Sada je: 06 kol 2026, 02:27.

plitvice - molim pomoć

Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...

Moderatori/ce: Potica, Nana1971

plitvice - molim pomoć

PostPostao/la Buhtlica » 22 svi 2010, 12:48

dakle, išli bismo na plitvice onaj produženi vikend oko tijelova, od 3. do 6. lipnja.
zanima me sve. koji je najbolji smještaj, što treba vidjeti osim parka naravno, gdje prošetati, gdje jesti...
hvala unaprijed.
:mah
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

Re: plitvice - molim pomoć

PostPostao/la lara72 » 23 svi 2010, 12:45

Prošlo je par godina kako smo zadnji puta bili na vikendu. Smješteni smo bili u hotelu Jezero. Hotel je solidan, čist i uredan. No, danas ima puno privatnih apartmana koji su sigurno jeftiniji od hotela. Meni je zgodno i ovo (planiramo ovu zimu tamo) http://www.jelovklanac.com/hr/
Hranili smo se isključivo u Ličkoj kući. Hrana je bila odlična, nadam se da je takva i danas. Šetali smo samo po jezerima. Meni je uvijek bio gušt spavati na Plitvicama po ljeti kad su najvišee temperature. Tamo je uvijek prohladno a onaj noćni šum slapova je nešto što ima posebnu draž:dada
lara72
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Buhtlica » 23 svi 2010, 18:58

hotel jezero je taj vikend pun jer se održava nekakva utrka. sad uopće nisam sigurna jel da idemo, tko zna kuda trkači trče, hoćemo li mi moći bezbrižno lunjati uokolo... :conf
Z. 2002.
J. 2003.

"Some people never go crazy. What truly horrible lives they must lead."
Buhtlica
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Matilda » 23 svi 2010, 21:50

Plitvički maraton je.
Trče cestom kud inače voze panoramski vlakovi, ali ne znam jel prema Gornjim ili Donjim jezerima.

Jesi li pitala za smještaj u hotelu Plitvice (budući da je Jezero pun)?
Ako ne nađeš hotel, ima lijepih privatnih smještaja u naselju Mukinje. Od Mukinja možeš za 20 minuta pješice doći do jezera i Ulaza 2 ili doći autom.

Ideš na više dana pa ne trebaš žuriti u razgledavanju jezera.
Prvi dan možete obići Gornja jezera, to je šetnja oko 2,5 sata. Od Ulaza 2 (to je ulaz kod hotela) krenete panoramskim vlakom do Labudovca, i spuštate se Gornjim jezerima do jezera Kozjak. Brodom pređete na drugu obalu i stepenicama opet dođete do Ulaza 2.

Drugi dan možete obići Donja jezera. Meni je naljepša tura kad se od Ulaza 2 spustim stepenicama do jezera Kozjak i brodom se dođe do Starog kampa. Otuda se kreće u obilazak Donjih jezera, spuštaš se stazama do Velikog slapa. Popneš se stazom do Ulaza 1, ako želite ručak na Ličkoj kući odmah je preko ceste. Od Ulaza 1 gornjom stazom dođete do Rapajinke, to je stanica za panoramski vlak koji vas odvede natrag otkuda ste i krenuli (na Ulaz 2).

Osim Ličke kuće imate i restoran Poljana odmah kod hotela gdje možete ručati (ima i linija, znaš ono, tacna i biraš ponuđeno jelo). jedan mali restorančić s pizzama nalazi se u Mukinjama na skijalištu. Isto možete jesti u restoranu Borje, to je 15 minuta vožnje prema Korenici. Ili u bilo kojem restoranu što se nalaze u blizini Plitvica (pogotovo 15 km prije Plitvica ima dosta restorana i pizzerija).

Osim Plitvica možete otići na izlet do Baraćevih spilja (to je kod Rakovice, 15 minuta vožnje od Plitvica prema Karlovcu), ima putokaza.

Pitaj još ako što treba. ;)
I uvijek ću te voljeti i gorjeti, od prvog trena za tobom žeđam.
slika
slika
Matilda
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Mame (i tate!) u akciji

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.