Godinama smo ljetovali na raznim stranama, uživali svake godine u drugom mjestu, ali se i zasitili. Htjeli smo nešto svoje. Najviše zbog klinaca da budu cjelo ljeto na moru.
Razmišljali prvo o terenu i gradnji svoje kućice. Više je bilo minusa, nego pluseva. Tereni skupi, tko će stajati pored majstora i nadgledati gradnju. Na kraju smo zaključili da je lijepo kad sjediš u svom vrtu, roštiljaš pa si i bazen jednom napraviš

ali treba kositi travu, treba održavati vrt, kuću treba održavati i izvana i iznutra. Oduvijek smo živjeli u stanu pa je odluka pala na apartman.
Uvjeti traženja su bili:
-sjeverni Jadran (mi smo za sat i po na moru).
-ne previše naseljeno mjesto, ali da ima poštu, liječnika, apoteku, dućan (baš takvo smo i odabrali, nema gužve, plažu možeš birati, oš pijesak, oš šljunak, oš beton)
-da ne gledam susjedu u prozor i da ne vidim more (pogled mi puca na Velebit i more).
Tražila sam oglase preko interneta. Odabrala sam par apartmana i kontaktirala vlasnika na mail. Javila mi se agencija s kojom smo se dogovorili za obilazak. Suzili smo svoj izbor (prema fotkama i cijenama) i MM je video kamerom krenuo u obilazak. Došao je doma i napravili smo izbor na dva apartmana. Drugi put smo išli zajedno pogledati ta dva apartmana i izbor je pao. Odgovarao nam je kvadraturom, cijenom, položajem.
Zgrada od 6 stanova, nova, mi smo na 2. (zadnjem katu), pogled prekrasan, mir i tišina. U obilasku je bila i vlasnica koja je građevinar po struci i ona je tamo s majstorima stalno.
Jest da imamo kredit za vratom, i to nam je jedini minus.
Tamo smo ljetovali, cijelu jesen skoro svaki drugi vikend išli smo tamo, bili smo i sada nakon Nove godine, idemo za dva tjedna opet (vrijeme je maškara!).
Nemamo travu, ali imamo veliku terasu pa roštiljamo na terasi, klinci se kupaju u svom bazenu, navečer lješkarimo na ležaljkama i pijuckamo vino dok klinci spavaju s pogledom na lampice s druge strane obale. Takva je tišina da smo jedni druge utišavali kad bi malo glasnije pričao.
Susjedi su ok, mirni obiteljski ljudi, Matilda je čak našla i društvo.
U ovih godinu dana nismo niti jednom požalili zbog toga. Meni je bitno da sam u svome, da mi se nitko ne prešetava po kući i da moram čekati na kupaonicu, možemo čak i baku s klincima poslati tamo. Zafali li nam grad, odemo u Rijeku, u shoping, u kino. Trebam li nešto hitno, veći plac ili slično, za 20 minuta sam u gradu koji ima veliki plac, DM itd. A mogu i na brzi gliser pa sam za 5 minuta u drugom gradu na placu ili kupanju.