Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
16 srp 2007, 16:22
Koje kreme za zastitu od sunca koristite u trudnoci? Spremamo se na more, a prije toga cemo provesti neko vrijeme i na bazenima (ja se necu kupati, ali ipak se moram zastititi od sunca, iako planiram vrijeme provoditi u hladovini).
Naime, procitala sam u casopisu Bebe da se zastitne kreme djele na fizicke i kemijske filtere, a da ove druge nisu dovoljno istrazene za kosristenje u trundnoci. Takodjer pise da je sastojak nekih krema etretinat, za koji je utvrdjeno da moze u ploda proizvesti prirodjene anomalije. Bilo bi mi puno lakse da su napisali da trudnice smiju koristiti te i te kreme, a ne smiju te i te, ovako sam samo ostala zbunjena jer nemam poima ni kakve su kemijske ni kakve su fizicke kreme, a bogme ni sto je etretinat.
Idem ovih dana na pregled pa cu svakako pitati lijecnicu sto mi savjetuje, a do tada me zanima koje zastitne kreme vi koristite.
16 srp 2007, 16:43
Najbolje ti je kupiti dječju kremu za sunčanje...ak je dobro za bebe...dobro je i za trudnice

Bar ja tako mislim!
16 srp 2007, 21:42
ja samo djecije oduvijek koristim jer imam veoma osjetljivu kozu.
i samo te mi nisu stvarale osipe kao sto se desava sad rugim kremama
16 srp 2007, 22:12
i ja koristim djecju kremu za suncanje
17 srp 2007, 11:45

I ja sam ZA dječju kremu za sunčanje!

Koristila sam ju i u trudnoći i sada...
17 srp 2007, 12:29
sandram, potraži u ljekarnama ili u bio&bio, ako ga imate, Welledinu kremu za sunčanje od runolista (edelweiss). faktor je 20, fizička je zaštita i ja sam ga koristila prošlo ljeto za Emu (i proljeće i jesen i zimu jer smo stalno vani

)
17 srp 2007, 12:45
Thx, Ina. Potrazit cu ovih dana :juhu
18 lip 2009, 10:48
Ne znam da li već ima tema o ovome, nisam uspjela pronaći, ako ima, moje isprike i molim link
Daklem, zanima me da li postoji neko ograničenje da se trudnice ne bi smjele trackat određenim kremama za sunčanje i koje su to ako postoje?
Inače, nikad nisam pretjerano bježala od sunca, mazala sam se vulgaris kremama tipa Sundance iz DM-a ili Niveinim mlijekom (maximalno faktor 8), plus maslinovo ulje za lijepu čokoladnu boju. Lako tamnim i ne bježim od sunca (što ne znači da se pržim na plaži u 1 popodne).
E, sad ovo ljeto je ipak specifično jer ću biti u 8. mjesecu trudnoće na moru pa me zanima ima li netko kakav koristan savjet u vezi sunčanja, odnosno zaštite od sunca (kreme, ne mislim na vrijeme kupanja i sunčanja - to znam

).
18 lip 2009, 11:03
Edit: eto, spojila topiće...
18 lip 2009, 11:14
super, hvala!
18 lip 2009, 11:16
evo podizem topic:
zanima me da li netko zna koje se kreme NE smiju koristiti u trudnoći?
koje se preporučuju a da imaju niži faktor (stvarno mi ne treba faktor 20, lako tamnim, i nikad u životu nisam koristila faktor veći od 8)?
18 lip 2009, 11:34
Malo općenito o moru i suncu u trudnoći s Roda:
http://www.roda.hr/tekstovi.php?TekstID ... &Show=2158Nisam uspjela nigdje naći da je neka krema posebno zabranjena, no sklonija sam dječjim kremama, bez obzira što imaju visoki zaštitni faktor. Pogotovo zbog pigmentacijskih fleka/pjega koje su česte u trudnoći...ja sam ih dobila po licu u trudnoći i sad se vraćaju svako ljeto...
18 lip 2009, 14:00
Ina66 je napisao/la:sandram, potraži u ljekarnama ili u bio&bio, ako ga imate, Welledinu kremu za sunčanje od runolista (edelweiss). faktor je 20, fizička je zaštita i ja sam ga koristila prošlo ljeto za Emu (i proljeće i jesen i zimu jer smo stalno vani

)
Jel postoji nešto ovog tipa (biljno) da je pouzdano?
18 lip 2009, 14:38
Ja imam dr. hauscka kremu za suncanje, faktor 20 i 15 za pocetak. Za kasnije imam i faktor 6 od L'Occitane-a. Isprobano vec lani. isto cu biti u 7. i 8. mjesecu trudnoce na moru.
20 lip 2009, 11:12
Za sina i za sebe koristim Dr. Hauschku. Prezadovoljna, svakako preporučam.
21 lip 2009, 15:33
Ima li dr. Hausckha i manji faktor od 20? i cca kolika je cijena?
23 lip 2009, 00:11
Ima manji faktor. Cijena ti je oko 100 kn, nisam ti sigurna u kunu, ali tu ti se negdje kreće... 90-100 kn
23 lip 2009, 00:25
Ima i faktor 15 i faktor 8.
23 lip 2009, 09:14
hvala!
23 lip 2009, 13:03
još jedno pitanje,di uzet tu kremicu za trackanje od dr.hausckha'u ljekarnama ili ima u dm-a?
23 lip 2009, 14:29
ja njihove proizvode kupuje u bio&bio trgovinama
23 lip 2009, 16:44
tanjabb je napisao/la:ja njihove proizvode kupuje u bio&bio trgovinama
Također, jer su oni jedini ovlašteni za Hauschku. Ali imaš ih i u nekim ljekarnama kao npr. u CC1...
30 lip 2009, 15:08
ja sam u trudnoći koristila Vichy faktor 50-paket za lice,tijelo i nakon sunčanja!
to sam dobila za poklon inače ja ne bih sve to kupila,ovo nakon sunčanja je nepotrebno jer se baš nisam izlagala jakom suncu!
04 srp 2009, 23:29
Nešto si gledam i kombiniram koju uzeti za sada još nismo bili na suncu situacija nam nije dopuštala,al kupila bi neku koju možemo koristiti i ja i malena,mislim da moi zuji mustelina kremica,pitat ću još u ljekarni...Baš bila u bio-bio i kupila sve al zaboravila pogledat kremu
05 srp 2009, 12:41
Mustela je na eko testovima prosla lose, pogledaj si topic o kremicama za bebe. Mi se svi mazemo s Hausckom, i dijete i ja.
08 srp 2009, 19:50
Mi se svi mazemo s Daylong. prvo faktor 25 onda pređemo na 16.
ja sam bila na zimskom ljetovanju u siječnju (tad sam saznala da sam trudna) i odmah onda dobila trudničke pjege po čelu. I sad ih imam i grozne su, ali šta je tu je.
Nama je pedijatrica preporučila daylong još prije par godina, kupovali smo ga u švicarskoj. stvar je u tome da se nanosi 1x dnevno, to je super! I stvarno djeluje, ne mora se obnavljati sloj kreme, nikad nitko nije pocrvenio.