Za sve koji su u postupku posvajanja, udomljenja. Sve o zakonima, centrima za socijalnu skrb, ali i osobne priče kako smo uspjele. Tu smo da damo potporu i snagu za krenuti dalje do cilja - postati roditelj!
22 ožu 2010, 01:02
Beppa Joseph je napisao/la:možda će takav način samo dodatno zapečatiti odluku koja im neće ići na ruku. Drž'te se

Ovo je i meni palo na pamet.
05 tra 2010, 20:09
U srijedu u 21:50, Proces nad HRT1 trebao bi biti vezan za slucaj mog leptirica. Bojim se jos jednog prikaza kao i u novinama. Ako Vecerina sad nece lupit rukom o stol i poduzeti nesto onda kvragu. Koliko moramo sutiti o tim glupostima?!?!
Oprostite moje dame, ali ovo mi stvara dodatne cireve na zelucu. Sad nedaj Bog da pocnem raditi u prodaji vec bi mogli i prstom upirati da smo gadovi i negativci.
05 tra 2010, 20:37
Dalibor je napisao/la:U srijedu u 21:50, Proces nad HRT1 trebao bi biti vezan za slucaj mog leptirica. Bojim se jos jednog prikaza kao i u novinama.
Dado, oprosti ako pitam glupost al nešto mi nije jasno. Zar nitko od novinara nije kontaktirao
vas? Zar nikom nije interesantna
vaša istina? Ako vas nitko nije zvao kako onda znate za taj Proces u srijedu? Ako vas je zvao zašto vi isto ne istupite i kažete javnosti svoju verziju, zašto ne pokušate i vi kontaktirati redakciju te emisije? Ni ja nisam za izlaganje djeteta javnosti i medijima ali ako druga strana igra na takav prljav način nekako morate uzvratiti jer će vas mediji satrati.
05 tra 2010, 21:40
Dalibore neka Bog vise skonca tu vasu patnju i agoniju. Bas cu pogledati ako ne stignem staviti cu snimiti da bas vidim.Navijam da se sve zavrsi u vasu korist.Drzi se.Citala sam malo i znaj da sam uz vas iako sam nova.Bog je uvjek na strani istine i pravde,samo ponekad treba dugo cekati ali na kraju je onda sve ljepse i sladje.Drzi se i znaj da smo uz vas.
06 tra 2010, 18:52
Saznali smo od prijatelja koji su vidjeli najavu. Nas za televiziju nisu kontaktirali ali su našu odvjetnicu koja ih je kategorički odbila zbog zabrane iznošenja detalja iz procesa i to što nije u interesu za dobrobit djeteta. Mi imamo striktnu politiku ne komentiranja. To je odvjetnica srdačno pozdravila.
Ono što je meni posebno drago je da - KONAČNO - nakon emisije možemo razgovarati o mogućoj tužbi!! Neka nas grom pogodi al nisam mislio da ću to doživiti od nje.
Hvala na potpori. Stvarno nam treba u ovoj "šutnji".
06 tra 2010, 19:55
eeee danas sam vidjela najavu za emisiju i vec sam stavljala snimati.Pa mi svekrva digla sa nekim komentarima tlak,ali nisam joj mogla objasniti odakle znam neke stvari koje ona ne, a ja kazem gledaj emisiju i ne pilaj!! Drzi se,nedaj se,i nedaj svog leptirica nikome,makar trajalo neznam koliko.
06 tra 2010, 20:39
I ja sam vidjela najavu....to je svakako dodatni pritisak , ali mislim da ste se suzdrživši se od komentara dobro postavili i da će na kraju sve dobro završiti....sretno, pratit ću sutra da vidim i tu drugu stranu priče....
06 tra 2010, 22:06
Dalibor je napisao/la:Saznali smo od prijatelja koji su vidjeli najavu. Nas za televiziju nisu kontaktirali ali su našu odvjetnicu koja ih je kategorički odbila zbog zabrane iznošenja detalja iz procesa i to što nije u interesu za dobrobit djeteta. Mi imamo striktnu politiku ne komentiranja. To je odvjetnica srdačno pozdravila.
Ono što je meni posebno drago je da - KONAČNO - nakon emisije možemo razgovarati o mogućoj tužbi!! Neka nas grom pogodi al nisam mislio da ću to doživiti od nje.
Hvala na potpori. Stvarno nam treba u ovoj "šutnji".
Aha, nisam znala (ili nisam pazila). Super onda, to znači da upadaju sami sebi u zamku. Nadam se će biti kakve koristi za vas od toga.
07 tra 2010, 22:28
Heeej! Evo pogledala sam emisiju! Na zalost si ispao veliki negativac,po meni bi mozda bolje bilo da si se i ti izjasnio o svemu,jer svaka medalja ima dvije strane,a sad je javnost dobila samo jednu,i to njihovu.Cak se i meni srce stisnulo,iskreno govoreci.Ti ljudi si puni tuge,ljutnje,a sve zbog zalosti za svojom kceri.Ta malena im je jedino sto je ostalo od njihove kceri.Ti ih najbolje poznas,i shvacam tebe i pokusavam shvatiti i njihove motive.Treba misliti samo na malenu,sto njoj odgovora,sto malena zeli i voli.Iskreno neznam kako bi ja rjesila ovu situaciju,na Tv je sve prebanalno receno,osjete se neke rupe.Samo me dirnulo kad je gospodja iz CZSS rekla da malena treba i jednu i drugu stranu,i da bi bilo dobro da su obe obitelji u dobrim odnosima,sto nazalost tu nije slucaj.Ali osjeti se da im nisi drag.Bez obzira na sve bilo bi dobro za malenu da se zatomi mrznja i ljutnja,i da se bez suda nadje neko rjesenje koje ce odgovarati svima,naravno da je to sto ja pricam nemoguce u realnom svijetu.I znam kako je kad su ljudi tvrdoglavi i bez obzira sto je najbolje iz inata,ljubomore, zloce napraviti ce suprotno samo da njoihov ego bude zadovoljen.I kad su 'takve' glave jos i usijane tu dogovora nema.Dalibore zelim da se sto prije ova prica rijesi i da svi budu sretni.Nemoj sto zamjeriti,ja sam samo procitala sto si pisao,i sad ovo sto sam pogledala tako da nisam bas adekvatna komentirati,ali ako je malena kod tebe sretna i zadovoljna onda si super stric i onda sam uz tebe!Neka je dragi Bog uz vas i neka vas blagoslovi!
07 tra 2010, 23:12
Nisam na žalost uspjela pogledati emisiju ali općenito potpisujem amariu.
08 tra 2010, 08:41
nažalost ni ja niam bila u mogućnosti pogledati emisiju, a cilo vrime pratim tu najavu. ah. ima li emisija kakvu reprizu možda? baš mi je krivo.
08 tra 2010, 08:50
Sadrzaj emisije mi je tesko komentirati, jer je isceniran cijeli prilog. Ima previse izrecenih lazi i primili smo to puno lakse nego sto smo mislili. Meni je drago da moji najblizi znaju istinu i daju mi potporu u mojim zeljama da zadrzim leptirica.
Da, oni su tuzni, izbezumljeni i ocajni. Slazem se. Nema nikakvih govora da ne vole leptirica. Neovisno da li podrzavam neke odgojne mjere ili nacin na koji se odnose prema leptiricu, ipak mislim da je vole povrh sveg materijalnog cemu teze.
Da sam dao bilo kakvu izjavu, bez obzira kako me boli sutiti i gledati predragu zenu kako to tesko sve prima, to skrbnistvno bi se totalno pretvorilo u prepucavanje. Neka im je taj i 10 iducih emisija. Meni je drago da ih leptiric voli, sto je i nasa osobna pobjeda, a gluposti izrecene su toliko besmislene da cak mozda kazem Vecerini da bez obzira ih ipak ne tuzimo.
Meni je zao da u sklopu lazi (da je vide svaki drugi tjedan u Stubickim Toplicama) prikazu fotografije kako se leptiric igra u Slavoniji, da ne osmisle kako prikazati toplu pricu između sebe i leptirica, nego je bilo samo lupaj lazi da skupimo bodove kod javnosti.
Za razliku od njih, ja necu gubiti vrijeme na snimanje takvih priloga, naslikavanju po novinama, nego pocastio leptirica i dvoje njenih prijatelja sa provodom u West Gateu (igraonici). Neka jednog dana ishod bude katastrofalan, znam da ce svog Tiku (Autobus Kupus me trenutno zove) i Cookiea (kako zove moju zenicu) pamtiti po dobrome i super trenucima koje imamo svaki dan.
Siguran sam da ce i Centar, kao i treci vjestak (rezultat prvog nisu spomenuli naravno), znati to cijeniti.
08 tra 2010, 09:03
Dalibor je napisao/la:Neovisno da li podrzavam neke odgojne mjere ili nacin na koji se odnose prema leptiricu, ipak mislim da je vole povrh sveg materijalnog cemu teze.
Meni je drago da ih leptiric voli, sto je i nasa osobna pobjeda
Ovo je najvažnije
08 tra 2010, 10:10

gledala sam emisiju, situacija je teska ali zelim vam svu srecu ovog svijeta i neka vam dragi Bog bude upomoci.
12 tra 2010, 10:10
pratim i napeto isčekujem mišljenje Centra i konačan ishod.Sretno
12 tra 2010, 16:44
dalibore, zelim ti svu srecu i da se uskoro ovo rijesi onako kako je najbolje za malenu. ti ces uskoro dobiti i svoju bebu pa ce tvoj leptiric dobiti bracu ili seku.
15 tra 2010, 14:08
Nazalost je. Hvala na informaciji. To je ujak leptirica napravio. Na poslu sam pa ne mogu procitati, ali vjerojatno je sadrzaj prema ocekivanju.
Danas su se pak javili iz RTL-a i pitali za komentar. Bog zna sto ce pak to biti.
Jucer smo bili u Vrapcu i eto, proboravili 3,5h zivota u ispitima, ali i razgovora sa psihologom. Moram pohvaliti da su bili svi obzirni prema mojoj trudnoj zeni i sve je bilo ok. Nadam se kraju svemu ovome.
Krajem mjeseca idemo kod Kocijan-Hercigonju na psihijatrijsko. Tamo ce i leptiric biti obrađen. Drzimo fige i nadamo se.
15 tra 2010, 14:12

držimo i mi fige.
15 tra 2010, 23:39
Joj joj joj, ja glupaca mislila da je to vasa grupa pa se uclanila i jos pozvala prijatelje.Jbg!
16 tra 2010, 07:28
Ma sve ok.
Jucer je zeni i meni bilo pretesko. Pisao sam transkript emisije da ga posaljem odvjetnici i previse smo dopustili raspravi da ode kvragu. Iskreno, toliko imamo potrebu bas zbog tih novina, televizije i facebooka gdje toliko ljudi vise-manje stvarno vjeruje kako smo grozni ljudi, da nekako ispricamo i tu drugu verziju, ili da se napravi neovisna (jos bolje) analiza slucaja. Bojimo se i za vlastito dijete koje jos nije ni doslo na svijet, a prije ili kasnije ce doci u kontakt s tom cijelom situacijom. O leptiricu da i ne govorim kad ce postati svjesna sto se događalo. Moramo vjerovati u Dafinku. Nadam se da ce to biti dovoljno.
16 tra 2010, 07:51
Uh, Dalibore, šaljem tebi i ženi veliki
16 tra 2010, 08:22

nadam se da će to uskoro ve biti samo ružna uspomena i da ćete uživati u vašoj maloj-velikoj obitelji
16 tra 2010, 13:53
Čini mi se Dalibore da ste i vi i druga obitelj (tj ista obitelj jer vi ste malenoj svi obitelj) malo izgubili kompas u svemu ovom. Ja sam se učlanila u onu grupu na facebooku da bih ga mogla oprati i jesam. Kasnije sam dobila mail od njega i vidjela da su njegova razmišljanja u biti dosta slična tvojima. I on bi htio da je sve u redu, da se možete normalno družiti ali je kao i ti u pustim prepirkama zaboravio kako je malenoj između dvije vatre. Oprosti na slobodi i što se miješam al samo iznosim svoje objektivno mišljenje nakon što sam čula obe strane.
Ovo sam njemu rekla pa ću i tebi:
Njeni roditelji su otišli vjerujući da svoje najveće blago ostavljaju u najboljim rukama. Znam da biste i jedni i drugi dali i život za djevojčicu ali dajte joj nešto što možete: mir među obiteljima i ljubav od svih. Teško je ali pokušajte ona je toga vrijedna a i njeni vas roditelji možda gledaju odozgo. Nemojte se optuživati, svi ste vi nihova obitelj.
Po pisanju ujca stječe se dojam da ni vi niste susretljivi po pitanju posjeta, da im ne dozvoljavate pristup dvorištu. Ako je to istina zašto zaoštravate stvar? Pa neće je oteti iz vašeg vlastitog doma?! Pružite ruku prijateljstva jedni drugima zbog onog najbitnijeg, zbog curice. Centri, odvjetnici, mediji... očito samo zaoštravaju stvar. Pokušajte to riješiti privatno razgovorom, možda su i oni razumni ljudi ali misle da vi ne želite kompromis.
I na kraju svjedočili ste svi valjda vjenčanju njenih roditelja. Oni su se obećali u dobru i zlu. Njih više nema ali nije red da rodbina razdire ono što su njih dvoje stvarali.
Zadnja izmjena:
rusulica; 16 tra 2010, 14:20; ukupno mijenjano 1 put/a.
16 tra 2010, 14:05
na tragu rusuličinog posta - nema u toj bitci pobjednika....ni gubitnika - djete je malo i još nadam se ne shvaća teret i pritisak pod kojim živi...jedini gubotnik može biti ta mala djevojčica - kad poraste nastavi li se ovako bit će rastrgana između dvije obitelji....
Ljubav ne smije biti sebična...što ju više ljudi voli osjećat će se sigurnije i bolje u ovom često okrutnom svijetu.
I suprotnoj obitelji ona je nešto posebno, nastavak života njihove kćeri, sestre....baš kao i vama...svi zajedno trebate dati prostora jedni drugima i izgraditi kvalitetan odnos kako bi malenoj budućnost bila vedra i neopterećena usudila bih se reći netrpeljivošću.
Lako reći - teško napraviti, ali vrijedi pokušati.
Sretno