Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
11 srp 2008, 13:28
MALICA je ostavila post na tu temu
MALICA dana 11 srp 2008 12:12
Oprostite ako pišem na pogrešnom mjestu,a vjerojatno jesam,nova sam ovdje.Prijateljica je trudna par tjedana i ima klamidiju,dobila je sumamed 2puta po 5.Molim vas mišljenje,jako je zabrinuta,može li biti problema? MALICA
dižem
link na tu temu
i odgovor iz osobnog iskustva - imala chlamydiju u prošloj trudnoći, riješili ju sumamedom
11 srp 2008, 14:16
moze biti i ne mora problema. U at se ne zabrinjavaju ako je s klamidijom vec zapoceta trudnoca, tj. ako ju zena nije pobrala u trudnoci. Lijece ju, ali nemaju nesto pretjerano zabrinutosti oko toga.
U svakom slucaju to jest rizicnija trudnoca i zahtijeva pracenje.
12 srp 2008, 23:18
imala, dobila sam eritromicin u 12 tjednu i uspješno izlječila. A sumamed sam pila u trudnoći zbog angine.
14 srp 2008, 10:50
Malica, ja sam je imala cijelu prvu trudnoću, malo bi je skršili atb pa bi bila negativna, onda se opet pojavila itd. Pila sam eritromicin, sumamed i na kraju amoxile ...
mislim da je bitno da je se drži pod kontrolom, i ono što sam ja napravila na preporuku doc, molila sam doktora koji me porađao da mi nakon poroda Pauli napravi briseve (napravili su uho, nos i oko) kako bi bili ziher da se beštija nije prenjela porodom.
sretno
14 srp 2008, 11:36
da se dopunim - ja sam najprije (u prvom tromjesečju) pila doksiciklin (hiramicin), a kad ju on nije uspio riješiti u drugom sam dobila sumamed
16 srp 2008, 23:05
Cure hvala,samo još jedno pitanje,kako se chlamydia najčešće dobije?
17 srp 2008, 08:19
chlamydia je spolno prenosiva bolest. Ja sam nju tako zaradila.
citiram sa stranice poliklinike harni :
Osim seksualnim putem prijenos infekcije je moguć još tijekom poroda - s majke na dijete ili autoinfekcijom (genitalno - okularni prijenos).
17 srp 2008, 09:47
Uh,pa je li to budući tata švrljao okolo?Mama nije sigurno.
17 srp 2008, 12:20
E pa sad to je delikatno pitanije, no ja sam nju dobila još prije braka a godinama nisam ni znala da nju imam, barem mi se čini da sam nju imala pra godina, možda manje. Sad mi je teško reći od koga sam pokupila. Otrkilo se početkom trudnoće, znači da nisam bila trudna i da nisam otišla ciljano na tu pretragu i dalje nebi znala da sam zaražena a moj muž je već bio. Moralismo prolaziti terapiju u duetu. Jesi li ti frendica ikada imala bris na klamidiju? Možda je njezin muž od prije zaražen, nemoj odmah razbijati glavu sumnjama u njega
Morala sam editirati jer sam prvo shvatila da pitaš za sebe ne za frendicu pa sam ti onda odgovorila kao da se radi o tebi.
18 srp 2008, 09:18
Puno hvala,