zapravo ono i sto nadem da je ok onako kako sam zamislila nema navlake za noge a posto bi postojeca kolica prodala tako da ova nova kisobran bila bi mi za sva godisnja doba i zato mi treba navlaka jer mi smo stalno vani pa tako i zimi i po snjegu,a ipak jos je malo da joj i topla odjeca bude samo dovoljna :|

Hmmm, ova Mutsyjeva Spider imaju zimsku navlaku za kupiti ali nemaju dvije ručke, teško je baš svemu što si mi zamislimo udovoljiti :mrgreen

21 svi 2010, 11:12

Kod Zapa ti dvije ručke uopće nisu mana, jer su međusobno spojene onom aluminijskom prečkom

Skorpi, sta to znaci da mozes za to gurati jednom rukom i da ne plesu?
Ja sam jednostavno navikla kolica uvijek gurati jednom rukom, a drugom nesto raditi i onda kad uzmem ova kisobran sam skroz izgubljena :lol

A Mutsy u Sloveniji u baby centru kostaju 240 €, to mi je previse, taman sam muzu objasnila da nam trebaju neka lagana kolica i da to kosta oko 1000 kn :p. Mislim da cu ipak naci neka "obicna" ne-fancy kolica ovaj put, a koja zadovoljavaju moje zahtjeve.
I zato me najvise zanima da li netko ima iskustva sa Hauck kolicima jer mi ne djeluju bas kvalitetno, a jeftina su i sve zadovoljavaju.

Sad su mi trenutno ova favorit, ali mi se cini da ih niti nema kod nas

http://www.hauck.de/kinderwagen/shopper/malibu/malibu-140031.html

21 svi 2010, 11:21

Mclaren imaju 2 ručke i ja ih UVIJEK guram jednom rukom. :dunno

21 svi 2010, 11:26

Uuuuuu, krasna su ova Hauck.
Hauck kolicima jer mi ne djeluju bas kvalitetno, a

Par ljudi oko mene koji su imali Hauckova (ne kišobran, nego ona mulitfunkcionalna) svi su redom bili zadovoljni. :dunno

Ja sam inače Mutsy, ali ne kišobran, nego ova glavna, naručila s jednog njemačkog sajta, puno povoljnije nego kod nas. Sad čekam dostavu, koja bi mi trebala biti sljedeći tjedan u Slo, pa ako je sve ok. onda cu vam preporučiti sajt. :lol

Mmačak, al za orijentaciju o cijenama, možeš vidjeti na ovom sajtu, imaš sve posloženo po modelima, plus sam ja uletila na neko sniženje Mutsyja prošlo mjesec, plus još neki popust bio još 5% na sve modele.

http://www.pingpong-online.com/?gclid=CJuKs_jMj6ECFRIu3wodEg9lOA

Skorpi, sta to znaci da mozes za to gurati jednom rukom i da ne plesu?

Sad ih neko vrijeme nisam koristila, al ne sjećam se da mi je bio problem, jer i ja stalno nešto s drugom rukom radim :mrgreen

21 svi 2010, 11:35

Trenutno su Loola i loola up na akciji u turbo limachu, al nemam pojma jel taj osnovni dio ima nulti polozaj, ili za novorodjence treba kupit kosaru??

Ma ustvari ni sama ne znam kaj bum s kolicima. Imam doma Kikieva, koja bi mi mogla posluzit za prvu ruku, pa sam misla radje kasnije kupit kvalitetnija kisobran kolica, nego da sad kupujem duboka :dunno

21 svi 2010, 11:39

imaju ona nova kvini:)
http://www.quinny.com/ot-en/strollers/senzz

ona imaju jednu ručku.

21 svi 2010, 15:04

ova Q su mi jako ruzna a imaju i istu manu kao i Buzz :(

ova HAUCK mi super izgledaju, aj javi cim skontas di ih ima ;)

22 svi 2010, 22:38

http://www.kika.com/at/katalog/m/baby/baby-on-tour/baby-easy-going/17380560/comfortliegebuggy-capri/

U Kiki u Austriji jos imaju ostatke izgleda, mada nisu skroz ista ali su vrlo slicna + sto imaju i za vrecice objesiti i cijenom su mi skroz OK.
Gnjaviti sestru (koja zivi u Becu) ili ne pitanje je sad :)

Ma nekako mi se cini da sam ja takva slicna kolica vidjela u Kiki u Zg za 1200 kn, bas cu ici pogledati, tako i tako moram kupiti neki jastuk.
Mozda su i tu ostaci pa ih vise nema u katalogu.

23 svi 2010, 21:26

Ova zadnja sto sam stavila uopce nisu ta kolica.
Nasla sam da kostaju 130 € u Njemackoj, ali mi je bad kupiti ih a da ih ne vidim u zivo :conf
Cini se da nitko ne vozi Hauck ili ne surfa bespucima foruma :lol

http://www.babyartikel.de/produkt/shopper_und_sportwagen/hauck_sportwagen_malibu_lolli_lime_kollektion_2010

23 svi 2010, 21:31

divna su :dada

Ja sam svoja naručila preko neta, al sam ipak vidjela uzivo jednu njihovu varijantu :mrgreen

Još ako ih možeš dostaviti kod sestre u Beč, vjerojatno će ti se isplatiti ići preko neta.

23 svi 2010, 21:33

Činjenica je da se kod nas vozi par marki i to je to.

Nedavno kad sam bila u Grazu skužila sam da su tamo najpopularnija Gesslein. Onda sam surfajući po Gesslein modelima naletila na Mutsy i tek onda skužila da ih baby media centar drži. Do tada ih kod nas nisam uopće viđala.

23 svi 2010, 21:37

ova hauck uistinu nisam nigdje vidjela i jako mi se svidjaju. Naslon im se spusta klasicno?

23 svi 2010, 22:31

Rückenlehne:: stufenlos verstellbar - bis in Liegeposition

Fußstütze: 3-fach verstellbar Details zum Fahrwerk

Kaže da naslon ide do ležećeg položaja.

24 svi 2010, 10:30

Spusta se naslon i dize ovo za noge i tada dobijes ravnu povrsinu duzine preko 80 cm, druga kisobran kolica i kad se digne ovo za noge uglavnom nemaju preko 70 cm. Taj dio mi se bas svidja.

Nije mi problem dostaviti kolica u Bec, ali ih je problem od tamo dostaviti do Zg jer mi idemo brzo na more, a sestra kad ide na more je puna (imaju veliki auto, ali i 3 psa + dvoje djece :D ). Tako da ne znam. Idem sad istrazivati tko zastupa Hauck u A jer idemo i mi tamo (ali ne kod sestre) od subote do ponedjeljka pa mozda nesto ubodem ;) .

Meni kolica stvarno Ok izgledaju za 130 € :dada
Odgovori