Za sve koji su u postupku posvajanja, udomljenja. Sve o zakonima, centrima za socijalnu skrb, ali i osobne priče kako smo uspjele. Tu smo da damo potporu i snagu za krenuti dalje do cilja - postati roditelj!
Odgovori

Re: Predali smo zahtjev pa se prijavljujem i k vama

11 stu 2008, 12:48

Sretno draga i javi nam kako je proslo :proljece

12 stu 2008, 08:35

Imam gužvu ovih dana pa jedva ulovim vremena da virnem na forum :|

Dakle ovak,
test je bio iscrpljujući, sastojao se od četiri dijela. Prvo, test inteligencije (slično kao na vozačkom), zatim veeeeliki test ličnosti, ima oko 570 pitanja ili tvdnji na koje treba odgovoriti s točno-netočno. Ako i želiš muljati, teško da ćeš uspjeti jer su pitanja tako pomiješana i tako postavljena da (čini mi se) jedino se može vidjeti koliko smo iskreni. Hrpa pitanja o tome vidim li ili/i čujem nešto dok sam sama. Jesam li razmišljala o samoubojstvu, o ovisnostima i alkoholu i sl.
Zatim ima mnogo pitanja koja se tiču odnosa s ljudima itd.
Mene je strah da sam možda i nesvjesno isfrizirala neke odgovore kako bih se prikazala boljom, no vjerujem da nitko nije siguran u sebe nakon testa.
Dalje ide test u kojem treba izabrati od dva pridjeva onaj koji te bliže opisuje, napisano je desetak pridjeva i svo su kombinirani pa ti se opet čini kako više ne možeš gledati u to i zaokružuješ po nahođenju što ti se čini bližim.
Na kraju je dopunjavanje rečenica (tipa: Nikad nisam...., Žao mi je što..., Moj otac i ja...., Da sam ponovo dijete...).

Uglavnom, nije teško, ali je iscrpljujuće. Zanimljivo je da je MM dopisao vrlo s lične rečenice :3srca .
On je bio opušteniji pa se na kraju i šalio, dopisao je u rečenicu da je umoran, iscrpljen od testova i sl.

Slijedi nam individualni razgovor s psih. za mjesec dana, a poslije toga (valjda tek u prvom) rješenje.

Pitajte ako vas još nešto zanima, samo ja odsad odgovaram samo s točno/netočno :mrgreen:

12 stu 2008, 10:00

nesto slicno je i kod nas.
ja nisam pazila kako pisem, vec sam htela da to zavrsi sto brze :mrgreen:

12 stu 2008, 10:19

Kad pročitam ovako nešto bez obzira sto ste tek "virtualne prijateljice" :3srca svijet se čini ipak lijep,želim vam svima trima što prije da usrećite dijete koje vas vec nestrpljivo ceka,sigurna sam :proljece

12 stu 2008, 16:08

Hvala, svaka dobra želja je ugodna za čuti :proljece .

Mene danas pere strah da sam previše uljepšavala. Bilo je nekoliko pitanja za koje sam odgovorila bolju varijantu, ali zato što nisam bila sigurna.
Npr. Kada bi mogla ući u kino bez ulaznice, a da si sigurna da te neće primijetiti da li bi ušla.

Ja sam napisala da ne bih zato jer se ja zaista bojim i voziti bez karte u tramvaju. Najviše što učinim je da napišem onu poruku pa je držim otvorenu ako dođe kontrola pa je tek onda pošaljem. A i to je sada kad se više ne vozim tramvajem nego dolazim na vikende u ZG.

Naime, istina jest da bih ja ušla u kino, ali kako mi idu godine previše se bojim i ne bih se usudila pa sam odgovorila NETOČNO. Bilo je još takvih pitanja koje sam zeznula na taj način, pa se sad brinem hoće li reći da sam lažljiva osoba pa padam na testu.

Na pitanja o nesigurnosti sam barem dobro odgovorila :dunno

12 stu 2008, 16:12

Beppa ne brini draga, tvoj test je sigurna sam dobar i iskren...još jednom sretno i da što prije postanete roditelji

ima li djece u puli koja imaju uvjete za posvajanje? jesi bila u domu?

12 stu 2008, 16:23

Nisam bila u domu. Kako nema dugo da smo preselili u Istru mi i dalje šećemo po drugim dijelovima Hrvatske tako da sam upoznala djecu iz domova u Lovranu i Selcu. Tim za posvajanje mi je dao naslutiti da kod njih baš i nema djece za posvajanje, tj. da ima parova koji ne prođu testiranje, ali je daleko veći broj parova koji nikad ne ostvare posvojenje.
Budići da je i njihva lista velika, rekle su mi da možemo predati molbe i po drugim centrima (ja im nisam rekla da sam već neko vrijeme u startnoj poziciji za trku po centrima :mrgreen: ).

Sama sebi govorim da je normalno osjećati zabrinutost kada mi se događa nešto tako bitno no i dalje imam leptiriće u trbuhu. Smirit će se kroz koji tjedan :mah

12 stu 2008, 16:33

beppa, vjerujem da ste ok napisali testove jer od srca želite dijete.
obavezno pišite po cijeloj hr jer mi spadamo u regiju gdje ima najmanje djece naspram parova koji žele posvajanje.
u pulski dom se može doći u posjetu, ali ne u svojstvu potencijalnog posvojitelja.

12 stu 2008, 21:29

bepa, super da je jos jedna stvar obavljena. drzim fige za dalje :luv

12 stu 2008, 23:04

Beppa Joseph je napisao/la:Zanimljivo je da je MM dopisao vrlo s lične rečenice .

Uopće me to ne čudi :).

13 stu 2008, 11:18

Moram vam se požaliti. :(

Imala sam noćne more noćas. Da smo odbijeni zbog mojih neiskrenih odgovora, još smo i nešto trebali crtati, MM je nacrtao perfektno, a moje je bilo grozno pa zbog svega toga sam ja ispala nepouzdana.

Zapravo sve se svodi na to da sam ja u strahu zbog tri-četiri odgovora (od 570 pitanja), no po mojoj procjeni upravo su to odgovori koji kažu da li je osoba iskrena.

Inače sam teški paničar, a cijeli moj strah je u tome što sam bila dosta depresivna na starom faksu i par godina nisam znala što bih sa sobom. Sad sam odlično jer sam se vratila na studij ( u Puli su mi priznali sve ispite sa starog faksa u Zg, a odustala sam na četvrtoj) i osjećam se korisno i ispunjeno.
Zbog tih svojih nekoliko godina nesigurnosti zbog prof. neuspjeha ja stalno imam osjećaj da će mi reći kako nisam stabilna i da sam zbog toga neiskrena u ispitivanju.

Eto, sad znate moje najdublje strahove :oops:

13 stu 2008, 12:39

Draga Beppa, razumijem tvoje strahove, ali vjeruj mi da ovi testovi ne funkcioniraju baš tak. Svatko od nas je u nekoj mjeri "nestabilan", ali to ne znači da nije "podoban" za roditeljstvo. Inače, vjeruj mi da nitko nije potpuno iskren u odgovaranju na ta pitanja. Postoji čak i opis za to, obične vele da postoji tendencija davanja "socijalno poželjnih odgovora". Nije to niš strašno. Bilo bi strašno da ideš na takvo testiranje koje bi u nekoj mjeri trebalo odlučivati o tome jesi li ili nisi "dobar kandidat" za usvajanje, a tebi je baš svejedno, pa daješ "socijalno nepoželjne" odgovore. Ili ne vidiš razliku između dobrog i lošeg.

Ma mislim, sad sam se malo zapetljala, ali nadam se da shvaćaš što ti želim reći: biti neiskren u smislu da se pokažeš u malo boljem svjetlu, u takvoj situaciji kao što je psihološko testiranje u postupku usvajanja, je očekivano i normalno.

Ako bude bilo kakvih problema ili ako te to i dalje bude mučilo, pošalji mi poruku na pp, poslat ću ti svoj broj da me možeš nazvati, pa da ti detaljno objasnim kak to ide s testiranjem.

13 stu 2008, 13:01

beppa, tvoja želja za majčinstvom je iskrena i čista i to je ono bitno, ne neka stara lutanja i traženja koja smo svi prošli. pa i oni iz komisije. :proljece

nemoj biti tužna ili nervozna, skočit će ti prolaktin. ;)

13 stu 2008, 18:04

Beppa draga, ja ti želim što kraće čekanje i što ljepše vijesti :proljece

O tim testovima sam i ja razmišljala i sada sam prvi puta čula da ima razgovor s rodbinom,roditeljima,prijateljima,susjedima... o moj Bože,pa ne mogu vjerovati da mi susjed može odlučiti o mojoj sposobnosti odgoja.

Znam da se tu misli o propitkivanju svih navedenih- kakvi smo ljudi,imamo li probleme,u kakvim smo odnosima s ostalima i sl.

Ali,sudeći po tome- da ta komisija ode do moje najbliže sestrične s kojom ja nemam više nikakve odnose zbog njenih strašnih izjava pred samu smrt moje majke (a to joj nikada neću moći oprostiti)- ispada da u razgovoru komisije i nje-ja nikada ne bih dobila prolazak za dalje.

To mi je prestrašno.

Tebi stvarno od sveg srca želim da uspijete , Lovran je moj drugi dom takoreći,brat mi je u Rijeci i zato mi se sviđa taj kraj ..... :3srca

A mamaodneve ti je super ,super, i nazovi ju slobodno ako što trebaš :3srca

13 stu 2008, 18:57

normalno je da osjecas te strahove...
iste ili slicne strahove osjecaju i mame koje su trudne ili rodile...
bice sve ok :hug

21 stu 2008, 22:51

beppa zelim ti sve najbolje od srca i da uspijete u svim svojim nastojanjima sto prije! :3srca

:kiss

24 stu 2008, 18:39

Ništa ne paničari sve će biti ok .MM je kada je trebao opisati mene u par riječi on je mene
opisao stvarno u par riječi dok sam se ja raspisala do neba pa smo ipak prošli obradu .
Ništa se ne brini .

29 stu 2008, 21:33

Beppa draga od srca vam želim puno sreće na vašem putu ka posvajanju malog bebača.
Garfi draga bravo i za tvoju akciju, želim vam od srca da jedno malo djetešće uskoro pređe prag u vašem domu, da vam donese radost i sreću.
Arkanaice naša mila iste želje od srca želim i tebi.
Cure da Vam 2009. godina unese radost dječjeg smijeha u Vaše domove. Iskreno od srca vam to želim. :kiss :kiss

I nas dvoje smo pripremili molbu za posvajanje koju ćemo slijedeći tjedan predati u naš lokalni centar, za HN kanton, mada su nam šanse za posvojenje dijeta u ovom dijelu BiH male, jer djece nema. Ali bitno je da krenemo od našeg matičnog centra a onda mi idemo dalje, u ostale centre na području BiH, gdje su nam šanse veće.

Hvala dragoj Marieli za informacije. :kiss

29 stu 2008, 23:51

Puno hvala na dobrim željama :mah .
Želim i vama što prije malog :babby , nemojte čekati s zamolbama, ionako će sve predugo trajati...
:proljece

04 pro 2008, 21:02

Idući tjedan je razgovor kod psihologa.

Lovi me panika. :roll:
Do sad sam bila cool, ali leptirići u trbuhu su počeli lepršati. :mrgreen:

Jednostavno, racionalno gledajući znam da se nemam čega bojati, ali je čudan osjećaj tog procjenjivanja :pee .

Ma, nije to tako strašno, ali moram se negdje žaliti... :vi

04 pro 2008, 21:11

znam kako ti je.. trema kao pred ispita i leptirice, poznato mi je...
zato ti saljem puno snage :srca

10 pro 2008, 11:11

mislim na tebe i obavezno javi kako je prošao razgovor kod psihologa
:ljubav

10 pro 2008, 11:31

:srca
I ja vam držim fige, mada sam uvjerena da nisu potrebne :mah

10 pro 2008, 20:33

Danas je bio razgovor i ja ne bih bila ja kad se ponovo ne bih brinula.

Prvo mi je MM rekao (on je bio ujutro, a ja popodne) da su nam testovi normalni. I umjesto da ja to prihvatim, nađem novi razlog za brigu.
Naime, ja moram ponovo na razgovor jer nismo u dva sata stigli proći sve teme. MM je pričao s njima tri sata :xshock .

I čemu sad briga :xroll .

Ni sama ne znam. Ja sam nekako previše analitički tip pa za sve što mi se događa tražim više razloga, vjerojatno zato.

Razgovor je bio vrlo iscrpljujući (kao i testovi) i poslije smo se osjećali kao ožmikane spužve. Meni je sasvim jasno da se treba sve ispitati, no takav je osjećaj kasnije.
Ne smeta me zapravo sve to jer nastojim doživljavati svaki taj dio procesa poput trudničkih pregleda. Svaka trudnica vjerojatno barem malo strepi je li sve u redu kad dodje na pregled pa je tako i nama posvajačima. :xgrin

Eto...
Ako vas što zanima pitajte, ja u ovom trenutku ne znam što bih pisala.

Pusa svima. :kiss

10 pro 2008, 21:57

Razumijem tvoje strepnje i sama uvijek oko nečeg strepim, ali sigurna sam, sigurna, sigurna da će sve biti super i da će te se (što prije moguće) ti i TM odazivati na mama i tata.
Ti uvijek malo previše razmišljaš i brineš, ali čini mi se da te dragi uspješno smiruje, a kad on pretjera ti njega. Sva sreća da ste takvi kakvi ste :xgrin
I tak...
Puno sreće vam želim još jednom :kiss (a gadne li su ove usne ustvari), evo ti ovaj :srca

10 pro 2008, 22:11

i ja držim fige da sve prođe dobro... I jasno mi je zašto si puna straha jer bi i ja bila sigurno... ali bitb će sve super.. :kiss

11 pro 2008, 08:58

Beppa, držim fige i kaj god treba. Sam javi ako te nekaj muči, pošalji pp ako treba nešto objasniti.

:srca

11 pro 2008, 09:05

ožmikana spužvo :xkiss
znam da se ti nemaš za što brinuti koliko god ludu familiju imaš :xgrin

11 pro 2008, 09:26

:hug dobro je da je razgovor prosao. normalno je da se tako osjecas.
ja znam da ces uskoro shvatiti da su brige iza tebe i da pocinje jedan predivan dio zivota

11 pro 2008, 09:30

Fala lepa svima :srca .

Danas sam dobro, MM i ja smo cijelo jutro (zajedničko jutro je od 6 do 7) razgovarali u stilu jučerašnjeg posjeta psihologu.

npr. Ideš na posao? zašto ti zapravo želiš na posao. ili umoran si? Ima li neki poseban razlog za to? Možda više psihičke prirode? Vratimo se na ono što si prije rekao... :gace

Baš je bilo zabavno :xlol .
Moja saga se nastavlja za tjedan dana, a što će dalje biti, nemam pojma.

:xmah
Odgovori