Izvinjavam se ako tem vec postoji Pre mesec dana smo se uselili u novu kucu (nasu ) i imam neke ruzne, masne mrlje po podnim plocicama. Pretpostavljam da su majstori... Ribala sam ih prvo rucno, jednu po jednu, pa zicom, pa Prontom za plocice, ali ne silaze. Imate li ideju? Bledo krem su boje. E da, ima i jedna mrlja kao od rdje. S cim to skidam? Hvala vam!!!!
Meni su majstori na nove pločice od poliranog gresa stavili bakrene cijevi koje su pustile nekakvu sivo-zelenu boju po pločicama. Ja sam to probala skidati sa svim i svačim i već sam ih mislila vaditi i mjenjati,jer je stvarno velika mrlja bila. I onda mi jedan majstor skinuo sa domestosom,sve otišlo. Jedino kad sunce lupi vidi se još trag gdje je mrlja bila,ali zapravo to samo ja vidim.
Ako imaš knauf u kući, možda im je kapala tekućina kojom se knauf impregnira. Kod nas se to dogodilo. I mi imamo mat blijedo-krem pločice koje na sebi nemaju glazuru. Ja sam ribala sa svim i svačim, na nekim mjestima sam uspjela skinuti sa žiletom, a tamo gdje se upilo---otišlo je s godinama. Odi u neki dućan tipa kemoboje ili sl. i pitaj.