Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Re: Ski Season 2011.

04 sij 2012, 12:12

U King Crossu. Ja sam jučer navečer u 21:00 tam pazarila ;)

04 sij 2012, 12:13

ja mislila negdje u Koprivnici...

11 sij 2012, 15:13

Evo samo u pauzi info iz st oswalda. Snijega ima, sunce pici, uzivamo :)
Srela sam sve mib mamice, mozda se i one jave:)
:mah

15 sij 2012, 13:01

Vratili se iz Bada. Bez snijega zadnjih dana. :(
Obišli sva okolna skijališta i nigdje nije bilo puno snijega. Izbor staza je raznolik, staze pretrpane, Hrvata i ostalih sa područja bivše Juge previše, nigdje čuti drugih jezika... Preskupo, apartmani Landal prekrasni. Ali! Smrzli smo se prva dva dana, naplaćuju dodatnu posteljinu, ručnike, kuhinjske krpe, drva, smjesitili su nas na četvrti kat (sa nama su bile dvije bake i deda). Iako smo tražili od agencije da budemo u istom objektu sa frendovima odbili su nas jer navodno agencija preko koje smo išli nije to tražila..... U agenciji i prospektima uvjeravaju da su apartmani na samoj stazi a naš je bio na vrhu brda uz samu cestu. Nema šanse da doskijaš do njega. I da ne zaboravim napisati da je Bad skup, preskup. Cijene su 40% veće nego u Sillianu.
Uglavnom, nikada više u Bad, ni oko Bada. :p
Adorabla hvala na preporuci za restač. Tamo smo svaku večer išli, ispred upale vatru i grijače pa je jako ugodno pijackati piće, plesati i zabavljati se sa društvom. Klopali nismo jer su nam bake svaki dan kuhale.

15 sij 2012, 13:39

Preskočila sam pohvalu za školu skijanja Krainer (već treću godinu klinac ide kod njih). Odlična organizacija s obzirom da je u grupi 13 klinaca. Svi podjednako skijaju, no dobne su razlike velike od 6 do 13 godina. Moj je bio među mlađima u grupi i osvojio je drugo mjesto. :joy Ovaj smajlić je namjenjen mm i meni. F. baš nije bio zadovoljan. :mrgreen
Škola je svaki dan bila od 9.45 do 15.45. Pauza od jednog sata uključivala je ručak u Sporthotelu. Klopom je bio zadovoljan. Prošli su sve staze u okolici, jedino što nisu je staza Franz Klammer pa je tuga svih u grupi bila ogromna. Staza je naime bila zatvorena zbog utrka cijeli prošli tjedan. :gaah

15 sij 2012, 17:00

Da, gledali smo staze u Badu, bile su stvarno dosta unistene :(

Ali Lara pa što se niste odvezli do St Oswalda? Tamo je snijega bilo koliko zelis! Prvi dan ga je napadalo, ponesto i drugi, a onda je picilo sunce pa se zadnji dan snijeg malo otopio, ali staza na gondoli Brunnach i staze uokolo (suncani dio) bile su odlicne, pogotovo prije podne.
Mi smo bas uzivali.
Malo nas je na pocetku zezalo grijanje u app, pa je mm isao poloziti tecaj za paljenje kalijeve peci :ajme :hahaha a onda je ipak proradilo :yess

I ja ne bi skolu skijanja pohvalila, jer su P. usred tjedna prebacili u drugu grupu kod nekog tipa cija se grupa ispraznila pa da ih ne bude premalo...a P. se taman navikla na svoju ekipu i ucitelja :roll uglavnom trazila sam da je vrate pa nije bilo problema ali izgubila je jedan dan ucenja :roll I nije bas bog zna kaj naucila :(

I da, Groswild je blize stazi od Kleinwilda, za ubuduce, ako netko bude imao dvojbe kao ja :mrgreen

15 sij 2012, 18:22

I mi se vratili danas popodne! Mi smo pak patili od previse snijega, ovo je bio najveci snijeg kojeg smo i mm i ja dozivili a i lokalci nam kazu da ovako nije bilo u Obertauernu vec ravno 17 godina. Oko dva metra, na vrhovima tri. Utorak smo morali prekinuti skijanje ranije zbog snjezne mecave, takve da su radila samo dva mala lifta poslijepodne, sve ostalo su morali zatvoriti a mi smo se spustali jako tesko zbog olujnog vjetra i gustog snijega. Smjestaj nam je bio odlican, jedino je vrijeme bilo zeznuto, ali ukupno gledano samo se taj utorak nismo cijeli dan skijali, sve ostale dane jesmo unatoc oooogromnim kolicinama snijega.

15 sij 2012, 19:27

Sanika je napisao/la:Da, gledali smo staze u Badu, bile su stvarno dosta unistene :(

Ali Lara pa što se niste odvezli do St Oswalda? Tamo je snijega bilo koliko zelis! Prvi dan ga je napadalo, ponesto i drugi, a onda je picilo sunce pa se zadnji dan snijeg malo otopio, ali staza na gondoli Brunnach i staze uokolo (suncani dio) bile su odlicne, pogotovo prije podne.
Mi smo bas uzivali.

Pa bili smo Sanika, al meni to nije bilo zadovoljavajuće, jer su topovi radili cijelo vrijeme a taj osjećaj umjetnog snijega na stazi ne volim. :/
Zadnji dan je puhalo i bilo jako hladno bez obzira na sunce. Ipak ova vaša strana je neusporedivo bolja od Bada. Bad je izgledao otužno.
Škorpi zavidim, to je pravi zimski ugođaj. :yess

15 sij 2012, 20:01

lara72 je napisao/la:jer su topovi radili cijelo vrijeme
[/quote]

Cijelo vrijeme? hm...govorimo li o istoj stazi?
Meni je jedina mana bio popodne malo rastopljen snijeg jer su temperature bile previsoke...

Naravno, nije to sve isti gust ko kada ga ima kao kod Skorpi u izobilju, ali meni je, a i svima sa kojima sam bila bilo odlicno :dunno
Nocklambahn je npr. bio pun leda, ali Brunnachbahn je bio sasvim ok.

15 sij 2012, 21:25

Ja mogu samo reći da Italija u prosjeku ima puno stabilnije vrijeme nego Austrija. Istina, snijega je bilo samo umjetnog, ali doživljaj 6 dana bez i jednog jedincatog oblačka (lažem, imam jedan, minijaturan na slici, kao raritet), prazne staze i odlično skijanje je neprocjenjivo.

Škorpi, Obertauern je inače poznat po sibirskoj klimi, mi smo bili sredinom ožujka pa je opet bilo svakakvog vremena.

Nama je stvarno bila idila. :mrgreen Zadovoljna sam

15 sij 2012, 22:27

Sanika je napisao/la:Evo samo u pauzi info iz st oswalda. Snijega ima, sunce pici, uzivamo :)
Srela sam sve mib mamice, mozda se i one jave:)

vrnuli se i mi!
nama je bilo dobro, jest da nije snijega bilo na "bacanje", ali sto se
tice skijanja skroz ok!

15 sij 2012, 22:46

Pal, nije bilo sibirski jer nije bilo hladno osim jutros kad je bilo oko minus deset, moj najmanji je bio bez beda vani svaki dan i to duuuugo, al je padalo ko blesavo. Dva dana je bilo da uopce nije padalo, svo ostalo vrijeme vise ili manje je padalo. Srecom suhi snijeg.

15 sij 2012, 22:54

Tamo di smo isli preyhodnih godina je bilo idealno, zadnji snijeg je pao 8.1. U dolini je 50 cm, na vrhu preko tri metra, ali je uz to cijeli tjedan bilo suncano. Al za tamo trebam vise od tjedan dana godisnjeg, daleko je.

16 sij 2012, 00:43

eto i mi se vratili iz Katschberga... prva 3dana nas je zatrpavao snijeg, ali su vise manje sve staze radile, ondak 2 dana sunceko... pa opet malo snijega... uglavnom, ne prestrasno. :)

16 sij 2012, 11:09

Nama je isto bilo odlično!!! :joy Prošle godine sam mislila da ne može bolje od onoga ali ova godina je bila baš onak pravska. :yess Vrijeme je bilo savršeno, u dolini pravo proljeće, a na vrgu idlila, skijali smo svaki dan od 10-15, jedan dan otišli u shopping u Lienz, jedan dan do Brunica na kavu... ma predobro :drink Ma ja uvijek velim kad je dobra ekipa gdje god da bili super je :srca

16 sij 2012, 11:38

Mi smo se u subotu vratili iz La Ville, Alta Badia i bilo je savršeno :dada
Jedan, jedini dan je kroz jutro bilo nešto malo oblačno, ali se ubrzo razvedrilo tako da smo imali 6 prekrasnih, sunčanih dana (s tim da su dva bila nešto vjetrovitija).
Snijega više nego dovoljno, staze odlične (muški dio ekipe je odradio Sella Rondu, mi babe to odgodile za sljedeću godinu :lol ), ekipa odlična ... zbilja uživancija!
Zadnji dan su se klinci čak rasplakali da nije fer i da je bilo prekratko i da sljedeće godine žele barem 10 dana :p

16 sij 2012, 12:21

Sunshine upravo gledam fotke iz San Casiana ajmeeeee koja divota... :proljece Zbilja bi se trebali odlučiti druge godine za Alta Badiu, kumovi su se upravo vratili iz Ortisei-a, bili u Val Gardeni ajmeeeeeeeeeeeee u Adleru :luv

16 sij 2012, 13:30

Mene su ove godine ignorirali kad sam predlagala Italiju. Druge sigurno neće. :dada
Tinice naši su frendovi nakon Bada u subotu krenuli za Sillian. Kažu da je kao i u Badu, mjesto bez snijega. :/ Čak su i neke staze zatvorene. :/

16 sij 2012, 14:08

Lara dole kod Interšpara možeš očekivati da ubereš prvu visibabu :hahaha patkice plivaju u onom potočiću ;) i samo čekaš na onom proplanku nasuprot hotela ljubičastu kravicu :lol
Ma velim ti pravo pravcato prolječe :proljece
Ali je zato gore totalno druga priča... :up
I mi druge godine biramo Italiju samo što bi ja neki hotel tipa ovog u Sillianu gdje je klincima super ;)

16 sij 2012, 19:00

Nego, dok se vrte makine skijaške robe na pranju, ja razmišljam o nekom vikendu, običnom ili produženom :lol

16 sij 2012, 19:46

skorpionka je napisao/la:Nego, dok se vrte makine skijaške robe na pranju, ja razmišljam o nekom vikendu, običnom ili produženom :lol

ovo prvo me užasava nakon svakog skijanja :ajme
a o ovom drugom razmišljamo gotovo isti tren kad sjednemo u auto za put doma :lol

16 sij 2012, 19:59

Mi ne razmišljamo, mi smo već uplatili preko KOlektive, četiri dana na Hintertuxu. Cijelo društvo, bez klinaca. :dada
Jel tko bio? :)

16 sij 2012, 20:21

Nama je bilo super, nauživali se sunca i snijega u Val Gardeni. Jedino je prva dva dana curka gunđala na ski školu, a imala ju je samo dva sata dnevno. No na kraju je htjela ostati još tjedan dana.
I dodatni bonus je pogled iz apartmana, večeramo, a kroz ogromnu staklenu stijenu pogled na Ortisei i planine iznad njega nam daju dodatni štimung.

16 sij 2012, 20:36

lara72 je napisao/la:Mi ne razmišljamo, mi smo već uplatili preko KOlektive, četiri dana na Hintertuxu. Cijelo društvo, bez klinaca. :dada
Jel tko bio? :)

Ko da mi misli citas, o Hintertuxu nesto jucer razmisljala intenzivno!

17 sij 2012, 09:41

Lara pa ti zbilja ne gubiš vrijeme :stara
Gutshof predobro zvući a cijenu da i ne spominjem :5

29 sij 2012, 12:56

Jel netko zna točan raspored austrijskih školskih ferija u veljači?

29 sij 2012, 18:31

Evo
http://www.holiday-calender.net/school-holidays-austria/

Ako planiraš nešto izbjegavaj tjedan od 18.02 tad su Bavarci na praznicima, i Slovenci isto i dio Austrije pa će biti mrkla gužva

29 sij 2012, 18:41

Kad su točno Slovenci?

29 sij 2012, 18:45

Od 18-tog, idu moji kumovi koji žive u Sloveniji, jedva su našli smještaj za taj tjedan.

30 sij 2012, 11:01

skorpi, imaš ovdje raspored, prošli tjedan nešto tražila pa naletila

http://www.skijanje.hr/informator/clana ... 2?id=23217
Odgovori