Sada je: 05 kol 2026, 14:31.

Idealni smjestaj u Zadarsko/Sibenskom podrucju - help

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

Idealni smjestaj u Zadarsko/Sibenskom podrucju - help

PostPostao/la MaminMacak » 28 svi 2009, 13:17

Trebam pomoc jer ne nalazim nista zgodno na internetu, a mozda netko od vas zna.
Dakle idem na more u 8. mjesecu trudnoce i to u predsezoni i kako ne mozemo na otoke jer tamo nema rodilista u blizini (to govorim za svaki slucaj), imam dosta zahtjeva.

Plaza mora biti blizu i mora biti hlada, ja vec sada polako oticem i ne mogu puno hodati, a ne mogu se ni kupati. No htjela bi da se dijete iskupa jer nece ovo ljeto biti dugo na moru.

Moze biti apartman ili privatni smjestaj ili neki intimniji hotel, cijena nije kriticna jer idemo samo na tjedan dana pa cemo prezivjeti i skuplji smjestaj samo da se malo dokopamo mora. Jako mi je vazno da u sklopu tog smjestaja ili negdje vrlo blizu ima neka fina klopa tipa dalmatinska konoba ili vise takvih mjesta gdje se moze fino papati. Bilo bi super da nude i dorucak no to nije uvjet. S doruckom cemo se vec snaci, ali nabavljati i kuhati ne mogu i ne zelim. Hoteli tipa Solaris su mi zadnji izbor, mrzim kad u polupansionu jedem neku hotelsku kontinentalnu klopu, koliko god ona ne bila losa.

Na otocima moze samo ako je tipa Murter da je mostom povezan s obalom.

Ma ja bi u biti ValSabion iz Pule, samo da je u Sjevernoj Dalmaciji :) Je skupo, ali mi bas tako nesto sada treba da me dvore i da mi je sve na dohvat ruke, pa makar kratko trajalo.

Imam i par pitanja ako je netko cuo, vidio ili jos bolje bio tamo (to sam nasla na webu):

- Sv. Petar (Zadar) - Hotel Mare Nostrum
- Primosten - Hotel Zora
- Murter - Hotel Colentum
- Petrcane - Hotel Pinija
- Jezera (otok Murter) - aparthotel SAY
- Tribunj - The movie resort

Kao sto vidite to su uglavnom hoteli, a ja bi radije neki fini privatni smjestaj, ma znam da toga ima, samo ne znam gdje jer bas inace ne zalazim u obalno podrucje, vise me privlace otoci, no sad je to nemoguce.

Puno hvala unaprijed svima na bilo kakvoj informaciji!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

Re: Idealni smjestaj u Zadarsko/Sibenskom podrucju - help

PostPostao/la IINA » 28 svi 2009, 13:34

Ovo u Jezerima ti je smješteno u marini. Idem još na net provjetiri, je l to taj...
To bi zaobišla na tvom mjestu.
I ovo u Tribunju bi isto zaobišla, lijepo je, ali okolica je....jedino ako voliš
betonska kupališta.
edit: je, je to je taj. Say ti je hotel usred marine, zato je 25 m od mora.
Ne piše ni da je isto toliko od benzinske :mrgreen:
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la mamainana » 28 svi 2009, 13:41

u tribunju je stvarno kod tog hotela betonska plaža

ali imaš tamo prekrasne apartmane preko puta plaže pune borove šume (do mora cca 50m, a malo su uvučeni tako da nisu na cesti), blizu ti je jedna konoba koja mi nije nešto
na 3 do 5 min hoda druga koja je odlična
i Konzum ti je 5 min hoda

http://www.adria-island.org/hr/ponuda/h ... rtman-soba

to ti je to
a imaš i kuću koja je još bliže moru
http://www.adria-island.org/hr/ponuda/h ... rtman-soba
u pozadini se vidi ona prva koja je uvućena

točno znam čiji su tako da mogu garantirati da će biti super
Zadnja izmjena: mamainana; 28 svi 2009, 13:51; ukupno mijenjano 1 put/a.
mamainana
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 28 svi 2009, 13:42

E, znam di je ovo kaj inana piše. :5
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MaminMacak » 28 svi 2009, 15:15

Pogledat cu hvala, izgleda jako dobro :5
mamainana, daj mi jos pls posalji i tu konobu koja je dobra, mozes i na PP!

A znate li mozda u Tribunju da netko i kuha za goste?

Jos sam zaboravila dodati i ovo ako netko nesto zna:

Pansion Villa Kastel - Povljane (otok Pag)

To i ovo u Jezerima mi se ucinilo najbolje, ali ako je kraj benzinske, hm. Marina mi toliko nece smetati, tamo sam bila na tecaju jedrenja, bas imam lijepe uspomene na tu marinu, samo ne znam di je to onda tocno, ne sjecam se da sam taklo nesto vidjela?!
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 28 svi 2009, 15:19

Cesta koja vodi kroz Jezera oko zaljeva u marinu.
S lijeve strane je benzinska, a malo dalje sa desne strane je Say.
On je i namijenjen nautičarima uglavnom.
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MaminMacak » 28 svi 2009, 20:07

Thanx! Ne sjecam se te benzinske pa me to muci, ali otprilike znam, vjerojatno vrlo blizu samom ulazu u Marinu.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la korny » 29 svi 2009, 20:43

Sv. Petar je najbliži rodilištu u Zd ;) I mjesto je skroz ok, kao i okolna (Turanj, Filipjakov). Cijela ta rivijera mi je dobra za obitelji s djecom.
korny
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Mirci » 01 lip 2009, 10:47

a novi Flakensteinerov hotel Diadora u Punta Skali? Vidjela sam reklamu u nekim novinama da ga ipak otvaraju sad u lipnju. PO opisima mi izgleda jako lijepo.

Nama je bilo divno u njihovom Funimationu na Boriku, al pretpostvljam da ti taj ne bi odgovarao jer je full u gradu, iako je odmah uz plazu, i prevelik je da bi bio intiman. No, tamo imas i apartmane u Adriani gdje je tise i mirnije, intimnije, a opet je sve nadohvat ruke.
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la IINA » 01 lip 2009, 11:01

http://img198.imageshack.us/img198/1894 ... zera02.jpg
Evo, zaokružila sam ti benzinsku, s tim da na dijelu obale kod mola ima
isto pumpa, za automobile, a ovaj drugi crveni kvadratić ti je otprilike
gdje je taj Say. Možda se podjetiš :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la MaminMacak » 01 lip 2009, 11:03

U novom Falkensteineru nema vise mjesta, a ovaj u Boriku bi me kostao 900 eura za 3 dana, ostale su samo neke velike sobe.
To mi je ipak malo too much.

Odlucili smo se za Povljane i Primosten. Ipak mi se nije dalo petljati s apartmanima za tako kratko, a za ova 2 se nitko nije javio da je lose, pa cemo vidjeti - 4 dana jedno mjesto, 4 dana drugo :) Jedva cekam :D

Jucer kad sam krenula u rezerviranje vise pola toga nije bilo niti slobodno :(

Cure puno hvala na savjetima :5
IINA, benzinsku cemo onda ipak izbjeci ovaj put, thanx!

Sad moram u shoping naci neki badic u koji stanem, to nece biti lako :ne
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mirci » 01 lip 2009, 11:10

pa kak je vec sve puno :conf ?! A kriza, recesija....

mene jako zanima ova Punta Skala pa ako netko bude negdje u blizini ovo ljeto nek javi dojmove :D :mah

maminmacak, uzivajte :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la Adorabla » 02 lip 2009, 10:05

Primosten - Hotel Zora

hotel Zora je renoviran i sada lijepo izgleda. Ne znam da li su renovirali i bazen. Uglavnom plaza je kamenita s ispunjenim sljunkom. Cijeli hotel i plaze se nalaze na poluotoku koji je totalno posumljen tako da hlada ima. Mozes sjediti u hladu i gledati klinca kako se kupa. Na desnoj strani odnosno suprotno od ulaza u hotel ima i manja totalno sljuncana plaza za manju djecu. Jedino na tom dijelu zna biti guzva.
More je jako cisto a i navecer se imas gdje prosetati.
Adorabla
Medena

PostPostao/la MaminMacak » 02 lip 2009, 14:35

Jeeee, bas me veseli da kazes da je lijepo u tom Hotelu Zora. Vidjela sam na slikama kako izgleda taj poluotok i cini se lijepo. No uvijek su najbitnije informacije iz prve ruke :zivili . A nadam se da sada u prvoj polovici 6. mjeseca ipak nece biti guzve. A ako je more hladno, imamo bazen (ja naravno samo za gledanje).

Idemo u nedjelju i dijete se bas veseli hotelu s bazenom jer joj je to nesto neobicno, buduci mi inace bas i ne volimo (pa ni ne posjecujemo) hotele, pogotovo ne na Jadranu. No eto, sad smo u malo drugacijoj fazi zivota, pa nek cura uziva! Pitala me da li sam sigurna da ima i bazen i more :lol
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Breskvica » 02 lip 2009, 15:24

Samo da zaželim sretan put i lijep provod :kiss !!!
Curica J - veljača 2009
Curica K - ožujak 2006
Breskvica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Adorabla » 02 lip 2009, 17:03

a znaci renovirali su bazen? Super. Bazen je bio nekada pojam luksuza jer je skoro pa vezan uz more i ima staklenu kupolu iznad.
Lijep provod i javi obavezno kako je bilo.
Adorabla
Medena

PostPostao/la MaminMacak » 03 lip 2009, 08:49

a znaci renovirali su bazen?

Pa ne znam je su li ga renovirali ili ne, ali izgleda lijepo, barem na slikama. Javim kako je bilo :mase
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IINA » 03 lip 2009, 08:53

Uživajte :mah
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 03 lip 2009, 13:26

Hoteli tipa Solaris su mi zadnji izbor, mrzim kad u polupansionu jedem neku hotelsku kontinentalnu klopu, koliko god ona ne bila losa.

tamo je švedski stol, jako veliki izbor i više vrsta ribe, ali mi je najlošiji koji sam ja susrela dosad
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Duga » 03 lip 2009, 13:28

prebacila sam post na drugi topic :oops:
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la MaminMacak » 17 lip 2009, 10:38

javi obavezno kako je bilo.

Evo da ispunim obecanje i javim kako je bilo.

Primosten - hotel Zora

Imaju dva dijela hotela, jedan sa 3 zvjezdice i drugi sa 4. Mi smo platili ovaj sa 3, ali su nas smjestili u sobu sa 4 zvjezdice iz nekog razloga. Uglavnom to je bila obicna mala hotelska soba sa friziderom (u 3 zvjezdice moras doplacivati frizider?!), ali u biti sve je bilo OK sto se tice smjestaja. Hrana je neukusna do bola, sve ima isti okus, ma klasicna hotelska hrana u Hrvatskoj. Ako i bude npr. neka riba, onda ne bude maslinovog ulja ili tako neki apsurd. Npr. dijete je jelo mlince i zakljucilo da su kod njih u vrticu puno bolji. No prezivjeli smo uglavnom s hranom sa rostilja. Svaki dan je bilo nesto na rostilju, uglavnom piletina, a za dorucak nije problem, tu se uvijek nesto nadje (npr. palacinke ...) A kad odes do mjesta i skuzis da mozes super jesti za 200-250 kn za nas troje u nekoj konobi (mislim da se zove Staro Selo - tamo nam je sve bilo fino za rucak, mljac, mljac) onda tek poludim na te nase hotele. No dobro, sad sam iskljucivo zbog svoje trudnoce uzela taj polupansion i necu valjda nikada vise.

Ne znam je li bazen obnovljen, ali dobro izgleda i kad otvore kupolu je i temperatura zraka podnosljiva, no voda je jako vruca, pa je MM poludio jer se dijete radije kupalo u bazenu nego u moru. More je isto bilo super, toplo, ona sljuncana plaza na kojoj je u sezoni vjerojatno velika guzva je bila poluprazna, hlada ima koliko hoces jer je cijeli poluotok u gustoj borovoj sumi, ma priroda je stvarno prekrasna. Mirisi na sve strane, jedino sto crvrcci jos nisu poceli svoje crkutanje pa mi je to malo falilo :)

Povljana - Hotel Villa Kastel

Priroda je katastofa, more je cisto i plavo, ali nema onih mirisa borova jer je sve golo i po tome kao da ni nisi na moru. A zgradurine koje su tamo izgradjene, to je vrhunac neukusa i kica, sve u betonu, ma kao da si dosao na Vrbane 3 na moru, s tim da su zgrade na Vrbanima 3 prekrasne prema ovome. Necu dalje, da nebi naisao netko tko tamo projektira kuce ... :) Cijeli Pag me uopce nije dojmio, znala sam da je gol, ali dok to ne dozivis, tesko si mozes zamisliti. Sami Pag je prekrasan, stari dio, ali ova Povljana dominira ovim novim betonskim zgradurinama sa kicastim stupicima i stvarno nema nikakve cari. Da nisam bila na Susku, mislila bi da je ovo najruznije mjesto na Jadranu. Ma ja ne volim ljeti doci niti u Crikvenicu ili Novi Vinodolski, ali je razlog guzva, a bez guzve su realno ta mjesta puno ljepsa od Paga. Novalja mi se cini puno bolja od ostatka, a na Zrcu je bilo prekrasno sada kad je sve prazno.

Sto se tice smjestaja, to je bilo super i sreca da smo imali bazen jer je lijepa plazica ispod kuce (sa slike) u biti neki sljunak pun sute i ogromnih komada betona u pjesku kad ides u duboko, a onda opet pocinje plitko. Tako da su se MM i dijete uglavnom kupali u tom bazencicu koji je bio super, cist i dosta velik 10 x 15m, a sto je najvaznije imali smo i suncobrane i lezaljke u hladu kraj njega jer na Pagu hlada inace nema :ne. Soba takodjer super, tj. 3-krevetna soba u biti ima 2 sobe. Hrana je jako ukusna, za razliku od one klasicne hotelske. No velika zamjerka je sto za veceru imas samo jedan jedini menu, koji bude ukusan, ali kad si s djetetom onda bas i ne mozes ocekivati da ce dijete sve jesti, pa smo ponekad morali dodatno narucivati klopu s menija, sto je stvarno bezobrazno da ti ne mogu ponuditi barem 2 izbora, posebno sto imaju i ala carte ponudu, a na polupansionu imaju ukupno 5 gostiju. I da, neki kolektor ili sl. je u blizini, pa navecer ponekad ako zapuse vjetric u pravom smjeru, onda ti smrdi po dreku u sobi pa moras zatvoriti prozore i upaliti klimu :)

Zakljucak - u Primosten bi opet otisla u predsezoni, samo nebi uzela polupansion, nego samo sobu s doruckom i vecerala po konobama u mjestu, a u Povljanu nebi isla ponovno, osim ako me dijete ne nagovori zbog tog bazencica u kojem se stvarno nauzivala po 3-4 sata dnevno jer stvarno mi mozemo piti kavu i citati u fotelji pod suncobranom dok se ona brcka. I u topm slucaju bi uzela sobu s druge strane kolektora i narucivala bi klopu ala carte, sto bi nas ispalo jeftinije nego polupansion, ajeli bi sto hocemo.
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.