Svaštara - informacije o svemu i svačemu, što i gdje kupiti (od haljine do parketa), kamo na izlet, čime i kako čistiti, kako sve to platiti...
Odgovori

Ugradbeni aparati, molim preporuke!!

13 stu 2012, 22:59

Može preporuka za ploču za kuhanje, tko ima staklokeramicku i jel vam je pucala, kako je održavate i da li vam je nestabilna kad nesto kuhate, jer sam gledala neku od gorenja koja ima samo drzace znači ispod lonca, pa me brine jel to stabilno?
Kakva su vam iskustva sa ugradbenim friziderima, da li su vam uski iznutra?
Zanima me još pećnica, ako neko ima ora ito od gorenja, jer čitala sam dosta loših iskustava baš sad po internetu sa gorenjem, a ta mi je baš zapela za oko?
Još me interesira napa na izvlačenje od gorenja(cijena je oko900kn) da li je neki nedostatak kod tih što se izvlače spram onih koje se ne izvlače, jer mi estetski ljepše izgleda kad je skrivena ispod elementa, ali ne bih je željela uzeti ako npr.radi toga možda nije dovoljno snažna za mirise ...
Ako je netko raspolozen za odgovor, puno hvala?

Re: Ugradbeni aparati, molim preporuke!!

13 stu 2012, 23:34

Nitko nema ugradbene aparate ili nitko ne želi pomoći? :(

13 stu 2012, 23:38

Moj ugradbeni frižider je sasvim normalan unutra, ali to ti ovisi o modelu pa je teško dati savjet.

Imam još ugradbenu pećnicu, neku AEG, o Gorenju znam samo da imamo njihovu vešmašinu na moru i da bijela odjeća stalno ima žute mrlje, ne znamo zašto.

Napu na izvlačenje ima moja mama, neku skupu, nije Gorenje, i odlična je. Na njima ti isto piše koliku imaju snagu, pa se po tome trebaš orijentirati

13 stu 2012, 23:44

Palunkica hvala ti, napu sam vidjela da ima svaka svoju jačinu, ali me to sa izvlačenjem malo zbunjuje ima li ikakve nedostatke, pa sam zato odlučila provjerit iskustva.... a to za gorenje nisam uopce čitala nikad komentare drugih vezano uz aparate, pa se šokirala koliko ih je koji su s njim nezadovoljni, a ja skoro sve od gorenja gledala...sad sam skroz u dilemi

13 stu 2012, 23:50

imam ugradbenu napu na izvlačenje, gorenje je i super nam je. nije bila skupa. nikakvih problema nije bilo s njom. ima više brzina, svjetlo. lijepo izgleda.
pećnica mi je electrolux i teško se čisti
perilica je ugradbena beko, super zadovoljna
a ploča za kuhanje je electrolux, vulgaris, 3 plina i jedna struja.
evo slika jer ne znam modele, ali lako pogledam
slika
slika

14 stu 2012, 00:02

Hvala nevenera na odgovorima i slikama :)
jel ti se puno masti od kuhanja onaj elemenat iznad nape?
kuham svaki dan, a sad trenutno nemam elemenat iznad nape pa me i to brine ako takvu kupim?
bas ti je lijepa kuhinja...
meni se čini da će i meni biti pametnije da kupim takvu ploču, jer ta staklena koja mi se svidja je možda za one što rjeđe kuhaju, bojim se ko će to počistit i što ako mi iskipi, što nije rjetkost :) pa to će se sve sliti po radnoj ploči jer ta staklena ploča nema udubljenja, to staklo je ravno....

14 stu 2012, 00:06

Staklokeramicka ploca se cisti najlakse na svijetu.
Ja ju posprejam s sredstvom za staklokeramiku i pobrisem s papirnatim ubrusima.

14 stu 2012, 00:13

Una je napisao/la:Hvala nevenera na odgovorima i slikama :)
jel ti se puno masti od kuhanja onaj elemenat iznad nape?

ništa se ne masti. prebrišem malo i to je to. evo dvije godine i stvarno nema posla oko toga

14 stu 2012, 00:24

tanjabb -tako to i meni zvuči zato sam se i odlučila uzeti ju, ali me zbuniše ti komentari da je uvijek "izmuljana" i koješta još, da pukne staklo pa je treba mjenjati ....jel ti imaš gorenje ili neku drugu? i jel imaš na plin ili struju?

14 stu 2012, 00:26

hvala nevenera :)

14 stu 2012, 11:58

Ja imam i jednu i drugu. Electrolux s dva plinska ringa. I AEG indukcijsku. Trazila sam po dimenzijama vecu zato sam se odlucila za AEG. Obe se ciste super jednostavno, pogotovo indukcijska (ravna ploha).

14 stu 2012, 12:11

ja imam ora ito pecnicu. ne nalazim joj zamjerke. jesam je dobila na dar, ali i objektivno je sasvim ok.

14 stu 2012, 12:46

Mi u kuhinji imamo sve od gorenja i zadovoljni smo.
Staklokeramička je zbilja prejednostavna za održavanje,
expresna je za očistiti, 2 minute ti valjda treba.
Nije pucala, mada ništa na nju nije ni jako tresnulo.

Ja nemam ni mrvku masnoće, nigdje..jer je napa ko zmaj.
Preporučujem ti što jaču.

Ali nemam ugradbeni frižider pa ne znam šta bi ti tu savjetovala. Meni je moj odličan takav kakav je.
ovako to izgleda (i volim ovako postavljene nape, a ne one gdje se svako malo tresneš u glavu :zub )
slika

14 stu 2012, 12:55

Una je napisao/la: jer ta staklena koja mi se svidja je možda za one što rjeđe kuhaju

:bigno

Kuham(o) svaki, svaki drugi dan (ovisno što je za ručak).
Ovo je, kažem ti, melem za održavanje.
Kad se sjetim onih plinskih ringova, pa onih 'paukova' gore...ništa mi se to ne sviđa, pogotovo kad treba čistiti.
staklokeramička = praktično, jednostavno, lijepo..

I kad iskipi pokupiš trulexom :dunno ..pa nije radna ploča od šećera.
Kad se ufuraš u temperature na ploči
poslije rijetko da će ti nešto iskipiti.

Meni je zakon tajmer na staklokeramičkoj i memorija za kolače u pećnici..pikneš što se peče i vidimo se na izlasku :up

14 stu 2012, 14:58

ja ću s praktične strane: ako možeš, uzmi bijele aparate.
ja sam u novu kuhinju stavila bijelu pećnicu i ploču gorenje simplicity, koji preporod! :klanja prije sam imala ploču, pećnicu i napu od inoksa i koliko god ih pereš i glancaš, nikad čisto. stalno se vide neki tragovi ili barem otisci prstića :angry pretpostavljam da je ista priča i sa crnim.

(iako sam rekla da mi gorenje više neće u kuću, poklekla sam pred bijelim).

14 stu 2012, 16:00

ooo, da, slazem se s masom. imam sve bijelo, osim nape i ploce za kuhanje, koje su obje candy, a taj candyjev inox je bozepomozi uzasan :ne a o gusnatoj resetki na ploci za kuhanje da i ne govorim

lara, ovo je bas fotka tvoje kuhinje? predivna je!

14 stu 2012, 16:02

E masha, ali nije ni svaki inox isti.
Ja nemam glatki. Nekako je rebrast...
ne znam mu naziv ali garantiram da se ni jedan otisak prsta ne vidi.
kao i kod kuhinjske (blanco) pipe...nemaš šta za prebrisati, uvijek izgleda čista.
Treba to vidjeti u salonu, ispipati..

14 stu 2012, 16:04

Ivana, ne ne... :lol Nije to moj stan, takve uređaje imam.

Meni je ovo crno staklo po uređajima ukombinirano sa tamnom radnom pločom, sve fronte, elementi u kuhinji
su prljavo bijele boje.

14 stu 2012, 16:05

ivana7997 je napisao/la:candyjev inox je bozepomozi uzasan :ne

Da, znam o čemu pričaš, ali ovo moje zbilja nije to.
ovaj inox je za mene :klanja

14 stu 2012, 22:55

hvala cure na odgovorima ;)
mislim da je odluka pala na staklenokeramičku ora ito od gorenja, jedino jos moram donijet odluku da li 3/1 ili sve 4 plin, a mislila sam na održavanje te a ne one na struju,...uzet cu tu pa kako god je odrzavala, a nadam se da neću teško....
bijela pećnica mi je divna ali ću ipak čini mi se crnu isto gorenje jer će mi donji elementi biti tamni pa će se bolje uklopit..
Ivana 7997- jel ti se teško te rešetke odrzavaju ? pa jel se ne mogu u perilicu ubaciti? tako sam nešto čula?

14 stu 2012, 22:59

e da, još jedno pitanjce, please, ma danas mi trgovac kaže kako se jedino ispod tih rešetki, znači na toj ploči, mali okrugli kolutići od nekog silikona, gume, čega li, vrlo brzo istope i provjerim danas kod susjede, kad i njoj se istopili, pa se pitam hoće li to onda izgrecati staklo,te rešetke,sad kad više nema te kao zaštite?

15 stu 2012, 09:37

lara.b je napisao/la:E masha, ali nije ni svaki inox isti.
kao i kod kuhinjske (blanco) pipe...nemaš šta za prebrisati, uvijek izgleda čista.

lara, tko god ima inox, žali se na održavanje. znam da aparati novije generacije imaju taj neki premaz protiv otisaka, ali svejedno, ja ga više nikad ne bi uzela.

una, linija ora ito je meni jako lijepa. :le

15 stu 2012, 09:37

una, na koje resetke mislis? od pecnice?

15 stu 2012, 12:08

Masha je napisao/la:
lara.b je napisao/la:E masha, ali nije ni svaki inox isti.

lara, tko god ima inox, žali se na održavanje. znam da aparati novije generacije imaju taj neki premaz protiv otisaka, ali svejedno, ja ga više nikad ne bi uzela.

una, linija ora ito je meni jako lijepa. :le

ovo što imam (morala sam pitati m) je plemeniti brušeni čelik...zato ni točkice ni otisaka nema, nevjerojatno je :liza
Ono što ti drugi imaju (za koje si čula da se žale) je običan inox, onaj glatk,i sjajni ko sudoper
i na tome naravno da svaku kapljicu i točkicu vidiš.

No..kako god...al ugodno bi se iznenadila da vidiš.
Ja se nemam na što požalit.

15 stu 2012, 12:12

Bit će da Una misli na ovu 'rešetku'.
meni su to pauci :p
slika

15 stu 2012, 14:32

a, to. to nemam od gorenja nego od candyja i vec sam po zlu spominjala. to mi je od gusa, ne smije se prati u sudjerici, a ne moze se oprati nikako.

15 stu 2012, 15:33

Kužim te ja Ivana, upravo zato nisam htjela plin.
ovo sa strujom je ljepota.

Una se odlučila na plin pa pita šta sa tim malim silikonskim podlošcima.
pretpostavljam da se mogu (ako se potroše ili što već) kupiti novi :dunno
nisam tu od pomoći.

15 stu 2012, 15:42

to cu u drugom zivotu, nauciti kuhati na indukcijskoj

una, ne znam za to sto pitas, vjerojatno zato sto te moje resetke struzu po inoksu, a ne po staklu pa ti silikonski drekici ne postoje. ali nisam bas proucavala, pravo da ti kazem.

15 stu 2012, 18:20

ja nikako da nađem vremena da se dokopam svojih 5min., pa da se javim :)
lara - je, na to mislim, na te pauke, nisam se mogla sjetit kako da ih nazovem , ;) e baš tako izgleda ta ploča, i sad ispod tih pauka su se skroz izlizali ti mali silikonići, pa me to brine, da nece strugat staklo
ivana -pa jel moguce da ne mogu u perilicu ti paukovi? :(

15 stu 2012, 18:29

Otkud to Ivana, moji su od gusa i stalno su u sudjerici :ajme ?! Godinama :ajme .
Odgovori