Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: iphone - aplikacije

01 vel 2011, 17:34

Hmmm ja sam se malo pogubila :roll ne kužim taj internet na iphonu ...ustvari te konekcije , ako mi netko može pojasniti?
Kao prvo kaj je onaj 3G da si to uključim ili ne ?
Ja se obično spajam na net kad imam neku wifi mrežu ( moju kućnu ili s posla) ako nemam onda stavim taj 3G pa mi troši sa mog računa ( a imam 2 gige)
A kaj je s tom aplikacijom wifi free , jel to onda on sam automatski lovi neku mrežu koja je za mene besplatna ili kaj?
Ajme ja sam totalni tudum :ajme pliz help :mrgreen

01 vel 2011, 18:00

Dobili smo slijedeću uputu iz vip-a za prebacivanje kontakata al ne uspjevamo. Nešto ovoga tipa....
......U tom slučaju najbolje će biti da organizirate sve kontakte na vašem računali i da ih potom sinkronizirate sa iPhonom preko iTunesa (u iTunesima ćete staviti kvaćicu na stavku Synchronize contacts from Outlook (ako koristite Windowse kao vaš operativni sustav na vašem računalu) ili Synchronize contacts from Address Book ako koriste (Mac).
meni to itunes ne nudi ??

01 vel 2011, 18:34

meni su sve kontakte prebacili u T-comu.
Folne, veliš da ti je 2G dovoljno? Onda OK, jer ja ipak imam tek mjesec dana pa kada mi dođe račun, bit ću pametnija.

wi fi free - znači da traži najbliži wi-fi koji ne traži pass. tj koji nije zaključan

01 vel 2011, 21:06

nikad nisam potrosila vise od 400 MB, a non stop prckam po njemu. doma se prebacuje na wi fi.
u tarifi imam 1 GB prometa ukljuceno.
sto se prebacivanja kontakata tice, moji s posla su to obavili u t mobile-u.

nadica, jesi ti u t mobile-u? imas racun na moj t mobile? tamo mozes pratiti stanje potrosnje u tarifi koju imas.
pretpostavljam da i vip to ima.

01 vel 2011, 21:08

kako slozim da mi doma radi na kucnu mrezu, iako mi je to u biti isto, nije li, platila kucni internet ili ovaj .

01 vel 2011, 21:09

pa pretpostavljam da doma imas vise GB ( ja nemam flat, nego nekih 15 GB, nikad prekoracili ).
postavke-wi fi-odaberi mrezu ako ti nije odmah pokazalo tvoju - ukucaj sifru i to je to.

01 vel 2011, 23:40

skini si aplikaciju koja se zove dataman, vidjet ces koliko si potrosila na wireless i na 3G. Meni uvijek ostane hrpa neiskorištenih MB i više se ne zamaram time. Na datamanu sam za svaki slučaj stavila opciju da me upozori kad dođem do neke granice...ali nikad još ni blizu.
ako ne gledaš filmiće i ne skidaš ništa puno, ne moraš se zabrinjavat oko potrošnje.

02 vel 2011, 00:38

cure koje ste na t-mobile-u za stane pošaljete sms "stanje" na 0110 i pokaže vam koliko još mb imate

ni ja nikada nisam potrošila onoliko koliko mi tarifa nudi

02 vel 2011, 08:38

doma imam 1 g :lol ma meni sluzi samo za mailove, chatanje i sl...

02 vel 2011, 08:39

koliko vam drzi baterija , meni samo 1 dan :ajme

02 vel 2011, 10:49

ja ga svake večeri punim.
Da, za stanje mi je javio da imam još 1 GB prometa za potrošiti, ali još ne znam koliko sam zapravo potrošila (čekam 10. kada ću dobiti izvještaj pa ću biti pametnija :plavusa ). I ja sma doma na wi-fi jer imam flat rate.
DA, kao prvo moraš imati doma uređaj (ruter) koji podržava wi-fi, a onda ga ili sama namjestiš ili pričekaš da moj sin dođe djedu pa ti on sve namjesti

02 vel 2011, 10:51

ja se ubijam s tom FMC aplikacijom, tocnije - trazeci je.
uvijek mi izbaci neku aplikaciju za izracun body mass indexa :roll
ja taj menstrualni kalendar ne mogu naci :dunno

btw, za mame vrticanaca, pogotovo ovih s GP, imate odlicne edukativne igrice za malce - shapebuilder i u free verzijama. naravno, ova koja se placa nudi puuuuno vise motiva. :)

02 vel 2011, 10:56

probala upisati free menstrual calendar i nasla :ajme

02 vel 2011, 11:06

Ako sam dobro skužila vama su mobiteli podešeni tako da su stalno spojeni na internet s tim da imate taj wifi free pa onda ako ima kakva besplatna mreža u blizini on se spoji a ako ne onda troši sa svog računa...jel tako ? :conf
Meni je internet uvijek isključen na mobu , a kad želim na njega onda se ručno spojim..dakle nije mi stalno na netu

02 vel 2011, 11:08

je, pa iPhone za to i sluzi. Da bude na internetu.
to nije mobitel. to je... iPhone :luv

02 vel 2011, 11:35

Evo skinula sam taj besplatni wifi i kaj sad, jel trebam još nekaj instalirati, stisnuti.... koliko vidim nije mi se spoji na wifi , radi trenutno na moju mrežu :dunno

02 vel 2011, 12:29

šnito, meni su zakon igrice za djecu K-Magic 1,2 i3 (to su 3 igrice). šteta što ih nije bilo u doba kada je Denis bio mali.
Sada mi sve njegove igrice koriste kao fantastična finger-point vježba.

02 vel 2011, 12:31

on ti i inače sam traži wifi u blizini za spojiti se. ako npr. tvoj susjed nema zaštitu ti se možeš spojiti na njegov. ne znam kako točno radi ta aplikacija koju si skinula. mislim da ona ne pronačazi "privatne" korisnike wifi-a.

ako nema wifi spaja se na 3g i troši ti Gb iz mjesečnog paketa. ja na moru gdje koristim isključivo 3g ne potrošim 2gb u mjesec dana.

02 vel 2011, 12:31

odoh skinuti! tenkju! :buket

02 vel 2011, 13:29

Ja sad i isprobala,u kafiću mi ponudili free mrežu i eto me.jako ga volim i ne znam kako sam bez njega bila

02 vel 2011, 13:40

ja ga imam mjesec dana i više ne znam koristiti svoj stari mob :ajme pitao me kako se brišu aplikacije s Nokie XM 5800 i ja rekoh - znam kako na iphoneu :mrgreen
A tek mogućnost pozadina i lock screena :yess
ja imam: IconSkinsFree, backgrounds i iWallpapers
Trenutno su mi ružice u pozadini, lock screen mi je kalendar s tekućim mjesecom.

02 vel 2011, 17:15

no zbilja me nervira baterija. nemogu vjerovat da tako malo drzi. pa kaj ce biti za godinu dana :ajme jutros ga napunila skroz , sada je vec malo do kraja :shock

02 vel 2011, 17:36

Anđo navikni se. I za godinu dana će biti ista stvar. Po njemu stalno prčkamo za razliku od moba i zato se prazni.

02 vel 2011, 19:08

Skinula sam si birthday calendar, sinkala odmah sa fejsom pa imam sve rođendane na jednom mjestu. Ostale (koji nisu na fejsu) ručno ubaciš. Zgodna stvar.
Drugo, skinula sam si talkatone, programčić za chatanje preko gmaila. Otvoriš aplikaciju, vidiš ko je on line na gmailu i moš chatat.
Slična je i vonage - za chatanje sa fejs frendovima. Zgodna su oba programa jer možeš komunicirati s ljudima koji nemaju iphone al imaju gmail, fejs. Vonage nudi i besplatno telefoniranje, isto preko iphonea s obje strane, ili ako osoba s kojom razgovaraš ima vonage instaliran u kompu.
AppTracker je super aplikacija - nudi ti brdo brdo besplatnih aplikacija.

JiA, whatsApp znači mogu koristiti i s nekim ko ima android? Funkcionira? To je super!

02 vel 2011, 19:10

Za glazbu imam SoundHunt, taj se plaća, al meni je mrak mrak i obožavam tu aplikaciju :)

02 vel 2011, 19:17

patko, chatam i sa androidima i sa blackberry-jima :dada !
fora mi je iEmoticons aplikacija. ima ih i free, moja je kostala 1 usd.
brdo smajlica, pojavljuju se kao dodatna alatna traka ( hm, valjda se tako kaze ) kod whatsapp, maila, sms-a.

02 vel 2011, 19:18

JiA, whatsApp znači mogu koristiti i s nekim ko ima android? Funkcionira? To je super!

:dada

S Androidom isprobano, a kaže da još ide i s BlackBerry-em i nekim vrstama Nokie. To nisam isprobala.

02 vel 2011, 20:23

radi i s blackberijem. jedino onda ne kuzim jesu free ti razgovori ili samo chat ?
ja mogu preko whatsapa pricat, imam opciju call.
baterija mi drzi max 10 sati. to je normalno ??

02 vel 2011, 20:41

za besplatne iphone pozive je definitivno najbolji viber...meni je čak bolji zvuk nego kad normalno preko mreže razgovaramo.

je, pa iPhone za to i sluzi. Da bude na internetu.
to nije mobitel. to je... iPhone

potpis

Još bih dodala da se on automatski isključi u roamingu i radi samo sa besplatnim wirelessom ako ga nađe. I airplane mode mi je super jer možeš koristit samo ipod u avionu.

za bateriju: probaj isključit aplikacije koje ti rade u pozadini. Dvaput klikneš home button i onda ti se dolje otvore ikone aplikacija koje su aktivne, a onda ih mozes jednu po jednu iskljucit kad ti je crveni minus na njima (slično kao kad se brišu).

za chat ja koristim live messenger za iphone i ebuddy koji spaja sve te facebook chat. i skype of course.

moram jedino priznat da mi je nemoguce koristit ga u voznji (sto sam bez problema radila sa nokiom) :ajme ali mozda jos i bolje.
isto tako obicno pozivanje mi je malo komplicirano....npr, fali mi da jednom tipkom mogu dozvati zadnje pozive i onda stisnut tipa zeleni gumb na Nokii, fali mi opcija predlozaka u porukama (ili ja to nisam uspjela pronaci?)

02 vel 2011, 21:50

pa imas voice call :dunno
i ne samo voice call, vec i voice control - mozes mu dati glasovnu naredbu da nekog nazove, da svira odredjenog izvodjaca, ili album, da ti kaze sto trenutno svira...
ali pod uvjetom da imas iphone 3Gs. ili cetvorku.
Odgovori