Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: kako kupiti kuhinju u ikei?

23 ruj 2011, 10:05

mrs. eastwood je napisao/la:mi smo sad u samom final priprema za kupnju kuhinje! pa ako ima kakva superfriška informacija!

idemo po kuhinju od cca 1500€ + kauč i tamburin 900€ i možda krevet

ako vas je samo dvoje u autu, to je previse love. podijelite na vise puta ili uzmite jos nekoga u auto.

23 ruj 2011, 10:36

mrs. eastwood je napisao/la:mi smo sad u samom final priprema za kupnju kuhinje! pa ako ima kakva superfriška informacija!

idemo po kuhinju od cca 1500€ + kauč i tamburin 900€ i možda krevet

provjeri koliki je sada gornji limit jer ćeš morati ići na špediciju.

Mi smo prije par godina imali cifru oko 1000 Eur ( nemoj me sad hvatati za riječ jer ne pamtim novčane cifre :mrgreen ) pa su nas upozorili da je to za špediciju no ipak su se zadovoljili s carinom, PDV i svim ostalim čudima

23 ruj 2011, 10:50

uoliko je predmet obračuna carine roba podrijetlom iz zemalja s kojima Republika Hrvatska ima zaključene ugovore o slobodnoj trgovini (to su EU, zemlje EFTA i CEFTA i Turska), po putnikovom zahtjevu se može primijeniti odnosna niža stopa carine ili stopa "slobodno", i tada se na graničnom prijelazu može ocariniti roba do vrijednosti 1.200 EUR-a.

sad, možemo se nadati da je sve iz EU i da neće sjesti baš na nas :dunno
pa su dva putnika na knap... a možemo i i z dva đira, pa biti u miru.

ivana, ja te pišem za suputnicu :mrgreen

23 ruj 2011, 10:53

ali da bi ti priznali da je iz eu ili tih zemalja koje volimo moras imati dokaz, potvrdu, obrazac neki, ne sjecam se vise.

a to nije moguce dobiti isti dan, koliko se sjecam. no pitaj Anu (ako s tobom zeli razgovarati, malo je nadrkana) ili posalji mail

23 ruj 2011, 10:57

pitala Anu - ali ne obada me... :whew

26 ruj 2011, 12:58

evo obecanih fotki, nisam na kraju zicala muza nego sam sama na brzinu fotkala, kuzim da sam pretjerala s jednom stranom, a druge bas nema... ali steci cete dojam

moja kuhinja

edit: :aaa okretala sam ih, kunem se, nemam pojma zasto su poludjele sad opet

26 ruj 2011, 13:02

naprosto ti je predivna kuhinja, tako cista, jesi to posebno cistila za slikanje? ;)
krasnih detalja imas, bas bi mi bio gust boraviti u tvojoj kuhinji.
jako dobar ukus imas, svaka cast na svakom detalju, sve mi se svidja

i da, meni su sve fotke normalno okrenute

26 ruj 2011, 13:08

prekrasna kuhinja :le
još jednom moj najdublji naklon za samostalno montiranje, ja ni da živim dva života ne bih krenula sama u tu avanturu :klanja :klanja :klanja

26 ruj 2011, 13:15

meni su neke okrenute krivo stogod im radila :ajme

evo ih ovako

slika slika slika slika

uvijek je tako cista, malo sam bolesna :mrgreen samo nije bas uvijek uvijek prazno jer mm minira moja nastojanja pa ostavi katkad nesto na radnoj plohi. no ovaj dio iza rolo vrata je predvidjen za skrivanje takvih zaostataka, medju ostalim.

i ako slucajno znate gdje bih mogla nabaviti onakav sat kao u reklami s bojanom greguric, javite. mislim da bi mi ta boja bas pasala

26 ruj 2011, 13:45

Ivana kuhinja ti je diiivna!!!

26 ruj 2011, 13:49

:klanja :klanja

26 ruj 2011, 14:18

Savršenstvo!
Predivno!
imam pitanjece, na 3. slici me zanima koji je to element ovaj najviši (između rolo elementa i prozora). Jel to maska ili element s vratima?

26 ruj 2011, 14:21

to je element s vratima koja se otvaraju prema gore, onaj plinski podizac. skrojena fronta iz ikee, od nekih vrata velikih.

26 ruj 2011, 14:24

Pridruzujem se medi, savrsenstvo!

Mene zanima rolo element, kako si to napravila ili se ima kupiti gotov?

26 ruj 2011, 14:26

da, da, to je fronta od onih velikih ormara koji idu po cijeloj visini. Sad mi je sinulo.
Fora je ovo staklo na zidu. Jako dobro.
Ne mogu se odljepiti od sličica.
:1

26 ruj 2011, 14:27

kad vidim ovako cista stanove, prvo sto mi padne na pamet je da ja zivim u svinjcu :lol

26 ruj 2011, 14:27

sada ima kupiti gotov u ikei, kosta oko 120 eura, ali tocno odredjenih dimenzija koje meni vise nisu pasale kad se konacno pojavio. ovaj je kostao daleko manje, kupljen u iverpanu. posebno rolo, posebno vodilice, ruckica itd. to je montirao mm. korpus je slozio decko koji je krojio ostale fronte i radnu plohu, sve ono sto je moralo biti po mjeri.

27 ruj 2011, 11:59

:le
gdje si kupila nosač za ubruse itd? I što planiraš držati u onim inox okruglim posudama do prozora?
I mene zanima taj rolo :dada

27 ruj 2011, 12:01

ivana, koju napu imaš, i koju perilicu za suđe? Jesi li kupila ugradnu ili samostojeću pa skinula sokl i gornju ploču?

27 ruj 2011, 12:14

ah, nadice, tesko pitanje o inox posudama. tamo sam planirala drzati zacinsko bilje, ali ono nije planiralo zivjeti u mojoj kuhinji ma kako lijepa bila :ne pa sad stoji brsljan koji se zasad dobro drzi pa cu mu dovesti drustvo iste vrste

ako nosacem za ubruse smatras onu policicu sa zacinima desno od kuhala, to je ikea, samo sam malo prilagodila nosace. onomad kad sam na forumu trazila zeljezaru koja bi poslusala moje sulude ideje :lol

palunkice, sudjerica je stara, candy, koja se fino uklopila. napa isto candy, ali nisam nesto birala, morala mi se svidjeti, morala je biti cijenom pristupacna i dostavljena do sutra. nemam ispuh van pa je koristim samo za svjetlo. pohano jedemo kod sveki, ja nikad ne poham :mrgreen i taj candy inox mi se ne svidja, drugi put cu pametnije

27 ruj 2011, 16:11

Ivana, super je kuhinja! Ne znam kakav je sat u reklami s B.G. ali viđala sam zidnih satova u bojama, baš krasnih, po ovim living, home sweet home i ostalim sličnim dućanima.

10 pro 2012, 13:53

ivana, jel to faktum kuhinja?
ako je... trebam te :klanja

10 pro 2012, 14:08

reci sto ti treba :nokti
ja sam ucila od ivane! faktum su svi korpusi... fronte drugacije

10 pro 2012, 14:46

thalia, moja ucenica dobro veli ;)

pitaj sto ti treba

10 pro 2012, 14:47

a super, super.
znači, u principu si kupim one ormariće koji su "donji" i gornji i u njih i na njih namećem što god i kako želim.

zapravo mi dolje trebaju dva po 60 ili jedan 60 i dva po 30.
a gore 180 cm u bilo kojoj opciji koja je lijepa, a jeftina :/
najjeftinije mi se čini tri po 60.
a najljepše je sa staklenom vitrinom i jednim malim između.

jel treba naručivati posebno nogice i onu zaštitu?
koja radna ploha ide gore, ona od 3.8 cm debljine je nešto dublja od ostatka elemenata, to je isto ok?
jel da stavim crnu ili bijelu radnu plohu na bijelu kuhinju?
ili da tu i tamo stavim koja crna vrata i bijeli ostatak?

uf :znoj

drugi mi je izbor uzeti fyndig kuhinju, ali nisam sigurna kako bi izgledala, ova mi je ljepša.
uzet ću onu najjeftiniju bijelu Haerrig, čini mi se.

edit: police isto dodatno kupujem, kao i ručkice? ili ne?
stavit ću vam linkove na ono što se meni sviđa pa vi recite jel to ok.
jel može u ovaj topic, neće smetati?

10 pro 2012, 14:51

evo, pitanje prvo.
ovaj ormarić kupim za ispod sudopera, jel tako?
što moram kupiti uz njega?
vrata.
nogice?
ručkice?
policu?

10 pro 2012, 14:55

cekaj, napisi mi dimenzije kuhinje bez ormarica, ako sam dobro skuzila, imas ravnu kuhinju bez ikakvih kutova duzine 120

dubina je dolje 60?

i nemas nas gornjih i donjih ormarica, mozes i 'gornje' staviti dolje, tako sam ja na jednoj strani jer mi nije pasalo da bude dublje. i za takve ormarice postoje ladice.

moja ti je preporuka svakako ladice za donje elemente i vrtuljak za kutne, ako ih imas.

nogice idu posebno.

s plohom budi oprezna jer ti oni tamo rezu rupe za ugradbene stvari (sudoper, ploca za kuhanje, i sto vec imas) a te su njihove ploce suplje i ne mozes to sama. ja sam zato plohu kupila u zg. moja e kuhinja bijela, a ploca je maslina. lijepo izgleda. crne se bojim jer mora biti stalno besprijekorno cista, vidi se prasina, kamenac itd.

ja imam ispod sudopera normalni ormaric, sirine 80, dolje mi je duboka ladica za smece, s cetiri kutije za odvajanje smeca

10 pro 2012, 15:09

donji elementi su samo 120 cm, jedan za ispod sudopera i neki od 60 ili dva po 30.
gore mi treba 240 cm, ali u to mi ide ormarić za iznad nape i onaj ormarić za mikrovalnu.

problem je što ću naručivati, neću u ikeu jer je u italiji puno, puno skuplja, a do graza mi je daleko.
jel to uopće pretežak poduhvat :strah

dakle, ono što meni nije jasno je
naručujem li gotov ormarić kao ovaj?
http://www.ikea.com/at/de/catalog/produ ... /S89867366

ili si ga sama slažem od vrata, korpusa, i sad jel mi trebaju ove stvarčice? i ako trebam, kako da znam koje?

:aaa

10 pro 2012, 15:14

na koju zastitu mislis? sokl dolje?

nogice nisam kupila ikeine, jer oni imaju 15 cm, a ja sam mala i to bi mi bilo previsoko pa sam kupila 10 cm u iverpanu. sokl sam kupila u furniru, samo dugi komad bijelog iverala. stavila sam malo uvuceno ispod ormarica pa se ne kuzi da nije isti materijal kao i fronte

krenes od dimenzija i od potreba, ne od ormarica za sudoper.

prvo je pitanje kakav ti je sudoper ili kakav zelis, kad si vec kod sudopera. i gledas sto ces gdje drzati. dolje mozes imati ladice ili vrata, kako hoces. vrata jesu jeftinija, i mozes za pocetak uzeti samo vrata pa ladice kad se opernatis, iako ako imas otkud izvuci lovu gledaj da uzmes sto vise ladica, to je presuper kad je sve uredno poslozeno u ladicama.

ako imas 120 cm dolje, mozes uzeti jedan od 80 i jedan od 40, i u oba staviti ladice. od 30 cm sirine ti postoji onaj na izvlacenje u kojemu mozes drzati boce i sl, a gore su mu dvije ladice jos plitke (ja u gornjoj drzim kuhace i razne grabilice, u donjoj sitnice za kolace (prasak za pecivo, cimet, vanilin secer, kvasac, sitnice takve)

slazes ormaric sama, ili uzmes gotov - gotov znaci da je vec s frontom.

daj ti reci koje hoces, koje ti se fronte najvise svidjaju, pa cemo sloziti listu za narucivanje.

a ako hoces, mogu ti pomoci s dostavom iz graza. moja je bila puno veca kuhinja a stala je u nas auto (od busa do doma). puno ti se vise isplati otici sama, previse uzmu ovi od kojih narucujes. to se isplati samo ako ne mozes sama utrpati u auto.

10 pro 2012, 15:15

ili dodji u zg k meni na kavu, pregledaj kuhinju, pa cemo sjesti i napraviti listu sto sve zelis i sto ti treba. a onda mozemo zajedno busom u graz, bas bi mi sjelo npr na obljetnicu kupnje moje kuhinje. 2. 1. :xmasgrin
Odgovori