Sada je: 11 lip 2026, 04:47.

Borba za leptirica

Za sve koji su u postupku posvajanja, udomljenja. Sve o zakonima, centrima za socijalnu skrb, ali i osobne priče kako smo uspjele. Tu smo da damo potporu i snagu za krenuti dalje do cilja - postati roditelj!

Moderator/ica: ančica28

Borba za leptirica

PostPostao/la Dalibor » 14 stu 2009, 07:57

Drage sve,

nakon sto sam se vec udomacio na ovim forumima i kada ste mi prirasle srcu, ubili su mi tu srecu sa prijavom jer sam u avataru objavio slike svog leptirica. Sada, ocajniji ali i odlucniji nego ikad, moram pitati iskusnije i pametnije od sebe za savjet.

Prije dosta vremena poginuli su mi brat i sogorica ostavljajući iza sebe 6mj. dijete. Iako odnosi između dviju obitelji nisu bili bajni, bio sam misljenja kako ja, kao stric, sa zarucnicom i mojom majkom kao potporom biti u mogucnosti odgajati leptirica u domu gdje su joj zivjeli i roditelji. Incident za incidentom, prijetnjama za prijetnjom, dosao sam do 3 presude u svoju korist (od 2 razlicita CZSS jer je jedan iskljucen zbog privatnih tuzbi protiv druge obitelji uslijed prijetnje i vrijeđanja), vjestacenja koji iako maljkav bio u moju korist, da sada nakon sto smo se konacno organizirali u obitelj, smo stavljeni pred zid. Naime, zatrazili su novo vjestacenje od nase psiho-socijalne elite sa Rebra. Daleko opseznije nego prvo, bili smo uvjerenja da ce konacno na vidjelo doci njihovo pravo lice koje su dokazali prije dva tjedna kada su unajmili covjeka da nas prati po njihovom gradu dok smo mi doveli leptirica kod njih na druzenja. Moram napomenuti da su druzenja ogranicena jer je sud procijenio da su ipak pretjerali. Kada smo bili na prikazu, moja (sada) zena i ja smo bili shrvani glupostima koje je druga obitelj tamo izrekla i kada su vjestaci odrzali svoj mali sastanak i odlucili da nema smisla provoditi dodatna ispitivanja, glavni vjestak nas je umirio i rekao kako je sve ok samo da ih treba vidjeti vise na sto smo se mi i slozili. Jucer smo bili pozvani kako bi nam bili saopceni rezultati prije nego sto se posalju papiri. Na nas, nemjerljiv sok, procijenili su da smo svi podobni osim moje majke, da smo zena i ja apsolutno savrseni materijal za roditelje, da nismo mogli nista bolje napraviti ali da leptiric se nakon vise od dvije godine, ukupno tri, mora preseliti na drugi kraj Hrvatske. Njihovo objasnjenje je da je leptiric privrzeniji njima (nije ih vidjela dva tjedna i zeljela se igrati sa njima dok mi nismo smatrali da je dobro da je prisvajamo tamo kad vec imaju priliku) i da je leptiric izgubljen (traumatiziran?!?!) u svojim odlukama sto smo zapravo mi za nju - stric / strina ili roditelji.
Nakon toliko borbi, nebrojeno rasprava i dosjeom doslovno debljim od Miloševićevog, nakon toliko ohrabrenja na nas rad, nakon toliko terora nad nama, sada sve to brisemo i selimo (s vremenom) leptirica 200km daleko od svog doma i prijatelja.
Sto se tice privrzenosti, vjestak je imala jednu fintu da leptiric bude s njom u sobi a ona je pozivala jednu po jednu osobu unutra i kad smo svi bili unutra, jednu po jednu van. Promatrajuci kako ce se ona ponasati na odlazak pojedine osobe. Intervali su bili smijesni i govorimo doslovno o minutu-dvije. Naposlijetku smo ostali zena, ja i teta (njihov favorit). Leptiric je bio mojoj zeni u krilu i ona joj je pocela citati knjigu. Njihov favorit je trebao izaci van na sto leptiric nije ni trepnuo. Uzivala je u krilu svoje voljene osobe.
Sad, kad smo se toliko borili, jedan razgovor nas je totalo demoralizirao i bacio ogromne sumnje i pitanja na nas. Najgore od svega je da su spomenuli kako smo mi leptiricu zapravo treci na nekoj listi i da moramo napraviti sto je najbolje za nju, sto god da su ovi napravili nama.
Kako da dopustim da je odgajaju ljudi koji lazu, vrijeđaju, prijete smrcu, daju pratiti i tako su dvolicni da moram dati najvrijednoj osobi u mom zivotu da ide kod njih???
Naravno da cemo to pobiti, da imamo argumente, ali cinjenica da nas najeminentniji strucnjak za vjestacenje djece odluci nesto tako radikalno, bez da se prvo predlozi eventualan nedostatak u nasem domu, kad smo vec tako super podobni, nego odluciti nesto tako radikalno...
Da li je moguce da oni misle kako je to jedini nacin da se druga strana smiri, da ce leptiric sam napraviti svoj dio i izraziti nezelju da zivi tamo, pa da prođemo kroz jos jedna proces seljenja leptirica 200km i da sve dođe na svoje mjesto?! Zar misle da ti ludi ljudi ce ikad priznati da, makar bila ona stavljena pod psihološki nadzor (koji kao i svaki drugi je moguce manipulirati kao sto je dokazano sad ovdje), nesto nije dobro kod njih i da se leptiric vraca kod nas??? Da li je moguce biti tako bescutan i misliti kako smo mi sposobniji se prilagoditi toj promjeni, nego da se proces dodatno odugovlaci zbog njihove (druge obitelji) gluposti?? Zar smo svi bili toliki idioti i zar su svi savjeti bili toliko glupi da se izbrisu tolike nepravde prema leptiricu i nama da sad sve to zanemarimo, stavimo na stranu i cekamo da se desi prava katastrofa?

Molim vas za savjete kako da napravimo taj jedan konacni rez i sredimo tu problematicnu obitelj jednom sa svagda. Da se srede i misle samo na leptirica a ne na sebe! Molim vas ko Boga...

Eh da, i osobi koja nas je "cinkala" njima zbog avatara - :belji (je djetinjastno al eto, takav sam nakon neprospavane noci).
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Borba za leptirica

PostPostao/la Mrđi » 14 stu 2009, 11:21

:hug
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la Beppa Joseph » 14 stu 2009, 22:28

Dalibore,
jako mi je žao što sve to proživljavate i što vaš leptirić ne može odrastati u miru jer ga, nakon gubitka roditelja, definitivno i zaslužuje.
Sve što pišeš ukazuje na pravu birokratizaciju s kakvom se susrećemo stalno, no užas svega toga spoznajemo tek kad nas oprži na vlastitoj koži.

Nemam to što reći, osim da ću moliti i držati fige da vaš leptirić ostane s vama sa što manje problema i trauma za njega i za vas.

to se potpisa ili avatara tiče, nemoj se uzrujavati. Nađi nam nekog leptirića :proljece
:luv Post 21,6
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la eli » 14 stu 2009, 22:35

kakve su to fore sa privrženošću?
ako se radi o osobama koje djetetu pružaju ljubav ono će biti privrženo svima, najviše onima koji svakodnevno brinu o njoj.
i nije bitno mjeriti privrženost, već djetetu osigurati stabilnost ako u obitelji gdje je sada dobiva potrebnu ljubav i pažnju.
nisu normalni! :(

želim vam puno sreće i živaca. :proljece
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamuška » 14 stu 2009, 22:55

slažem se s eli zaista nisu normalni-trebali bi misliti na budučnost tog malenog stvorenjca..
..držim vam fige
:hug :hug
mamuška
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ciara » 14 stu 2009, 23:27

Dalibore ,
želim vam svu sreću svijeta i da nakraju leptirić bude u vašem naručju i svojem domu :srca

a za našu državu ja više nemam riječi
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Dalibor » 15 stu 2009, 21:28

Hvala vam na potpori. Toliko nam je potrebna... Razgovaramo sa strucnjacima i svi nam daju maksimalnu potporu. Samo cekamo da dobijemo papire i krenemo poduzimati konkretne korake. Mislim da cemo maknuti apsolutno sve rukavice i udariti svim raspolozivim pravnim snagama.

Nedam je ni pod cijenu zivota.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 15 stu 2009, 21:49

probaj pisati pravobraniteljici za djecu. izvlačenje djeteta iz funkcionalne i tople obitelji ravno je zlostavljanju, bez obzira što bi dijete išlo kod ljudi koji ga isto vole.
eli
Sveta krava

PostPostao/la sretna mama23 » 15 stu 2009, 22:12

ne znam kaj da kažem,osim da sam u šoku..mada i nisam,kod nas ti je glavna parola-ko ima strica,do neba se dosimica.. :baba ...jako žalosno.Mogu ti samo reć da se suosjećam s vama i da držim fige da sve ispadne super!
jer ovo kaj oni rade...stalno se bruji kak se djeca zapostavljaju,zanemaruju,a vidi kaj im rade?
krajnje bezobrazno!Moje mišljenje je da se to djete dovoljno napatilo kaj je izgubilo roditelje..katastrofa!!!
molim se za vas! :hug
**radije bih živjela svoj život kao da ima Boga i umrla da otkrijem da ga nema,nego živjela svoj život kao da ga nema pa umrla da otkrijem da ga ima**
sretna mama23
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la MaMi » 15 stu 2009, 22:38

Imala sam nesreću da sam upoznala rad nekoliko liječnika s Rebra koji vještače u slučajevima kao što je tvoj.
Zbog toga bih ti prije savjetovala da si uzmeš odvjetnika koji će ti pomagati u tom procesu.
Sretno leptiriću, on je najvažniji u cijeloj priči.
21 gram
MaMi
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lilipop » 16 stu 2009, 09:50

Suosjecam s vama
Zelim Vam puno srece
Mama, ja ću biti tvoja najbolja drugarica cijeli život.
lilipop
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Arkana10 » 16 stu 2009, 14:07

lilipop je napisao/la:Suosjecam s vama
Zelim Vam puno srece

:srca
etiketic 09
Arkana10
Sveta krava

PostPostao/la sanelce » 17 stu 2009, 16:55

lilipop je napisao/la:Suosjecam s vama
Zelim Vam puno srece

:srca :srca :srca :kiss :kiss
Znam da moja bebica uskoro dolazi...... i ona stiže, dočekali smo +, stiže nam mala curica
5 AIH-beta O CITO
1 ICSI-beta 0 CITO
1 FET-beta 0 CITO
2 FET CITO-beta opet 0.
Maribor 02/2010-beta 13dpt 201,51, 15 dpt beta-709,1
25.10.2010. godine stigla je mamina i tatina ljubav naša mala princeza Jelena.
sanelce
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la sanelina » 18 stu 2009, 12:48

Dalibore, sjećam se tvog preslatkog avatara...tvog leptirića :hug ...želim ti svu snagu i sreću ovoga svijeta
i da leptirić što prije bude tvoj. :hug
H.-04.09.1989-moja velika curka
A.-L. -09.12.1998 TORNADO
T. -24.12.2005 Zimski slatkachi 2005/2006
sanelina
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Tina » 18 stu 2009, 13:11

Ja sam bila uvjerena da je sve gotovo i da ste mirni.
Ovo se lagano pretvara u kavkaski krug kredom, želim vam puno sreće i da konačno pronađete svoj mir.
Tina
hub guru

PostPostao/la IINA » 18 stu 2009, 13:39

I ja sam mislila da ste zajedno kad si nestao sa foruma.
:|
Sretno :proljece
------------------------------
Odluka da postanete roditelj, značajna je! Morate prihvatiti da će Vam srce zauvijek živjeti izvan tijela!
IINA
Sveta krava

PostPostao/la Dalibor » 19 stu 2009, 09:32

Ovaj vikend ide prvi puta tamo prespavati. Prespavat cemo i mi negdje. Prenervozan sam da bi vozio doma. Dobili smo i rješenja za viđanja. Moram priznati da je sutkinja to vrlo obazrivo napravila i žena i ja smo sretni.

Nestao sam, jer mi se zgadilo kako su omalovažavali moj motiv da se ovdje prijavim. Nisam im to smio dopustiti.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tina » 19 stu 2009, 11:41

Dalibor je napisao/la:...

Nestao sam, jer mi se zgadilo kako su omalovažavali moj motiv da se ovdje prijavim. Nisam im to smio dopustiti.

Ovaj dio nisam baš shvatila. :dunno
Tina
hub guru

PostPostao/la Dalibor » 19 stu 2009, 16:21

Tina je napisao/la:
Dalibor je napisao/la:...

Ovaj dio nisam baš shvatila. :dunno

Bitno je bilo da su me nazvali iz CZSS da obavimo razgovor kako ne smijem obljavljivati slike leptirica (pa kako god slika bila mala), sa socnim djetinjasto-glupim komentarima. A dodatni komentari su bili ti koji su mi zgadili sve. Ja sam ovdje dosao (tada) trazeci odgovore o odgoju djeteta u skrbnistvu i bez roditelja. Oni su to uspjeli opisati kao grozotu i grozan cin ugrozavanja djeteta.

Kad smo god groznih stvari da vam ispricam i jednu krasnu situaciju gdje nam je vjestak drzao bukvicu o privikavanju djeteta na wc. Naime, moja imajka je imala naviku, kako mene i mog brata tako i drugu djecu koju je cuvala, posjesti na kahlicu i igrati se s njom (oko pola sata). Vec s navrsenih godinu dana. Vjestak je to opisao kao silovanje sfinktera (tocno citiram) djeteta, te da to ne preporuca prije druge godine. O traumama da i ne govorim. Kasnije sam dodatno procitao da se kod djeteta moze javiti osjecaj pritiska i da mora nesto uciniti iako ne moze kontrolirati jos stolicu. No, to je misljenje starije od 30-tak godina i novo istrazivanje govori da dijete moze steci kontrolu stolice i mlađe od godine i pol. Bitan je i pristup. Ovo o traumama bi samo rekao da svako dijete je drukcije i da moj leptiric se sa 3 god. sam skine, sjedne na full size skoljku, obavi nuzdu i pocne se brisati (naravno da mi to napravimo) i obuci. I to s gustom jer je velika... Cak se nije nije vise od 2-3 puta ispiskila u krevetic. Svjesno nikada. No eto. Izgleda da je zivot jedna velika trauma.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Tina » 19 stu 2009, 16:27

Ovo s ugrožavanjem - nemam komentara :shock:
Tina
hub guru

PostPostao/la Beppa Joseph » 20 stu 2009, 09:02

Grozno. Onda su na forumu same nemajke prema "stručnjacima" iz tog cetntra :roll:
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la SanjaMK » 21 stu 2009, 16:31

uhh prestrasno. Sada se bojim i da ti ovo prepricavanje ne uzmu za zlo. :roll:
Izdrzite do kraja!
slika
Jana - 29.09.2008
Teo - 20.06.2002
SanjaMK
Sveta krava

PostPostao/la badada » 21 stu 2009, 16:44

:hug
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Ivy26 » 03 pro 2009, 14:44

Dragi Dalibore,ovo što pišeš je preprestrašno :angry :loce
nije bitno mjeriti privrženost, već djetetu osigurati stabilnost ako u obitelji gdje je sada dobiva potrebnu ljubav i pažnju.
nisu normalni!

1.puta čujem da se netko mora odseliti 200 km

Ja bi isto kontaktirala parvobraniteljicu i savjetovala se,a osobi koja cinka i špijunira tu u zle namjere :baba

Nadam se da ćete se uspjeti izboriti za dugoročnu sreću i mir leptirića.Sretno i javi se
zvrkica 29.12.2002.
* 12.09.2004
poletarac 08.04.2007.

Often times we question why life is short for some and long for others,The Truth is....Life begins at birth and never dies,Those who leave before us,are only in a different place....
Ivy26
Sveta krava

PostPostao/la Dalibor » 10 pro 2009, 08:49

Da li mozda netko zna, ili ima link na neki clanak/stranicu gdje bih mogao procitati vise o razlozima kada se dijete mice iz doma ili okoline u kojoj zivi?
Papiri, iako je odluka donesena tjednima prije, jos uvijek nisu dosli... :place
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Beppa Joseph » 10 pro 2009, 11:43

Ne bih ti znala za link, ali ovdje ima jedna udomiteljica na forumu (Dory) pa će možda više znati o tome. A možda se možeš obratiti i nekim od udruga udomitelja jer oni imaju golemo iskustvo s raznim postupcima odvajanja djece od obitelji. Znam da su sve to slučajevi kada djeca imaju neodgovarajuću skrb, ali u udrugama su sigurno jako dobro upoznati s pravilnicima o tome.

Šaljem ti jedan zagrljaj :hug ohrabrenja.
Beppa Joseph
normalna mama

PostPostao/la Dory » 10 pro 2009, 14:53

Barem koliko ja znam nema nekog Pravilnika, ali u Obiteljskom zakonu ili Zakonu o soc. skrbi vjerojatno su navedeni razlozi kada se dijete oduzima iz obitelji. U pravilu to se dešava ako dijete nema adekvatnu skrb, što znači ne samo materijalne nego i psihosocijalne uvjete za normalan rast i razvoj. Isto tako u slučajevima kad dolazi do nasilja u obitelji a djeca tome prisustvuju, kada dolazi do zanemarivanja djece i grubog fizičkog zlostavljanja. To su neki od razloga. Ukoliko roditelji djece ili osobe koje skrbe za djecu ne poštuju Odluku suda tada dolazi do Ovrhe nad djecom, odnosno na teren dolazi i policija i soc. radnici i sve i svašta i to svakako nije slika koju bi itko želio da dijete doživi. E, sada, puno mi je nelogičnosti i neshvatljivih stvari u toj priči. Ako sam dobro shvatila dijete živi s Vama tri godine, kakvi su bili odnosi sa drugim dijelom djetetove obitelji tijekom toga vremena? Kako to da je odlučeno da dijete bude povjereno vama , a ne njima, dali su oni to prihvatili ili su i oni željeli da dijete živi s njima?Ako nisu, koji su po Vama njihovi razlozi da sad žele to dijete? Ne mogu vjerovati da je sve to zbog stavljanja djetetove slike...Ono što sam shvatila je da je dvoje mladih ljudi poginulo i da je ostavilo jednog anđela kojem treba ljubav i podrška. Isto tako je vidljivo da se radi o dvije obitelji koje očito nemaju povjerenja jedna u drugu i koje su povrijeđene i traumatizirane gubitkom voljenih osoba i koje očito to još nisu preboljele. Nažalost to se sad lomi na djetetu. Rekla bih i da svaka priča ima i svoju drugu stranu, a mi tu drugu ne znamo, neznamo kako ta druga obitelj razmišlja i zašto smatra da je za dijete bolje da raste uz njih. Ako je ikako moguće nađite snage i pokušajte u interesu djeteta razgovarati s njima bez optuživanja. To je sigurno teško jer ovako sa strane gledajući mnogo je tu ljutnje i gorčine. Dijete je još malo i mnogo toga ne razumije, ali ono nije kofer pa da ga se pakira sad vamo, sad tamo. Ono treba mir i sigurno okružje. Ja bih čak rekla da ukoliko obje obitelji ne stanu na loptu i ne prestanu se međusobno optuživati, nije isključeno da dijete završi u trećoj obitelji. Ja vjerujem da vam je to dijete sve,da ga neizmjerno volite, da ste sigurni da je uz vas sretno i da ste spremni brinuti za njega cijeli život (da li ste razgovarali o posvojenju ili ono nije moguće?) ali isto tako morate shvatiti da je i druga obitelj izgubila jednog člana i da to dijete njima isto puno znači. Velika tragedija je već što je dijete izgubilo roditelje, trebate dati prostora i drugima da ga vole, što više ljudi će ga voljeti dijete će biti sretnije. Bez obzira što je dijete malo, ono osijeća da se nešto događa, recimo da ste vi nesretni jer ono ide svojoj teti, baki...Teško je to, treba vam puno hrabrosti i snage da rasčistite ponajprije vaše međusobne odnose, a onda da se posvetite djetetu kojem to stvarno treba.
Ukoliko još niste dobili rješenje, kako to da je dijete imalo susret i dali je u međuvremenu bilo moguće drugoj obitelji da viđa dijete. Odužila sam, ima tu puno pitanja. U svakom slućaju ukoliko mislite da ste vi ono najbolje za dijete borite se za njega, ali isto tako dajte prostora i drugima da ga vole. Sretno
Dory
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Dalibor » 10 pro 2009, 16:19

Hvala Dory. Nije problem u slici, ali da smo dobili po nosu - jesmo.

Leptiric je imala ogranicena viđanja s drugom obitelji zbog njihovog problematicnog ponasanja. Tu je odluku donio sud. Sada kad su se stvari donekle normalizirale, omoguceno im je da leptiric ide do njih i eto sad jednom mjesecno prespava.
Leptiric je dodjeljen nama jer je zivjela u istom dvoristu sa nama i to je bilo normalno. Druga obitelj smatra da ima iskljucivo pravo, prvenstva, i da smo mi tek valjda tercijalni izbor. Niti jednom do sada nije ni natuknuto da leptiric ima bilo kakvih problema sa psihosocijalnim i fizickim razvojem, a iz dubine srca kazem da nas iskreno i voli.
Mi ne mozemo reci da vjerujemo njima, ali znam da ne bi ucinili nista naustrb leptirica. Njihovi potezi su kriminalni, kao i ponasanje, no nitko ne zeli jasno istaknuti zasto se sve ovo desava i zasto ne prelazimo dalje u razvoju odnosa. Otvoreno priznam da im necu nikad oprostiti, ali kao sto smo radili do sada, ponasat cemo se uvijek primjereno i nikad ne vrijeđamo nikog od njih pred leptiricem. Stovise, trudimo se uvijek ju "nabrijati" na te susrete.
Problem se javio sada kada je vjestak rekao da leptiric nema jasnu predodzbu o ulozi moje zene i mene, te da je sto se toga tice jasnija situacija u drugoj obitelji gdje jasno postoji određena uloga. Nije mi jasno kako se to inace izbjegava i sto smo mogli uciniti da to izbjegnemo, pa smo sad stavljeni pred gotov cin. Napominju i neku vecu privrzenost njima iako je zakljucak donesen upravo tijekom jednog od susreta prije kojeg smo leptirica "nabrijavali" jer je morala provesti popodne s njima. Metoda i sam rezultat nam nema smisla. Sada, kad vec vise od 2 mjeseca cekamo taj papir, stisnuti u kut, cekamo da dobijemo to pismeno kako bi se obratili drugim strucnjacima koji bi to opovrgnuli ili potvrdili. Stvarno, ako radimo bilo sto lose, mora nam se barem dati prilika da to popravimo. Mislim da to zasluzujemo nakon 2,5g bezrezervne ljubavi i truda.

Kako su neki eminentni strucnjaci upuceni u slucaj (svasta smo prosli), kao i profesorica odgojnih znanosti koja je sa nama od samog pocetka, da je apsurdno micanje djeteta iz "savrsenog" okruzenja kako su i sami rekli, prijatelja i vise nego prikladne okoline, zanima me da li je propisano u kojem slucaju se radi tako drastican potez. Makar on bio zamaskiran stalnim promatranjem leptiricinog razvoja i prilagodbe, ipak sam misljenja da je to strahovita i nepotrebna trauma.

Mi smo zgrozeni da je strucnjak, ili strucnjaci, tog kalibra, donio odluku na taj nacin i bojim se da se ne nađe jos jedna takva osoba i zauvijek zapecati tu ludost. Ne sumnjamo da mozemo dokazati interes leptirica i zastiti je, ali toliko nas je ovo shrvalo da nam je sam duh unisten iako kad god vidim kako mi priđe s ljubavi sve to izgleda tako nestvarno.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 10 pro 2009, 16:25

Problem se javio sada kada je vjestak rekao da leptiric nema jasnu predodzbu o ulozi moje zene i mene, te da je sto se toga tice jasnija situacija u drugoj obitelji gdje jasno postoji određena uloga. Nije mi jasno kako se to inace izbjegava i sto smo mogli uciniti da to izbjegnemo, pa smo sad stavljeni pred gotov cin

ovo nije neki veliki problem, ali je mogući problem. vama, kod odgoja malene. obavezno se posavjetujte sa nekim stručnjakom, psihologom, da si olakšate budući život. zato postoje stručnjaci.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dalibor » 10 pro 2009, 16:54

Naravno da bi mogao biti problem. Imamo milijune situacija gdje bi moglo biti problem. Zato me i muci stav da je sve super ali dijete mora 200km od svoga doma. Svi strucnjaci su nas na pocetku uvjeravali, kad smo i sami bili zabrinuti za moguce probleme, da ako i napravimo nesto "krivo" da ce CZSS reagirati i da cemo prolaziti kroz terapije i sl. To mi je normalno.
Mi smo i bili na razgovoru, a ici cemo i opet u obiteljski centar gdje smo dovodili leptirica na viđanja sa drugom obitelji. Naravno i par drugih. Cekamo papir. Dio mene jos uvijek vjeruje da je to bila neka igra i da kad ce svi strucnjaci trebati parafirati to, da ce ipak prevladati neki razum.

Neznam kako bi prezivjeli da nam je odvedu. Cijelo vrijeme dajemo dusu i tijelo za nju i postala je toliko dio nas da bi nas to shrvalo do kraja. Hvala Bogu imam fantasticnu zenu i ja bez nje bi odavno otisao kvragu.
Dalibor
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Posvajanje

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.