Informacije i razmjena iskustava vezanih uz trudnoću, rodilišta, porod, priprema za dolazak novorođenčeta. Trudnice, pridružite se i svakodnevnom ugodnom čavrljanju na svom generacijskom topicu!
07 lis 2009, 21:03
Prijateljica mi je završila u bolnici u 20. tjednu trudnoće. Počelo je s krvarenjem, dobila je trudove, otvorena 1 prst, vodenjak "ispao" van, kažu da je došla u zadnji tren 5 min pred porod.
Vodenjak srećom nije puknuo, uspjeli su ga vratit natrag, zašili je, beba je falabogu u redu. Sad je pod normabelima, da joj smire trudove, rekli su joj da će je zadržati u bolnici pod nazorom još dugo, možda čak i do kraja.
Ona je u panici i strahu, doktori se ograđuju i nema u njih utjehe, ne žele joj davati lažna obećanja.
Već tjedan dana je u bolnici, otkako se to dogodilo, još uvijek ima kontrakcije (mislim da se radi o BH kontrakcijama).
Najveći je problem, izgleda, u tome da se nedajbože ne bi što inficiralo, s obzirom da je vodenjak izletio van, nisu joj zasad uzimali ni briseve ni ništa. Zasad je OK, ali joj ne žele ulijevati nadu.
Potrebna joj je bilo kakva pozitivna informacija, neko slično iskustvo, nešto što će je smiriti, da zna da je netko prošao isto to i da se sve dobro završilo. Čisto da si malo smiri dušu.
Ako mi možete pomoći, bila bih zahvalna na bilo kakvoj informaciji.
07 lis 2009, 21:16
Draga Greta, ne znam kako da utješim tvoju prijateljicu, jer ne znam za slična iskustva...no tu je puno mama i vjerujem da će se javiti netko s ohrabrujućim vijestima.
Važno je da je sve učinjeno što se moglo učiniti i sad treba čekati...znam da je to jako teško i da se brine, ali čini mi se da je najkritičnije prošlo.
Držim fige
07 lis 2009, 21:23
već bi trebala biti na antibiotiku širokog spektra, nekom jačem, intravenozno. obično se takve stvari dešavaju zbog infekcije, a ne infekcija nakon takve komplikacije.
znam za slični slučaj, samo je i vodenjak napukao i bila je puno više otvorena pa je ipak iznijela trudnoću. uz konstantno ležanje, bez dizanja za na wc, bez pranja kose i sl.
neka sluša doktore i pita za antibiotik.
08 lis 2009, 08:51
Ja sam došla u bolnicu s trudovima, jedan prst otvorena u 21. tjednu trudnoće. Bila sam na Preparu i atb sam dobivala intravenozno. Zašili su me i na kraju se T rodio induciranim porodom u 39. tjednu trudnoće. Mirovala sam i vjerovala da ću rodit bebu.
Prijateljica ti treba mirovati i nadati se najboljemu. To je jedino što ona može napraviti...
Edit: stalo sam imala kontrakcije, do kraja trudnoće.
08 lis 2009, 13:35
eli je napisao/la:već bi trebala biti na antibiotiku širokog spektra, nekom jačem, intravenozno. obično se takve stvari dešavaju zbog infekcije, a ne infekcija nakon takve komplikacije.
znam za slični slučaj, samo je i vodenjak napukao i bila je puno više otvorena pa je ipak iznijela trudnoću. uz konstantno ležanje, bez dizanja za na wc, bez pranja kose i sl.
neka sluša doktore i pita za antibiotik.
Jest, zaboravila sam reći, spomenula je da dobiva antibiotike. Ne znam koje.
Uglavnom non stop leži, zadnjih par dana su joj dozvolili da se može dizati kad ide na wc.
Hvala vam, slična iskustva s dobrim završetkom ulijevaju nadu, i sve se lakše podnosi.
12 lis 2009, 09:08
I ja sam ležala sa curom koja je došla sa 22 tjedna sa
doslovno ispalim vodenjakom i trudovima.
Rodila sa punih 37 tjedana kad su je skinuli sa prepara.
Reci prijateljici da joj živciranje i panika samo pogoršava stanje-
ovo iz osobnog iskustva.
02 sij 2010, 13:11
Evo, samo da vam javim, da je jučer prešla "čarobni prag" od 32 tjedna, što će reći da doktori smatraju da odsad, ukoliko dođe do poroda, beba ima velike izglede da preživi bez loših posljedica.
Posljednjih mjesec dana bila je doma na kućnoj njezi, strogo disciplinirana i u horizontali. Danas ide na kontrolu u bolnicu, držim fige da bude sve u redu i da je ostave do daljnjeg doma.
Iskreno se nadam kako je dogurala do danas, da će izdržati i do termina.
Puno hvala svima koji su se javili svojim i tuđim iskustvima, jer joj je jako puno pomoglo u teškim trenucima!
02 sij 2010, 14:59
Draga samnom je u sobi na odjelu ginekologije ležala žena, prije 20og tjedna joj je vodenjak ispao, vratili su ga nazad i ostala je ležati do poroda u bolnici.
Kaže mi neki dan frendica da je rodila u 38om tjednu i sve je bilo ok
03 sij 2010, 12:35
Greta, super...držimo fige
04 sij 2010, 21:04
LIjepa vijest...
nije joj lako tako lezati, ali ce uskoro biti najsretnija na svijetu
14 tra 2010, 00:28
Samo da vam se javim, malo sa zakašnjenjem, al za dobre vijesti nikad nije kasno
Moja prijateljica, rodila je u 36. tjednu, hvalaa bogu bez nekih komplikacija, i danas je sretna majka dvoipomjesečne zdrave i vesele bebe.
14 tra 2010, 08:14
Čestitam
14 tra 2010, 08:18
greta, čestitamo sretnom završetku, malom bebici i njenoj mami
14 tra 2010, 08:28
prekrasno!
14 tra 2010, 08:29
super, super
14 tra 2010, 09:55
Odlično
14 tra 2010, 10:01
Prekrasno, tako je lijepo čuti dobre vijesti
14 tra 2010, 10:33
super
14 tra 2010, 11:14
uh što volim kad dođem na sretan kraj
29 tra 2010, 08:14
da za sretne vjesti, nikada nije kasno.
čestitke
29 tra 2010, 08:56
Ovakve priče s hepiendom stvarno uljepšaju dan.

Divno.
03 svi 2010, 23:19
Barbi je napisao/la:Ovakve priče s hepiendom stvarno uljepšaju dan.

Divno.