Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

jel netko šiva vreće za spavanje ?

03 vel 2009, 09:41

jel znate nekog da siva vrece djecje?nema vise tako velikih za kupiti kakve nama trebaju, stare smo odavno produzili , a klasicne vrece kao za velike nam nisu dobre jer se raskrije i u njima .

Re: jel netko šiva vreće za spavanje ?

03 vel 2009, 11:35

Mislim da to nije problem za bilo koju šnajdericu, sama odabereš materijal i imaš prekrasnu vreću za spavanje :dada

03 vel 2009, 11:37

pravoj krojacici to ne bi trebao biti problem da prema nekoj tvojoj vreci (manjoj) napravi vecu. Mozda da ju pitas da tu vrecu za odrasle prekroji u manju vrecu.

03 vel 2009, 23:31

ajmo malo peemati :mah

05 vel 2009, 01:32

Jel bi se i meni tko možda javio na PM ak je voljan šivat -produživat?! Najme, imam super vreću koju smo voljeli na kojoj je otišao patent-zatvarač, a rado bi je i produžila. Jel se to isplati? Hmmm. Ako je tko voljan to raditi za novac, neka javi! :mah

05 vel 2009, 09:17

moja mama je S. sašila tri, četiri vreće. dvije ili tri po običnoj vreći kupljenoj u dućanu, a ovu u kojoj sad spava po nekom kroju koji je našla u nekoj staroj burdi i vreća je super, a mama nije profi šnajderica, nego zna šivati pa sam sigurna da baš nikom od profi šnajderica to ne bi bio problem.

05 vel 2009, 09:34

munjek - mijenjanje zatvarača će ti napraviti u bilo kojem krojačkom salonu koji se bavi sitnim popravcima i dođe oko 50kn
ja sam nedavno sašila vreću i jednostavnije mi je bilo ići od početka nego mijenjanje patenta na staroj

05 vel 2009, 12:03

E, baš ti hvala na odgovoru, ina! :mah :mah
Ova koju imamo (vreća) mi je baš draga pa bih nju htjela i dalje a blage veze nemam koliko bi moglo doći to mijenjanje, s obzirom da je zatvarač dug, jelte. Eto kako ima brzih pametnih i informiranih žena ovdje :cool
Zadnja izmjena: Munjek; 05 vel 2009, 12:04; ukupno mijenjano 1 put/a.

05 vel 2009, 12:04

pa problem je jer je materijal jako debel (kao poplun ) i gdje uostalom taj materijal ima za kupiti. ja bi to najradije ako netko siva a da nemoram ja materijal traziti :mrgreen:

05 vel 2009, 12:06

Da, i mene zanima gdje eventualno ima tako finih materijala, pofutranih debelih, kako bi to lijepo književno se reklo! Da znam ako se odlučim uvalit mami-baki na šivanje :proljece Any advice?

05 vel 2009, 12:10

naša je od kombinacije pamučnog flanela s unutarnje i onog materijala za mekane dekice izvana.

05 vel 2009, 12:40

hm to je pretanko. meni treba zimska debela. preko nje neide nista gore.

05 vel 2009, 12:45

ma nama je doma jako toplo, na centralnom na toplani smo pa je ovo dosta.
a imali smo i deblju, od dvostruke dekice :mrgreen:

05 vel 2009, 14:44

munjek i Dobri andjeo - u trgovinama metražom obično imate i to za kupiti. zove se vatelin i proštepan je skupa s materijalom, najčešće onim za podstave. u mom susjedstvu imaju i taj vatelin koji je u sendviču između dva pamučna sloja i taj bi bio OK za vreće

ja sam vreću, zimsku, šivala od dva sloja flanela, iznutra i izvana, a između njih tanki pamučni vatelin (inače nije pamučni)

06 vel 2009, 07:22

Materijal za vreće za spravanje imate u dućanu malo iza Britanskog trga, ne znam da li se još uvijek zove RoMa ili nekako drugačije, oni imaju uvijek dosta dobru ponudu tih pofutranih materijala.

07 vel 2009, 09:28

javila mi se jedna forumasica i vec se siva vreca :D

22 lis 2009, 08:09

i ja bi jednu debelu zimsku ( nemamo centralno ), pa ako netko šiva molim da mi se javi!

03 lis 2010, 13:18

Ja sam zainteresirana za nekakvu "prijelaznu" vreću. Sutra ću otići pogledati materijale i vidjeti ako nađem i taj pamučni vatelin, jer onaj poliesterski nam je katastrofa u tome se i po zimi uznoji...

Sad bi mi trebala vreća koja nije samo flanel/pamuk odn. samo tkanina, nego ima neko taaanko punjenje, poput recimo obične, staromodne pamučne deke (ne predebele). Nama je početkom noći još relativno toplo u sobi i onda prema jutru temperatura pada...

Još se dvoumim između toga da sama šivam ili da dam šivati, ovisi o cijeni. Veličina dosta velika, jedno 1,2m dugačka ukupno, ak ne i kojih 20cm dulja, to ću još izmjeriti po ovoj sad koju koristimo...
Odgovori