Sada je: 30 srp 2026, 01:03.

hitno..bolovanje i obracun place

Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!

Moderator/ica: Diami

hitno..bolovanje i obracun place

PostPostao/la novopeceni pilic » 27 vel 2012, 11:57

Drage djevojke,

meni opet potrebna pomoc pa ukoliko netko moze mi odgovoriti jer bas i ne razumijem sta trebam i netrebam,i koja su mi prava :ajme

Dakle,ja sam otisla na nekoliko dana na bolovanje(nisu komplikaciju u trudnoci,vec povracanje) i mislim se vratiti na posao.
Uglavnom poslala me je dr.sa doznakama u HZZO da to pravdam,kako ce se meni sada placa obracunati?
Bit ce mi placa do tog dana dok nisam radila,pa me drzava isplati onih 7 dana sta sam na bolovanju i koliko uopce imam onda naknadu?
Dali je problem(sa novcane strane) sta sam otvorila na krace bolovanje pa zatvorila,pa cu uskoro otvoriti na duze ako mi produze ugovor?

Nadam se da nisam zakomplicirala pitanje :nesvist ;)

p.s.Da li je potreban r1 o potvrdi place ili sama potvrda place i kopija tekuceg?

Hvala vam unaprijed za ikakav odgovor,nadam se da ce mi pomoci :mah
novopeceni pilic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: hitno..bolovanje i obracun place

PostPostao/la Potica » 27 vel 2012, 12:10

Ne razumijem zašto te je doktorica slala na HZZO a ne u firmu u kojoj radiš?
Plaću za 7 dana bolovanja isplaćuje frima a ne HZZO, bolovanje duže od 42 dana i održavanje trudnoće ide na teret HZZOa.
Potica
No. 1 baka

PostPostao/la novopeceni pilic » 27 vel 2012, 13:05

Doktorica mi nije mogla otvoriti tzv.lazno bolovanje da povracam i imam virozu,vec sam morala otvoriti bolovanje na trudnocu i tako su me poslali da odem u hzzo donjet doznake,a zatim oni mene tamo traze placu unazad dva mj i sve ostalo...s time da sam rekla da ne namjeravam ostati duze od 7 dana,a zenska je rekla da nema veze da oni isplacujju..

Stvarno ne razumijem zasto i cemu koplicirano sve tako...??? a sta je najgore neznam koliko ce me tko isplatiti ???? :gaah
novopeceni pilic
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la titirlica » 27 vel 2012, 13:09

ajme ti si to sebi skroz zakomplicirala , bolje da si otišla na obično bolovanje za npr. virozu :nesvist
titirlica
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Potica » 27 vel 2012, 13:09

Ma kakvo lažno bolovanje ako si stvarno povraćala i imala proljev :shock
Bolovanje si tražila do svoje doktorice opće prakse ili od ginekologice?

Ako je doktorica pisala komplikacije onda je normalno da te na HZZO traže prosjek plaće za zadnjih šest mjeseci.
Ovih sedam dana bolovanja će ti u svakom slučaju umanjiti prosjek za porodiljni.
Potica
No. 1 baka

Natrag na Trudnoća i porod

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 28 gostiju.