Kod nas zivini ne postoje vec odavno. Alkoholni (mislim da je punjen alkoholom i izgleda kao zivin) mi se nije pokazao dobar. Imam Vichy-jev za celo - katastrofa. Digitalni za pazuh mi isto bas nije nesto (ali cu isprobati ovo sto kazete da se ceka duze od njegovog signala).
Najbolji mi je taj usni braunov. Je, malo ponekad oscilira, ali nije neka procedura ponoviti mjerenje. Nista ne oduzimam i dodajem. Znam otprilike koliko je kome normalna temperatura i od toga polazim. Ne dajem lijek striktno na 38.5. Ponekad cak dam i prije ako vidim da se dijete muci jer ti lijekovi (barem kod nas) nisu samo za temperaturu nego i za bolove, a ponekad su cist OK i sa 38.5. Posto mi zivin nije ni opcija, ja sam zadovoljna sa Braunovim.
Ja kapice ne cistim i mijenjam ih prilicno cesto, svakih par mjerenja.
U bolnicama i kod doktora svi koriste WelchAllyn (mislim da je tnetko napisao da je to Braunov profesionalni) i iako se moze mjeriti i u guzi i pod pazuhom, nikad to nisam vidjela, nego samo i iskljucivo u ustima (imaju zastitu koja se mijenja).
A ovaj na daljinsko mjerenje me je podsjetio na moju opsjednutost da si kupim uredjaj koji slicno izgleda i mjeri temperaturu uperenog predmeta. To su kod nas u uredu koristili kad su htjeli vidjeti da li prozori jako propustaju hladnocu i ja se odusevila. Ja bi cijelu kucu ispresetala sa tim, da nadjem di mi curi toplina

.Pa eto mozda u Bauhausu nadjete jeftiniju verziju istog mjeraca.