08 vel 2012, 16:17
Znači braun definitivno kažete da je najkorišteniji? I ima li više modela ili je to taj jedan jedini?
08 vel 2012, 16:19
rodilistu u Slo. su nam svima temp. mjerili Braunovim usnim.
08 vel 2012, 16:25
08 vel 2012, 16:28
skorpionka je napisao/la:rodilistu u Slo. su nam svima temp. mjerili Braunovim usnim.
I ti si to dozvolila? Nisi izvadila vlastiti živin iz torbe?
. Sad znam bolje.
08 vel 2012, 16:31
Barbi je napisao/la:Smatram da je temp odlična obrambena reakcija, njenim snižavanjem neću doprijeniti bržem ozdravljenju i skraćenju bolesti, tako da nemam univerzalni stav o vrijednosti na koju dajem ili ne dajem lijek.
Isto, isto, isto razmišljam a nisam ni liječnik.![]()
Urođeno, šta ćeš.
08 vel 2012, 16:34
tanjabb je napisao/la:skorpionka je napisao/la:rodilistu u Slo. su nam svima temp. mjerili Braunovim usnim.
I ti si to dozvolila? Nisi izvadila vlastiti živin iz torbe?
Nisam tada znala da se dajem u ruke takvim sarlatanima. Sad znam bolje.
08 vel 2012, 16:36
Ajd, preživila si
08 vel 2012, 16:47
08 vel 2012, 16:53
)
08 vel 2012, 17:10
08 vel 2012, 17:18
. 08 vel 2012, 17:45
boysmama je napisao/la:ja uopće ne ulazim u priču tko gdje i kad koristi digitalne termometre, koliko ih na kojem području tijela drži i sa čim tu temperaturu pribraja... ja samo sa strane struke odgovorno tvrdim da nema šanse da su digitalni termometri bilo koje marke (ili cijene) pouzdani niti točni, barem ne onoliko koliko bi trebali biti za bilo kakvu pouzdanu dijagnozu... to je čista tehnička činjenica, a ne nikakvo naklapanje... govorim to iz razloga što znam kako se ti termometri proizvode, čista fizika im se protivi pouzdanosti... a o tome što se sve koristi u bolnicima (posebno kod rodilja, pa i u Slo, toj bogodanoj zemlji) ionako već sve znate... prije bih rekla da su tu vjerojatno bila neka kolektivna lobiranja kad su sve bolnice u regiji i šire ponabavljale (pre)skupe digitalne termometre za rodilje i djecu, a nemaju sredstava za toalet papir i kojekakve druge puno potrebnije i od životne važnosti bitne nabavke
Proizvođač ih ne deklarira samo kao kućne, baš naprotiv pojedine modele deklarira i za profesionalnu upotrebu.
08 vel 2012, 17:46
od životne važnosti bitne nabavke
08 vel 2012, 17:51
Liv Tyler je napisao/la:skorpionka hoće li mi; molim te, kad budeš u prilici i mogućnosti napisati točno ime modela da ga mogu potražiti.
Javiti će ti se cure koje imaju kutiju. Ova dva modela na webu izgledaju jednako ko moj, ne znam koja je točna razlika među njima. Vidim i još neki noviji, kojemu je displej bočno. Abstract
Rectal and axillary temperatures were measured simultaneously in 83 children using three different thermometer devices providing 166 pairs of results. In the first series consisting of 22 febrile children (44 measurements) and 20 afebrile children (40 measurements), the rectal mercury measurement was compared to an axillary mercury and axillary Tempa-DOT thermometer. The axillary mercury had sensitivity of 14/22 (64%) and specificity of 20/20 (100%) while the Tempa-DOT had sensitivity of 15/22 (68%) and specificity of 19/20 (95%). In the second series comprising 21 febrile children (42 measurements) and 20 afebrile children (40 measurements) the axillary mercury had sensitivity of 11/21 (52%) and specificity of 20/20 (100%) while the electronic thermometer had sensitivity of 10/21 (48%) and specificity of 20/20 (100%). Regardless of the thermometer used, the axilla is a poor alternative to rectal measurements in the diagnosis of fever.
Conclusion Mercury-free thermometers, when used in the axilla are as poor alternatives to reetal measurements as mercury-in-glass thermometers.
08 vel 2012, 18:11
...inače je super stvar.08 vel 2012, 18:24
Ovdje nas preko nekoliko ima Braun Thermoscan: jedne oduzimaju pola stupnja, drugima sam uređaj anulira razliku, treće ne znaju šta bi s iščitanom sumnjivom vrijednošću ...inače je super stvar.
08 vel 2012, 18:25
08 vel 2012, 18:29
ali ne valja ništa ,a bateriju pojede u trenu,a cijena je bila "prava sitnica"
08 vel 2012, 18:40
to je samo preslika nekog mog razmišljanja i puka pretpostavka

skorpionka je napisao/la: od životne važnosti bitne nabavke
Bogme, u periodu babinjaa teško da je išta životno važnije od onoga od čega moš i glavu izgubiti a obično uključuje i povišenu temperaturu kao simptom.
ma, to mjerenje po odjelu babinjača je više nego smiješno, sestre prohujaju kroz odjel ko furije, zapišu ono što moraju po proceduri i bok... puno je drugih simptoma koji bi zvali na uzbunu u tom slučaju, a između ostalog, i osobna procjena svake žene... ja sam koma kad imam 37,3 °C, a kamoli što više... vjerojatno iz tog razloga im i nije bitno da je baš ful točno, nego više okvirno, valjda bi i taj digitalni pokazao štogod da je temperatura baš jako povišena 
)
08 vel 2012, 18:42
Da, postoje profesionalni uređajii zato ne znam zašto koriste kućne u zdravstenoj ustanovi.
08 vel 2012, 18:46
da, a kao babinjača ne može prepoznati po sebi jel' joj je povišena temperatura ma, to mjerenje po odjelu babinjača je više nego smiješno, sestre prohujaju kroz odjel ko furije, zapišu ono što moraju po proceduri i bok... puno je drugih simptoma koji bi zvali na uzbunu u tom slučaju, a između ostalog, i osobna procjena svake žene... ja sam koma kad imam 37,3 °C, a kamoli što više... vjerojatno iz tog razloga im i nije bitno da je baš ful točno, nego više okvirno, valjda bi i taj digitalni pokazao štogod da je temperatura baš jako povišena
zašto bi babinjače bile nešto drugačije od npr netom operiranih, pa se, gle čuda i jednima i drugima mjerenje temperature dvaput dnevno smatra nekakvim standardom. Brojne infekcije i njihove gore varijante sepse, pa tako i puerperalna imaju vrlo često samo povišenu temperaturu kao početni simptom.
08 vel 2012, 19:27
skorpionka je napisao/la:Braunov PRO 4000
08 vel 2012, 19:30
08 vel 2012, 19:31
08 vel 2012, 19:32
08 vel 2012, 19:38
Liv Tyler je napisao/la:skorpionka je napisao/la:Braunov PRO 4000
On je pretpostavljam za po bolnicama, a ovaj drugi kojeg svi imate za kućnu upotrebu slabija verzija prvog, jel?
08 vel 2012, 20:32
skorpionka je napisao/la:Da, postoje profesionalni uređajii zato ne znam zašto koriste kućne u zdravstenoj ustanovi.
Jel ti ovako izdaleko i odokativno razlikuješ Braunov PRO 4000 od 200 dolara, deklariran baš kao profesionalni, od ovih koje mi ovdje spominjemo da imamo po kućama?
Ja ih ne razlikujem, meni izgledaju identično

08 vel 2012, 22:06
Prema vanjskom izgledu je teško procijeniti koji je točno model u pitanju.08 vel 2012, 22:42
, na profesionalcu ti to sigurno ne piše (piše WelchAllyn
) - patim na detalje
08 vel 2012, 23:05