Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
28 tra 2010, 22:33
Mi obavili kupnju
Kupili smo Giant 20 " za 980kn (10% popusta + poklon bon od 100kn). Magma je otvorila novi Giant dućan u Ilici kod Kerempuha i ovaj mjesec ima posebnu akciju.
Curka prezadovoljna jer ima brzine i plave je boje, a takav je željela
Evo slikice. S time da naš ima i blatobrane
Zadnja izmjena:
lastavica; 28 tra 2010, 23:02; ukupno mijenjano 1 put/a.
28 tra 2010, 22:38
Pa naš bi zaista trebao biti jednosezonski, budući da je sinak visinom zreo za 24, ali po vozačkim sposobnostima treba prvo svladati 20.
29 tra 2010, 08:57
Joj, prekokrasan je. I ja imam Giant, pa sam posebno na njih osjetljiva.
Moram hitno u taj dućan.
Kak si dobila poklon bon
29 tra 2010, 09:03
Maminmacak vidim da ste pronašli dućan, to je taj kaj bi vam i ja rekla. Dečki su uvijek susretljivi i hoće pomoć pri izboru - daju dobre i pametne savjete.
A kaj ti se tiče ove rame - nije ona manja, nego ti je geometrija drugačija. Zato ona može lakše vozit Konu nego neki drugi bicikl.
Ja ti ne znam baš previše o tome, imam doma biciklističkog gurua koji to bolje kuži, ali geometrija rame znači da su odnosi dužine, visine i nagiba iste drugačiji od bicikla do bicikla.
Ja sam prvi bicikl imala Konu, klinci sad voze Konu - i jedan i drugi i prezadovoljni smo. Sad upravo krećemo u neko slaganje daljnje. A to ti traje....
29 tra 2010, 09:05
Neda, provukla AMEX

tj. poklon bon sam dobila s biciklom i odmah ga uračunala u cijenu koju sam napisala

No sad si mi dala misliti

Nadam se da vrijedi za bilo koji Magmin dućan
29 tra 2010, 09:20
Nisam sigurna, ali mislim da da. Jer i bodove na Maestro skupljaš po svim Magiminim dućanima
29 tra 2010, 09:45
VIPka, da li si primjetila da je u GM u Mulleru sniženje SIGG aluminijskih boca, sad su velike oko 50 kuna, na akciji
29 tra 2010, 12:09
NE!
Si ziher da su to te "željezne" aluminijske??
Ko ide tamo da mi uzme
29 tra 2010, 12:49
Te, baš te, one koje su bile po 100+, pisalo je Trend na njima
29 tra 2010, 15:10
Ima tko blizu da mi uzme, pliz
30 tra 2010, 09:56
Ja cu mozda danas do Mueller-a, ovisi koliko sinac odspava, javi na pp kakvu hoces, ali u slijedeca 2h

Lastavice, T se isto jako svidja vas bicikl

Lijepo ga cuvajte

Neda3kids, mislim da za djecje bicikle ovo 24" oznacava velicinu guma, a ne rame, tako da je moguce da je rama ipak malo manja. U svakom slucaju ona ju super vozi (ali ona vozi bicikl vec 3 godine, s pauzom lani).
Ma bas smo si sad svi happy s biciklima i sretno se vozamo Jarunom, i malac je isprobao svoju roemer stolicu i isto je zadovaljan, samo kaj mu se oko upalilo pa sad cekamo da prodje i onda ce dobiti i suncane naocale za slijedecu voznju
30 tra 2010, 13:53
MaminMacak je napisao/la:Neda3kids, mislim da za djecje bicikle ovo 24" oznacava velicinu guma, a ne rame
U pravu si, samo od proizvođača do proizvođača rama je različita. Nekad na istu ramu mogu montirat kotače i od 20" i od 24". Makar je to skok veliki, prije se to radi na prijelazi 18" na 20" ili 24" na 26". Koliko ja znam, al koliko marki toliko čuda.
Najvažnije da su klinci zadovoljni i da se voze. I vi skupa s njima.
30 tra 2010, 14:10
MaminMacak je napisao/la:Lastavice, T se isto jako svidja vas bicikl

Lijepo ga cuvajte

pokušat ćemo
30 tra 2010, 16:21
Pozdrav svima,

i mi smo trenutno u ovim (slatkim, ali ipak) mukama oko kupovine bicikla. Bila sam u Merkatoru - ne ogovara mu veličina, cijene ok. Probali smo u dućanu Calimero (u Lipotici u Zd) marku Felt, ali tamo su cijene od 1500 pa na više. Meni je to bilo

. Bili smo u Metrou, tamo je super bicikl za oko 700 kn, ali mu je mrvicu prevelik.
Ma u startu sam rekla da mu neću kupiti nešto najjeftinije jer mi se ne da natezati s otpadanjem kojekakvih dijelova u vrlo kratkom roku, ali za mali bicikl dati više od 1000 kn mi je malo previše.
Kod Veslačkog ima dućan s Trek biciklićima, upravo po ovoj cijeni koju spominjete. 1399 kn i pod uvjetima koje spominjete.
Ali ima li što jeftinije, a dobro? Recimo za 900 kn?
Pogledat cu popodne u Sava Kranju.
18 ožu 2011, 20:25
Stiglo proljeće i mi opet kupujemo bicikl

.
Prošle godine smo ipak uzeli 16" i to je ispalo super, jer je bez frke naučila voziti bez pomoćnih kotača, ali sad smo ga naravno prerasli i kupujemo 20".
Pa me zanima jel ima tko bicikl
X-plorer Animator ? Tu kod nas u kvartu je 629 kn, dovoljno je curičast, a čini se solidan. Previše nam je dati 1300-1400kn za bic koji će ostavljat/bacat po parku gdje se sjeti i s kojim neće često ići na neke dulje rute, a s druge strane ne bih baš uzela nešto što niš ne valja i što je teško voziti.
21 ožu 2011, 19:20
I mi imamo dvojbu između 20 i 24. Ista stvar nam se desila u rog joma dućanu, prodavač nam je rekao da nam treba 24, ali M. je na njemu minijatura i nije baš siguran na njemu tako da kupujemo 20 ipak.
Kakvi su Polarovi bicikli?
23 ožu 2011, 10:39
Tania pa njih dva su tu negdje i ne mogu zamisliti Frana na 24
Pretpostavljam da će na 24 preći negdje u 3. razredu, jer za sada još uopće nismo ni podizali ni sjedalo ni volan...
23 ožu 2011, 10:50
ma isprobali smo hrpetinu bicikla, obišli sve živo, definitivno je 24 prevelik i kupili smo xplorer 20...u Kaptol centru.... čini mi se skroz okej, 3 godine garancija a cijena je bila skroz ok. Najbitnije da se njemu sviđa i da ga dobro vozi.
Za par godina će mlađi naslijedit taj bicikl, a M. će dobit 24.
23 ožu 2011, 10:53
Hm, mi smo kupili 24, i nije joj prevelik. Čak nas je i tip u ducanu uvjeravao da nikako manji...
Torpado. Krasan je.
http://www.bim-bike.hr/hr/torpado-bicikli/torpado-junior-bicikli/torpado-kelly-24-bicikl/
23 ožu 2011, 11:02
Ma da, ali ona je full visoka, kaj nije?
Mom je ovaj 20 sic skroz dolje, pa prema tome mislim da će mu biti dobar dulje vrijeme.
23 ožu 2011, 11:05
Koliko sam ja shvatila, radi se o veličini rame, ne toliko o kotačima. Dakle, neki bicikl 24" s manjom ramom može biti za male.
moj je sad visok 136 i taj 20" mu je taman, i bit će još sigurno iduće godine
23 ožu 2011, 11:15
Pal, moj je 138cm i to dugonog i taman mu je 20, vjerujem da će ga i druge godine voziti
23 ožu 2011, 11:19
Moji su oboje visoki i još uvijek im su im dobre 20-tice.
23 ožu 2011, 11:29
palunkica je napisao/la:Koliko sam ja shvatila, radi se o veličini rame, ne toliko o kotačima. Dakle, neki bicikl 24" s manjom ramom može biti za male.
Mislim da je u tome stvar. Jer Torpado 20 joj je ful premali. Sram me, ali nemam pojma koliko je visoka...preko 130 sigurno...
Kad je sic na najniže, može nogama do dole ...
Može biti da su ti Torpado manji ... evo dvadesetice ...
http://www.bikeshop.hr/artikli/simba-20
23 ožu 2011, 11:43
radi se o veličini rame, ne toliko o kotačima.

Štreberica
24 ožu 2011, 03:18
A ja bas lani zakljucila da to znaci velicinu guma, a ne rame i to je jos Neda potvrdila tako da sigurno niste u pravu

Zato ovisi kakva je rama pa ce vam neki bicikl 24 biti dobar, a drugi nece. Mi smo lani kupili Konu 24, a bila je niza od 140 cm i nista joj nije bila velika. Tako je valjda slicno i s vama Sanika ... Neke druge isto 24 su joj bile velike.
24 ožu 2011, 10:12
24" se odnosi na veličinu kotača. Da li će djetetu odgovarati 20" kotači s većom ramom ili 24" s manjom ramom ovisi o djetetu
24 ožu 2011, 12:43
jel ste svi vi na ručnim kočnicama ?
mi ove godine kupujemo objema veće bicikle i mislim da će biti 20ce ali tu i tamo naletim na neki bicikl koji još ima torpedo (to je ona nožna, ne?)
24 ožu 2011, 15:19
Lukas na rucnim od lani (dakle 6 godina). Prokuzio bez problema.
24 ožu 2011, 15:25
Ajde mi vi poznavateljice nabacite par respektabilnih marki bicikala, ja sam seljo i uopće ne znam šta valja a i nama je vrijeme za novi.