Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
17 srp 2010, 13:23
e, da, nekak mi se čini bolje da je kuhinja pored prozora i zbog luftanja kod kuhanja, u onom kutu će ti trebati jaka napa koja će stalno biti u pogonu
18 srp 2010, 11:09
Meni se svidja ideja s zamjenom blag. i kuhinje samo ako to nije preskupo i ako bi blag. imala dovoljno svjetla. U kuhinji uvijek imas hrpu lampica, a jesti dorucak s upaljenim svjetlom mi je grozno.
Ako ima svjetla i nije preskupo, bilo bi super.
Nevenera, koliko on uopce koristi kuhinju? Mislim, ne poznam vas pa pitam jer moj, primjerice, kuhinju koristi znatno manje od mene pa je odluka o tome sta i kako bila 100% moja.
Buduci da vam je to, po svemu sudeci, kamen spoticanja, mozda zbilja ne bi bilo lose napraviti model kuhinje pa u live verziji kombinirati.
18 srp 2010, 12:26
mm je u kuhinji koliko i ja, on npr pere suđe, sprema tinu za jest i slično. neki bi rekli papučar a neki

milina od muža.
jučer smo razgovarali i zaključili da kako imamo dvije spavaće da blagovaonicu nećemo dirati da nam bude danas-sutra mogućnost da ju zatvorimo i da bude treća soba.
meni se ideja zamjene baš svidjela

. imam tu sliku u glavi. no, argument dodatne sobe je ipak jači.

odlučismo da vrata ostaju, šank ide prema blagovaonici, a smočnica ormar ide u ovaj kut kod vrata gdje je ex vlasnica ostavila ormar koji ne diramo zasad jer možda još dođe po njega.
a sve mi se čini da ćemo se još 10 puta predomislit
nadam se da bi papiri bili gotovi ubrzo pa da krenemo u rad
18 srp 2010, 12:50
da, ako je dodatna soba u pitanju, onda je to svakako bolja opcija
19 srp 2010, 10:18
nevenera je napisao/la:mm je u kuhinji koliko i ja, on npr pere suđe, sprema tinu za jest i slično. neki bi rekli papučar a neki

milina od muža.
ma da, dobro, ali mislila sam tko vise kuha. Radi i moj dorucak i veceru, ali rucak u 95% slucajeva kuham ja pa je zato odluku prepustio meni.
nevenera je napisao/la:jučer smo razgovarali i zaključili da kako imamo dvije spavaće da blagovaonicu nećemo dirati da nam bude danas-sutra mogućnost da ju zatvorimo i da bude treća soba.
meni se ideja zamjene baš svidjela

. imam tu sliku u glavi. no, argument dodatne sobe je ipak jači.
I onda biste ubacivali zid, izgubili blag., a u ionako skucen prostor dodali jos i vrata za spavacu sobu iz dnevne? Pritom bi kuhinja potpuno izgubila prirodno svjetlo i postala skucen, taman prostor s dva ulaza, a sank bi dospio na zid? Ok, dobili biste jos jednu sobu, ali naustrb zivotnog prostora, a po meni obitelj s djetetom/djecom bez blag. stola nikako ne ide.
19 srp 2010, 12:07
ima u dnevnome dovoljno mjesta za blagovaonički stol kod balkonskog zida.
ali to s trećom sobom je budućnost.
nakon par dana pregovora i dogovora mislim da je donekle sigurna odluka knauf zida prema dnevnom, vrata ostaju, smočnica će biti u kutu kod vrata.
19 srp 2010, 12:20
a možeš i ostaviti sve kako jest i kupiti tzv američku kuhinju sa onim odvojenim šankom. dobila si dakle kuhinjski element, šank i fensi kuhinju u jednom
19 srp 2010, 12:25
Ne znam, meni to na tlocrtu izgleda puno premaleno.
I dalje mislim da bi bilo najbolje da si napravite live model i vrtite. Kad par dana uspijete ostaviti model na miru, da nista ne mijenjate i nista vas ne bode u oci, nasli ste dobitnu kombinaciju.
19 srp 2010, 13:23
ja sam u jednom stanu vidjela opciju gdje su ljudi napravili "sobu" slično kao na ovom mjestu gdje je blagovaonica ( soba je uska i dugačka), ali ju nisu zatvorili do plafona nego su samo napravili pregradu od knaufa i iza nje stavili bračni krevet
na taj način je krevet bio sakriven, a svjetlost s prozora je dolazila u ostatak dnevne sobe
19 srp 2010, 13:26
Luantaro je napisao/la:ja sam u jednom stanu vidjela opciju gdje su ljudi napravili "sobu" slično kao na ovom mjestu gdje je blagovaonica ( soba je uska i dugačka), ali ju nisu zatvorili do plafona nego su samo napravili pregradu od knaufa i iza nje stavili bračni krevet
na taj način je krevet bio sakriven, a svjetlost s prozora je dolazila u ostatak dnevne sobe
znam i ja za sličnu izvedbu. znači zid tri četvrtine visine a gore fiksna staklena pregrada/prozor po cijeloj dužini zida
20 srp 2010, 14:00
super mi je ovo s prozorom.
danas smo zvali majstora i dogovorili kako i gdje kanuf zid. preko puta dnevne sobe, na visini od 120 cm. na to ide ploča, mislili smo drvenu. mm je mislio maximalno dignuti donje elemente jer je on visok, pa smo tako digli i visinu šanka.
bili smo pogledati i zidne tapete jer bi na taj knauf zid s vanjske strane, prema dnevnom stavili zidnu tapetu, perivu.
na zidu će biti kuhinje 2,20 s elementima gore i dolje a na suprotni, knauf zid samo donji elementi negdje oko 2,80. mislim da bi to trebalo zadovoljiti naše potrebe.
mislim da ćemo sljedeći tjedan ić do nekih salona da nam naprave model pa stavim da vidite kako i što.
20 srp 2010, 14:12
ja imam kamenu kuhinju pa ne znam kako je imati drvenu radnu plohu ali znam da je ima moja sveki i ništa na njoj ne radi jer je strah da će je voda uništii.
20 srp 2010, 14:14
ta drvena ploca ide na zid sanka ili na donje elemente kao radna ploha?
20 srp 2010, 20:43
ide na zid šanka, gore.
kuhinjski elementi bi imali standardu radnu površinu (nemam pojma koju, to moramo još dogovoriti kad idemo vidjeti za kuhinju)
04 lis 2010, 20:24
zid je napravljen
znam, prošlo je brdo vremena
radovi ostali tek slijede
struja je sljedeća
pa pločice
ide jaaaakooo sporo

04 lis 2010, 21:53
nema veze sto je sporo glavno da ste se vi dogovorili i da su radovi krenuli ....
jeste li vi ovaj zid za sank najprije zidali necim ( kako mi se cini na prvoj slici) ili je sve samo knauf?
05 lis 2010, 14:45
nisam bila vidjet, ovo je mm slikao
ali mislim da je spominjao ytong i neko ljepilo
i ništa drugo
05 lis 2010, 14:57
na zid ce ici struja neka ili nece?
05 lis 2010, 18:47
ide struja na zid. trebalo bi bar
elektrićar će doći
jednom
21 lis 2010, 12:00
LiKmama je napisao/la:Ne znam je li tko rekao, ali plocice se mogu i pofarbati.
- molim sve informacije o ovome, moje mat pločice me izluđuju, ja bih ostavila istu boju, al da nisu više mat
23 lis 2010, 10:25
viki je napisao/la:LiKmama je napisao/la:Ne znam je li tko rekao, ali plocice se mogu i pofarbati.
- molim sve informacije o ovome, moje mat pločice me izluđuju, ja bih ostavila istu boju, al da nisu više mat

Ja ti, nažalost, ne znam puno o tome. Znam samo da je moguće, da postoje specijalne farbe za pločice (ovisna sam o emisijama o uređenju, preuređenju i sl. pa sam tamo čula) i da ih je, navodno, vrlo lako prefarbati.
02 stu 2010, 20:51
gotov zid- šank, struja rješena
stavljene tapete
obojano sve
čekaju se još pločice i namještaj
znam da radovi ne idu tako, tj pločice zadnje ali nije bilo pločica koje smo htjeli pa da ne čekamo
evo slika

03 stu 2010, 00:05
ajme dobrih tapeta
04 stu 2010, 14:47
radila sam boje po njoj, i na kraju fulala zeleni zid
meni je tapeta
04 stu 2010, 14:51
super!