Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: mirisni veš

19 srp 2010, 10:01

Joj curke moje sjetila sam vas se sad ovaj vikend :lol Bili mi na plaži i ostavili soje ručnike, između ostalog i Franov od Bakugana a jedan mali je isto stavio tamo svoj i sad Fran dolazi iz mora i dere se meni "Mama u koji da se obrišem, koji je naš" ja mu velim da nisam gledala a on će na to "Sjetio sam se, idem ga pomirišati, ovaj je naš osjetim Cocolino" :rolf

19 srp 2010, 10:07

Evo sjetila se pogledat...i taj u žutoj flaši nemam više.
Valjda sam bacila flašicu :dunno
Imam plavi, isto mi ok, piše na njemu "Muffa killer" :faca
Pa ak vas nije sram to tražit, probajte :lol

19 srp 2010, 11:19

Kombiniram ariel za bijelo/šareno i skoro uvijek žuti lenor - summer. Super miriši veš i mokar i suh.

Crni veš obično ima neki čudan miris, ne smrdi nego baš nešto čudno vonja (koristim crni tekući persil ili nešto slično tome).

19 srp 2010, 12:21

ja sam godinama koristila žuti lenor summer i predivan mi je bio. a onda su nešto mijenjali pa mi je sva roba smrdila od njega :dunno
kupila sam i ja bebasti dreft i zeleni cocolino. dreft super miriše, cocolino tako-tako, ali kombinacija je ok. roba mi konačno ne smrdi. :klanja e, sad, jesu se to trenutno poklopile zvijezde ili će tako uvijek biti, viditi ćemo.
nama u dalmaciji je ta (pre)tvrda voda zbilja problem.

19 srp 2010, 12:40

Kupila sam sad i taj zeleni Dreft i zeleni Cocolino, al ne miriše mi spektakularno.

E, hebi ga, Mirbi, samo kvariš veselje! :lol

19 srp 2010, 13:02

Eto, taman sam se i ja sva poletna spremala u dućan, dođem ovdje pročitati još malo hvale za dreft i cocolino da se dodatno obodrim i razveselim i sad splasnulo mi oduševljenje :/ .

A ipak ih idem kupiti. Hoću i ja da me zovu i pitaju u čemu perem robu :protest

19 srp 2010, 13:38

:oops: Jedino što je možda uprskalo stvar je što se roba prisušila. Odnosno, provela je jedno pečeno jutro na sušillu. :dunno

19 srp 2010, 14:41

meni roba opet mirise - dosao mi je talijanski dash...i nema do tog mirisa :srca ja sam skuzila da mi samo od njega tako roba mirisi...omeksivac koristimo ali miris dasha to sve prekrije.

19 srp 2010, 15:54

da li je roba iz sušilice mirišljavija?

20 srp 2010, 14:18

Ja nemam osjećaj. Mekša je pa ako i ima koji nabor, dosta toga ne treba peglati jer je ugodna na koži. Bar sam ja sebe tako ufurala :p

26 srp 2010, 19:05

što se praška tiče,neko vrijeme sam kupovala Ariel,Dash,Persil,i bilo bi oprano...niš spektakularno

onda sam se povela primjerom mame koja za bijelo koristi Tide(ikunem se da ništa slabije ne pere od razvikanih,a ušteda je velika)

a za šareno tekući Rex color.e,to se zove miris!

u kombinaciji s omekšivačem iz Mullera,plavim Softlanom je stvarno predivan.

što se tiče sivkastog rublja,stolnjaka,kuhinjskih krpa...opet radim kako me mama naučila i zbilja je bijelo ko na reklami
jednom u tri mjeseca u najvećem loncu zakipim vodu,dodam malo Tide deterdženta i kuham taj veš nekih 45 minuta.onda ga izvadim i odmah stavim u perilicu na 95 stupnjeva

neki dan sam krpe tako oprala i toliko su bile bijele da su bole oči.od oduševljenja sam ih išla peglat,a to ne radim inače iz principa :mrgreen .jednostavno sam morala,toliko su bile krasne.
sad stoje u ladici jer mi ih je žao koristiti :lol i prljati pa posežem za papirnatim ubrusima u većoj mjeri :mrgreen

27 srp 2010, 09:03

:lol :lol joj, bas si me nasmijala, iako, vjerujem da bih i ja imala takve simptome ;)

ne znam kako vi, ali ja primjecujem da sto sam starija, to me vise ovakvi savjeti odusevljavaju, prije mi to ne bi palo na pamet, sad vec neke od tih savjeta i primjenjujem :mrgreen

27 srp 2010, 09:09

potpisujem ronin...kuhanje :5

27 srp 2010, 09:42

NIKAKO ne pretrpati mašinu (čemu teško odolim), OBAVEZNO prati na 60 i odmah vaditi i vješati

:dada crni veš čim ostane 10 minuta u perilici odmah dobije čudan miris, odmah izvađen veš i obješen ipak bolje miriši IAKO mi crni nikad ne miriši fino kao bijeli, ali barem ne smrdi.

ja perem s Tideom i meni je fantastičan!
Zeleni cocolino :srca no trenutno koristim cocolino sensitive (onaj bijeli sa bebicom) i moram reći da mi je mmmmmmmm, i imam jednu bocu chiccovog za probu i taj mi je isto fini, ali ipak ću nastaviti sa bijelim cocolinom :1 (da ne bi bilo zabune, ne volim neke teške mirise, volim svježe i lagane, pa mi je taj bijeli odličan)

Osjetljivo rublje i vunu perem s perwollom, i recimo kad nešto namočim u perwoll kupaona predivno miriši.

Kuhinjske krpe perem same, na 95, bez omekšivaća uz dodatak nekog praška iz dm-a baš za krpe. Krpe su mi bijele ko snijeg.
moja šogorica pere kuh. krpe sa ostalim rubljem, to kad vidim pošizim :dunno

27 srp 2010, 09:50

Kupila zlatni lenor.hm, prejako :/
Meni za sad još uvijek najbolje paše zeleni Frosh ili plavi Silan, onaj sa
nekim bijelim cvjetovima :dunno
Mene baš briga je l su mi krpe bijele :dunno
Glavno da su čiste.

27 srp 2010, 12:53

toliko su bile bijele da su bole oči.od oduševljenja sam ih išla peglat,a to ne radim inače iz principa .jednostavno sam morala,toliko su bile krasne.

:lol tako odusevljena ne mogu biti. :lol

27 srp 2010, 13:17

čitav ovaj dio o crnom vešu i mirisu. ja sam to riješila tako da ne stavljam omekšivač kad perem crno. usmrdi mi se ako ima omekšivača. inače operem s Woolite blackom ili Nilom za crno i sve 5.

27 srp 2010, 13:42

ali ja primjecujem da sto sam starija
:baba :baba :baba Pa zar neznaš draga da je za nas vrijeme stalo :rolf :rolf :rolf

27 srp 2010, 13:43

elizabeta je napisao/la:I skužila sam da mi mašina ulijeva vodu u omekšivač, pa ga na kraju pranja stavim posebno i odvrtim .

pa mašina mora uliti i vodu kad uzima omekšivač, ne? vjerojatno ovisi od mašine, do mašine koliko se vode uzme...kako sam imala prilike prati na par raznih, primjetila sam da veš ne miriši isto u svakoj, možda previše razrjede omekšivač ( ovo mi je dilema oduvijek )

trenutno sam na Persil sensitive prašku i Lenor blue spirit omekšivaču ( mueller)...dugo ostaje miris
probala sam Ariel kapsule za šareni veš - prala tamni s njim i super miriše i pere ( inače ariel ima intenzivan miris koji prekriva omekšivač)
još imam Perwoll za šareni i crni...dobro mirišu.
plavi frosh mi je bio preslab miris, skoro se nije ni osjetio ...rotiram zeleni i plavi Cocolino, plavi Silan, zelene i plave Lenore...

27 srp 2010, 17:13

a nitko se nije sjetio staviti izosan-g za ubijanje gljivica.
Kad baš počne smrditi ubaciš jednu vrećicu(ima u ljekarnama) opkuhaš i to je to.

30 srp 2010, 12:24

Meni niš ne smrdi ,samo nakon sušenja (sušim uvijek na zraku ,ne u sušilici) miris omekšivača nije neš jak ,al se osjeti. :dunno

Bijelo perem na 90 sa Arielom za bijelo, svijetlo ,tu je gotovo sva roba od cura i naše svijetlo ,a s njim često i bijelo pošto ga nemam uvijek za mašinu, perem na 60 isto s Arielom ,a tamno na 40 sa Dreftom (tekućim) za obojeno ili tamno rublje.

30 srp 2010, 15:54

moram priznati da je ovaj zeleni cocolino zbilja odličan. :dada
kombinacija dreft za škuro i dash ili persil sensitive za bijelo + cocolino mi je super!

30 srp 2010, 15:59

I ja sam nabavila dreft ( s bebicom) i zeleni cocolino, rekoh ajd da probamo...
MM je prvi primjetio da nešto roba baš dobro miriše :dada

30 srp 2010, 16:49

ja sam lkupila dreft s bebicom a omekšivač koristik iz dm-a imam ga još dosta, kad se potroši probam i taj cocolino. zasad isto ok miriše.
probala sam i tide za bijelo. miriše ok a pranje tako tako kao uostalom i većina. Rijetko koji recimo izbijeli kakicu sa gaćica iz prvog puta, eventualno ariel ili faks (a od faksa su mi svekrvi "izgorile" ruke pa njega ne volim). Persil je meni bio dobar, pogotovo sensitive u gelu (za šareno sam ga kkoristila) al priznajem da mi je bio skup a meni 1 litra ne dotraje ni tjedan dana

19 kol 2010, 22:15

dreft s bebicom sam otkrila kad sam rodila Frankicu......kako sam dosta ranije rodila i rodila poprilicnu mrvicu, kuma (ranije rodila mini zenskicu kao i ja)mi je oprala, opeglala i donijela te najmanje stvarcice za prvo vrijeme koje su savrseno mirisale.....i pitala sam ju i po njenoj preporuci od tada koristim dreft za bijelo i nase i za klince i Cocolino bijeli......al ste me toliko napalile s tim zelenim cocolinom da cu svakako probati tu kombinaciju!
i primijetila sam taj cudan miris tamnog vesa i zabrijala kak je to od blinka za tamni ves (kao jeftin pa zicer nije dobar) i sad nemam pojma s cim bi tamni prala...jel pere ko tamni sa dreftom s bebicom?
Prijo kaj ima i dreft za tamni ves?

19 kol 2010, 22:18

ja u zadnje vrime perem tamni veš s dreft bebicom :lol i dm omekšivačem a danas sam kupila zeleni kokolino pa ću to večeras isprobat al na šarenoj robi

20 kol 2010, 11:38

Sad ste pola foruma zarazile zelenim cocolinom, idem ja danas u nabavku kad ono zeleni cocolino rasprodan :shock :lol

20 kol 2010, 11:44

"Muffa killer"
Pa ak vas nije sram to tražit, probajte
:rolf

20 kol 2010, 12:45

idem ja danas u nabavku kad ono zeleni cocolino rasprodan
:rolf
Na ovom primjeru bi ja mogla svom djetetu objasniti šta nije sebičnost :lol kad podijeliš dobar info sa dragim ljudima :kiss
Ja uvijek imam u "skladištu" bocu dvije da se nađe :dada

20 kol 2010, 13:12

Mamidji je napisao/la:i primijetila sam taj cudan miris tamnog vesa i zabrijala kak je to od blinka za tamni ves (kao jeftin pa zicer nije dobar) i sad nemam pojma s cim bi tamni prala...jel pere ko tamni sa dreftom s bebicom?
Prijo kaj ima i dreft za tamni ves?

ima i za tamno:

slika

a ja perem sve s ovim s bebicom :mrgreen
Odgovori